Aslında aile evi vs gibi takıntısı da yokmuş; satın onu daha iyisini alın. Yaşınız da var ikinizin de yarın çoluk çocuk yaparsınız.
Açıkçası toy da değilsiniz ki akıl verelim; haddimi aşmış gibi hissettim bazı yazdıklarımda şimdi.
Burdan orasının bir il olduğu sonucuna da ulaştım; daha yeni yapılaşma olan yerden 3+1 bir ev alıp onun evi peşinat yapıp kira öder gibi de kredi ile büyük ev sahibi olmayı isteyin o zaman.
Evin bir odası yatak odası, bir odası çocuk odası, bir odası da siz öğretmensiniz çalışma odası olur. Makul gerekçeler ileri sürün aileniz başka şehirde olsa dahi bu istedikleriniz mantıklı olur.
Hani karşı tarafın evi babadan kalma vs olsa anlayacağım da zaten o da sonradan almış; yine alırsınız daha iyisini iki maaş ile ödersiniz.
Inanin bana ben bu teklifleri de sundum ama hayir diyor sebebi,sikintiya gelemiuormus..kredi odeyemezmis..evlenince de bir suru borc olacakmis falan filan...bir de kenarda hic nakiti yok dugun dernek icin,ona gore yeni eve cikmak tamamen masraf..simdi bunu kaldiramayiz...
Yasimiz gecgin olabilir ama insan bu konularda hep cahil sanki yahuu☺☺☺..annecim beni oku sen,meslegin olsun..aman su kursa da git hobin olsun,aman suraya gez,yurtdisina cik ufkun acilsin diye yetistirdi..simdi bu yasta evlilik fikri ortaya atilinca inanin zorlaniyorum,bilmiyorum ki nasik idare edilir,neler yapilmali...annem de yok simdi bana destek olsun...
Ne olur sizin yasiniz var haddimize degil diye dusunmeyin,destege ihtiyacim var...
Yok destek olurum da ; ne bileyim dışardan konuşmak kolay bir de sizden sadece 2 yaş büyüğüm ama hani derler ya nikah büyüğüyüm ben de öyle diyeyim bari, 10 yıllık evliyim; çoluğum çocuğum var.
O zaman net konuşacaksınız; bu evde oturmam; düğünden ne bileyim 5000 Tl'lik yatak odası takımından, şu ıvırdan bu zıvırdan vaz geçerim ama o evde oturmam.
Bakın bir yandan babanız da kızım evlense yuvasını kursa diye gözünüzün içine bakıyordur; annesi göremedi; ben hiç olmasa mutlu o0alcağı birisi ile evlendireyim diyordur ama siz mutlu olmadıktan sonra evlenilmez; yarın kimlerin karşımıza çıkacağını bilemeyiz.
Eş adayınız her şeye hayır diyorsa ona sorun neye evet diyormuş; evlenin o evinde siz de babanız ile yaşayın o zaman arada buluşur görüşürsünüz. Şaka bir yana biraz da sizin uzağa gitmemek için kabul edeceğinizi düşünüyor olabilir ama Eylül'de giderseniz arkanızdan gel senin dediğin olsun diyecek gibi geldi bana.
Öncelikle başınız sağolsun Allah rahmet eğlesin önünüzdeki yaşamı kendinize zindan ederek geçirmemelisiniz sonuçta herkesin bir hayatı var yazınızda iki tane evim olacak babamın yemeğini vs yapıcam demişsiniz buna ne can ne de yürek dayanmaz ki ben tek evle bile baş edemiyorken hele bide çocuğunuz vs olursa hayatınız daha da karmaşıklaşacak babanızın herhangi bir sağlık problemi yoksa kendi halinde yaşayabilir die düşünüyorum çünkü sizinde kendi hayatınızı kurmaya ihtiyacınız var bütün sorumlulukları tek başınıza yüklenmeye çalışmayın tabiki babanızdan da desteğinizi esirgeyin demiyorum
Sizi anlıyorum yaşanılan şeyler kolay değil ama bu psikolojiyle siz kendinizi yıpratırsınız Rabbim yardımcınız olsunBabam kanseri yenmis biri..simdi kontrolleri var..bir de annemin hastaligi doneminde biz o kadar zor gunler yasadik ki..hem maddi hem manevi..birbirimize cok baglandik..annem de babam da benim evladim oldu sanki..fazla mi abartiyorum acaba...ben disarida arkadaslarimla guzel bir yemek yedigimde,aaayyy annem de olsa o da tatsaydi bu yemeklerden diye hayiflaniyorum..onlarsiz,onlarin iyi oldugunu bilmeden gece uyuyamam bile..maalesef bu kanser hastaliginin bana bir armagani..kaybetme korkusu ve arkasindan gelen kayip...rabbim ne kadar hasta olan varsa herkese sifa versin..
eğer seni seviyosa gelir.gelinin başka eve gitmesi zordur ama damadın kolaydırKizlar merhaba....kafam com karisik,yardiminiza ihtiyacim var.
