• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile danışmanı saçmalığı

bu kadınlar kadını ikinci sınıf gören anlayışı sürdürürler gibime geliyor

Yani mevzuyu kapalı acik mevzusu yapmak istemem ama "bu kadınlar" diyerek hem cinslerini ayıran sizsiniz. Annemde kvmde türbanlı. Hatta nerdeyse bütün ailem. Ben açığım. Üniversite okurken en büyük desteğim annemdi. Asla bi erkeğe muhtac olmamam gerektiğini, kendi hayatımı yasamami söyledi. Hatta ikinci üniversiteyi bana o önerdi ve okuttu. Simdi kvmde ayni düşünceyle yaklasiyor bana. Oglumda olsa kendini ona mahkum etme sakin dior. Bakiorum etrafimdaki herkes de böle. Bence o tamamn gittiğiniz danışmanin karaktersizligiyle alakali. Biri daha söylemiş daha oncede bir danismanin bir arkadaşımıza cilveli ol gibi salakca tavsiyede bulunmus. Sanki bu kadinin insiyatifinde gibi. Ayrica hem basi açık hem oldukca modern görünümlü bir danışman vardi selin cehennemli biseydi. O da kadinlara sürekli cilbeli olun adama kole olun dior. Yani bu tamamen danismanla alakali. Lütfen boyle gnellemeler yapmayin...

telefondan yazıyorum yazım hataları affedile...

Onyargili gitmişsiniz kadinin soylediği şeyleri çarpıtmişsinz bnce okumaya karşi olsaydi kendide danişman olmazdi herhalde .birakin bu onyargilari yurtdişinda yaşiysnz diye küçük gormeler onlar gibi bakmalar burasi musluman bir ulke ama her dinden inançtan hatta dinsizide anlayişla birlikle yaşiyor kimse kimseyi ayriltirmiyor boyle şaçma bi konu açmakla zihniyetinizi belirtmişşsnz

her mesleğin belli gereklilikleri vardır eğer bunları sağlayamıyorsanız kadın erkek türbanlı gözlüklü şişman kısa uzun farketmez o alanda çalışmazsınız bunun giyimle inançla alakası yok bu kadın basbayağı bu gerekleri sağlayamamış o yüzen bu alanda çalışmasın diyorum. hemen konuyu kahramanlık yapmaya getirmeyiniz.

Nedir mesleki gereklilik, açıklar mısın? Senin yaşam tarzına uygun olması mı mesela? İlk mesajını baz alarak soruyorum...

her mesleğin belli gereklilikleri vardır eğer bunları sağlayamıyorsanız kadın erkek türbanlı gözlüklü şişman kısa uzun farketmez o alanda çalışmazsınız bunun giyimle inançla alakası yok bu kadın basbayağı bu gerekleri sağlayamamış o yüzen bu alanda çalışmasın diyorum. hemen konuyu kahramanlık yapmaya getirmeyiniz.

Valla şu cümlelerinizdeki mantığı ilk mesajınıza da yaysaydınız o zaman çok başka şeyler konuşuyor olurduk. Okumakla ne alakası olduğunu, erkeğin karakteri yeterince sağlam olsaydı okulla ezilecek bir insan olmayacağını konuşurduk. Bu ülkede işsizliği kadınların da çalışması ve bu yüzden erkeklerin iş bulamamasına bağlayan zekasından son derece süphe ettiğim yetkililerin varlığından konuşurduk. Ama bence sizin için en acıklısı eşinizin böyle saçma sapan bir kadının gazına gelebilecek bir karakterde oluşunu ve "keşke okumasamıydın" cümlesini düşünmekle kalmayıp bir de yüzünüze söyleyebilme cesaretini konuşurduk.

