- 12 Ekim 2008
- 2.210
- 748
-
- Konu Sahibi nimesaybycn
Kızlar iyi geceler... Bu saate kadar düşünmekten uyuyamadım işin içinden çıkamadım ve size danışmaya karar verdim. Eşimin bir arkadaşı bir bayanla tanıştı 3 ay içerisinde evlilik kararı verdiler ve tanışmalarının 5. Ayında evlendiler. Biz de bu arada kızla samimi arkadaş olduk. Kız çok iyi niyetli saf biri. Bunlar balayından döndükten sonra ne olduysa çocuk 180 derece döndü. Eve geç gelmeler karısı ile ilgilenmemeler başladı. Aynı zamanda kayınvalidesiyle altlı üstlü oturuyor arkadaşım kaynanasının kıza yapmadığı zulüm kalmadı ve kocası karısının hiç arkasında durup onu koruyamadı. Evleneli 1 sene oldu arkadaşım 8 aylık hamile annesi kanser hastası 10 gün önce ameliyat oldu kız 10 gündür annesinin yanında ama bir yandan kocası arıyor ne zaman eve gelcen bir yandan kaynanası arıyor temizlik yapıcaz gelmeye niyetin yok galiba diye. Kız boşanmayı kafaya koydu gözünü kararttı ama bebek doğduktan sonra bebeğe annesi bakamaz kadın hasta e kendisi çalışıp bebeğe bakıcı tutsa kazandığını bakıcıya verecek. Babası ayyaşın teki annesiyle ayrılar erkek kardeşi nişanlı evlenecek ne kadar destek olabilecek. Offf bu kız napıcak yaa. Kocası ve kaynanası da bu durumun farkında sanırım nasıl olsa bize mecbur dönüp dolaşıp gelecek diye yükleniyorlar kıza. Ne zaman geliceksin diye aramanın dışında kızı hastaneye görmeye gitmiyor bir ihtiyacı var mı diye sormuyor. Velhasıl kelam dun telefonda konuşurken laf arasında parasının bittiğini söyledi arkadaşım. Bende telefonu kapattıktan sonra biraz param vardı birde ablamla konuştum bende veririm biraz dedi.yarın hastaneye gidip parayı vericem arkadaşıma ama kabul etmeyecek biliyorum. Nasıl kabul ettirebilirim ona bu parayı ne soylemeliyim incitmek istemiyorum hiç onu çünkü. O lanet kocasının parasına muhtaç kalsın istemiyorum. Eşimle de konuştum boşandıktan sonra arkadaşım bakmazsa biz bakarız onlara elimizden geldiği kadar ( Allahım sana şükürler olsun böyle merhametli bir eş nasip ettiğin için bana) dedi. Hadi bana bi akıl verin nolur nasıl bir konuşma yapabilirim.
Karmaşık anlatmış olabilirim kusura bakmayın kafam çok dağınık şuan.
Geçmiş olsun. Sorun şimdi yardım olarak vermeyi düşündüğünüz paraysa, arkadaşlar bu günler için, sen sorun yaşarken biz rahat duramayız dersiniz.. Ama sizin ya da başkasının desteğiyle bir yere kadar gidebilir.. Kocasının eve geç gelme karısını koruyamama gibi sıkıntılarından başka sorunları var mı bilmiyorum.. Eğer yok da sadece onlarsa, kayınvalide bu gün var yarın yok. Belki çocuk doğunca araları biraz düzelebilir?..
8 aylık hamileyi temizliğe mi çağırıyorlar , hiç mi insaf yok şu kayınvalidelerde?
Kimin ihtiyaci olur belli mi olur de, bugun sana yarin bana. Ben ayni durumda olsaydim, sen elini uzatmayacak miydin de.
Rabbim yardimcisi olsun. Bir cikis yolu gostersin. Belki yatili bakicilik gibi bisey yapabilir bir yaslinin yaninda.
Insallah ne kadar ciddi oldugunu, gidecegini anlayinca, esinin akli basina gelir.
Parayi direk eline vermek yerine cantasina veya ceketinin vs cebine koyabilirsiniz not yazip. Not yazmadan iyi niyetli oldugu icin yanlislikla birinin koydugunu dusunebilir. Sonrasinda sizi arar veya size gelir muhtemelen anlatirsiniz durumu, kirmak istemediginizi, kabul etmeyecegini dusundugunuzu. Cok zor. Allah yardimcisi olsun arkadasinizin. Esiniz de masallah gercekten cok merhametliymis helal olsun.
Üzüldüm vallahi.
Allah yolunu gösterir inşallah.
Çantasına koyun derim , cüzdanına.
Aa olur mu hic, tabii ki cagiracak 39.haftaya kadar yolu var daha.. Kendisi cocugunu (konudaki koca kişisinden bahsediyorum) tarladan toplayinca boyle oluyor iste8 aylık hamileyi temizliğe mi çağırıyorlar , hiç mi insaf yok şu kayınvalidelerde?
Kadın başlı başına bir bela. Kızın anahtarını almış cart diye açıp giriyor eve. Kız evde yokken dolaplarını falan karıştırıyor bunu söylemekten de çekinmiyor. Kız kaynanasının yaptıklarını anlatınca eşine adam annesini haklı görüyor. Kız kardeşlerine annesine ezdiriyor kızı. İşin içinde şiddet de var.
yarın eşim arkadaşıyla görüşecek ama olaylardan haberi yokmuş gibi dinleyip gereken ayarı vermeye çalışacakÜzüldüm vallahi.
Allah yolunu gösterir inşallah.
Çantasına koyun derim , cüzdanına.
Eşiniz de ne iyi bir adammış. Bu zamanda böyle adam yok , ne güzel bu kıza dek gelmişsiniz.
Eşiniz adamla konuşsa madem arkadaşlar?
Olabilir aslinda. Dibe degil de yan tarafa da koyabilirsiniz. Yukari cikinca bakarsin demenize gerek kalmaz. Veya kapaga yapistirabilirsiniz zarfi ic tarafa.Bunu düşüNdüm aslında. Kek yapıp goturucem yarın bir de saklama kabının dibine yerleştirip bir mektupla ayrışırken de saklama kabının içinde bir şey var yukarı çıkınca bakarsın mı desem
Eşinizin arkadaşıymış o konuşmuştur mutlaka da niye yapıyormuş ne diyor?
BAzı insanların içinin pisliği yüzüne vurur ya o kadını da gorseniz aynı öyle. Öyle bir hakimiyet kurmuş ki evde kocası çocukları askeri gibi kadının.Aa olur mu hic, tabii ki cagiracak 39.haftaya kadar yolu var daha.. Kendisi cocugunu (konudaki koca kişisinden bahsediyorum) tarladan toplayinca boyle oluyor iste
Hamileligin Sıkıntısından haberi yok demek ki ..
Böyle bir konuşmayı yapmak istiyorum ama biraz duygusal bir insanım kesin ağlarım onuda ağlatırım benBir kenara cekip biz dostuz dostlar kotu gunler icin vardir, bugun senin ihtiyacın olur yarin benim. Sen olsan aynisini yapmaz misin falan diye konuşabilirsiniz. Sonucta arkadassiniz yanlis anlayacagini sanmam. Herkesin basina gelebilir bu tur durumlar. Allah herkese sizin gibi anlayışlı arkadaslar nasip etsin yeter ki.