Aile Baskısı Dedikleri Anne-Kız Çatışması

malesef koruma güdüsüyle hayata dayanıksız özgüvensiz bireyler yetiştiriyorlar. bence anne baba olmadan önce insanlara bir psikolojik test uygulanmalı ve ona göre izin verilmeli. herkes anne baba olmasın bence topluma ezik insanlar yetiştirmek marifet değil. benim annem çok evhamlı telde bütün gün arar gündüz sorun yok bizim olay gecede. hava karardıktan sonra okul yüzünden değilse dışarda kalmam rahatsız ediyor onu ama okul içinse sesi çıkmıyor bunu anlayamıyorum. master bitmek üzere biran evvel iş hayatına atılmk istiyorum sırf bu yüzden diyor ya o zaman karışmam diye merak ediyorum karışacak mı bakalım. büyük ihtimal bişey değişmeyecek ama ben değişecek diye düşünmek istiyorum yoksa ölesim geliyo :KK43:( bugün arkadaşlarımla buluşamadım işte mutsuz mutsuz evde pinekledim hoşuna gitti mi acaba :KK43:

benim annem de lisedeyken dışarı çıkmama pek izin vermezdi.
hep yalvar yakar izin alırdım.
erkek arkadaşım olmasına karışmazdı ama dışarıda görüştürmezdi.
kim aradı falan diye de sormazdı sizin anneniz gibi, ama kuzenlerimde bile kalmama izin vermezdi.

hep dedim böyle yaparsan şehir dışında okurum diye; şehir dışını kazandım ama çok yakın.
ikinci yılımda zar zor eve çıkmama izin verdi.
hava kararınca dışarıda olsam kıyameti koparırdı.
bir kaç kez baya tartıştık.
kalbi kırıldı, üzüldü, sinirlendi.
ama sonunda benim saksıda yetiştireceği bir süs bitkisi olmadığımı anladı.
şimdi hiçbir şeyime karışmıyor. arada surat asıyor ama aldırmıyorum.
sizin yaşınız benden büyük.
bir noktada dur demezseniz hayatınız boyunca böyle gider bu durum.
siz annenizden bağımsız bir bireysiniz ama anneler bunu pek kabul etmek istemiyor sanırım.
akıl vermek gibi olmasın ama bence yumruğunuzu masaya vurmanızın vakti gelmiş.

bende 16 yasindayim ve elli yasinada gelsem annem sizin anneniz gibi olucak eminim simdiden kacmak kurtulmak istiyorum kardeslerime ses etmiyor bile ama bana gelince hep siginti muamelesi ve bide sanki ev kusuyumda kafesten cikarsam keser yerler durumlari biktim bende gercekten gelecekte boyle olursa die gelecege umidimide yitiriyorum ama su an iyi bi egitim aliyorum ve universite icin amerikaya gitmeyi planliyorum hatta o kadar daraltti ki annem dunyami sirf beni sevior bahanesiyle ben nasaya girip marsa falan gitmek istiyorum :KK70: guluyorum simdi ama her dakika agliyorum normalde bide sorun ben miyim demiyor ki annem sevgilisi vardir kesin o aglatmistir diyor hemde cirkin cumlelerle oysa ne sevgilim var nede gecmis zamanimda oyle kotu olaylar yasamadim
bazen anneler bizi korumak adina en buyuk zarari veriyor bize dost olmak yerine ketum dusmanlar oluyorlar sahsen anneme bise olsa en cok ben uzulurum ama ondan ne kadar uzak olursamda sevinirim

aynen canim bende yurtdisina gitmek hatta yerlesmek istiyorum benim ailem de cok baskicidir her konuda ama ozellikle dini konularda su an zor durumdayim hatta .bende 16yim ayni yastayiz yani su en sinir oldugum sey giyimime karisilmasi ama biraz buyuyunce onada el koyucam tek sorunum bu degil tabi yanlis anlasilmasin bende annemin hic degismiceni dusunuyoruz bazen muttfagi toplamaadigm icin hatta her zaman kiziyo hakaret ediyo onceden tansiyonum dusene kadaar doverdi on yaslarinda falanken simdi hakaret eddiyor embesil demisti en son ben kufurleri annemden ogrendm artik onun icin icimden bisey yapmak gelmiyor bbi an once gitmek istiyorum bu evdenn herkesmayri alem

