Çocuk Hastalıkları ağzında tutup yutmuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim oğlum 8 yaşında oda hala ağzında tutuyor............. 8 aylık değil 8 yaşında.... işine gelen şeyleri çikolata gibi hemen yutuyor... ama kahvaltıya saat10 gibi oturuyoruz 12 gibi 3-4 lokma yutuyor.. birara korkuttum onu bütün dişlerin çürüyüp dökülecek takma diş takacaksın diye....birarada miden yapışıyor açlıktan dedim ameliyat ederler bide dayanamam dedim....bunlara 1 kaç gün inanıyor sonra gene saatlerce tutuyor ağzında....

arkadaşlar benim on bir aylık bebeğim ilk kaşık yemekten sonra hepsini ağzında tutuyor ne yaparsam ypayım yutturamıyorum ne olur bana bi fikir verin pütürlü yiyecekleri hala öğürüyor......

canım malesef bazı bebekler böyle.ben de cok cektim kızımdan.aynı dediğin gibi agzına alır tutardı yutmazı.sana tavsiyem öğün aralarını cok uzat.cok az miiktarlarla basla.cünkü o tabağını bitrimeyince sen sinir olcaksın.benim kzıızm simdi 3 yasına girecek dah ayeni yeni yemesi düzelmeye basladı.rahat ve sakin olmaya calış.yapabilceğin cok fazla bişey yok.bu konuda cok cektiğim için sana bunları söyleyebilirim.zolayınca kusuyorlar çünkü hiç bir faydası olmuyor.kusmayı bir öğrendiklerinde de bunu alışkanlık ve silah haline getiriyorlar.
eksik gördüğün zaman vitamin ve pekmez takviyesi yap.nasıl olsa birgün yemek yiycek annesi inan bana.ama diğerlerinden daha az yiycek ama yediği ona yetecek:)
sağlıcakla kal.

valla benim kızımda 26 aylık ama halaa yutma güçlüğü yaşıyoruz..yani ağzında biriktiriyor katı bişey verdiğim zaman..özellikle tavuk...çok iyi bilirim tam 1saat ağzında tutup yutmadığınıı..ne kadar su içirsemde ayran içirsem de onları yutuyor ama tavuk hala ağzında yada ne bileyim ekmek!!!!bende çıldırmak üzereyimm...ama o bundan hiç bir rahatsızlık duymuyorr..yine bildiğini okuyoorrr

benim oğlumda 3 yaşında ve hala yemekleri ağzında tutuyor sonrada yutmayıp ağzından çıkartıyor çok sinir bozucu bişi bu çok ii anlıyorum seni kendi bildiklerini okuma konusunda onlarla yarış edemeyeceğimiz kesin:emir_bebek:

benım sızın sıkıntılarınızı yasayalı uzun zaman oldu her cocukta benzer problemlerın yasandıgını soyleyebılırım. doktorlara kalsa saglıklıysa yemesın dıyorlar. fazla zorlamak pek dogru degıl belkı ancak cocuk zaman ıcınde yememeyı alıskanlık halıne getırıyor. ılerıde daha cok sorunla karsılasıyorsunuz. bu nedenle 7-8 aydan ıtıbaren bebegı farklı tadlara alıstırmak gerekıyor.

benim bebeğimde 8.5 aylık son iki haftaya kadar çok iştahli olmasa da beni tatmin edecek kadar yiyordu yemeğini ama bu iki hafta resmen kabusa döndü almamak için direniyor zorla verdiğimde ise dakikalarca azında beklettikten sonra ya tükürüyor yada hapşırarak atıyor çok üzülüyorum oysa ne versan yiyen çocuklara hep özenerek bakmıştım umarım geçici bir durumdur ve alışkanlık yapmaz doktorların dediği gibi de yapamıyorum bu seferde çok az yior ve ben biliyorumki onun sağlıklı gelişimi için o miktar yeterli değil :(

benim oğlum 8 yaşında oda hala ağzında tutuyor............. 8 aylık değil 8 yaşında.... işine gelen şeyleri çikolata gibi hemen yutuyor... ama kahvaltıya saat10 gibi oturuyoruz 12 gibi 3-4 lokma yutuyor.. birara korkuttum onu bütün dişlerin çürüyüp dökülecek takma diş takacaksın diye....birarada miden yapışıyor açlıktan dedim ameliyat ederler bide dayanamam dedim....bunlara 1 kaç gün inanıyor sonra gene saatlerce tutuyor ağzında....

