- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Bu zamana kadar kimsenin etegine vs hicbirsey demedim varsa örnek getirin
Öpüşme ve sevişmeyi de ahlaksizca bulduğumu yazdim ama mudahale etme hakkimin olmadığını da belirttim
Art niyetle birsey yapmadim amacim bu olsaydi gercekten görüp de sussaydim bir sayfa oncesinde böyle şeyler yazılmadi demezdim bunu yapmam icin saf olmam gerekir degil mi
Ensara gelince ben muhalefet edenlerin çoğunun çocukların yatili olayinin yasak olduğundan bile bir haber olduğunu düşünüyorum. Bu olay icinde birçok pislik varken sadece tecavüz olayi olduğu icin kapatılsın demelerini hedef gösterme olarak buluyorum ve onlar bu şekilde davrandigi icin sadece bu mesele ile bu yapılmamali diyorum bunu sadece ilk kez burada yazdım ama ister inanin ister inanmayın kendi cevremde kendi görüşümde olan insanlarla Başbasa kalinca cok daha farklı söylemlerim oluyor ama buradakilerin eline bazi kozlari veremem amacin direk din haline geldigi birçok üye yorumu var çünkü
Hayir ben sadece ailelerin çocukların olduğu ortamda bunu ahlaki bulmadigimi bunun toplumu etkiledigini ama mudahale hakkim olmadigini yazıyorum meselala biri de carsafi asiri korumaci bulabilir gozune hos gelmedigini belirtebilir ama buna çuval demek hakarettir hele ki görüş bildirme seklinde degil de dalga geçerek yapiliyorsaBurda saf ayağına yatıp gereksiz muhalefet yapanlardan da haberdarsınızdır yeni üye değilseniz. O konumdasınız şu an, çünkü ilk sayfa mesajları bahsedilenler, göz önünde. Görmemiş olmak inandırıcı olmuyor haliyle.
Şimdi sevişmeyi ayırıyorum ama öpüşmek ahlaksızlık derseniz sizin çarşafınıza laf söyleyenlere yol açmış olursunuz. Çünkü bunun ilerisi elele tutuşmak ahlaksızlık, yanyana durmak ahlaksızlık, aynı ortamda çalışmak okumak ahlaksızlık boyutuna kadar varır. Kimsenin davranışına ya da giyimine (sizi tenzih ediyorum) ahlaksızlık demeyin ki başkaları da sizinkine diyemesin. Medeniyet budur.
Ek: cevap verecekseniz alıntılayın lütfen, aksi takdirde görmüyoruz.
Hala anlaşılmamisO zaman dilerim çocuğunuz varsa ya da olursa ensar vakfına teslim edersiniz gönül rahatlığıyla. Başına bişey gelirse de siz neden kapatılmadı derken biz iki kereden bişey olmaz deriz.
Evet evet oyle olduEvire çevire kaz kalmadı ortalıkta, yandı bitti kül oldu. Bırakın bence
Hayir ben sadece ailelerin çocukların olduğu ortamda bunu ahlaki bulmadigimi bunun toplumu etkiledigini ama mudahale hakkim olmadigini yazıyorum meselala biri de carsafi asiri korumaci bulabilir gozune hos gelmedigini belirtebilir ama buna çuval demek hakarettir hele ki görüş bildirme seklinde degil de dalga geçerek yapiliyorsa
Mesela yatmak da göreceli degil mi o zaman siz bunu ahlaksız bulduğunuz zaman bunu belirttiğiniz icin bu isi yapanlarin size hakaret etme hakki mi doğuyor
Bunun tekrarlanmayacağına güveniniz var ki bu kurumun kapatılmasına karşısınız. Bu güvenle çocuğunuzu o kuruma teslim etmek sizi rahatsız etmemeli, neden rahatsız oldunuz? Konu kendi çocuğunuz olunca mı? Siz 45 çocuktan fazlasını hiçe sayıyorsunuz, biz bir çocuğu hiçe saymışız çok mu?Hala anlaşılmamis
Peki o zaman ben de dilerim bir haksızlık yapiyorsaniz bana sizin cocgunuzn basina gelir demek isterdim ama sizin kadar cesur degilim siz suan bir cocugu hice saymis oldunuz ama ben saymiyorum
Bu tarz olaylar baska kurumlarda da meydana gelmiştir gelecektir sen sirf dini bir kurum oldugu icin hedef alırsan ben de derim ki bu sebepten kapatilmaz
Bu kurumca boyle ise
Illegal isler bu ise mahal verdi ise burasi ayridir
Ama bu olayi kullananlar bunu bilmiyor bile
Dini kurum olduğu için mi kapanmasını istiyoruz sanıyorsunuz? Bu sadece sizin kötü niyetiniz. Hangi kurum olursa olsun bu olaydan sonra kapatılması gerekirdi.
Peki bu olay ateizm derneğinin kurslarında falan olsaydı yine kapanmasın diyecek miydiniz?
Bana göre de çarşaf toplum değerleri üzerinde kötü etki yaratıyor olabilir. Ama ben bunu söylesem buna kızarsınız değil mi? Ya da sokakta kapalı kadın görmek istemiyorum benim çocuğum bunu soruyor ve açıklama yapamıyorum ya da çocuğum korkuyor desem bozulur, sinirlenirsiniz. Aynı şey. Benim sevgilimi eşimi öpmeme ahlaksızlık dememelisiniz. Sevgi bir toplumun ahlakını bozmaz.
Yatmaktan kastınız sokakta sevişmekse doğru bulmuyorum. Sokakta işemeyi de doğru bulmuyorum mesela. Bu çiş yapmanın ya da sevilmenin ahlaksızlık olduğunu göstermez. Bunlar mahrem şeylerdir. Tenasül uzuvlarımız işin içindedir. Ağzımız ya da gözümüz ise tenasül uzuv değildir. Göreceli değil. Dünyanın neresine giderseniz gidin sokakta cinsel ilişkiye girmek, çiş yapmak, tamamen soyunmak kanunlarla yasaklanmıştır. Öpüşmek ise yasak değildir. Yani kanunen yasak olan şey göreceli olamaz, yasak olan yasaktır. Yasak olmayan şey içinse göreceli değildir diyemeyiz. Ancak kendi görüşümüzü belirtebiliriz.
Bunun tekrarlanmayacağına güveniniz var ki bu kurumun kapatılmasına karşısınız. Bu güvenle çocuğunuzu o kuruma teslim etmek sizi rahatsız etmemeli, neden rahatsız oldunuz? Konu kendi çocuğunuz olunca mı? Siz 45 çocuktan fazlasını hiçe sayıyorsunuz, biz bir çocuğu hiçe saymışız çok mu?
Çocuğum yok, çocuk sahibi olmayı da düşünmüyorum bu ülkede. İstediğinizi söyleyebilirsiniz.
Kendi cocugum olmasina degil ki yok da zatwn çocuğum
Takilmamim sebebi cocuklari savundigunu iddia edip velisini sucladiginiz bi meselede cocugu da etkileyecek bir temennide bulunmaniz
Ben siyaset icin degil degerlerim icin buradayım benim alanim da bu zaten.
Aynen bu iste. O dernekte de olsa demezdim. Demem icin oradaki yasak uygulamalarin bu sonucu doğurmasi gerkir ya da bu tarz bir durum. Niyetimin kötü olduğunu asla zannetmiyorum bizzat buranin haricinde de gördüm ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?