limonkız söylediklerinden bana uyan kısımlar var sanırım ortak bi kaderi paylasıyoruz :) fazla kader falan diyip melankolikte olmak istemiyorum elbette daha yolun basındayız her ne kadar cıkmazda hissedersem bunu söylerim kendime 16 yasındayz ve simdi okula sıkı sıkı sarılırsak bu baskılar biticek üniversite bittiğindede genç olucaz o zamanda hayat bizim elimizde olucak ve daha donanımlı bireyler olucaz ayaklarımız daha yere basıcak ..

şimdi böyle yaparak gerçekten özgüvensizleştiriyorlar ama hayal kur btanemya :KK43: ben öyle yaparm güzel günleri düşünür tatlı bi hırsla çalışırım kazanıcam ve kendime kendim olan bi hayat kurucam derim .. ben şöyle bi yanls düsünceyede kapılmstm sırf annemden kacmak için 18imde önüme gelen biriyle formalite bile olsa evlilk yapmayı koymustum kafama ama gerçek yada sahte beni sınırlandırıcak herşeyi erteleyebildiğim kadar ertelemeliyim diye düşünüyorum :) sende olumlu bakarak biraz olsn özgüvenini moralini toparla :)
bakarsn beraber gideriz yurtdısına :))) :eek::eek:

Güzelim üzülme bende ayniyim...yasim 27 ...ailem ayni senin gibi laflar ediyor...cok zor ama ailede sözü gecen annese imkansiz basi seyler....elleri bile kalkiyor bazen düsünsene.
Onlara sormadan bi yere gidemesin, gittigsen alisveris olsa bile arkadasinda her saat basi ararlar nezaman geliyorsun falan filan,eve arkadas getiremiyorum bile cünkü annem yakamda yanimizdan ayirlmaz, parayi bile onlara sorarak almam lazim, kendi ayni kendi hesabim yok.
Elbise alisveris yaparim annem karsi cikar, ben alirim bu evdeki elbisleri siz bilmyorsunuz der.
Arabayla tek basina bi yere gidemem isden baska bi yere.
Telefon geldinde cepime hemen sorar kim o, avizdesini ac, beynine zarar geliyor kulagina turma falan filan hepsi yalan, merakindan tabiki..
CÜzdanimi, cantami karistirir...
Odamin kapisi kapali kalamaz hele hele kitlenemez...
Daha ne sayayimki okadar varki...ve ben simdi onlarin istedikleri biriyle evlenecem...
Nekadar pasiv bir insanim onu anliyorum tek...sen benim gibi olma bak negüzel avukat olucakmisisn, herseyi ögren billki ailene muhtac kalma,kendi ayaklarinin üstünde durmasini ögren canim benden nacizane bi nasihat.

Ailenizin böyle bir baskı kurması zor birşey .Sinir krizleri geciriyor demişsiniz Krisleri dikkate alıp önemsiyormusunuz ?Annenizi zan altında bırakmak istemem ama bence kullanıyor olabılır.

aynen canim bende yurtdisina gitmek hatta yerlesmek istiyorum benim ailem de cok baskicidir her konuda ama ozellikle dini konularda su an zor durumdayim hatta .bende 16yim ayni yastayiz yani su en sinir oldugum sey giyimime karisilmasi ama biraz buyuyunce onada el koyucam tek sorunum bu degil tabi yanlis anlasilmasin bende annemin hic degismiceni dusunuyoruz bazen muttfagi toplamaadigm icin hatta her zaman kiziyo hakaret ediyo onceden tansiyonum dusene kadaar doverdi on yaslarinda falanken simdi hakaret eddiyor embesil demisti en son ben kufurleri annemden ogrendm artik onun icin icimden bisey yapmak gelmiyor bbi an once gitmek istiyorum bu evdenn herkesmayri alem

canım sen 16 yaşındasın daha o yaşlarda çoğu arkadaşım benzer durumdaydı sonra nerdeyse hepsi normale döndü bi kaçı hariç bunlardan biride biziz :KK43:( istisna yani bu yaşa kadar devam etmesi belki de ben mücadele etmeyi beceremedim siz şimdiden taleplerinizi dile getirirseniz eminim başarılı olursunuz.

