How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

ah be kaynana naptın bize?

yaslilarda olan bir hastalik olmasin affiniza siginarak soyluyorum tipbi adini bilmedigim icin halk arasinda "bunama"dedigimiz kendi kendine bagiriyor dediniz ya ordan geldi aklima cok haklisin insanlara yaranmak mumkun degil malesef bu hayatta ne kadar vericiysen okadar hayal kirikligi ama babannm bana hep derdiki; kizim sen iyi olda varsin insanlar degerini bilmesin allah goruyor herkezi derdi hep kizdigim nankorluk girdugum zaman bu gelir aklima bunlar benim dusuncelerim tabiki herkes istedigi gibi dusunup yasabilir..bu konudada evliliginizede zarar vermeden atlatrsiniz insallh burda size cok iyi cozum uretecek insanlar vardir belki dilerim hersey gonlunuzce olur tekrar allah kolaylik versin

tatlım saol cevabın için.
Bunamaya gelince eşime sordum normalmi diye o annesini bildi bileli boylemiş. :)

yani bunama değil yetişme tarzı karakter meselesi yani

Oyy kuzum Allah yardimcin olsun. Insallah duzelir araniz insallah sende huzura ererain

Demek ki kadının kullanım ömrü 4 yıl. 4 yılı dolduran vinnn kaçıyor
Ne yapacağın belli 3sini Karina alıp adam akıllı konuşacaksin ve ikna edeceksin belli bir süreç içerisinde.

Yalnız olunca noluyor bebek mı bu kadın illa bırının evınde duracak. Benım kvdede tek yasıyor esımden baska evlı cocuklarıda var hem. Kadının gelırı yoksa esın abısıne soylesın ortak ev acın cektıgıne degmez

Valla bende bunu anlamıyorum bunamamış bi insan nasil bunu yapabilir 1 size de degil diger geline de yapmış ogullari hic mi gormuyor anlamiyorum hani 1 size olsa belki sorun sizdendir diye bakılır eşler tarafindan ama yapılıyorsa ortak bir paydada bulusup kaynanaya kardeslerle ayri ev acmak en iyisi

kızlar 4 yıllık evliyim evlendiğim ilk günden beri kaynanam bizimle oturuyor. eşi 20 yıl once vefat etmiş
ilk başlarda güzel hoştu. ama ilk sinyali ben anlamamışım tabiki. balayına giderken o da gelmek istemiş benim sonradan haberim oldu tabiki ne alaka dedim. karşı çıktım.
evliğimin ilk yılı alışma süreci ev düzenleme çalışmak vs derken bir baktım o bize değil sanki ben onlara yerleşmişim havası evde hiçbirşey içime sinmedi . hala bazen aklıma gelir hevesim ağlarım

sürekli tencere tava masa sandalye halı örtü yatak yatak odası çamaşır herşeyimize karışır oldu. tabiki bende huy hayatta susmam eşimi arada bırakmamak için kendim hep savaş verdim ama son zamanlarda iyice zıvanadan çıktı eşime de şikayet eder oldum.
Eskiden benim yemeğimi herşeyimi begendiğini soyleyen kadın gitti
şimdi çay demlesem bile ona kılıf uyduruyor once cayı kım demledi diye soruyor. eşim ben demledim diyince iyi ellerıne saglık oglum dıyor ama ben demledim diyince ehh iste olmamış gibi laflar ediyor kalbımı kırıyor.
temizlik yemek cay hıcbırseyımı begenmıyor ve sureklı basımda dırdır elestırıyor bunu yap bunu koy oyle olmaz.

evde sürekli kavga gürültü çok negatif bir kadın. kalktığı 1.sn den berı baslıyor soylenmeye yatana kadar cenesi durmuyor.
eşim bile sus artık kadın diyor yani. evde sürekli politika konuşuyor- ben x partiliyim o x partili sürekli aşağılıyor hakaret ediyor bağıra çağıra evde resmen beddua edıyor.