Ben annemi 6 ay once kaybettim..babacimla kaldik..hayatimda biri var,benimle evlenmek istiyor.ama ben babami yalniz birakmak istemiyorum..babamin evi bahce icinde,cok genis ve ferah.3 katli.ust katta oturuyoruz,altta bos daire var..benimle evlenmek isteyen kisinin de dairesi var ama cok ufak ve ne yazikki mezarliga bakiyor.ben bugun,bizim evimizde oturmayi istedigimi,hem boylelikle babami yalniz birakmayacagimi hem de daha genis bir evde oturup daha rahat edecegimizi soyledim.benim gozumde benim ne kadar malim mulkum varsa esimin olur onlar ayni zamanda..ama kendisi cok karsi cikti,sanirim gurur yapiyor..o asla icguveysi gibi oturamazmis.
Siz ne dusunuyorsunuz,hakli olabilir mi??sonucta babamla ayni evde oturmayacagiz ki..dairelerimjz ayri olacak..ne yapacagimi bilemedim..
eğer seni seviyosa gelir.gelinin başka eve gitmesi zordur ama damadın kolaydır
Onada Anlayış göstermelisin bence . Kendince oda haklı içgüveysi olarak değil belki ama insan genede en iyi insan olsa bile rahatsızlık duyar rahat edemez evinde. Yakında oturun ama aynı apt değil bence, sevgiler umarım mutlu olursunKizlar merhaba....kafam com karisik,yardiminiza ihtiyacim var.
Ben annemi 6 ay once kaybettim..babacimla kaldik..hayatimda biri var,benimle evlenmek istiyor.ama ben babami yalniz birakmak istemiyorum..babamin evi bahce icinde,cok genis ve ferah.3 katli.ust katta oturuyoruz,altta bos daire var..benimle evlenmek isteyen kisinin de dairesi var ama cok ufak ve ne yazikki mezarliga bakiyor.ben bugun,bizim evimizde oturmayi istedigimi,hem boylelikle babami yalniz birakmayacagimi hem de daha genis bir evde oturup daha rahat edecegimizi soyledim.benim gozumde benim ne kadar malim mulkum varsa esimin olur onlar ayni zamanda..ama kendisi cok karsi cikti,sanirim gurur yapiyor..o asla icguveysi gibi oturamazmis.
Siz ne dusunuyorsunuz,hakli olabilir mi??sonucta babamla ayni evde oturmayacagiz ki..dairelerimjz ayri olacak..ne yapacagimi bilemedim..
inatta biyere kadar arkdaş ya 'beni sevmiyorsun demekki her koşulda gelirdin' vs vs demeside çok saçma o taraftan bakarsak sizde ona 'sende beni sevmiyorsun zor durumda bırakıyorsun' diyebilirsin..
Teyzemin kızı daha 1 ay önce evlendi ve gelin olarak annesinin alt katına geldi, üstelik evi satın aldılar. Başka biyerdende alabilirlerdi ayrıca bunlarda 30 35 yaşında insanlar..
Olabilecek birşeyi inat edip yokuşa sürmek can sıkmak neden üstelik daha annenizi yeni kaybetmişsiniz biraz olsun anlayışlı olamıyorsa, ilerde evlilikte büyük sorunlarda ne yapmayı planlıyor beyfendi??
Buarada Annenize Allahtan rahmet diliyorum başınız saolsun tekrardan.
Yani kusura bakma bu dediklerim belki olimsuz olacak ama sevgilin hic de anlayisli bi adam degil. Ozellikle boyle bi zamanda seni desteklemesu gerekirken inadim inat diyor. Bana göre inatlik kiskanclik gubi duygular zaman icinde karsi tarafi cok yipratiyor bence 2 kere daha dusunmelisin. Ne yani hadi babanla ayni apartmani istemedigini anladigimizi varsayalim ki bence anlamsiz ne die rahat edemeyeceginiz bi evde israrci. Ustelik ne okursa olsun evle ilgilenen tum vaktini evinde geciren kadin iken. Erkeklerin bu konulara fazla karismasini anlamsiz buluyorum. Bence siz haklisiniz durumunuz hassas ve oyle bi evd eoturmak istemeyebilirsiniz.
allah korusun ama onun annesi vefat ederse babasina sahip cikmak istemicekmiymis?
Fazlasiyla inat yapiyor bengenmeyebilirsin bi gayet dogal bisey. Onun sende hic begenmedigi birsey yok mu ne bilim bu bi tisort olabilir ya da baska bisey insan herseyi begenmek zorunda degil sen ohun evine hakaret etmiyorsun ki kaldi ki ev mezarliga bakiyor ve sen annecigini haturliyorsun üzülüyorsun surekli e buna karsilik kesinlikle anlayisli davranmali ben tekrar söylüyorum 2 kere duusnmelisin boyle bi konuda empati yapamiyorsa bunun bi 5 sene sonrasini dusun
Siz de onun sevgisini sizi istemediğiniz bir evde oturtup oturmamasıyla ölçün o zaman . Çok bencil, inatçı, kendi çıkarını düşünen bir adam. Parası yokmuş madem evlenmesin. Bedavaya masrafsız evlenecek. Oh ne güzel.Benim sevgimi onun evine gelip gelmememle olcuyor...bu nasil bir sistem anlamadim kiii..