• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile danışmanı saçmalığı

çok ilginç kadında okumuş aile danışmanı olmuş. hani daha alt eğitim görse dediğinizi anlıyacağım...

ayrıca türbanlı olup benimle birlikte yüksek lisans almış bayan arkadaşlarım vardı. sözlerinizin türbanla alakası yok... kafa yapısıyla alakası var...

ben yüksek lisans eşim lisans mezunu, bu yüzden tartışmamız olmadı.

sizde durum farklı gözüküyor... eşinizinde içinde kalmış demekki ses çıkartmamış... kadına kızacağınıza eşinizin bu konuda sorunun olmadığını danışmana söylemesi lazımdı. kadın baktı eşiniz ses çıkartmıyor sözlerine devam ettimiş...

Neden sıkıldı şimdi canınız?

Sözleriniz hakarete varıyor ve kimse bunu kabullenmek istemedi, buna mı sıkıldı canınız?

Kimseyi saf yerine koymayın, konu aldığım hizmet falan demeyin.
Yorumlarınız buram buram önyargı kokuyor.

Derdinizi doğru düzgün anlatsanız aldığınız hizmete yapılırdı eleştiri emin olun.

çiçek misin böcekmisin ama keşke çözseydi de bozulsaydık resmen yobazlığını kustu bilsem gider miydim hiç.. ama gene de ülkede azınlık bunlar şöyle uygun bir yönetim gelince hepsi sürgün edilecek eski günlerdeki gibi evden çıkamayacaklar böyle benim gibi modern kadınlara kıskançlıklarını kusamayacaklar..

merhabalar,

ben forumda yeni sayılırım. 29 yaşındayım ve yaklaşık 2 yıllık evliyim.. yüksek lisansımı tamamlamadım ve iyi bir firmada çalışıyorum.. eşimle bazı sorunlarımız vardı bunun için bir aile danışmanına gitmeye karar verdik normalde yurtdışındayım eğitim için iş de bulunca bir süre daha kalacağım kocam da burada çalışıyordu fakat geçen ay akraba ziyareti amaçlı ankaraya gidecektik bir yakınımız birini önerdi iyi bir danışmandır yardımı olur dedi bizde tamam dedik ankara gidince bu yere uğradık. karşıma türbanlı bir kadın çıkınca moralim bozuldu önyargı değil aslında ama kendi yaşamıma uygun birini istemek hakkım olduğunu düşünüyorum madem seçme hakkımız var bu kadınlar kadını ikinci sınıf gören anlayışı sürdürürler gibime geliyor benim ki yanılmamışım da. normalde geri dönecektim ama arada hatır olunca içeri girmiş bulunduk.

kısa bir tanışmadan sonra ufak problemlerden bahsettik bu arada eşim lisans mezunu kadın buna takıldı. kadınlar okuyunca böyle oluyor işte üniversite neyine yetmedi senin bak kocan eziliyor belli ki senin kariyerinden. sorunlarınız bundandır dedi.. eşim sus-pus ben de kadına size ne benim eğitimimden dedim ama kadın başladı bir tutturmuşsunuz okuma hevesi diye aile falan kalmıyor ortada diye saydırınca ben de sinirlendim kalktım hemen git kendin gibi yobazlarla takıl kocama mahkum olsam mutlu mu olurdun dedim ne var sanki yabancıya mahkumsun gibi karşılık verdi ama ben çok sinirlendim ama ya ne münasebet yakınımıza durumu anlattım o da mahçup oldu. ben tabi bununla kalmadım ilgili makamlara şahsı ve kurumu şikayet ettim. artık ilgilenirse..

bundan 2 gün sonra bu kadın bir mail atmış işte maksadını aştığını mesleki etik sınırlarını geçtiğini özür dilediğini belirtiyor ve en kısa zamanda bizi tekrar beklediğini söylemiş ama ben daha gitmem cevap da vermedim.. döndüm ben ama halen sinirim geçmedi şimdi iyi bir danışman bulursam gideceğim bir de eşimi doldurmuş sanki konuşmaları bana arada bir okumasan daha mı iyiydi diye soruyor.. resmen saçmalık.. türbanlı daha kendi kalıplarını kıramamış kadınlar niye böyle işler yapar ki.. haksızmıyım sizce?

bence çok yanlış düşünüyorsunuz türbanlı olup da çok iyi olan hekimler, açık olup da iyi olmayan hekimlerde war... Dolayısyla böyle bir ayrım yapılamaz...

diğer bir husus; ewet çok yanlış düşünmüş yanlış konuşmuş, çözüm bulması gerekirken işi daha da yokuşa sürmüş ve dolayısıyla danışman size "neden okudunuz bilmem ne" dediğinde, sizin cevabınız şu olmalıydı " o zaman siz neden okudunuz? ewde oturup koca mı bekleyecektim siz neden beklemediniz okudunuz" diye sorardım.. Sonra çekip giderdim....

