- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Böyle saçma bir iftira örneği daha görmedim. Kimsenin bir olayi savunduğu falan yok. Iki sorun var ortada:
- skandal dahi olsa bütün kuruma nasil mal edilebilir
-hadi ettin diyelim ODTÜ örneğini vermedim ama devlet okullarındaki bu sapkinligi nereye koyucaz
Ek olarak da alakali-alakasiz her konuya da Ensar olayı yapıştırilmaz ki kardeşim. Hadi yapıştırın da burdan yola cikarak diger pislikler savunulmaz ki
İstediğin kadar araştır. Çürük yumurtalar her an her yerden çıkabilir, müneccim değiliz geleceği göremeyiz.Ne alaka ya la yetişkin insan çalışıp kazanıp odtüye gidiyor. Odtünün öğrencilerini psikolojik testlere sokmak gibi bir şeysi yok. Ama akademisyenlerini soksa güzel olur tabi.. Odtü de kendisine öğretilen bilimdir. Arkadaş mezun olmuş yıllar önce. üniversitenin karaktere ne gibi bir katkısı olabilir ?
Çocukların eğitim gördüğü bir vakıfta çalıştırılan öğretmeni doğru seçmek vakfın başındaki insanların sorumluluğuydu. He adam iyi gizlemiştir kendini yanılmışlardır. Düşün bir anaokulu açıyorsun. Başına öğretmen diye birini getiriyosun. Bırakıp gidiyosun sen parana bakıyosun. Bu öğretmen çocuklara ne yapıyor diye sorgulamaz mısın?
Sen 18 yaşından küçük çocuğunu milletin evine tanımada bilmeden emanet eder misin? Ben şahsen yatıya öyle tanımadığım bilmediğim öğretmenn yanına veremem. Ama üniversite çağındaki çocuğunu hangi üniversiteyi kazandıysa yollarsın sorgulamazsın.
Sapla samanı karıştırmayalım.
İstediğin kadar araştır. Çürük yumurtalar her an her yerden çıkabilir, müneccim değiliz geleceği göremeyiz.
Bakanlarin söylemleri beni ilgilendirmiyor. 30 kusur yillik geçmişi olan bir kurum bu. Kac kere olmus bu olay da kuruma mal ediliyor. Ayrica gizli tutulmasinin sebebi de küçük cocuklarla alakali. Kaldi ki -sayi hiç önemli degil bir de aci kirk da ama 45 degil 10 olarak belirtiliyor. Bu adam devlette de calismis ayrıca buna ne demeli ? Ne saçma ya boyle bir seyi kuruma mal etmek. Okullarda bir öğretmen bu tarz bir sapiklik yapsın hemen uzeri kapatilir bunu da tum Türkiye bal gibi bilir. Ama dini bir kurum ya hemen bunu her alanda kullanmaya bakarlar.Ensar vakfinda tek bir olay olmadi, cesitli olaylar oldu. Bu kurumun cocuklara yatili bir yer acmaya ruhsati yoktu. Buna ragmen belediye herseyin bilincindeydi. Tecavüz olmasa bile kurum illegal seyler yapiyor. Bunun üstüne 45 KIRKBES tane cocuga tecavüz ediliyor. Ki buda daha buzdagin görünen tarafi. Bu olayin üstünü kapatmak icin hem belediye, hem ensar tarafindan cok caba sarf edilmisti. Zaten gizlilik karari alindi dava üzerine.
Elbette kurum kapatilmali! En azindan aile bakani olan birisi "bisefercikten birsey olmaz, kurumu öyle kapatamayiz aaa" dememesi lazim. Cocuklarin yaninda durup "sonuna kadar bu davanin pesine kosacaz, suclulari tespit etmek icin, elimizden gelen ne varsa yapacagiz" demeliydi. Istersen bu ensari biraz daha arastir, cok migde bulandirici olaylar var.
Konuya gelirsek, avrupada sokak ortasinda seks yasaktir. Normalinde polis onlari göz altina almali ve ceza veriliyor. Ve evet öpüsmek ve seksin arasinda fark var.
Aynen sınır ne ben de bunu anlamıyorum. Kriter cinsellikse o olmadan da cok sey olabilir gayet de
Bakanlarin söylemleri beni ilgilendirmiyor. 30 kusur yillik geçmişi olan bir kurum bu. Kac kere olmus bu olay da kuruma mal ediliyor. Ayrica gizli tutulmasinin sebebi de küçük cocuklarla alakali. Kaldi ki -sayi hiç önemli degil bir de aci kirk da ama 45 degil 10 olarak belirtiliyor. Bu adam devlette de calismis ayrıca buna ne demeli ? Ne saçma ya boyle bir seyi kuruma mal etmek. Okullarda bir öğretmen bu tarz bir sapiklik yapsın hemen uzeri kapatilir bunu da tum Türkiye bal gibi bilir. Ama dini bir kurum ya hemen bunu her alanda kullanmaya bakarlar.
