Ahlaksız Çift Şehrin Ortasında Cinsel İlişkiye Girdi

Ama o kurumda tekrar etmeyecek sizin görüşünüze göre böyle bir durum. Neden çocuğunuzu etkilesin benim temennim? Madem tüm kurum suçlanamaz, kurum temiz kötü olanlar ayıklandı neden benim beddua ettiğimi düşündünüz? Neden o kuruma verince çocuğunuzun, yeğeninizin, kuzeninizin başına bişey geleceğini düşünüyorsunuz?
Ne demek neden etkilesin senin icin kacinilmaz bir son var ve sen onu bilerek temenni ediyorsun

@sehporaa hanim mesajiniz uzin alimtilayamiyorum. Ortak bir ahlak kavramı oldugunu zannetmiyorum bircok ulkede sokakda isemek bile artik normal ben kendi degerime gore yorum yapıyorum ahlakli bulmadigimi söylüyorum bu kadar net. Burada saniyormusunuz ki sadece çuval denilior tesettür icin . Bircok eleştiri var ve ben saygi duydum hep ama hakaret boyutundan tabiki rahatsız oldim

Ortak bir ahlak kavramı olamaz zaten. İşte bu yüzden hoş görmediğimiz şeyleri ahlaksızlık olarak değerlendirmemeliyiz. Bu tip bişey söylerken iki kere düşünmeliyiz.

İnanın bir farkımız yok, burda benim de şortuma eteğime çok laf söylendi. Benim için insanın ne giydiği değil iyi niyeti, kafasının içi önemli.

Ne demek neden etkilesin senin icin kacinilmaz bir son var ve sen onu bilerek temenni ediyorsun

Hayır madem bu kadar güveniyorsunuz, kurumun hiç bir suçu yk o zaman dilerim o kuruma verirsiniz çocuğunuzu dedim. Yani tamamen sizin düşüncelerinize göre konuştum. Kuruma güveniyorsanız neden alınıyorsunuz, güvenmiyorsanız neden savunuyorsunuz anlamakta zorlanıyorum.

Hayır madem bu kadar güveniyorsunuz, kurumun hiç bir suçu yk o zaman dilerim o kuruma verirsiniz çocuğunuzu dedim. Yani tamamen sizin düşüncelerinize göre konuştum. Kuruma güveniyorsanız neden alınıyorsunuz, güvenmiyorsanız neden savunuyorsunuz anlamakta zorlanıyorum.
Siz benim bakis acima göre yazmissiniz ben kendi bakis acinizla yazdığınızi düşündüm. Oyleyse problem degil benim icin

Aynen bu iste. O dernekte de olsa demezdim. Demem icin oradaki yasak uygulamalarin bu sonucu doğurmasi gerkir ya da bu tarz bir durum. Niyetimin kötü olduğunu asla zannetmiyorum bizzat buranin haricinde de gördüm ben
Daha 5 dakika önce çok aykırı bi sey olmadıkça benimle benzer görüste olanlara bi şey demem onaylarım, onların dedikleri benim ilgimi çekmez ama karşıt görüşler hemen ilgimi ceker kendi görüsümü savunurum diyordunuz.

Simdi ateist de olsa (yani sizin inancınızla taban tabana zıt), sizin inancınızı temsil eden bi kurum da olsa esit mesafede duracagınızı söylüyorsunuz.

Bi yandna kurumu kesinlikle aklarken öte yandan cocugunuzun orada bulunması ihtimaline beddua gözüyle bakıyorsunuz.

İkisini bagdastıramayan sadece ben miyim?

Daha 5 dakika önce çok aykırı bi sey olmadıkça benimle benzer görüste olanlara bi şey demem onaylarım, onların dedikleri benim ilgimi çekmez ama karşıt görüşler hemen ilgimi ceker kendi görüsümü savunurum diyordunuz.

Simdi ateist de olsa (yani sizin inancınızla taban tabana zıt), sizin inancınızı temsil eden bi kurum da olsa esit mesafede duracagınızı söylüyorsunuz.

Bi yandna kurumu kesinlikle aklarken öte yandan cocugunuzun orada bulunması ihtimaline beddua gözüyle bakıyorsunuz.