herşeye karışır demiştim dimi ama inanım ki diş fırçalamadan içindeki don rengine kadar yani o derece karışıyor. odamıza gırıyor karıstırıyor.

ben hem çalışıyorum hemde evime bakıyorum elimden geldiği kadar ama hiç bir şekilde yaranamıyorum hal boyle olunca evı ısı yapmayı bırak eve gıtmek ıstemıyorum.

canım iyice sıkıldı eşimden boşanmak istemiyorum ama çekilecek çile de değil.

eşime evi ayıralım dedim ama pek oralı olmadı ne yapmam lazım.
bir oğlu daha var o da eltimlerin memleketine taşındı gitti (kıza da gına gelmiş ilk 4 yıl beraber yaşamışlar)

ne olur akıl verin napayım günden güne aklımı kaybedecem. :KK43:
Hatayi basta onunla oturmayi kabul ederek yapmissiniz.

Sen kocan ve kv evlenmissin resmen.

Sebep neydi yalnizsa yalniz. Bir suru kadin var yalniz yasiyor ya da bi formul bulabilirdniz

Geçmiş olsun canımm..
Şu olay netleşene kadar bebek düşünme zaten.
Eşine annesini şikayet etme, onun yaptıklarını kendi gözüyle görmesini sağla.
Bak bunu bi oku derim

Birincisi: Karısı tarafından saygı görmemek, adam yerine konmamak erkeği çok incitir ve karısına olan sevgisini bitirir. Kadın kocasını evin reisi olarak değil de terbiye edilmesi gereken bir çocuk olarak görür, tenkit eder, azarlarsa yani erkeğin erkek olmasına izin vermezse karı-koca arasında muhabbet olması mümkün değildir. Aman kızım, kocana saygılı ol ki o da sana sevgisini göstersin.

İkincisi: Bir kadın kocasının ailesini sevmiyorsa, saygı duymuyorsa erkek karısına çok kırılır.

Canım kızım, eşinin ailesine saygılı ol ve onları sevmeye gayret et. Arkalarından konuşma. Hataları elbette olacaktır, hepimizin olduğu gibi. Hatalarına takılma, gözünde büyütme.

Hiçbir erkek “Seni çok seviyorum aşkım ama anneni sevmiyorum…” diyen bir kadının sevgisinin gerçek olduğuna inanmaz. Kadınların çoğu bu ifadeyle söylemese de eşlerine annesini sevmediğini her vesile ile anlatırlar. Bir erkeğe “Annen dedikoducu, annen cimri, annen arkamdan konuşuyor, annen temiz değil…” denmesi erkek için “Sen dedikoducu, kötü bir kadının kötü oğlusun…” demektir. Erkekler bunu “Sen kötü kadının iyi oğlusun…” diye anlamazlar.

Erkekler korumacıdır. Vatanı aileyi korumak bizim vazifemizdir. Sadece eşimizi ve çocuklarımızı değil; annemizi ve kız kardeşlerimizi de korumak isteriz.

Kocanın annesi hakkında söyleyeceğin her kötü söz; kocanın kalbine attığın kocaman bir ısırıktır. O ısırık yüreğini kanatır, içini sızlatır. Isırık izleri yan yana çoğaldıkça büyük bir yaraya dönüşür. O yaralı yürekle seni ne kadar sevmesini bekleyebilirsin?

Erkeğin kalbi kadınındır; kadının kalbi de erkeğindir. Eşin kalbinde senin sevgini taşıdığı için o kalp sana aittir. O kalbi kırma, yaralama, iyi bak ki sevginiz zarar görmesin.

Kocana annesinin hatalarını göstermek için boş yere uğraşıp onu kırma. Kadınlar zannederler ki biz erkekler annelerimizin hatalarını görmüyoruz. Oysa annelerimizin bütün hatalarını görürüz; fakat eşlerimize itiraf etmek zorumuza gider. Annemiz nasıl küçükken bizi koruyup kollamışsa biz de onu koruyup kollamak isteriz. İşte bu yüzden kadın kayınvalidesinin hatalarını söyleyince erkek hatasını gördüğü halde annesini savunur.

