Ben hamile kaldığımda grubumuzdaki bir arkadaşım da yakın zamanlarda dış gebelik yaşamıştı. Bu yüzden benim arkadaşlarım sanki ben hiç hamile değilmişim gibi, diğer arkadaşımız etkilenmesin diye konusunu bile açmazlardı. Ben zaten öyle yüksek tepkiler, şaşalı kutlamalar beklemiyordum ama en yakınlarım tarafından hamile değilmişim gibi davranılması, kontrole gittin mi naptın vs bile sorulmaması canımı sıkmıştı. Sonra noldu, diğer arkadaşımız da hamile kaldı ve anca o zaman normal davranmaya başladılar. Demem o ki insan böyle zamanlarda yakınlarından ilgi bekleyebiliyor, size de çocuğunuz olmayacak denmemiş sonuçta, Henüz 1 yıl olmuş. Doktor size asla çocuk sahibi olamayacaksınız demiş gibi davranmaya, karalar bağlamaya gerek yok bana kalırsa. O psikolojiden çıkmanız lazım. Yoksa aldığınız her hamilelik haberinde çok fazla etkilenirsiniz. Bugün göstermediğiniz ilgiyi, yarın da siz bekleyemezsiniz kimseden. İlgiden kastım en azından bir halinin hatrının sorulması, ihtiyacının olup olmadığının yoklanması. Bu süreç 2 yıl da olabilir 3 yıl da. Daha fazlası da olabilir. Benim yengem 8 yılın sonunda çocuğunu kucağına aldı mesela. Kardeşi heyecanını paylaşmak istiyor olabilir, biraz da nasıl davranması gerektiğini bilmeyen bir tip sanırım. Siz de çok fazla takılmayın. Sağlıcakla, en hayırlı zamanda kucağınıza alın inşallah bebeğinizi.
Bunları görümcenizin kötü niyetli biri olmadığını, abisinin canını acıtmak ve size nispet yapmak düşüncesiyle hareket etmediğini varsayarak yazdım. Eğer hayır tam olarak öyle bir tip diyorsanız da mesafe koyun, takılmayın. Yapacak bir şey yok.