İkisini bagdastıramayan sadece ben miyim?
Açık bulma avi mi hanımefendi.
'Kendi fikrime zit olanlar ilgimi ceker'den kastim mesela kk da bu/karsit fikirde olanlarin yorumlari. Bu yani. Ateism Derneği ise bir kurum ve benim onlarla bir tartismam mi var da dikkatimi ceksinler. Dikkatimi cekme noktasi var olmalari degil. Eger oyle olsaydi bu sadece kurumla da kalmazdi o zaman mini etek giyenlere de saygi duymam derdim.
Celiski yakalamaya calisirken biraz kasmissiniz

Ben eger ceza alma/ithamda blunma noktasinda ensar ile ateist kuruma esit davranmazsam bu haksizlik olr ve benim boyle bir iddiam yok. Bu hüküm verme kısmına giriyor digeri ise kişisel yorumlar. Ki onlarda bile 'bariz olmazsa'diye kayitladim. Bariz olmasinin başında da saygi gerektiren durumlar vardir benim icin.
Carsafa saygi bekledigim kadar mini etege sorta saygi duyarım. Hangisi asagilanirsa tepkimi koyarim.
Bilerek mi başka yerlere cekmeye çalışıyorsunuz

Açık bulma avi mi hanımefendi.
'Kendi fikrime zit olanlar ilgimi ceker'den kastim mesela kk da bu/karsit fikirde olanlarin yorumlari. Bu yani. Ateism Derneği ise bir kurum ve benim onlarla bir tartismam mi var da dikkatimi ceksinler. Dikkatimi cekme noktasi var olmalari degil. Eger oyle olsaydi bu sadece kurumla da kalmazdi o zaman mini etek giyenlere de saygi duymam derdim.
Celiski yakalamaya calisirken biraz kasmissiniz
Sizinle ilgili kasılmamı gerektirecek bi durum yok, zira yazdıklarınız ortada, bunun insanlarda yarattıgı izlenim ortada.

Bana "biraz dikkat :KK66:" yazan ama dikkatsizlik eden siz,

-insanlık halidir olur ironi iceren bi yorumu ciddiye almıssınız diye ben size tüm samimiyetimle yanlıs anlıyorsunuz dedikce haklı cıkmak ugruna kasıtlı ısrarlarda bulunan siz,

-size ilk sayfayı tekrar okumak ister misiniz diye 2 defa sormama ragmen kılını kıpırdatmayıp haksız savunmalarda bulunan siz,

-sonunda ben mesajı kopyalayıp önünüze sundugumda "aa görmemisim" diyen yine siz, (ki gördünüz de o yoruma bi elestiri getirdiniz mi ben göremedim, taşlansalar iyi olurdu da ne demek diye sordunuz mu mesela sormadınız. neden diye merak ediyor insan)

-vakıf suçsuzdur diyen siz, suçsuz vakfa çocuğunuzu emanet etme faraziyesine beddua deyip nasıl begenirler diye sitem eden de siz.

-A bi de unutmadan sokakta birbirine sevgi gösterisinde bulunan (öpüşen mesela) çifte ahlaksız ama müdahale de etmem diyen siz, çarşafımı hor gördüler diye magdur oldugunuzu ifade eden yine siz. Müdahale etmemisler sonucta sadece yorum getirmisler, ne farkı var sizin söylediklerinizle. İkisine de yanlıs ya da dogru dersiniz anlarım ama size ve giyiminize söylenene kırılıp dökülürken sizin onlar hakkındaki sözlerinize bunlar benim degerlerim diye sarılamazsınız. Sarılıp da göstermediginiz saygıyı umamazsınız.

Tüm bunların sonunda bi çıkarımda bulunmak da bana kalsın yüksek müsadenizle. :KK52:

Sizinle ilgili kasılmamı gerektirecek bi durum yok, zira yazdıklarınız ortada, bunun insanlarda yarattıgı izlenim ortada.

Bana "biraz dikkat :KK66:" yazan ama dikkatsizlik eden siz,

-insanlık halidir olur ironi iceren bi yorumu ciddiye almıssınız diye ben size tüm samimiyetimle yanlıs anlıyorsunuz dedikce haklı cıkmak ugruna kasıtlı ısrarlarda bulunan siz,

-size ilk sayfayı tekrar okumak ister misiniz diye 2 defa sormama ragmen kılını kıpırdatmayıp haksız savunmalarda bulunan siz,

-sonunda ben mesajı kopyalayıp önünüze sundugumda "aa görmemisim" diyen yine siz, (ki gördünüz de o yoruma bi elestiri getirdiniz mi ben göremedim, taşlansalar iyi olurdu da ne demek diye sordunuz mu mesela sormadınız. neden diye merak ediyor insan)

-vakıf suçsuzdur diyen siz, suçsuz vakfa çocuğunuzu emanet etme faraziyesine beddua deyip nasıl begenirler diye sitem eden de siz.

