Ah şu çocuk talepleri... Ah şu canım kayınvalidem...

Şehir sularında ne varsa tümden kafayı yemiş gelin de kaynana da eşin seninle hemfikirse gül geç hatta ona söyleme bile söylediklerini hazırlık yapa dursun ortanca gelin atakta nasılsa işi görülmüş olur 3 ayda nasıl bu kadar olabildiyse belki de diğer gelini de böyle böyle delirtti

Ay baba bişeyler oluyor. Ne kadar sabırlısınız konu sahibi maşallah. Valla şu Damızlık kızın öyküsü dizisine başlayalı bu tür konularda ekstra hassaslaştım tahammülüm sıfır

Kitabını okudum ben, henüz diziyi izleyemedim. Kitap muazzam!

Ben olsam evet hamileyim derdim. Yeterki sussun diye. Diğer gelinin çocuğu mu olmuyor?

Hamileyim demek yerine gazım var desem nasıl olur?Diğer gelinciğimiz bildiğim kadarıyla doktora gitmiş, doktor çok kilolu olduğu ve günde 3 paket sigara içtiği için kilo vermesini ve sigarayı mutlaka bırakmasını, sporu ve sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmesini istemiş. Ama cağnım elticiğim kilo vermek yerine kilo almış, sigarayı da bırakmamış. Doktor tüp bebek bile deneyemeyiz dediğinde de yerleri gökleri inletmiş. Aslında sağlıklı, kendine dikkat etse çocuğu olacak, tüm sonuçlar bunu gösteriyor. Doktora kendi ağzıyla ben bu adamdan çocuk yapmak istemiyorum demiş. Sadece kendini acındırıyor benim çocuğum olmuyor diye... (Bunların hepsini bayram yemeğinde anlattı bir de, kocasının yanında!)

Ayy eşimin dilinde tüy bitti yazık çok üzülüyorum ona, biz kendi aramızda gülüp geçiyoruz zaten :) Ortanca gelinden bi cacık olmaz bence. Bir önceki mesajımda anlattım durumu oradan okuyabilirsiniz :)

Evet yani siz hamile değilim dediğiniz halde ısrarla hamile olduğunuzu düşünmesi normal bir durum değil

Çocuklara çok fazla düşkün, bir de kendi torunlarını göremiyor bu kadın. Büyük oğluyla görüşmüyorlar. Torun hasreti çok fazla açıkçası bunun farkındayız. Ama tabii ki kendi içinde ne yaşadığını bilmiyoruz... Normal bir durum olmadığının farkındayız o yüzden doktorda öğrenince ne olacak, nasıl bir tepki verecek hiç kestiremiyoruz. Bir de ilk defa bu kadar inanmış görüyorum onu. Daha önce hiç görmemiştim bu hallerini. Bilemiyorum..

Benimde aslinda iyi bi komsum vardi ve bizede sorardi hep hemde her hafta:)) regl olsam 1 hafta suruyo zaten:)) mevlam verdi bi kac tane sukurde.. artik yapma yeter diyo simdide:))

Anlıyorum
Benim kv de aynı çünkü üstelik iki tane torunu var istemediğimizi bile bile inatla diretmeye devam ediyor çok sinir bozucu

Bizim de daha farklı yasandı bu durum evlendikten 6 ay sonra cocuk istedik olmadı 1 yıl gecince tedavi gördüm ailelerden habersz ama ilaclar kilo yaptı ve her ortamda herkes hamile misin dedi oysaki o dönem tedavinin negatif sonucunu yeni aldık nasıl canım yanıyordu... bu düşüncesizlik bu dayatma zorlamadan nefret etmiştim. Kesin bir dille uyarın

Benimde aslinda iyi bi komsum vardi ve bizede sorardi hep hemde her hafta:)) regl olsam 1 hafta suruyo zaten:)) mevlam verdi bi kac tane sukurde.. artik yapma yeter diyo simdide:))

Sorması değil de üstelemesi, kendini inandırması zor. Allah mutlu mesut bir hayat nasip etsin size yavrularınızla :)

Anlıyorum
Benim kv de aynı çünkü üstelik iki tane torunu var istemediğimizi bile bile inatla diretmeye devam ediyor çok sinir bozucu

Evet gerçekten sinir bozucu bir durum, başlarda çok ağladım. Hatta bir dönem çocuk yapalım ya yeter sussunlar bile dedim ama olmaz. Şimdi değil.

Ortanca gelin boşansın
Okudukça dert sahibi oldum

Ah bir de beni düşün... Benden uzak olsun.

Kıyamam... Allah size sabır versin. Çok zor dönemlerden geçmişsiniz, bundan sonrası güzel olur dilerim :) Kaynanam hariç herkese o kesin dille uyarma işe yarıyor. Annem bile uyardı kadını hamile değil benim kızım kendi dertleri var yapmayın dedi ama yok. Hatta az önce aradı kızım yelek başlayacağım ben dedi hamile değilim yeter artık ne istiyorsunuz benden dedim tövbe tövbe dedi kapattı. Sanırım inanmak istemiyor hamile olmadığıma