aaa resmen herkes türbana takılmış ben hizmete bakarım diyorum bunu bana söyleyen türbanlıydı diyorum düzgün hizmet sunsa gelip burada konu açar mıydım.. bu konunun kapatılmasını rica ediyorum resmen türbanlı diye laf söylenmez kutsal sayılıyorlar.. rezillik yani.. eskiden sokağa çıkamazlardı ne oldu da burunları kalktı ki.. kapatılsın bu konu.
Tepki alınca 360 derece dönmeyin.Kadına yobaz dedim de,son cümlenizde gördüm ki sizin de aşağı kalır yanınız yokmuş.Bu nasıl bir düşünce? Ne demek sokağa çıkamamak? Konuda 357 kere türbanlı kelimesi geçiyor.O yüzden insanlar ona takıldı.Herkes ne dediğinizi gayet iyi anladı merak etmeyin.Ben açığım ve sizi kınıyorum sonsuza kadar.

aaa resmen herkes türbana takılmış ben hizmete bakarım diyorum bunu bana söyleyen türbanlıydı diyorum düzgün hizmet sunsa gelip burada konu açar mıydım.. bu konunun kapatılmasını rica ediyorum resmen türbanlı diye laf söylenmez kutsal sayılıyorlar.. rezillik yani.. eskiden sokağa çıkamazlardı ne oldu da burunları kalktı ki.. kapatılsın bu konu.

Senin istediğinde bu zaten değil mi yine tekrardan sokağa çıkmamaları.
Ama yakın zamanda gördük ki bu ülkede bu isteklerin gerçekleşmesi artık bir hayli zor
Napalım ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin
Bence sen yurtdışındaki yaşamına geri dön ve bir daha buralara gelme
Hazmedemezsin.

çiçek misin böcekmisin ama keşke çözseydi de bozulsaydık resmen yobazlığını kustu bilsem gider miydim hiç.. ama gene de ülkede azınlık bunlar şöyle uygun bir yönetim gelince hepsi sürgün edilecek eski günlerdeki gibi evden çıkamayacaklar böyle benim gibi modern kadınlara kıskançlıklarını kusamayacaklar..

(:
Bu mesajdan sonra konunun gerçek olduğuna inanmıyorum.

Içinizde çok şey kalmış belli, kusmak için açmışsınız konuyu (:

dini inanışıyla ve tercıhıyle ilgılı degılde,örümcek beyniyle ılgılı tum bu olanlar..

kimse sözlerimi çarpıtmasın eğer bana kıskançlığını kusup laf etme hakkını kendinde buluyorsa evet etrafımda istemiyorum türbanlı birilerini eğer barış içinde yaşanacaksa herkes birbirine saygılı olacak.. onlar her türlü lafı sözü etsin biz susalım olurmu böyle şey?

merhabalar,

ben forumda yeni sayılırım. 29 yaşındayım ve yaklaşık 2 yıllık evliyim.. yüksek lisansımı tamamlamadım ve iyi bir firmada çalışıyorum.. eşimle bazı sorunlarımız vardı bunun için bir aile danışmanına gitmeye karar verdik normalde yurtdışındayım eğitim için iş de bulunca bir süre daha kalacağım kocam da burada çalışıyordu fakat geçen ay akraba ziyareti amaçlı ankaraya gidecektik bir yakınımız birini önerdi iyi bir danışmandır yardımı olur dedi bizde tamam dedik ankara gidince bu yere uğradık. karşıma türbanlı bir kadın çıkınca moralim bozuldu önyargı değil aslında ama kendi yaşamıma uygun birini istemek hakkım olduğunu düşünüyorum madem seçme hakkımız var bu kadınlar kadını ikinci sınıf gören anlayışı sürdürürler gibime geliyor benim ki yanılmamışım da. normalde geri dönecektim ama arada hatır olunca içeri girmiş bulunduk.

kısa bir tanışmadan sonra ufak problemlerden bahsettik bu arada eşim lisans mezunu kadın buna takıldı. kadınlar okuyunca böyle oluyor işte üniversite neyine yetmedi senin bak kocan eziliyor belli ki senin kariyerinden. sorunlarınız bundandır dedi.. eşim sus-pus ben de kadına size ne benim eğitimimden dedim ama kadın başladı bir tutturmuşsunuz okuma hevesi diye aile falan kalmıyor ortada diye saydırınca ben de sinirlendim kalktım hemen git kendin gibi yobazlarla takıl kocama mahkum olsam mutlu mu olurdun dedim ne var sanki yabancıya mahkumsun gibi karşılık verdi ama ben çok sinirlendim ama ya ne münasebet yakınımıza durumu anlattım o da mahçup oldu. ben tabi bununla kalmadım ilgili makamlara şahsı ve kurumu şikayet ettim. artık ilgilenirse..