-A bi de unutmadan sokakta birbirine sevgi gösterisinde bulunan (öpüşen mesela) çifte ahlaksız ama müdahale de etmem diyen siz, çarşafımı hor gördüler diye magdur oldugunuzu ifade eden yine siz. Müdahale etmemisler sonucta sadece yorum getirmisler, ne farkı var sizin söylediklerinizle. İkisine de yanlıs ya da dogru dersiniz anlarım ama size ve giyiminize söylenene kırılıp dökülürken sizin onlar hakkındaki sözlerinize bunlar benim degerlerim diye sarılamazsınız. Sarılıp da göstermediginiz saygıyı umamazsınız.

Tüm bunların sonunda bi çıkarımda bulunmak da bana kalsın yüksek müsadenizle. :KK52:
Tamam da yaptığın cikarim ile bu yazdıklarının alakasi nedir? O kadar sey yazmissin ama aciklamama bir cevap getirememissin ve hala o kadar kasiyorsun ki ben birden falza konu ve kisi ile uğraşırken o kisma duyarlilik kasmadigim icin çelişki buldun saniyorsun oysa ben onu da kapsayan bir sekilde zaten genel görüşümu ifade etmiştim

Vakıf ve temenni olayını yukarida bir kac kere acikladim hala kullanmadigim cumleler üzerinden gitmenin bir manasi yok

Ekinizi simdi gordum. Ayni gibi göstermeye calistiginiz cok farkli iki durum aslinda
Mesela birileri opusurken ben orayi terkeder onlari da uyarmam ama bu sitede kadin bana acik bir şekilde carsafinla alay ediyorum dedi bu iksii ayni mi
Bunlar disinda konusu ve yeri gelince tesettür hakkinda olumsuz konusmalar elestiriler oldu ama bu bir görüş dedim ve sustum yahut saygili bir sekilde görüşümu bildirdim ve öpüşme hakkinda görüşüm de bu son ornegin karsi tarafi gibidir.

Aslında gelip geyik yapacaktım ama yine 10 yorumdan 7'sinde "bugün medeniyete ve modern dünya düzenine sallamak için ne yaptım" teması hakim, şahane gerçekten.:işsiz:

Olay Türkiye'nin batısında (Ege sahillerinden başla, Avrupa'yı da al, Amerika'nın sonuna gelince dur) geçiyor mu? Check.

Olay kıyısından köşesinden de olsa kisilerin rızasına dayanan cinsel öğeler içeriyor mu? Check. (Tecavüz olsa bu kadar tepki cekmiyor)

E medeniyet kelimesinin Türkçe karşılığı "batı toplumlarının cinsel davranışları" ya zaten, salla sallayabildigin kadar "medeniyetiniz batsıın" "ay ne kadar medeniler!!1!11!" diye. :KK34:

Ne mânaaa diye bagırmak istiyorum ama bu kelime grubunu hayatımıza sokan kişi de malum gay bi fenomen oldugu için biraz tırsıyorum.

Haberdeki sevimsiz yan komşu Ayşe Teyze üslubunu da ayrıca alkışlıyorum. Evet teyzem bu gençler heeep piis, heeep ehlaksız, ateşlerii başlarına vurmuş bunların tez elden başlarını bagla sen en iyisi. :confused:

Medeniyet yorumunun öncesi var ama. Sokak ortasında öpüşmeyi medeniyete baglayanlar sebebiyle yapıldı o bahsettiğiniz yorumlar.

Bakmayıverin diyenlere de ayrı şaşıyorum çocukların önünde sevişiyorlar . nasıl kaldırıyor insanların midesi.

Medeniyet yorumunun öncesi var ama. Sokak ortasında öpüşmeyi medeniyete baglayanlar sebebiyle yapıldı o bahsettiğiniz yorumlar.
Bu öglenden beri aynı konunun üzerinde dönüp duruyoruz, kesinlikle şahsınıza yönelik algılamayın ama ben bu konudan ziyadesiyle yoruldum, bilemiyorum son sayfaları okuma fırsatınız oldu mu yoksa uzak mı kaldınız konuya.

Sokak ortasında öpüşmek medeniyete bağlanabilir mi? Çoz zor değil aslında.