Misal şu konunun altunda bunu konuşuyor olmamiz cok komik
Şoklar icerisindeyim nasil basariyorsun böyle saptirmayi.Ne demek bakanin dedigi önemli degil? Elbette önemli, o kurumu koruyorsa, o kurum istedigini yapar.
Ayrica yazdiklarimi lütfen oku, bu kurum illegal isler yapiyordu. Sirf bu neden ile evet kapatilmali! Ister islam dersi versin, ister budhizm dersi versin. Ister Bin yillik bir kurum olsun. Bu kurum herseyin farkindaydi ve konuyu örtbas etmeye calistilar! Illegal seyler yaptilar!
Ve evet, okullardada artik birsürü tecavüz olaylari oluyor, her yerde tacizler var, katiller var ve zerre ceza almiyorlar. Akp'nin o okullara yolladigi ögretmen ve müdürler sadece baska okula yollaniyorlar. O senin önemsemedigin bakanlar iste buna müdahale etmeli. Cocuklar artik hic biryerde emniyetli degil!
Ve Ensar daha halen neden konusuluyor biliyormusun? Senin gibi insanlar halen daha "ama" dedikleri icin. Halen daha dini kurum oldugu icin magdur rolu oynadiginiz icin. Tam aksine dini bir kurum oldugu icin "ceheneme kadar yollari var, dinimizi rezil ediyorlar, cocuklara ömür boyu travma veriyorlar" demelisiniz. Ve demediginiz icin, evet bu konu daima konusulcaktir.
Valla bir taraf sırf dini kurum oldugu icin alakali alakasiz her yere bu konuyu yapistirmasa. Elestirirken adil elestirse. Ha bir de diger pislik olaylara da bu denli tepki verse o zaman bir kesim de koruma ihtiyaci duymazdi kurumuNe demek bakanin dedigi önemli degil? Elbette önemli, o kurumu koruyorsa, o kurum istedigini yapar.
Ayrica yazdiklarimi lütfen oku, bu kurum illegal isler yapiyordu. Sirf bu neden ile evet kapatilmali! Ister islam dersi versin, ister budhizm dersi versin. Ister Bin yillik bir kurum olsun. Bu kurum herseyin farkindaydi ve konuyu örtbas etmeye calistilar! Illegal seyler yaptilar!
Ve evet, okullardada artik birsürü tecavüz olaylari oluyor, her yerde tacizler var, katiller var ve zerre ceza almiyorlar. Akp'nin o okullara yolladigi ögretmen ve müdürler sadece baska okula yollaniyorlar. O senin önemsemedigin bakanlar iste buna müdahale etmeli. Cocuklar artik hic biryerde emniyetli degil!
Ve Ensar daha halen neden konusuluyor biliyormusun? Senin gibi insanlar halen daha "ama" dedikleri icin. Halen daha dini kurum oldugu icin magdur rolu oynadiginiz icin. Tam aksine dini bir kurum oldugu icin "ceheneme kadar yollari var, dinimizi rezil ediyorlar, cocuklara ömür boyu travma veriyorlar" demelisiniz. Ve demediginiz icin, evet bu konu daima konusulcaktir.
Edit: buda corumdaki olay
http://www.yeniyon.tv/tecavuz-olayi-ensar-vakfinda-ilk-degilmis/
S
Şoklar icerisindeyim nasil basariyorsun böyle saptirmayi.
AKP nin yolladigi ogretmenler ne demek ya sanki iktidarda onlar olmadan boyle seyler yasanmiyordu.
Ayrica illegal isleri karistiran sensin boyle birsey varsa bu ayrı tatrisilir. Benim anlatmak istediğim bu tecavüz olaylari nedeniyle kapatilmasinin istenmesi. Bunun dışında illegal meseleler varsa tabiki kapatilir.
Ha bir de hala konu ile alakasni aciklayamiyorsunuz
Farkinda misin "yanlis bilmiyorsam" diyorsun boyle bir şeyin yanlis bilmiyorsami falan olmaz. Ha öyle bir durum varsa da tabiki kapatilmali.O tecavüzler nasil oldu? Cünkü güya yatili kuran kursu veriliyordu. Öyle bir ruhsatlari yoktu ama. Hatta yalnis bilmiyorsam o yasta yatili kurslar vermek yasak. Yani bu bile basli basina bir neden.
