Eşinizin ailesinden maddi destek görüyor musunuz?

Ben bu mecbur degiller lafına katılmıyorum ana babalarsa ve ellerinde imkanları varsa bunu yapmak zorundalar.bunu ben demiyorum dinimizde böle emrediyor ilk öncelikle birinci derecede yakınına sonra yabancıya yardım edin diyerek belirtmiş.şimdiki toplumda ne akrabalık kalmış ne destek.destek olucaklarına köstek oluyorlar.Bizede faydaları olmadı kendileri çarçur harcarken biz tutumlu şekilde harcamaya çalıştık onlar ve diger bencil insanlar çarçur etmeyip biraz karşısındaki yakınını görse bugün belkide bukadar insan dert yanmaz .Mecbur degil kelimesine katılmıyorum kendini dinini bilen insan elinde imkanı varsa paylaşmayı yardımı bilmeli paylaştıkça Allahın çok hoşuna gider ve Allah rızkını bollaştırır darda bır akmaz.Ama cimri insan cimrilik edip sadece kendini dşünürse Allah onada başka yerden dert verir ve bütün malı elden gidebilir.Allah bizlere çaresiz dert vermesin elimizde olsunda yardım edip paylaşmayı bilelim:71:

KAtılıyorum sana..Ne zaman mecbur olamzlar biliyomusn.Mesela diyelim arkadaş ayağını yorgana göre :44:uzatmaz.Çok lüks ,gereksiz şeyler almaya kalkarsa her fırsatta da bunu eşinin ailesine ödettirmeye kalkarsa..

kim onlardan destek görmüşki veya ben öyle düşünüyorum.daha bize bulaşmasalar iyi olacak benim eşimle kayınpeder aynı maaş alıyor daha bizden istiyor utanmazlar.ben borç ödeyecegim diye çoçuk yapmıyorum.benim acımaklı kocacımda kıyamıyor babasına.aylık 300 tl sigara parası veriyor.ben onu beslemek zorundamıyım.

KAtılıyorum sana..Ne zaman mecbur olamzlar biliyomusn.Mesela diyelim arkadaş ayağını yorgana göre :44:uzatmaz.Çok lüks ,gereksiz şeyler almaya kalkarsa her fırsatta da bunu eşinin ailesine ödettirmeye kalkarsa..

bu durum benim başımda işte:59:
kaynım ayağını yorganına göre uzatmaz borç üstüne borç yapar benim eşimde kısıtlı imkanıyla ona para verip arkasını toplar
burda çoğu kişi anne baba evli barklı evladına mecbur değil diyor benimki sorumsuz kardeşine bile yok diyemiyor:20:
keşke burdaki yazılanları okuyup azıcık akıllansa:31:

anne ve babasından görmüyoruz ama şıkıştığımız an eşimin ablası yardım etmiştir her zaman:6:

hiç yardımlarını görmedik eşim herşeyi kendi yaptı onlar sadece bilezik taktılar işte zaten kayınpederim nikahımızdan 13 gün önce vefat etti mevlüt okuttuk ve benim altınlar gitti bide kayınvalidem geri verdi parayı ama giden gitti işte sağlık olsun napalım

esimin ailesinden maddi destek görüyormuyum :) cok komik geliyor bana bu cümlü acikcasi... Allah beni affetsin YÜCE ALLAHTA BILIYOR ONLARIN nasil biri oldugunu.. Esimin Ailesi türkiyede esimle dügün alisverisine gitmistik esimin cebinden parasini caldilar.. destek söyle bir yana dursun.. O yüzden Allaha sükürler olsun hic bir kontagimiz kalmadi esimde ne mal olduklarini biliyor cünkü... Hatta düsündükce migdem bulaniyor...

Son düzenleme:
Back