Kayınvaliden senin arkandan konuşsa bile sen onun için kötü bir şey söyleme kızım. Birbirini kötüleyen iki kadının ortasında kalan erkek daha çok annesinin tarafında olur, ona inanır. Onunla kan bağı ve uzun bir geçmişi vardır. Onu doğuran, büyüten, üzerinde o kadar emeği olan annesine sırtını dönüp karısının yanında yer almak istemez. Akıllı bir kadın hiçbir zaman kocasını annesi ile kendi arasında bırakmaz.

Kocana annesinin hatalarını göstermek istiyorsan ona annesini öv, annesi hakkında iyi şeyler söyle. Mesela annesi:”Karın kötü, dağınık…” diyor; sen “Annen çok iyi bir kadın, onu seviyorum” diyorsun. Ne düşünür erkek? “Karım ne kadar iyi bir kadın, demek ki annem onu kıskandığı için arkasından konuşuyor.” O zaman annesi senin için ne söylerse söylesin kocan ona inanmaz, tam aksi, güzel tutumundan dolayı seni takdir eder.

İşte böyle güzel kızım. Kocanın ailesi ile uğraşma. Sevginize kendi elinle zarar verme. Kayınvaliden ne yaparsa yapsın, sen doğru davranışı gösterirsen mutluluğunuza gölge bile düşüremez.Gelinler yardım etmezse kayınvalideler evliliklere zarar veremezler.Kocanla yapacağın hiçbir tartışmaya ailesini karıştırma. Ailelerimiz bizim zayıf yanlarımızdır. Onlara gücümüz yetmez, istesek de değiştiremeyiz onları. Bu yüzden kocanı hiçbir zaman zayıf noktasından vurma ki senden nefret etmesin.

Üçüncüsü: Bir babanın kızına söylemesi ne kadar uygun olur bilmiyorum ama erkeğin yatakta karısı tarafından reddedilmesidir. Bu da erkeği çok fazla yaralar, incitir, karısından soğutur.

Okurken yoruldum sıkıntı bastı bastı valla. Kocacıgım benden sogumasın dıye bunca seyı yapamam, ben soylerım,, sımdıye kadarda soyledım. Annesını zerre sevmedıgımıde bilir. Gerekırse tartısırım da habıre kaynanayı ballamaya ugrassam ben sinir hastası olurdum heralde. Yok öyle anası dıye yanlısını gorsede savunacak, annesıne kan bagı varmıs onun yanında yer alırmış, ben susayımmış. Bizde ınsan evladıyız. Annemın babamın evınden kalkıp gelip elalemın gonlunu hos etmeyle, nazını cekmeyle ömür mü tüketcem. Adamı bosarım daha iyi. :KK70: Bu ne böyle çile cekmeye mi evlendik.

Allah yardımcın olsun işin zor ..eşinle ciddi ciddi konuş güzelce tatlı tatlı yok derse sert tepki ver gençmiş daha kv ...altli üstlü ev olur ..

eşimin ağbisi hanımını dinledi gitti gayet memnunlar yılda 2-3 ay yanlarına gıder kaynanam orayı bırbırıne katar gelır :)
ay valla artık içimden ekmek su vermek gelmiyor ne yalan soyleyım :KK43: benı de kotu ınsan yaptılar ya
Sonuna kadar haklisin. Insanin su bile veresi gelmez. Kaynin akilli adammis birkac seneye gozunu iyice acar oyle 2-3 ay misafirlikler biter. Senin de esinin gozunu acman lazim ama nasil bilmiyorum. Bazilari durumu gorse de o benim annem yutacaksin diyor. Insallah bir yol bulursun.

