Aile bütünlüğünü korumak için artık 1+1 evlere izin verilmeyecek

sanırsınız ki toplumun çoğu bekarlardan ve dullardan oluşuyor

bence ailelerde bu evleri almak isteyecek ve bu küçük evlere sıkışacaklar

yapılmamasından yanayım ben

aynen.. hatta benim tavsiyem üniversiteden sonra 5-6 seneliğine yurt dışında yaşaması özellikle erkek çocukların.. yalnız yaşarken hem tahammül etmeyi, özgürlüğü ve karşıdakinin özgürlüğüne saygıyı, ev işlerini paylaşmayı öğreniyorlar.. tecrübeyle sabit :KK53:
aynen kızz iişte o yüzden özür diliyorum şu kelime için (eşşek ) kadar olmuş erkelerimiz evleniyor ve halen yok anneci yok kaynanam şöyle eee kocaman olmuş halen çocuk muamelesi yapılıyor ve o erkek bir kadının kucağından diğer kadının kucağına atılıyor anneden karısına yani erkek dediğin erkek olacak ayoll.. yahu bir bakıyorum evlenecek oğlu oğlum nere bende oraya diyenler var çok zor düzelir valla böyle şeyleri duyunca teee.. sinirlerim zıplıyorrr..

canım erkek kardeşim babamla geçinemediği halde çıkamıyor şu an maaşı 1600,,anadolu yakasında kiralar çok pahalı
valla canım ben yeni bosnada oturuyorumm ve bekar olsam 700 ze kira bulurum ve anadolunun bazı yerlerindede bulurr evet ev eski olur ama onun içini düzeltecek olanda kendisi 2008 senesinde zeytinburnunda 500 e kiradaydım ve aldığım para 1200 idi valla mis gibide geçiniyordum herşeyden evvel özgürlüğüm vardıı..

aynen kızz iişte o yüzden özür diliyorum şu kelime için (eşşek ) kadar olmuş erkelerimiz evleniyor ve halen yok anneci yok kaynanam şöyle eee kocaman olmuş halen çocuk muamelesi yapılıyor ve o erkek bir kadının kucağından diğer kadının kucağına atılıyor anneden karısına yani erkek dediğin erkek olacak ayoll.. yahu bir bakıyorum evlenecek oğlu oğlum nere bende oraya diyenler var çok zor düzelir valla böyle şeyleri duyunca teee.. sinirlerim zıplıyorrr..

tabi, çünkü 40 yaşına gelen oğlunun sırtına hırka veriyor anneler, aman oğlum üşümesin diye. yatak odasına girip üstünü örtenleri biliyorum :KK53: eh çocukta alışıyor bu rahata karısını eziyor bu sefer. anne ile karısı arasında dengeyi de kuramıyor, sonra BDV de konu oluyor. yalnız toplumsal bir yaraya parmak bastık resmen :KK53:

tabi, çünkü 40 yaşına gelen oğlunun sırtına hırka veriyor anneler, aman oğlum üşümesin diye. yatak odasına girip üstünü örtenleri biliyorum :KK53: eh çocukta alışıyor bu rahata karısını eziyor bu sefer. anne ile karısı arasında dengeyi de kuramıyor, sonra BDV de konu oluyor. yalnız toplumsal bir yaraya parmak bastık resmen :KK53:

sadece hastalık değil ki...

eve geliyor yemek hazır kıyafetler ütülü odası temiz dolabı yerli yerinde evin elektrik su doğal gaz faturaları ödenmiş.pazara gidlmiş market yapılmış ohhhhhhhhh hotel gibi kullanıyor evi hoş hotel olsa oraya para öder ama ailesinin yanındayken parası cebinde cepte para olunca rahat çünkü bilmiyor aylık geliri gideri bilmiyor
bilmediği için parayı nasıl nerde harcıyacagını da bilemiyor.

ayrı evde yaşasa her şeyi bilir düzenini öyle kurar aile olunca zaten hesap kitap bilen biri olur erkek çocukları için heleki çok uygun

evett bu ne yaaa nasıl sinirleniyorumm bu nasıl adet. böyle yaşam olurmu haklısın 40 yaş dan bahsediyoruz bide iki abim var biri evli diğer abim var 39 yaşında ve kendi başına yaşıyor ohh miss atlıyoruz gidiyoruz evine koca adam yahu annem babam köydeler senenin 9 ayı geldilermi istanbula kendi evlerine geliyorlar var 1+ 1 evleri köye gidincede kapatıyorlarr.. biz ülke olarak bunları aşarmıyız bilemiyorumm ama halen söylüyorum doğru dürüsst yetiştirilen bir evlat 18 yaşına geldimi reşittir ha ayrılmak için erkendir ama 26 25den başlar ve kendi ayakları üstünde durmasını isterim birey olmasını ve hayatı tanımasını isterimm..