Son düzenleme:
Birincisi konunu türbanla değil zihniyetle alakası var. Benim tanıdığım oldukça açık görüşlü, modern, kadının kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmasından, kişisel haklarını sonuna kadar kullanmasından yana olan türbanlılar da var. Ama sizin örneğinizde olduğu gibi tam tersi düşünenler de var. Elbette insan bir hizmet alırken kendi yaşam tarzına uyan insanlardan bu hizmeti almak ister. Yani ben girer girmez önyargılı davrandığınızı düşünmüyorum. Gittiğiniz insan haddini aşmış, gereksiz cümleler kurmuş ve kurduğu cümlelere ve tavrına bakacak olursak kesinlikle danışmanlık yapabilecek kapasitede olmadığı aşikar. Şikayet edebileceğiniz ne kadar kurum varsa şikayet edin. İnternet üzerinde danışmanların, doktorların ve hatta avukatların (çok çeşitli meslek gruplarının) değerlendirildiği, not verildiği siteler var. Ufak bir araştırmayla bulabilirsiniz. Bu tip sitelerde başınıza gelenleri yazın ve insanları uyarın.

Onyargili gitmişsiniz kadinin soylediği şeyleri çarpıtmişsinz bnce okumaya karşi olsaydi kendide danişman olmazdi herhalde .birakin bu onyargilari yurtdişinda yaşiysnz diye küçük gormeler onlar gibi bakmalar burasi musluman bir ulke ama her dinden inançtan hatta dinsizide anlayişla birlikle yaşiyor kimse kimseyi ayriltirmiyor boyle şaçma bi konu açmakla zihniyetinizi belirtmişşsnz

Yok şimdi savunucam derken abartmayalım. Türbana takılmış olması ve genellemesi kötü ama danışmanın cümlelerinin savunulacka bir tarafı yok. Eşiniz eğitiminizden eziliyor, tutturmuşsunuz okuyaacağım cümleleri ne kadar çarpıtılabilir ki. Böyle danışmanlar var arkadaşım. Sibel Üresin diye bir arat istersen.

kapalı değilim ama niye bunu türbana bu kadar bağladınız anlamadım.
okurken ben rahatsız oldum.okumuşsunuz ama çok ön yargılısınız.

Birincisi konunu türbanla değil zihniyetle alakası var. Benim tanıdığım oldukça açık görüşlü, modern, kadının kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmasından, kişisel haklarını sonuna kadar kullanmasından yana olan türbanlılar da var. Ama sizin örneğinizde olduğu gibi tam tersi düşünenler de var. Elbette insan bir hizmet alırken kendi yaşam tarzına uyan insanlardan bu hizmeti almak ister. Yani ben girer girmez önyargılı davrandığınızı düşünmüyorum. Gittiğiniz insan haddini aşmış, gereksiz cümleler kurmuş ve kurduğu cümlelere ve tavrına bakacak olursak kesinlikle danışmanlık yapabilecek kapasitede olmadığı aşikar. Şikayet edebileceğiniz ne kadar kurum varsa şikayet edin. İnternet üzerinde danışmanların, doktorların ve hatta avukatların (çok çeşitli meslek gruplarının) değerlendirildiği, not verildiği siteler var. Ufak bir araştırmayla bulabilirsiniz. Bu tip sitelerde başınıza gelenleri yazın ve insanları uyarın.

evet bahsettiğim buydu madem bir hizmet alacağız kendime en yakın olandan almak isterim. olay bu..

bazıları önyargılı gittin diyor ben sunulan hizmete bakarım sunulan hizmet düzgün olsaydı zaten bugün bunları konuşmuyor olurduk..

Televizyonda gecenlerde bir kadin terapist vardi.
Amerikada master yapmis heryeri estetikli kirmizi ruj ve kirmizi ojelerle bacak bacak uzerine atmis. Hatta istanbulda sosyeteye calisan bir kadin ve dusuncesi "Erkek uc konusursa kadin bir konusucak yoksa evlilik olmaz. Erkekler guclu kalkip bir tokat atsa karsilik vericek gucunmu var neyle savunucaksin kendini" diye kadinlara akil veriyordu:)

ben dar görüşlüyüm ya da değilim meselesi değil ki ben aldığım hizmeti anlatıyorum yani o kadına tonla para vereceksek işi ben dar görüşlüysem görüşlerimi esnetmesi gidip benim eğitimime laf etmesi değil..