Sen en iyisi isi bırakıcam annenin istedği gibi evi temizlicem.ozenle yemek yapicam de ama bunun işin bırakıcam de.tabi isi bırakmanı istemeyen bir esin varsa . çünkü bu ona ceza değil ödül olur

Detayına kadar yorum yapmayacağım. İki kelime.
Ya-ra-na-maz-sı-nız ve dü-zel-mez
Vaktiniz olunca ricam benim konularıma bir göz atın. Aynı durumda sayılırız. Kimseye birşey olmaz olan size olur

kızlar 4 yıllık evliyim evlendiğim ilk günden beri kaynanam bizimle oturuyor. eşi 20 yıl once vefat etmiş
ilk başlarda güzel hoştu. ama ilk sinyali ben anlamamışım tabiki. balayına giderken o da gelmek istemiş benim sonradan haberim oldu tabiki ne alaka dedim. karşı çıktım.
evliğimin ilk yılı alışma süreci ev düzenleme çalışmak vs derken bir baktım o bize değil sanki ben onlara yerleşmişim havası evde hiçbirşey içime sinmedi . hala bazen aklıma gelir hevesim ağlarım

sürekli tencere tava masa sandalye halı örtü yatak yatak odası çamaşır herşeyimize karışır oldu. tabiki bende huy hayatta susmam eşimi arada bırakmamak için kendim hep savaş verdim ama son zamanlarda iyice zıvanadan çıktı eşime de şikayet eder oldum.
Eskiden benim yemeğimi herşeyimi begendiğini soyleyen kadın gitti
şimdi çay demlesem bile ona kılıf uyduruyor once cayı kım demledi diye soruyor. eşim ben demledim diyince iyi ellerıne saglık oglum dıyor ama ben demledim diyince ehh iste olmamış gibi laflar ediyor kalbımı kırıyor.
temizlik yemek cay hıcbırseyımı begenmıyor ve sureklı basımda dırdır elestırıyor bunu yap bunu koy oyle olmaz.

evde sürekli kavga gürültü çok negatif bir kadın. kalktığı 1.sn den berı baslıyor soylenmeye yatana kadar cenesi durmuyor.
eşim bile sus artık kadın diyor yani. evde sürekli politika konuşuyor- ben x partiliyim o x partili sürekli aşağılıyor hakaret ediyor bağıra çağıra evde resmen beddua edıyor.

herşeye karışır demiştim dimi ama inanım ki diş fırçalamadan içindeki don rengine kadar yani o derece karışıyor. odamıza gırıyor karıstırıyor.

ben hem çalışıyorum hemde evime bakıyorum elimden geldiği kadar ama hiç bir şekilde yaranamıyorum hal boyle olunca evı ısı yapmayı bırak eve gıtmek ıstemıyorum.

canım iyice sıkıldı eşimden boşanmak istemiyorum ama çekilecek çile de değil.

eşime evi ayıralım dedim ama pek oralı olmadı ne yapmam lazım.
bir oğlu daha var o da eltimlerin memleketine taşındı gitti (kıza da gına gelmiş ilk 4 yıl beraber yaşamışlar)

ne olur akıl verin napayım günden güne aklımı kaybedecem. :KK43:
Bence is esinizde yani esinizi ikna edin . Bence cok israrci olursaniz esiniz kabul eder cunku oda sus be kadin dedigine göre. Bence şöyle diyebilirsiniz daha sen öz annene tahammül edemiyorsun ben napıyım falan gibi seyler diyebilirsiniz . Ama esiniz nasil diyebilirki annesine evi ayiralim diye o ayri mesele . En fazla altli üstlu oturmayi kabul eder gibi . Siz istermisiniz altli üstlü oturmayi

Beni o raddeye getitirse galiba ruh hastası gibi tuhaf davranırım psikolojisi bozuk dengesiz tehlikeli sansın diye :D

Arkadasin biride yazmis ,tamda bende ayni seyi dusunurken,
Evlendirin......
Sizide size biraksin.
Bi citlatsan ne dusunur acaba?
Ayrica eltimle paylasiyorum demissin
Beni anliyo diye.
Madem oyle alsin biraz yukunu hafifletsin...

Back