ah şu öss

gxuxldestem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
27
0
55
arkadaşlar aranızda benim gibi çocuğu bu yıl öss ye giren varmı benimki berbat bir durumda sürekli ağlıyor ya sizin çocuklarınızın sınavı nasıl geçti ... nasıl teselli edeceğimi bilemiyorum o ağlarken benim içim parçalanıyor... ne desem olmuyor ... dilerim ALLAH evlatlarımızın emeklerini boşa çıkarmaz ..inşallah hepsi istedikleri yerlere girebilirler ..

:teselli:cok uzuldum..
sınava gıren bır cocugum yok onun ve sızın psıkolıjınızı anlamayabılırım ..:sm_confused:
ama sınavın hayattakı tek gaye olmadıgını bır sonrakı sene daha cok calısarak telafı edebılecegını sızın her ne olursa olsun onunla oldugunuzu vurgulayın;kı emınım bunları zaten dıle getırıyorsunuz..
henuz sınavın uzerınden 1 hafta bıle gecmedı belkı zamanla duzelır benneyaptımkieger durum ole devam ederse bır psıkologdan yardım almanızı tavsıye ederım..:1hug:

ilk sene bende çok üzülmüştüm ama kendimi çabuk toparladım dershaneye gidip milyarlar döküp bir sonuç olmaması beni üzmüştü ama 2.girişimde dershaneye gitmedim kendim çalıştım ve tercihlerimin 24 'üde muhasebe olan bölümü kazandım ve bitirdim çk şükür ben kızınızı çok iyi anlıyorum ama inanın boşuna üzülüyor değmez değmez asıl okumak kazandıktan snra gurbette çektiğin mücade ve derslewrin zorluğu ile gece yarılarına kadar kahve içerek sınavlara girmek bence otursun bir düşünsün ben ne istiyorum hem o sene dinlenir okula gitme derdi olmaz sakin kafa evinde sıcacık ders çalışır ve kazanır her şey nasip nasibimizde varsa elbet oluyor...

ablacim Benimde Bis Uru Arkadasim Girdi Bu Sene Ben 2 Sene Once Girmistim Allaha Sukur Kazandimda Ama Kazanmak Demek Nedir Biliyormusunuz.kazanmanin En Onemli Sarti Dogru Tercihttir Ona Uzulmemesi Gerktigini En Onemli Seyin Bu Sinav Olmadigini Hala Bir Sansinin Oldugunu Isterse Bir Daha Deneyebilecegini Soyleyin Ama Bunlardan Once Bir Bekleyelim Belki Tahmininden Iyi Gelecek Diyin Cunku Ona Bu Sene Az Kisinin Girdigini Kontenjan Bosluklarinin Olabilecegini Soyleyin 24 Tane Tercih Var Hepsini Doldurun Guzelcee Eger Bu Sene Girmeyi Cok Istiyorsa Pani Da Dusukse Puaninin Tutugu Bolume Girsin Yarim Donem Cok Iyi Calissin Derslerine Sonra Istedigi Bolume Yatay Gecis Yapsin Bu Cok Iyi Bir Fikirdr Ben De Bunun Izini Surdum Ve Basardim Inanin Hem Sinirleri Rahat Olur Hemde Istedigi Bolumu Bir Sekilde Elde Etmis Olur Bunu Goz Onunde Tutun Istediginiz Bilgilendirmeyi De Yaparim Ayrica

çocuğum yok ama bir sürü öğrencim girdi.
istanbul un en iyi anadolu liselerinde okuyanlar da dahil, hiçbirinin beklediği gibi geçmedi.
bu sene sorular biraz daha zordu.
moralleri erkenden bozmasınlar.
puanlar belli olmadan hiçbirşey belli olmaz.

en kötü ihtimal, kazanamazlarsa bile seneye tekrar girerler.
daha güzel bir puan alırlar.

4 yıl aradan sonra ben de girdim.kolay gibi gelmişti sorular ama yanıtları gördükçe pek de öyle olmadığını anladım.ama bu sene çoğunlukla yaşı geçkin olanlar girdiği için çoğu aöf yazıcak diye düşünüyorum.
örgün öğretimlerin de puanı düşücek ve çok yüksek alamaynlar bile yerleştirilebilcek diye umudum var.kızınıza da bu şekilde teselli verebilirsiniz.hem kimse ilk girişte kazanack diye bişey yok ki.ek kontenjanları da puanı düşük bile olsa değerlendirmek gerekli.umudunu kaybetmesin.

arkadaşım benim oğlum girdi sınava ve sonuç felakettttt ötesi
aynen senin yaşadığını yaşıyoruz
ilk gün çok ağladı
kendini öldürmeyi bile düşün dü
bizim ikinci yılımızdı halbuki geçen yıl hedefleri doğrultusun da idare eder bir puanla tercih yapmamıştı
bu yıl geçen yıldan sadece bir kaç puan yüksek
bir sonuç aldıkk
ve bu çocuk derecede bir çocuktu ,:çok üzgünüm:
inan ne olacak bizde bilmiyoruz
aslın da kızın için toplo eğer ilk senesiyse
okadar kötü değil
önünde biryılı daha var
ya bizim durumumuz ne olacakk
koliler dolusu kitap attı oğluşum hem ağladı hem attı
yazık emeklerime dedi
:çok üzgünüm:
tek beklentimiz tüm türkiyedeki toplu sonuçlar fisfisfis
sıralAMAlar
umarımm herkes için kötü geçmiş tir sınavv :a015:

4 yıllık fakülteler için öss baraj puanı 165 e indirildi. (185 puandan)

gözünüz aydın.