bundan 2 gün sonra bu kadın bir mail atmış işte maksadını aştığını mesleki etik sınırlarını geçtiğini özür dilediğini belirtiyor ve en kısa zamanda bizi tekrar beklediğini söylemiş ama ben daha gitmem cevap da vermedim.. döndüm ben ama halen sinirim geçmedi şimdi iyi bir danışman bulursam gideceğim bir de eşimi doldurmuş sanki konuşmaları bana arada bir okumasan daha mı iyiydi diye soruyor.. resmen saçmalık.. türbanlı daha kendi kalıplarını kıramamış kadınlar niye böyle işler yapar ki.. haksızmıyım sizce?

hem de çok haksızsınız kişilere ön yargıyla yaklaşmak yanlış yazdıklarınızı hiç beğenmedim modern bir bayanım, annem kapalı ve sizin genelleme yaptığınız gibi YOBAZ bir insan kesinlikle değil !!!! kapalılara YOBAZ diyen bir zihniyet!!! :47: aile danışmanı gerçekten haddini aşmış ona bir şey demiyorum ama araştırmadan gitmişsiniz sizde, açık olsaydı ve yine aynı kelimeleri söylemiş olsaydı aynı tepkide bulunmayacaktınız büyük ihtimal

Bu nefretinin içinde boğulacaksın maalesef... senin gibi düşünenlerden kalmadı burada, sen de orada kal bi zahmet bu düşüncelerinle kirletme buraları..
Bu arada sen hakikaten cahilsin arkadaşım ya, türk tarihi diye ne tarihi okutmuşlar sana?

Bir de mesajların arasında müthiş bir çelişki var önce kadının türbanında ne kadar rahatsız olduğunu söylemişsin kadına karşı önyargılı düşüncelerini anlatmışsın
Sonra da çıkıp ben aldığım hizmete bakarım türbanlı olup olmaması umurumda değil demişsin
Klavyenin başında iki kişi var galiba

Kiskancliktan kusan tek kisi sensin su anda:)

kimse sözlerimi çarpıtmasın eğer bana kıskançlığını kusup laf etme hakkını kendinde buluyorsa evet etrafımda istemiyorum türbanlı birilerini eğer barış içinde yaşanacaksa herkes birbirine saygılı olacak.. onlar her türlü lafı sözü etsin biz susalım olurmu böyle şey?

Bana da şu cümleler çok düşmanca geliyor:

"çiçek misin böcekmisin ama keşke çözseydi de bozulsaydık resmen yobazlığını kustu bilsem gider miydim hiç.. ama gene de ülkede azınlık bunlar şöyle uygun bir yönetim gelince hepsi sürgün edilecek eski günlerdeki gibi evden çıkamayacaklar böyle benim gibi modern kadınlara kıskançlıklarını kusamayacaklar.."

Ben de bunları bu kadar rahat söyleyen birini yanımda istemiyorum eve kapatma şansım var mı?

merhabalar,

tabi okumasan kendini ifade edemezdin onların istediği kadın tipi olurdun evinin kadının çocuklarının anası ve herşeye boyun eğen kadın tipi. anlıyorum sizi benimde durumum size benzer ama hiç alakası yok ben iki ünv mezunuyum eşim önlisans mezunu çoğu yerde benden kat be kat öndedir çok geliştirmiştir kendini okumakla adam olunmuyor okumak sadece cahilliği alıyor ama eşeklik baki kalıyor. sorununuzu bence daha sonra farklı danışmanlara giderek çözebilirsiniz. Allahyardımcınız olsun

Hakli olduğunuz taraf danismanin esinizin yaninda sarfettiği cümleler hic hoş değil. Ayrıca bir bismillah daha ilk seans hemen nereden vardin bu tespitlere.. Digeride e sende okumussun iste oturuyorsun koltuğunda savunduğu şey ile çelişiyor en basta..

Haksiz olduğunuz konuda turban takan hanimlara karsi uslubunuz. Turban takmayanlar içinde bu tarz konuşacak hanim yoktur ya da hepsi iyi niyetli mazlum burnu havada olmayan insanlar diyebilir miyiz?

Konunuzu genelleme ve ayrimcilik yapmadan yazsaydiniz kesinlikle hakliydiniz. Bence tek basiniza tekrar bir daha gidin ilimizde birbirinizin on yargilarini kirmis olursunuz bu da hanimefendiye is hayatinda bir ders olmuş olur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bir de mesajların arasında müthiş bir çelişki var önce kadının türbanında ne kadar rahatsız olduğunu söylemişsin kadına karşı önyargılı düşüncelerini anlatmışsın
Sonra da çıkıp ben aldığım hizmete bakarım türbanlı olup olmaması umurumda değil demişsin
Klavyenin başında iki kişi var galiba

türbanlı olması umrumda değil demedim ki eğer giyiminden dolayı bir önyargım varsa bunu kırması gerekiyordu dedim yani aldığım hizmetle bu konuyu unutabilirdim de ama herkes sözlerden çok kutsal saydıkları 2 metre beze takılınca böyle oldu..

Bu mesajdan sonra arkadaş konunun doğru olmadığını teyit etmiş bulundu
Git kardeşim madem böyle bir arzun var partini kur ne biliyim siyasi yollara başvur
Burada kadınları kışkırtarak olmaz bu işler

Back