sadece hastalık değil ki...

eve geliyor yemek hazır kıyafetler ütülü odası temiz dolabı yerli yerinde evin elektrik su doğal gaz faturaları ödenmiş.pazara gidlmiş market yapılmış ohhhhhhhhh hotel gibi kullanıyor evi hoş hotel olsa oraya para öder ama ailesinin yanındayken parası cebinde cepte para olunca rahat çünkü bilmiyor aylık geliri gideri bilmiyor
bilmediği için parayı nasıl nerde harcıyacagını da bilemiyor.

ayrı evde yaşasa her şeyi bilir düzenini öyle kurar aile olunca zaten hesap kitap bilen biri olur erkek çocukları için heleki çok uygun
işte budur yaa..

bekar için en güzeli 1 artı 1 ya da çocuksuz çift için. ısınması kolay,temizlemesi kolay. oh mis.
yıllardır tek yaşıyorum bütün daireleri 1 artı 1 olan ve günlük kiralanabilen yerler gerçekten hem gürültü ,hem gelen magandalar yüzünden oturulcak gibi değil. sürekli de olaylı.
günlük kiralamayı kaldırsınlar.ya da şu an site içindeyim aynı katta 3 daire var sadece orta daireler 1 oda 1 salon.haliyle hem sosyal baskı oluyor hem aileler de olduğu için rahatsız olmuyorsun. ama tabi bunların zihniyet ofsayt.

Kesin kar edemiyorlardır 1+1 daİrelerden. Kar etseler böyle demezlerdi bahane de hazır hemen. İki değil de tek çocuğum olsaydı ben de 1+1 dairede oturmak isterdim

neden. bekarların tek yaşama hakları yokmu. tamam oluşmuyor ama tek yaşayan insanlarıda düşünmek lazım. bencil olmamak şart

valla canım ben yeni bosnada oturuyorumm ve bekar olsam 700 ze kira bulurum ve anadolunun bazı yerlerindede bulurr evet ev eski olur ama onun içini düzeltecek olanda kendisi 2008 senesinde zeytinburnunda 500 e kiradaydım ve aldığım para 1200 idi valla mis gibide geçiniyordum herşeyden evvel özgürlüğüm vardıı..
şimdi yükseklisans yapıyor plaanları var sanırım yüksek lisans yapınca maaşı artacakmış

emacım okonuda haklısında ne yapacaksın her çocuğun kendi odasının olması gerekir aslında,20 yaşına dek ailesi ile yaşasa 20 senede uzun bir zaman sonuçta:KK53:

evett bu ne yaaa nasıl sinirleniyorumm bu nasıl adet. böyle yaşam olurmu haklısın 40 yaş dan bahsediyoruz bide iki abim var biri evli diğer abim var 39 yaşında ve kendi başına yaşıyor ohh miss atlıyoruz gidiyoruz evine koca adam yahu annem babam köydeler senenin 9 ayı geldilermi istanbula kendi evlerine geliyorlar var 1+ 1 evleri köye gidincede kapatıyorlarr.. biz ülke olarak bunları aşarmıyız bilemiyorumm ama halen söylüyorum doğru dürüsst yetiştirilen bir evlat 18 yaşına geldimi reşittir ha ayrılmak için erkendir ama 26 25den başlar ve kendi ayakları üstünde durmasını isterim birey olmasını ve hayatı tanımasını isterimm..

bide şu var ailemden örnek vereyim 4 kardeşiz biri evli hepimiz ailenin yanındayız ayrılmamız için evlenmemiz gerek çoğu ailede olduğu gibi yada Türkiye şartlarında olduğu gibi

benim bu 1+1 lerde en hoşuma giden şey kendi dünyan kendi hayatın oluyor.aynı evde ki hayat senin olmuyor ailenin oluyor.çünkü o düzende yaşıyorsun ona uyuyorsun oysa kendi evinde kendi düzenin olur.