amerikalı estetik yapmış kadın danışanlarına öyle diyemez sanırım kitabını okudum çünkü medyatik söylemlerle benim görüşümü çürütemezsiniz..

merhabalar,

ben forumda yeni sayılırım. 29 yaşındayım ve yaklaşık 2 yıllık evliyim.. yüksek lisansımı tamamlamadım ve iyi bir firmada çalışıyorum.. eşimle bazı sorunlarımız vardı bunun için bir aile danışmanına gitmeye karar verdik normalde yurtdışındayım eğitim için iş de bulunca bir süre daha kalacağım kocam da burada çalışıyordu fakat geçen ay akraba ziyareti amaçlı ankaraya gidecektik bir yakınımız birini önerdi iyi bir danışmandır yardımı olur dedi bizde tamam dedik ankara gidince bu yere uğradık. karşıma türbanlı bir kadın çıkınca moralim bozuldu önyargı değil aslında ama kendi yaşamıma uygun birini istemek hakkım olduğunu düşünüyorum madem seçme hakkımız var bu kadınlar kadını ikinci sınıf gören anlayışı sürdürürler gibime geliyor benim ki yanılmamışım da. normalde geri dönecektim ama arada hatır olunca içeri girmiş bulunduk.

kısa bir tanışmadan sonra ufak problemlerden bahsettik bu arada eşim lisans mezunu kadın buna takıldı. kadınlar okuyunca böyle oluyor işte üniversite neyine yetmedi senin bak kocan eziliyor belli ki senin kariyerinden. sorunlarınız bundandır dedi.. eşim sus-pus ben de kadına size ne benim eğitimimden dedim ama kadın başladı bir tutturmuşsunuz okuma hevesi diye aile falan kalmıyor ortada diye saydırınca ben de sinirlendim kalktım hemen git kendin gibi yobazlarla takıl kocama mahkum olsam mutlu mu olurdun dedim ne var sanki yabancıya mahkumsun gibi karşılık verdi ama ben çok sinirlendim ama ya ne münasebet yakınımıza durumu anlattım o da mahçup oldu. ben tabi bununla kalmadım ilgili makamlara şahsı ve kurumu şikayet ettim. artık ilgilenirse..

bundan 2 gün sonra bu kadın bir mail atmış işte maksadını aştığını mesleki etik sınırlarını geçtiğini özür dilediğini belirtiyor ve en kısa zamanda bizi tekrar beklediğini söylemiş ama ben daha gitmem cevap da vermedim.. döndüm ben ama halen sinirim geçmedi şimdi iyi bir danışman bulursam gideceğim bir de eşimi doldurmuş sanki konuşmaları bana arada bir okumasan daha mı iyiydi diye soruyor.. resmen saçmalık.. türbanlı daha kendi kalıplarını kıramamış kadınlar niye böyle işler yapar ki.. haksızmıyım sizce?

Türbanlı birinin bu konuda yetersiz olduğunu düşünmek kesinlikle hata. İnsanların Dini tercihleri mesleklerinde yetersiz olduğunu göstermez. Ben türbanlı değilim ama benden daha modern, daha çağdaş türbanlılar tanıyorum. Bu ön yargı fazlasıyla seviyesiz.

Sizin karşılaştığınız arkadaş talihsizce olmuş. Ama bunun nedeni türban değil. Bununla örtüştürmek özür dilerim ama sizi cahil gösterir. Umarım görüntüsünden ziyade yaklaşımı size uygun bir danışman bulur ve evliliğinizi kurtarırsınız.

ben dar görüşlüyüm ya da değilim meselesi değil ki ben aldığım hizmeti anlatıyorum yani o kadına tonla para vereceksek işi ben dar görüşlüysem görüşlerimi esnetmesi gidip benim eğitimime laf etmesi değil..

amerikalı estetik yapmış kadın danışanlarına öyle diyemez sanırım kitabını okudum çünkü medyatik söylemlerle benim görüşümü çürütemezsiniz..

