merhabalar,
oncelikle topigi acan aysen12 hanima gecmis olsun, hakikaten bi tatsizlik yasamis.
sonrasinda sunu soyleyebilirim ki, insanlarin meslekleri ve bu meslekleri icinde yeterlilik yetersizlikleri vardir.
yeterliliklerimiz edindigimiz egitimin paralelinde ilerlerken yetersizliklerimiz de egitimden payimizi alamadigimiz icin bizimle devam ederler,
ta ki gunun birinde is tecrubeleri dedigimiz gunluk mesleki karsilasmalar sonucu yeterince olgunlasana kadar.
yazik ki size bu olgunluga ne egitimiyle ne de is tecrubesiyle ulasabilmis bir danisman rastlamis.
olayin turbanla hakikaten alakasini kuramadim cunku.
cunku ben de basortuluyum ve yaklasik 13 yildir almanyada hem de yalniz yasiyorum, suan babamin rahatsizligi icin dondum.
yakinda da evlenecegim. temelli geri donecegim.
egitimse kolejden mastera kadar hepsini avrupada bitirdim. meslegimi de orada elime aldim.
ben ozel yetistirilmis bi insan degilim bildigin anadolu yurdum insaninin tahsile saygi duyan bir kari koca ciftin kiziyim.
annem de namazini kilar babam da orucunu tutar. ama hic bi zaman kendi hayatimin kararlarini kendi alma hakkimi engellememislerdir.
aksine birseye karar vermissem onaylamasalar bile biz senin hep yanindayiz derler, bu hislerle henuz 20 yasindayken tek basima yurt disina cikmama imkan verebilcek kadar ozgur dusunceli insanlar. ben bunun ornegini akrabalarim icinde bir baska ailede goremiyorum. hem de kuzenlerim arasinda tek basortulu olmama ailemin de digerleri arasinda daha dindar insanlar olmalarina ragmen.
bir de, bankada, devlet dairesinde orada burada herhangi bir yanlis tutumla karsilasinca bunu karsimizdaki insanin dis gorunusuyle yargilamak bizim luksumuz degil.
kendiniz de yurtdisinda yasadiginizi soyluyorsunuz, oralarda turklere karsi onyargi hic mi yoktur? yahut muslumanlara? siz turk kimliginizle o onyargilarla nasil mucadele etmek zorunda kaliyorsaniz, kendi ulkenizin insanina kendi ulkenizde ayni tutumu lutfen reva gormeyin.