Ve eger bir kurum tecavüzlerden haberdar olmasina ragmen, bunu örtbas etmis ise ve bu kurumun cesitli yerlerde (karaman ve corum bilinen yerler) olmus ise, bu kurumun hicmi sucu yok? Niye kapatilmasin? Senin cocugun tecavüz edilmis olsaydi, sen kapatilmasini istemezmiydin?
Ve ögretmenlerde atamalarda bariz tutugu sendika ve partinin etkisi tartisilmaz. En basit daha dün okul müdür mülakatinda torpil listesi olay olmustu. Yani evet bunlarin cogu akp'ye yakin olan insanlar. Ve bunca olaya ragmen halen bu insanlara karsi tek bir yasa cikartmiyorlar. Aksine koruyorlar. Cocugun rizasi vardi diyorlar ve serbest birakiyorlar.
Ayrica bu konu ile alakasi su, öpüsmeye, cinsellige herseye ahlaksizlik, rezalet deniliyor. (Ki bu konuda gecen sokak ortasi cinsel iliskiyi asla tasvip etmem, hatta ceza almalilar diye düsünüyorum). Ancak konu Ensar olunca halen kurum kaptilmamali deniliyor, halen dini kurum deniliyor. Tecavüz bu kurumun kapatilmasi icin neden degil deniliyor.
Ki bana kalsa en ahlaksizi bu kurum yapmis. Gidiyorlar cahil anne babaya, din sifatin altinda o cocuklari aliyorlar. Anne babada hayirli bir is yaptigini saniyorlar ve o cocuklar tecavüze ogruyorlar.
"Oooo evet hadi dostum daha hızlı! Bu lanet olası f... ye daha fazla zevk vermelisin!".
Valla bir taraf sırf dini kurum oldugu icin alakali alakasiz her yere bu konuyu yapistirmasa. Elestirirken adil elestirse. Ha bir de diger pislik olaylara da bu denli tepki verse o zaman bir kesim de koruma ihtiyaci duymazdi kurumu
Bakankar beni ilgilendirmiyor cunku olay Mahkemede anlatabiliyor muyum
Insanlarin cocuklari zerre dusundugune inanmiyorum resmen bu olay kullanıliyor
Kacinci yorumun olduğu beni ilgilendirmez de su ayrimi yapamayip insanları hedef gostermeyw bayiliyorsunuz. Kimse demiyor ki buna sebep olanlar yargilanmasin. Insanlar boyle demis gibi gostermekle eline birsey gecmez. Kaldi ki sizin taraf nedir yahu. Ben herhangi bir siyasi partiyi dahi desteklemiyorkenNasil adil elestirilmiyor? Biz burda her olayda bas bas bagriyoruz bu cocuklar okullarda, kreslerde emniyetli degil diye. Tecavüz olaylarda mahkeme halen iyi hal indirimi kullaniyor diye.
Cocuklari zerre düsünmesek, diger olaylara karsida tepki vermezdik. Asil sizin taraf cocuklari düsünmüyor. Sirf politaki ve dinden dolayi bu tür kurumlari, partileri destekliyorsunuz. O boldladigim kesim cok fena bir cümle. Yani sirf karsidakilerin tepkisinden dolayi en kötü seyleri bile korumaya hazirmisiniz?
Sahsima konusursam ben asla dogrularimdan vazgecmem. Benim tepkim akpliler tarafindan nasil karsilancak zerre umrumda olmazdi. Özelikle konu cocuklar kadar hasas bir konu ise.
Ne demek bakan önemli degil. Iyi tamam, o zaman hükümette önemli degil, hepsini kaldiralim. Sakami bu? Baskanlik tarafindanda bir sorgulama olmaliydi. Bu olaylari önlemek icin kampanyalar, meb ile beraber calisilmasi,.. Hic birsey yok. Bunun yok olmasi ile beraber bide bu bakan bariz bu kurumu koruyor.
Eh o halde senin dedigin mahkeme ne yapsin? Mahkemeler bagimsiz degil artik. Bakan koruyorsa, mahkeme ne yapsin?
Bu ayrica son yorumum olacak. Mune ablanin cimbizinin magduru olmak istemiyorum.
Öpüşürken teşhir edilen neresi var ki? Ağızlar mı? Ön sevişme öpücüğü falan değilse, abartılmaması gerekiyor.Öpüşmeyle sex yapmayı aynı kefeye koymak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?