Babam 65 yasinda...ve o da kanseri atlatmis biri..kontrolleri devam ediyor...
Ben daha gençtir diye düşünmüştüm; sonra okuyunca rahatsızlığını ve annenize de sizin izin alıp baktığınızı gördüm.
Babanızın desteğe ihtiyacı olduğu açık; ancak eş adayınız zaten ataerkil bir fikri yapıya sahip; o adamı babanızın binasında oturtamazsınız; mümkün olmaz.
Mezarlık manzaralı evde olmama isteğiniz makul; aklı başında birilerini aracı yapın; anlatsınlar bak kız seni istiyor; ama böyle davranırsan evlenmez diye....
Adamın oturmamasına da hak vereyim; toplum bu konuda çok katı; o da bunu göğüsleyemeyecek galiba.
Size ya da bana babanızın evi mantıklı geliyor ama ben size kendi ailemden bir örnek vereyim. İnsanların bakış açısını görün.
Kızın kız kardeşi ile ortak ve birlikte yaşadıkları evi var. Adamın ailesinin birinci katında oturduğu; ikinci katının kirada olduğu ve 3. katı boş bir evi var.
Her ikisi de memur; rahatlıkla kirada oturacak durumları var. Düğünden önce ev aldılar; ev bir sene sonra bitecek.
Kızı evlenince kızın kardeşi yalnız kalamayacağı için ailesinin yanına dönecekti; bir yıl için kız ve adem kzın eskiden oturduğu evde kalmaya karar verdileR; boyattılar; tadilat vs yaptırdılar. Kendi evleri de bir sonraki sene hazır olacaktı.
Adamın hem annesi hem babası çok hasta ve kız çalışıyor; eğer aynı binada olsa onlara bakmak vs de onun yükümlülüğü olacaktı.
Bize makul gelmişti bu davranış; hatta eşimle daha merkezi bir yerde kiraya çıksınlar demiştik; işlerine yakın vs.
Sonra kızın annesi geldi; anneme dert yandı; 3 katlı evi var ama cimri de gelip kızımın evinde oturdu da , ben kızıma evlenme dedim de evlendi de vs vs
Bu arada bir yıl geçti; kız kendi evine taşındı; annesi halen de memnuniyetsiz; ev için takılarını vermiş diye; neymiş kendisi çocukları ortaokula gidinceye kadar bilezikleri satmamış. Bu arada adamcağız 60 yaşında emekli oldu da bir ev aldılar vs.
İnsanların çenesi kapanmaz; anası bile kızını düşünmez; kv kp ile içli dışlı olmadı; onlara bakmak zorunda kalmadı diye; gelip kızın evinde oturdu diyor.
Bu nedenle karşı tarafı da anlayışsız olarak yaftalamadan önce onun durumunu da düşünüp yakın olacağınız; elinizin üzerinde olacağı bir mesafe için anlaşın.
Bir de iki ev, yeni bir evlilik ve bu çalkantılı dönem sizi de yıpratır. Temizlik vs için bir yardımcı düşünün; yemek vs de yapar götürürsünüz iki gün idare eder; köfte vs alır ya da yaparsınız dolaba koyarsınız. Siz de çalışacaksınız; enerjinizin hepsini temizlik yemek gibi şeylere değil de her iki erkeğe de ilgiye harcarsanız daha mutlu günler sizi bekleyebilir.
Anneniz için elden bir şey gelmez ama en azından son anına kadar elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız; babanıza da sahip çıkma düşünceniz var.