- 23 Ocak 2022
- 62
- 24
Merhabalarr, bikaç ay önce bölümle ilgili bir konu açmıştım. Şöyle ki ben fizik okuyorum ailemi ikna etmem 2 yılıma sebep olmuştu ve tekrardan hazırlanmıştım sırf bölüm için ama sonra üniversite şartı koştular. illa bu üni olmalı diye, onlara istediğim alanda çalışan bir hoca olmadığını vs anlatmıştım ama dinlemediler. ben de bari istediğim bölüm olsun diyerek yerleştim istedikleri okula. ama okul beni o kadar çok geriyor ki gerek kampüs hayatının olmaması, gerek ders programının yetersizliği ve sadece birkaç anabilim dalının yer alması... yarın okul var ama gitmek dahi istemiyorum geçen sene de okula gidemediğimden nerdeyse tüm derslerden kaldım ve o çok sevdiğim bölüm şuan hala öyle mi emin değilim. her neyse en azından ailemin baskısından daha az etkileniyorum diye düşünmeye başladım...
Şu anda okulumu değiştirmek istediğimi fark ettim okula gitmediğimden ortalamam 1.3 yani yatay geçiş yapamadım.. merkeziden de istediğim üni özel olduğu için geçemedim. şuan zaten fizik matematik kimya biyoloji görürken sınava tekrar hazırlanayım diyorum.. bi yandan beynimin içi geç kalıyorsun 21inde -ki o zaman 22 olacağım- okul değiştirip yeniden mi başlıcaksın..
bunları bir yana bırakırsam en önemli sorun babam.. hep önüme çıkıyo.. şimdi de ya sınava girip kazanırsam ama olay çıkartırlarsa diye korkuyorum. bilkente gitmek istiyorum (ilk 2000egirmem gerek)
kazanınca ailemi nasıl ikna edebilirim sizce, baskıcı kendi doğrularını size yaşatmaya çalışan ailenize kendi kararlarınızı almak istediğinizi nasıl dediniz, nasıl gelişti, ilerledi bu süreciniz??
(Lütfen kazan öyle düşün tarzı şeyler yazmayın konu bununla ilgili değil)
Şu anda okulumu değiştirmek istediğimi fark ettim okula gitmediğimden ortalamam 1.3 yani yatay geçiş yapamadım.. merkeziden de istediğim üni özel olduğu için geçemedim. şuan zaten fizik matematik kimya biyoloji görürken sınava tekrar hazırlanayım diyorum.. bi yandan beynimin içi geç kalıyorsun 21inde -ki o zaman 22 olacağım- okul değiştirip yeniden mi başlıcaksın..
bunları bir yana bırakırsam en önemli sorun babam.. hep önüme çıkıyo.. şimdi de ya sınava girip kazanırsam ama olay çıkartırlarsa diye korkuyorum. bilkente gitmek istiyorum (ilk 2000egirmem gerek)
kazanınca ailemi nasıl ikna edebilirim sizce, baskıcı kendi doğrularını size yaşatmaya çalışan ailenize kendi kararlarınızı almak istediğinizi nasıl dediniz, nasıl gelişti, ilerledi bu süreciniz??
(Lütfen kazan öyle düşün tarzı şeyler yazmayın konu bununla ilgili değil)