E peki, bu aileler hayatta olmasaydı ne yapacaktık??? Bir şekilde kendimizin de çocuklarımızın da bakımını geçimini sağlayacaktık değil mi? Mantıklı konuşun demişsiniz ama siz nerede yaşıyorsunuz merak ettim, bu ülkenin gerçekleri var, çevrenize bir dönüp bakın, yardım beklediğiniz o anneler, anneanneler tarlada bebeğini doğurup sırtına bağlayıp çapa yapmaya devam etmiş bir neslin evlatları, şimdi kalkıp onlara ben bebekle çalışamam demek mi mantıklı??? Bebeğinin kırkı çıkmadan iş başı yapan anneler var bu ülkede, bu gerçeklere gözlerinizi kapamayın.
“Ama hayattalar yardım etmeliler” demeyin. Yardım, adı üstünden yardım gönüllülük esasına dayanır, kimse kimseye bakmak, yardım etmek zorunda değil, içinden gelir yapar, ama içinden gelmiyorsa, yardım etmiyorsa kırılmaya küsmeye hakkımız yok diye düşünüyorum. Benim kayınpederim 55 yaşında ve hala iş gücüyle çalışıyor, tek kazançla 5 çocuk okutmuş, evini arabasını almış birikimi yapmış, sırf yaşlılıkta rahat etmek için, ben kıyamam onun parasını yemeye. Onlar nasıl kimseden destek almadan bugünlere geldiyse biz de gelebiliriz.