Aile farklılıkları

Aynen kendine güvenen güçlü bir kişiliğim olsaydı zaten yerinde bir cevap verirdim kendisine...
Bu yüzden bir yerden başlamak lazım. Daha çok cvp vereceğiniz durumlar, olaylar çıkacak karşınıza. Yarınlar için bugünden başlamak size çok iyi gelecek, kişisel gelişim kitapları, videolar, istemediğiniz her durumda, her olayda hayır diyebilmek gb ufak gb görünen ama çok büyük gelişim için başlangıç yapmanız lazım.
Bence İlk başlangıc olayınız ailenizin görüşleri,davranış biçimlerini beğenmiyorsunuz,o zaman onların fikirlerini almayı kesin. İçinizden nasıl geliyorsa öle söyleyin yaşayın, en azından başkalarının tecrübelerini değil, kendi tecrubeleriniz olur.

Bir konunuzda sadece ailenizin yanında rahat olduğunuzu söylemiştiniz sebebi bu özgüvensizliğinizmiş demek ki. Aileniz evet sizi yanlış yetiştirmiş ama çoğumuzun ailesi zaten aman saygıda kusur etme, benim kızım hırçın demesinler vs diye yetiştiriyor, insan kendini savunmayı zamanla öğreniyor. İçinize atmayın hiçbir şeyi, konuşmaktan cevap vermekten korkmayın. Ailenizin sizi yetiştirme şeklini de çalışma hayatınıza olan adaptasyonunuzda bahane olarak kullanıyorsunuz bir de bana göre. Kim demiş ki iş hayatı kolay diye ama yapıyoruz bir şekilde. Geçmişten bir şeyleri bahane olarak kullanıp hayatta yapamadıklarınıza karşı savunma olarak kullanıyorsunuz onları vazgeçin.
Vayyy beni çözdünüz galiba savunmasız olmak beni korkutuyor

Bu yüzden bir yerden başlamak lazım. Daha çok cvp vereceğiniz durumlar, olaylar çıkacak karşınıza. Yarınlar için bugünden başlamak size çok iyi gelecek, kişisel gelişim kitapları, videolar, istemediğiniz her durumda, her olayda hayır diyebilmek gb ufak gb görünen ama çok büyük gelişim için başlangıç yapmanız lazım.
Bence İlk başlangıc olayınız ailenizin görüşleri,davranış biçimlerini beğenmiyorsunuz,o zaman onların fikirlerini almayı kesin. İçinizden nasıl geliyorsa öle söyleyin yaşayın, en azından başkalarının tecrübelerini değil, kendi tecrubeleriniz olur.
Çok doğru helal olsun

Back
X