her birimiz ayrı olsak hepimizin ayrı dünyası olur ekstradan gezme çıkar kızlar ya özlersin görüşmek konuşma istersin belki bir kaç gün kalmak istersin vb...yada sabah gidip akşama kadar muhabbet sonra evine gel

ama adetler örfler görgü toplum kuralı vırt zırt offf moralim bozuldu bir çay koyayım kendime

neden. bekarların tek yaşama hakları yokmu. tamam oluşmuyor ama tek yaşayan insanlarıda düşünmek lazım. bencil olmamak şart
bu söylemleri çıkaranlara kızmak gerek aslında gündem değiştirecek şeyleride buluyorlar,ee okuyoruz sevişmek için otele gidenlerede önlem alsınlar o zaman milleti gerizekalı yerine koyuyorlar resmen:63:

emacım okonuda haklısında ne yapacaksın her çocuğun kendi odasının olması gerekir aslında,20 yaşına dek ailesi ile yaşasa 20 senede uzun bir zaman sonuçta:KK53:

bizdede çocuk çok maşallah e nasıl olacak kız ve oğlan aynı odada mı ?
aklıma kötü şeyler geliyor ki bu 1+1 kesin fakir aileler almak isteyecek

ki aileler çoğunlukta ve çoğu asgari ücretli ve 3-4 çocuklu

çoğunluk refah içinde yaşamıyor ben çoğunluk olarak yazdım

alınanda alınıyor herkes yaşadığı veya yaptığı seçimlerin bedelini öder o kadar

işte budur yaa..
biz karadenizliyiz,bizde bir kız ayrı eve çıkması ... derler cahillik çok,aslında özfür yaşam istemiyorlar,erkek kardeşim maddi durumu daha iyi olunca çıksa bile babam onunla konuşmaz,bbamın çok katlı evi var,kızkardeşime demişki erkek kardeşim başka yerden ev tutarsa evlenince evlenmesine 1 lira yardım etmem ne alaka :KK67:

Dull ne yaa bu dul kelimesi nedir arkadaşımm nedir yani delinmemişlerle ,,delinmişlermii böyle bir hitabı hiç olmassa biz kadınlar kullanmayalımm..erkeklerimiz yeteri kadar kullanıyorlar zatenn arkadaşım evllik bir belgedir belge din olayını bir kenara bırakıyorum o insanın kendisini bağlar evlenmemiş ama hayat arkadaşları olan lar var.. aynı evi paylaşan aynı yaşamda nefes alan insanlar allahtan şu dul kelimesi kalktıda artık bekar yazıyor kafa kimliklerinde

bizdede çocuk çok maşallah e nasıl olacak kız ve oğlan aynı odada mı ?
aklıma kötü şeyler geliyor ki bu 1+1 kesin fakir aileler almak isteyecek

ki aileler çoğunlukta ve çoğu asgari ücretli ve 3-4 çocuklu

çoğunluk refah içinde yaşamıyor ben çoğunluk olarak yazdım

alınanda alınıyor herkes yaşadığı veya yaptığı seçimlerin bedelini öder o kadar
fakirlikte bedel ödeyen çocuklar oluyor maalsef..para yok illa çok çocuk olsun hepsinide tıkarlar bir odaya yesinler birbirlerini

emacım benim teyzemin kızı boşandı ailesinin yanına sıgınadı çünkü çalışıyordu diğer kardeşleri gündüz gelip evi talan edip gidiyorladı işten gelince birde temizlik yapıyordu bunun gibi bir dünya şey oldu

sonra kendine ev tuttu 1+1 şimdi gidip sohbet ediyoruz oh mis gibi evinde oturuyor.

annemin bir lafı vardır...azıcık aşım ağrımaz başım :KK48::KK66:

biz karadenizliyiz,bizde bir kız ayrı eve çıkması ... derler cahillik çok,aslında özfür yaşam istemiyorlar,erkek kardeşim maddi durumu daha iyi olunca çıksa bile babam onunla konuşmaz,bbamın çok katlı evi var,kızkardeşime demişki erkek kardeşim başka yerden ev tutarsa evlenince evlenmesine 1 lira yardım etmem ne alaka :KK67:
işte canım zaten sorunda buu aşarmıyız aşamazmıyız bilemem ama yanlışş babanın yaklaşımı yanlışş..

X