Allah,hepimizi cahil ve geri kafalı insanlardan korusun.
Allah hepimize aklımıza mukayyet olma gücü ve sabir versin.
Allah bizim gibi tüm yeni evlenen,genc,cocuk düşünmeyen ve ya cocugu olmayan insanlara oyle bir sabır versin ki,dost gibi gözüken düşman ve art niyetli kayın ailelerimizle bas edebilelim.
Evlendim 1 ay sonra bana kaynanam siz korunuyor musunuz diye sordu
Bende yoo neden ? Dedim. Sen tiroid ilacı iciyorsun ya hani ondan sordum yani bi zarari olurmu dedi
Tiroid hastalari hamileykende ilaca devam eder.
Bende yoo hamileykende iciliyor o dedim.
Sonra cocuk yapin yok annemle konustum bugun,(esimin anneannesi) diyorki onlara soyle cocuk yapsinlar. Bende dedimki anne istiyoruz iste bakalim.(diyor kaynanam) ben sadece dedim ki.
"Kısmet "
Eve geldim. Ama nasıl bir gelme actim agzimi yumdum gözümü "siz sanirim bir hanim aga tarafindan yonetilmeye alismissiniz kendi kararlarinizi kendiniz veremiyorsunuz senin anneannen i ne ilgilendirir bizim cocugumuz vs agzimw ne geldiyse esime saydim. Hiçbişe söyleyemedi
Simdi cocugumuz olmuyor sorun esimde,sperm sayisi falan düşük,kaynanaya gittim soyledim.cocuk konusunu açmıyor.
Simdi benim cocugum oldugunda kiminle kac dakika ya da kac saniye görüşecegine ben karar vericem.
Sonra cocuk dogduktan sonra lazim olan susleme oda susu gibi seyleri evime ne hikmetse iste,o an esimin komsusundan(tuhafiyeci)begenmicem internetten begencem.
Boyle seyler yapcam mesela.
Nedense yemek yapmicam hep midem bulancak
Sonracigima halsiz olcam oraya buraya gidemicem
Allah herkese intikam alma firsati verir insallah

Hadi hadi hamilesin de kadincagizdan niye sakliyorsun
Saka bir yana Allah yardimciniz olsun.Sen o modeli bir de bebegin olunca gör

Aman Allah nasıl dolmuşsunuz kıyamam :) Ben doğum kontrol hapı kullanıyorum, eşimle oturup konuştuk ve hayatımız düzene girene kadar korunmaya karar verdik, kaynanamın bundan haberi yoktu. Niye olsun ki değil mi? Sonuçta yatak odamız bizim özelimiz. Değilmiş. Bir akşam yemekten sonra ilacımı içmeye gittim, akşam 9 gibi içiyorum. Ay kızım hasta mısın noldu niye ilaç içtin dedi görünce. Yoo X teyze doğum kontrol hapı bu korunuyoruz biz dedim. Kadın resmen morardı! Ne demek korunuyorum, ya hiç çocuğun olmazsa, sen sigara da içiyorsun! Olamaz! Evi birbirine kattı. Ben önce şaşırdım sonra gülmeye başladım. Eşim anne ne saçmalıyorsun sen bu bizim kararımız zaten dedi, kadın ben torunumu sevemeyecek miyim diye cevap verdi. 20 günlük falan evliydik. Annem, anneannem, kuzenlerim, oyum, buyum hiç sormadı, hiç üstelemedi. Ama kaynanam... Eşim hep sakin, hep yanımda durur bu durumlarda. Ama siz de gerçekten iyi demişsiniz. Kaynana olmuyor dediğinizde ne tepki verdi peki? Oğlunu savunmadı mı? Ben adım gibi eminim ilerde çocuk olmazsa kaynanam bana bir ton laf söyler. Allah size hayırlısıyla evladınızı versin de bırakın intikam sonrasında da alınır. Siz önce evladınızı alın kucağınıza bi doyun ona gerisi elbet hallolur :)

Hadi hadi hamilesin de kadincagizdan niye sakliyorsun
Saka bir yana Allah yardimciniz olsun.Sen o modeli bir de bebegin olunca gör

Ay çok güldüm! Kız Allah'ta seni güldürsün e mi! Cuma günü doktora gidecektik dayanamadım işten izin aldım yarın gidiyoruz. Hamile olmadığımı öğrenince ne yapacak merak ediyorum...

Haddini bilmez terbiyesiz. Ister sigara icerim ister bira ister sarap ister ayran oyle degilmi? Bende sigara iciyorum
Evet soylememekte haklisiniz onu ilgilendirmez korunup korunmamaniz vs.
Esin iyi cevap vermis.
Oooohhh suanda varya icim soğudu . Senin adina :)
Kaynanam morardi,hatta esmer zaten,dahada siyahlasti telefonda patlattim bombayi ben sesi kesildi. Sonraki hafta evime geldi odaya cekti bana diyorki beslenmesine dikkat ediyor mu
Bende yooo etmiyor doktor ekmek yeme dedi ama yiyor dedim :).
Simdide sigara çıktı 2 gundur sigara iciyor desim cok bozuldu sinirlendi ve üzüldü. Dediki ah ah ne ekmegi ya babasi hic yemezdi ekmek bu dayilarina cekmis dedi
O gunde Allah in isi ya esimin icki icecegi tuttu annesinin önünde bira icti ve sigara :)
Ben icimden guluyorum bunlari izleyip keyifleniyorum
Daha da agzini acamaz. Savunamadi bile.
Allah hepimize hayirlisiyla hayirli evlatlar nasip etsin.
Siz biraz sakin mizaclisiniz sanirim anlatim tarzinizdan oyle anladim cok takmiyorsunuz kaynanayi,takmayin da zaten belliki baya cahil birisi.kadinlar üreme makin3si degil bunu bilmesi lazim neyseki oglu agzinin payini vermis.
Bir de teyze diye hitap ediyormussunuz. O da hosuma gitti ne yalan soyleyim :).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…