Şimdi öncelikle kimse kadın saçmalamamış demiyor. Görüşünüz türbanlı bir kadın (spesifik olarak gittiğiniz kadın değil genel olarak türbanlı bir kadın) benim aile danışmanlığını yapamaz ise bu düşünceyi çürütmek pek mümkün değil. Çünkü bu da bir çeşit dogmadır. İnsanlar sadece bu kadar katı görüşlü olmayın diyor.

Bir de şu kitabını okuduğunuz diğer üyenin de bahsettiği kadının adı nedir merak ettim.

O zaman sen ne halt etmeye orada oturuyorsun be kadın? :47: Tansiyonum yükseldi.Bunu genelleyemeyiz.Size yobazı denk gelmiş.Başına örttüğünden dolayı değil,düşüncelerinden dolayı.Açık kadınların da yobazı pis oluyor.

aaa resmen herkes türbana takılmış ben hizmete bakarım diyorum bunu bana söyleyen türbanlıydı diyorum düzgün hizmet sunsa gelip burada konu açar mıydım.. bu konunun kapatılmasını rica ediyorum resmen türbanlı diye laf söylenmez kutsal sayılıyorlar.. rezillik yani.. eskiden sokağa çıkamazlardı ne oldu da burunları kalktı ki.. kapatılsın bu konu.

Turkiyede kadinlarin soz hakki almasi icin yurtdisinda egitim almasi sart.
Kapanip egitim almaya calismakta neyin nesidirki zaten?

aaa resmen herkes türbana takılmış ben hizmete bakarım diyorum bunu bana söyleyen türbanlıydı diyorum düzgün hizmet sunsa gelip burada konu açar mıydım.. bu konunun kapatılmasını rica ediyorum resmen türbanlı diye laf söylenmez kutsal sayılıyorlar.. rezillik yani.. eskiden sokağa çıkamazlardı ne oldu da burunları kalktı ki.. kapatılsın bu konu.

Iste eskiden sokaga cikamayan kadinlardik simdi her sekilde ozguruz:) kimse kimseyi turbani ile yargilayaz.

Yani şurda gerçekten konuyu tartışmak isterdim ama ne kadar talihsiz ki konu sizin gibi biri tarafından açılmış. İşte şu kırmızı cümleniz yüzünden bu ülke bundan sonra da böyle gider. ne olursa olsun insanlar bir daha bu kafayı görmek istemiyor çünkü.

Aysencim,
sen niye üzülüyorsun kuzum , kadın belli ki önyargılı ve ön yargılı , sabit görüşlü insanlar bu işi zaten hakkıyla yapamaz.
meselenin türban boyutuna gelmesi hoş değil tabi ama şimdi bu danışmanın tutumu türbanlı çevreleri yansıtıyor gib algılandığından ister istemez sen de türbana karşı önyargı oluşuyor bence ve bunu okuyanlarda.
çok nahoş bir deneyim olmuş. erkekleri zaten böyle danışmanlara götürebilmek esaslı meseleyken.
tamam ben erkeklerde bazı şeylerin takıntı olabileceğine inanıyorum. eğitim - kariyer- bazen daha iy maaşla çalışma.,ama bu şekilde adamın yüzüne de soylenip tetiklenmez ki durum. sana söyledikleri de cabası.yazık, insanların kafasına bişeyler yerleştirilmiyor eğitimle. yaklaşımı da insanları anlamaya çalışarak nazikçe kendini geliştirerek öğrenmeli.
inşallah en kısa sürede düzgün birini bulup, yeniden gidersiniz.

Ay senin çok zoruna gitmişşş, sen baya baya cahil kalmışsın arkadaşım, bundan 50 sene önce de sokağa çıkarlardı şimdi de çıkıyorlar... sen kapalı bir kadının senin sorununu çözme ihtimaline bozulmuşsun.. alışacaksın yavaş yavaş..

Back