Mesela insanların sokak ortasında yasaları, evrensel ahlak degerlerini ve ücüncü kisilerin haklarını ihlal etmeyen bi sevgi gösterisinde bulunmakta yani öpüşmekte özgür olmaları, bunu gerçekleştirirken başlarına bi şey gelmeyecegini (sözde ahlaklı geçinen it kopuğun önce hoop aile var a bağlayıp sonra kıza sarkıntılık etmeyecegini, teyzenin birinin işini gücünü bırakıp hicbi sekilde söz sahibi olmadıgı hayatların ortasında cık cık layıp müdahalede bulunmayacagını, her seyi ben bilirimci esnaf tarafından sözlü ya da fiziksel olarak linc edilmeyeceklerini) bilip güven ve huzur içinde hareket etmeleri bi medeniyet göstergesidir.

Birini öpmek için halka açık bi sokagı uygun bi alan olarak görmemek, bu durumu hoş karşılamamak, inancına aykırı ya da rahatsız edici bulmak ne kadar degerler ve hayat görüsü cercevesinde açıklanabilir ve normal bi durumsa aynı sokakta içinden geldigi gibi birini öpmek de öyle normaldir.

Durumu rahatsız edici bulan taraf ortada objektif bi hak ya da yasa ihlali olmadıgında başını çevirip gidecek olgunluğu göstermelidir ki özünde buna medeniyet denir.

Yani sevdikleriniz kadar sevmediklerinize, onaylamadıklarınıza da yaşam alanı tanıyabiliyorsanız; benim arzu, istek ve görüslerim kadar onlarınki de dokunulmaz, onlarınki de kutsal diyebiliyorsanız, eleştirinin ötesine geçmeden onları da durdukları yerde kabullenebiliyorsanız medenisinizdir, benim kafama yatmayan her deger solsun gitsin, her davranıs bertaraf edilsin diyorsanız degilsinizdir.

Öpüşmek de medeniyete baglansa baglansa anlattıgım saygı cercevesinde baglanır herhalde. Yoksa fiilin özünün saygıyla pek baglantısını kurmak mümkün görünmüyor. Hani elmayla koltuk seviyesinde bi alakasızlık söz konusu.

Bu haberdeki gibi ceza kanunlarında suç olarak tanımlanan bi durumdaysa sogukkanlılıkla kolluk kuvvetlerini bilgilendirip isinize gücünüze dönebiliyorsanız (zira vatandasın acil müdahalesini gerektiren bi zarar tehlikesi olmadıgından poliscilik oynayıp araya giremez kimse) baya iyi gidiyorsunuz demektir.

Ayrıca medeniyete iliskin yorumlar tartısıldıgı üzere ilk sayfadaki "merhaba ben ironi" diye bagıran (yorum sahibi sonradan acıklama da yaptı ki acıklanmaya ihtiyac duymayacak kadar netti bence) bi yorumun ya talihsizce ciddiye alınmasından ya da bahane olarak kullanılmasından ortaya cıkmıs ki onu da her üye icin tek tek degerlendirmek gerekir. Ama dedigim gibi son sayfaları okursanız göreceksiniz ki sabır selamet kalmamıs bulunmakta bende. O yüzden o kısma hic girmeyecegim.

Bu öglenden beri aynı konunun üzerinde dönüp duruyoruz, kesinlikle şahsınıza yönelik algılamayın ama ben bu konudan ziyadesiyle yoruldum, bilemiyorum son sayfaları okuma fırsatınız oldu mu yoksa uzak mı kaldınız konuya.

Sokak ortasında öpüşmek medeniyete bağlanabilir mi? Çoz zor değil aslında.

Mesela insanların sokak ortasında yasaları, evrensel ahlak degerlerini ve ücüncü kisilerin haklarını ihlal etmeyen bi sevgi gösterisinde bulunmakta yani öpüşmekte özgür olmaları, bunu gerçekleştirirken başlarına bi şey gelmeyecegini (sözde ahlaklı geçinen it kopuğun önce hoop aile var a bağlayıp sonra kıza sarkıntılık etmeyecegini, teyzenin birinin işini gücünü bırakıp hicbi sekilde söz sahibi olmadıgı hayatların ortasında cık cık layıp müdahalede bulunmayacagını, her seyi ben bilirimci esnaf tarafından sözlü ya da fiziksel olarak linc edilmeyeceklerini) bilip güven ve huzur içinde hareket etmeleri bi medeniyet göstergesidir.

Birini öpmek için halka açık bi sokagı uygun bi alan olarak görmemek, bu durumu hoş karşılamamak, inancına aykırı ya da rahatsız edici bulmak ne kadar degerler ve hayat görüsü cercevesinde açıklanabilir ve normal bi durumsa aynı sokakta içinden geldigi gibi birini öpmek de öyle normaldir.