ben 10 yaşındaki halimi hatırlıyorum kahvaltıdaki lokmayı yanağıma sıkıştırır kaç saat yutmaz okula götürürdüm o lokma kendiliğinden erirdi. annem arasıra çıldırır "yay takıcam ağzına" derdi bana :) Ama döner hamburger olursa hemen yutardım. Hala öyleyim kahvaltı etmeyi, evde yemek yemeyi sevmem. Eşimde tam tersi onada çok yiyor diye kızarlarmış o da kızmasınlar diye gizli gizli yediği zeytin çekirdeklerini koltuğun arkasına atarmış :) İşallah kızımın iştahı bana çekmez... :icecream:

benim bebişim 7 aylık oldu iki gün önce.. bir aydır yemek veriyorum. şimdiden zorlanacağımı anladım .allah hepimize kolaylık versin arkadaşlar:)

arkadaşlar benim on bir aylık bebeğim ilk kaşık yemekten sonra hepsini ağzında tutuyor ne yaparsam ypayım yutturamıyorum ne olur bana bi fikir verin pütürlü yiyecekleri hala öğürüyor......

aayni ben... bende öyle yapiyormusum kücükken annem saatlerce basimda duruyormus yemegimi dogru düzgün yemiyormusum... zamanla düzeldim öz özüme.

sizde merak etmeyin gecer!

e bunu cocuklar bilerek yapiyorlar yemegi agizda tutuyorlar, cünkü anne yada baba o an ona daha fazla ilgi gösteriyor, israr ediyor özünü palyaco yapiyor ki cocuk yemegi yutsun diye. kisacasi sizleri oynatiyorlar.. birzamanlar kendim kibi fisfisfis

canım başına gelince herşey deniniyor bende bazen deniyorum ama kıyamıyorum sonra yutmuyor zaten ecrin çok öyle yapmam...
Ben herhalde sadist bir anneyim.Benim kızım da yemezdi ben bundan rahatsız olurdum.Ellerini tutup burnunu skıp yedirirdim.Bunun yanlış olduğunu biliyorum ama aç olmasından iyidir.Sonraları bir güzel yedi.

ben kızımı 6 aylıkdan alışdırdım kati yemeklere bence sen arada eline biskıvı ya da cuduk ver yesin

benim kızımda katılara 6aylıkken alıştı ama yemekle arası yok katı oksa ağzında tutyor işte....

Benim 7 aylık kızım kesinlikle yemiyor, çok iştahsız ne yapacağımı şaşırdım ağzında tutuyor yutmuyor sinir krizi geçiriyorum zayıf bir çocuk zaten:((

ece bencede çok sert yazı yazmışsın çocuğun yemek yememsi insanı o kadar çok üzüyorki bazen insan böyle davranmak zorunda kalabiliyor realist hanım sizi ben çok iyi anlıyorum

kızım 11 ayını geçti hala yemiyor 4 aylıkken başladığımız bu seruvende geriye dönüp baktığımda tamam hem benim hemde kızımın belkide dahada hırçınlaştığımızı görüyorum ama şundan eminimkii hastada olsa olmasada zorlasamda zorlamasamda katı sıvı meyvesuları ve eline verdiğim her şeyde dahil asla yemiyor iştahı ilerledikçe düzelir dedim ama düzelmedi hala kilo aynı boyu uzuyordu inanın 2 aydır boyu bile uzamaz oldu nasıl sinir olmayayım zorla kaşıkla sokuyor ağlatarak ama yutmuyor zaten çıkarıveriyor yada inanınkii 20 dk..1 lokmayı ağzında bekletiyor...çok az yedirebiliyorum bu yüzden hastayken o bile yok ....
ama şimdilerde çevremde buna benzer yemeğen bir bebek vardı ben onun kadar ağlata ağlata yedirmiyordum en başlarında 4 ve 5 ,6 aylıkken yani onun bebeğide ozamanlar 5 aylıktı ağlatarak yedirmeye başladı zamanla düzene girdi ve yemeğe başaldı kiloyuda baaaayaaaaa aldı yaniii hala şimdilerde iştahı sadece hastayken kaçar ozmanda zorla yedirir hiç bir sorun olmadı yani bebeği pskolojik bir sorun yok hırçınlaşmadı sanrım benim kızım kendi huysuz yoksa neden onun bebeği olmadı doğru değil mi üstelik o daha çok yapardı ağlata ağlata zorla yedirirdi ben çok fazla yapmadım ayrıca çok ağladımı halada vermem keserim bu ay hasta olunca k.valdem çok yaptı ama haklı gibiydide 1hft.dolmuştu toplasam hft.yı 1 öğün anca çıkar ve hastaydı ondan öncede en azından 3 öğün yer zorla ağlatmmadan ama çok bekeltir ağzında çok az yer yeterli değil aslında da ne yaapyım şaştım..............yemeğen bebeklerin anneleri bence mutlu değil her günüm sinirli ve asabi mutsuz bir yanım buruk öyle geçiyor....