:dance: :sm_cool:

bende sınava girip bekleidi gibi geçmeyenlerdeim..bende çok üzüldüm.. ilk gün sinirden kimse yaklaşmadı yanıma nerdeyse.. yattım uyudum.. kimseyi kırmıım die..

ama her gün hbrleri duydukça seviniyorum açıkçası.. ben netten puanmatikleriden hesapladım puanlarımı.. öss de bu hesaplamanın on puan falan fazla sı gelio die duydum.. çok sevindim.. bide taban puanlar düşüncee..kont. arttırılınca.. iice umutlandım.. olmazsa olmas..ucunda ölüm yok.. verdiiim emeklere yazık 3 saate sığdırdılar die.. sadece buna üzülürüm..

çocuun böyle hbrleri alınca daha olumlu bakmadımı sonucuna??

benim de kardesim girdi bu sene öss
herkes gibi onunda denemelerinden düşük geldi, sınavdaki soru tarzı cok degişikmiş, bunu birkac buyuk dershane de söyledi. gecen sene turkıyede 30-40 kadar full yapan olmus bu sene full yapan beklenmıyor
valla 1 ay sonucların acıklanmasını bekleyecegiz, puanlar duser gibime geliyor morallerini erkenden bozmasınlar

arkadaşlar bızımiçindedurum aynı oglum dereceyapmayı beklıyordudenemeler cok ıyıydı fakatsınav sonrası sonrası kacınılmaz son gıbı benım oglum aglamıyor fakat keske aglasa bıras rahatlar en azından ıcıne atmazsureklı konuşmaya calışıyorum bırazbenımle paylaşsadıyeama nafıle hakkında haıyrlısı butun cocuklara allahım ıstedıgı yerı nasıpeder inşallah

benım için tesellioldu valla kımsenın emeklerı boşa cıkmas inşallahsenağlama

seher oğlunun ilk senesimiydiiiii
benimki ikinci yılı tercih yapmamıştı geçen yıll
ve türkiye geneli denemelerde ilk bin deydiii
şimdi durum felaketttt :a015:

2004 öss ve 2005 öss sınavlarına girdim tecrübelerime dayanarak söylüyorum dershane denemeleri ile öss denemeleri çok farklı dershane denemelerinde rahat bir ortamda sınavını yaparken...öss ortamı böyle olmuyor yapıya göre ama bir kaygın oluyor heyecanın oluyor...bu arada dershaneki puanlarla öss puanları her zaman aynı değildir bir fark muhakkak oluyor en basit örnek anadolu lisesi 1. arkdaşım dershanede tıp kazanacak puan alırken öss sınavında çok düşük bir puan aldı ve o yıl tercih yapamadı.hiç beklemediği arkdaşları ondan daha yüksek aldı kısaca dershane pauanları gerçeği yansıtmaz.

seher oğlunun ilk senesimiydiiiii
benimki ikinci yılı tercih yapmamıştı geçen yıll
ve türkiye geneli denemelerde ilk bin deydiii
şimdi durum felaketttt :a015:

bırıncı yılı arkadaşım fen lısesını bıtırdıcok umıtlıydık bu sene benım oglum tercıh yapacak bır daha aynı strese dayanamam dıyor her yıl bı oncekınden daha zor oluyor ıstedıgı unıversıte gelmıyor ama bolum inşallah gelır hayalı odtu falandı nasıp canım en asından ıstedıgı bolumde okumasını ıstıyorum usulme herkesın durumu aynı belkı ıstedıgı yer gelır bellı olmas lılyumum gecen sene herkese yuksek puanlargeldı cogu ıstedıgı yere gıremedıhayırlısı beklıycescanımsenağlama

oğlunuzun hayali demek ODTÜ en kaliteli üniversite çok zeki çocuklar okuyor benim 2 abim odtü mezunu biri işletme biri makine mühendisi çıktı orada öğrenciler birbirine hep hocam diye hitap edermiş çünkü hepsi derece ile kazandıkları için...inşallah paunı tutar ve kazanır orasını.benim abilerim düz lise mezunuydu kazanamazlar dediler ama çok çalıştılar eve misafir geldiğinde bile soru çözerlerdi acayip çalıştılar...hayırlısı olsun inşallah ablacım

peki baktınız mı cvplarına hesapladılar mı puanlarını
benım kardesım denemelerde say2 275-280 alıyordu hep
sımdı 270 olarak hesapladık, tabı 2008 de yenı hesaplama olur standart sapma falan alınacak 3-4 puan yukarısı gelır
bakalım hayırlısıbenneyaptımki

bizim idaalimizde ankara siyasal
uluslar arası ilşkilerdi
:çok üzgünüm:
sizinkiler sanırım sayısal
biz eşit ağırlıktık
eşit ağırlıkta matematik iki ağır olunca toptan döküldü çocuklar
senağlama
sayısal bölümde
cevaplanan soru sayısı fazla olduğu için haliyle puanıda fazla geliyor
ea puanımız 326 civarı bir eksik bir fazla
sapmalarla negelir inanın bilmiyoruz :sm_confused:
bahsettiğim net puan :a015:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…