Durumu rahatsız edici bulan taraf ortada objektif bi hak ya da yasa ihlali olmadıgında başını çevirip gidecek olgunluğu göstermelidir ki özünde buna medeniyet denir.

Yani sevdikleriniz kadar sevmediklerinize, onaylamadıklarınıza da yaşam alanı tanıyabiliyorsanız; benim arzu, istek ve görüslerim kadar onlarınki de dokunulmaz, onlarınki de kutsal diyebiliyorsanız, eleştirinin ötesine geçmeden onları da durdukları yerde kabullenebiliyorsanız medenisinizdir, benim kafama yatmayan her deger solsun gitsin, her davranıs bertaraf edilsin diyorsanız degilsinizdir.

Öpüşmek de medeniyete baglansa baglansa anlattıgım saygı cercevesinde baglanır herhalde. Yoksa fiilin özünün saygıyla pek baglantısını kurmak mümkün görünmüyor. Hani elmayla koltuk seviyesinde bi alakasızlık söz konusu.

Bu haberdeki gibi ceza kanunlarında suç olarak tanımlanan bi durumdaysa sogukkanlılıkla kolluk kuvvetlerini bilgilendirip isinize gücünüze dönebiliyorsanız (zira vatandasın acil müdahalesini gerektiren bi zarar tehlikesi olmadıgından poliscilik oynayıp araya giremez kimse) baya iyi gidiyorsunuz demektir.

Ayrıca medeniyete iliskin yorumlar tartısıldıgı üzere ilk sayfadaki "merhaba ben ironi" diye bagıran (yorum sahibi sonradan acıklama da yaptı ki acıklanmaya ihtiyac duymayacak kadar netti bence) bi yorumun ya talihsizce ciddiye alınmasından ya da bahane olarak kullanılmasından ortaya cıkmıs ki onu da her üye icin tek tek degerlendirmek gerekir. Ama dedigim gibi son sayfaları okursanız göreceksiniz ki sabır selamet kalmamıs bulunmakta bende. O yüzden o kısma hic girmeyecegim.

Forumda uzun süre vakit geçiremiyorum açıkçası. Son yorumları yeni okudum. Tabii yorumu çok önce yaptığım için düzenleyemedim.

Konu almış yürümüş zaten. İyi geceler size ;)

Hanımlar konuyu neden kendinize döndürdünüz?
Haber içeriği ortada, buna göre yorum yaparsanız sevinirim.

18 sayfa boyunca yazılan her yorumu okuma imkanım olmadı fakat medeniyetten bahsedenlerin herkesin gözü önünde ilişkiye girmeyi memnuniyetle karşıladıklarını sanmıyorum, medeniyete vurgu yapılırken bireylerin yaptığını onaylamak sonucunu çıkarmadım ben gözüme çarpan yorumlardan.

Ki kendimden de örnek verdim eşimle flört ettiğim dönemlerden bahsederek, sokak arasında üstelik babamın kafasını uzatsa göreceği bir yerde o zaman erkek arkadaşım olan eşimle oturup gülüşmem dahi ahlaksızlık olarak görülüp mahalleli teyzeler tarafından sözlü tacize uğramıştım, o teyzelerin ahlak görüşüne bakarsak o vakit sokakta el ele tutuşarak gezen herkesi taşlamamız gerekir, oysa ahlak bir kadın ve erkeğin el ele tutuşmasıyla sınırlı değildir.
Sırf bu mantık yüzünden namus cinayetleri işlenmiyor mu? Genç bir kızı bir delikanlıyla gezerken görüp ailesine yetiştiren mahalle teyzeleri, amcaları yüzünden o genç kızlar aileleri tarafından namusumuzu iki paralık ettin denerek öldürülmüyor mu?
Yine bu bakış açısı yüzünden kaç genç kız ailesi tarafından bekaret kontrolüne götürüldü zamanında?

Namus ve ahlak böyle değerlendirilmemeli.

Herkese açık bir alanda ilişkiye girmek elbette ki hoş değil, kim böyle bir manzarayla karşılaşsa yüzü kızarır fakat ahlaksız diye bağırarak taşlamaya da hakkımız yok, yol kenarlarında fermuarını indirip tuvaletini yapan adamlara da ahlaksızzz tüüü rezil diye bağırıyor muyuz ya da ahlak elden gidiyor diyor muyuz, kaçımız o adamları taşladı, erkekler diye mi tolerans gösteriliyor? Görünce pancar gibi kızarıp kafamızı çevirip gidiyoruz.

Back