ama hiç birşey için geç değildir :) eminim simdi sende istediğini dile getirip mücadele et :)
sizden kurtulmak ister hale geldim oysa ailemsiniz bana suçu atmak kolay acaba sizde hiçmi suç yok benim böyle kötü hissetmemde payınız yokmu acaba gibi cok kırmadan ama onlarıda düşünmeye iticek birşeyler söyle her yolu denemek lazımdır :) umarım işte yarar

merhabalar ben yeni üye oldum.Ve benimde sizler gbi sorunum var.Önce anlatayım sonra bana yardımcı olun lütfen.Ben annemle pek anlaştığım söylenemez.Ve bu durumdan şikayetciyim.Bir yere gtmek istesem nereye? neden? niçin ? durmadan soru yağmurlarına tutar.biri olmasa bile kimle buluşmaya ? yani bu sorular beni çok yıpratıo. artık ne dışarı çıkmak isteğim var nede izin alma.belki üniversiteyi kazanır braz rahatlarım dedim o da olmadı. kazandım kazanmasına ama peşimden geldi ben ne zaman ayaklarımın üzerinde durabilcem acaba??o kadar yoruldum ki 20 yaşındayım ama 30 olsam aynısını yapabileceğini söyledi.hayatımda hiç akrabama bile tek gidemedim. bir yere gtmek istesem bende gelcem deyip bıktırdı iyice.kuzenimde kalmak istedim onada kavga dövüş.ve brazda şiddet var tabi arada bir naptığını bilemiyor.ben dışarı çıkarsam kötü kız olcakmşm ne işim varmış. okula gderim arar durur nerdesin sanki bilmio arkadaşlarımın yanında mahçup düşmektende bıktım artık arıo ve bağrıo telefonda durduk yere onlarda duyuyor tabi.evde birşey döksem,kırsam dövmeye kalkacak şekilde kızıo.artık ben yoruldum arkadaşlar.4 duvar arasında kalmaktan kendimi ifade edememekten .siz olsanız napardınız??

ben olsam derhal tayinimi fln ister gidebilcegim kadar uzaga giderdim.. ki ben dedigimi yaptim da... hatta yurt sinirlarini da astim... 25 yasindaki bir genc kadina bu yapilmamali...

selam bende bu sorunlardan çok şikayetciyim haklısın bencede yapılmamalı eğer benim yazımı okursan 3.sayfaya geldi yazdığım yardımcı olan olabilirse çok sevinirim...

Tam da bana göre bir başlık. Arkadaşlar bana da bir fikir verin ailemin yanındayım çalışıorum ama bu hepiminizin aşina olduğu kendi kararlarını alamama sorunuyla karşı karşıyayım. Ailemle aynı yerde kalıyorum memleketimdeyim gayet rahat bir okulda çalışıyorum ama bu şekilde kesinlikle içime kapanıyorum. Birey olamıyorum. Tayin istemeyi düşünüyorum karar veremiyorum. Bir yandan rahat aile yanı, iş ortamı rahat aama özgür olmadığın kendi kararlarını alamadığın bir ortam. Diğer yandan bilinmezlerle dolu bir macera olacak olan başka şehire tayin isteme siz ne yapardınız?