Son düzenleme:
ece bencede çok sert yazı yazmışsın çocuğun yemek yememsi insanı o kadar çok üzüyorki bazen insan böyle davranmak zorunda kalabiliyor realist hanım sizi ben çok iyi anlıyorum

burdan doğru mesajların verilmesini istiyorum amacım kimsenin kalbini kırmak değil.!

kızım 11 ayını geçti hala yemiyor 4 aylıkken başladığımız bu seruvende geriye dönüp baktığımda tamam hem benim hemde kızımın belkide dahada hırçınlaştığımızı görüyorum ama şundan eminimkii hastada olsa olmasada zorlasamda zorlamasamda katı sıvı meyvesuları ve eline verdiğim her şeyde dahil asla yemiyor iştahı ilerledikçe düzelir dedim ama düzelmedi hala kilo aynı boyu uzuyordu inanın 2 aydır boyu bile uzamaz oldu nasıl sinir olmayayım zorla kaşıkla sokuyor ağlatarak ama yutmuyor zaten çıkarıveriyor yada inanınkii 20 dk..1 lokmayı ağzında bekletiyor...çok az yedirebiliyorum bu yüzden hastayken o bile yok ....
ama şimdilerde çevremde buna benzer yemeğen bir bebek vardı ben onun kadar ağlata ağlata yedirmiyordum en başlarında 4 ve 5 ,6 aylıkken yani onun bebeğide ozamanlar 5 aylıktı ağlatarak yedirmeye başladı zamanla düzene girdi ve yemeğe başaldı kiloyuda baaaayaaaaa aldı yaniii hala şimdilerde iştahı sadece hastayken kaçar ozmanda zorla yedirir hiç bir sorun olmadı yani bebeği pskolojik bir sorun yok hırçınlaşmadı sanrım benim kızım kendi huysuz yoksa neden onun bebeği olmadı doğru değil mi üstelik o daha çok yapardı ağlata ağlata zorla yedirirdi ben çok fazla yapmadım ayrıca çok ağladımı halada vermem keserim bu ay hasta olunca k.valdem çok yaptı ama haklı gibiydide 1hft.dolmuştu toplasam hft.yı 1 öğün anca çıkar ve hastaydı ondan öncede en azından 3 öğün yer zorla ağlatmmadan ama çok bekeltir ağzında çok az yer yeterli değil aslında da ne yaapyım şaştım..............yemeğen bebeklerin anneleri bence mutlu değil her günüm sinirli ve asabi mutsuz bir yanım buruk öyle geçiyor....

ben daha az ağlatarak yediriyorum diye teselli bulmayın lütfen!sizi acil kurslarımıza bekliyorum!sizin içinde çocuğunuz içinde çok faydalı olucağımızı düşünüyorum.hangi semtte oturuyorsanız yönlendirme yapabilirim...
sevgilerimle...a.s.

benım kızımda aynı 9 aylık ve yutmuyor cok sınırlenıyorum yemeyınce en ıkı gun once dayanamayıp hungur hungur agladım sankı cok umrumda oldu ama dayanamıyorum bazen

sevgili bengüzar 9 aylık bebekle inatlaşınca ona yemek yemeyi değil inadı öğretiyosun.biraz sabredip acıkmasını beklersen herşey daha kolay olur.yemek yemek dürtüseldir.sevgilerimle...

Back