Tam da bana göre bir başlık. Arkadaşlar bana da bir fikir verin ailemin yanındayım çalışıorum ama bu hepiminizin aşina olduğu kendi kararlarını alamama sorunuyla karşı karşıyayım. Ailemle aynı yerde kalıyorum memleketimdeyim gayet rahat bir okulda çalışıyorum ama bu şekilde kesinlikle içime kapanıyorum. Birey olamıyorum. Tayin istemeyi düşünüyorum karar veremiyorum. Bir yandan rahat aile yanı, iş ortamı rahat aama özgür olmadığın kendi kararlarını alamadığın bir ortam. Diğer yandan bilinmezlerle dolu bir macera olacak olan başka şehire tayin isteme siz ne yapardınız?

aynen bende senin gibi düşündüm bazen rahatlıktan dolayı napacağını şaşırabiliyorsun ama yinede madem belli bir yaştasın kendi kararlarını vermeni tavsiye ederim bazen alıp gtmek istiyorsun ama o da olmuyor en iyisi tayin istemek sanırsam ama o sana kalmış bir durum yinede herkese Allah yardım etsin o kadar zor ki hele baskının üstünde birde mutsuz bir aile varsa...

senin durumun epey kötüymüş üzüldüm ablacım. bende 18 yaşındayım. küçüklüğümden beri bana da hep baskı yaptı annem. ilkokulda servisi beceremem diye iyi okula göndermedi. kısa vadeli de olsa gelecegimi etkiledi. lisede bir kere olsun arkadaslarıma gitmeme,dışarı çıkmama izin vermedi. hala da vermiyor. okuldan eve ister inan ister inanma 5 dakika geç kalayım arıyor. dersaneye gittiğime inanmıyor sen sokaklarda geziyosun biliyorum diyor. vs.vs seneye üniversiteye gidicem. kesinlikle şehir dışı olmaz, otur oturdugun yerde okuma o zaman diyor. bende nasıl aşıcam bu durumu blmiyorum. :KK43::KK43::KK43:

ayyyyni benim annem! cnm bende seninle ayni yastayim...yalniz degilsin...gecen hatta ekmek kutumu unuttugumu bahane ederek beni takip bile etti

annneeeciiim ben de bzizimkileri baskıcı bilirdim.seninkilerin yanında Amerikalı kaldı bizimkiler.bu ne ya hayatta bir tek zevkli an yaşamadan oku,çalış ,öl.

Ufff çok zor ya.. Hele artık mesleğini eline almış biri için oldukça zor. İleri de sorarlar adama; sen daha kendi hayatını yönetemiyorsun, mahkemeyi nasıl yöneteceksin diye :KK50: Aileler neden bu kadar sert anlamıyorum ben, üstelik okumuş insanlar ama düşünce tarzları ne kadar sığ. Ben akşam 10-11de geliyorum eve şimdi ben kötü bir kız mı oluyorum ailenizin gözünde, böyle sınıflandırma yapmaları çok üzücü. Onu geçtim, sizin hayatınıza bu kadar müdahale etmeleri beni bile buradan bunalttı, Allah kolaylık versin diyorum..

allah sana sabır versin ilk önce..tebrik ederim aynı zaman da böyle bir aileye rağmen hakim olmuşsun :KK9:
bunlar bence senin hayattaki başarını çekemiyorlar sorunlular mı ne?
neyse bu biraz ağır oldu anne baba sonuçta yaşadığımız dünya da malum biraz haklı birazda abartmışlar durumu..sen bu zaman dek idare etmişsin bundan sonrada idare etmeye çalış evlenince kurtulursun inşallah

Bende aynı durumdayım akşamları dışarı çıkamıyorum. Arkadaşlarımın çoğu okuyup calıstıkları için akşam bulusuyorlar. Ama ben.. Gidemiyorum. Neden?
bu yaşıma geldim (22) hala izin alıyorum. İzin de vermiyorlar ki.
Kpss ye hazırlanıyoruz erkek arkadaşımla (tanıyorlar). Onunla dersane cıkısı biraz hava almak istiyoruz motive olalım falan diye ama izin yok tabiki.
Bugün onlarla konuscam Peki ama nasıl??
Bana yardım eder misiniz? erkek arkadasımda bunaldı artık.
konuya nasıl girmeli??

Aile baskısı görürken sonradan rahata kavusan varsa biraz tavsiye verebilir mi??
yardım edin ne olur??
bugün konuşmam gerekiyor ailemle

X