Biz de eşimle 3,5 sene bekleyip nişanlandık, 1 yıl nişanlı kalıp evlendik. Ben de eşimin ailesinden hiçbir şey beklemedim. Sonuçta ikimizde çalışan insanlarız. Kayınvalidem bana bir bilezik bile takmadı. Bütün eşyalar, düğün vs herşeyi eşimle ikimiz kendi imkanlarımız dahilinde yaptık. Evlenmeden önce eşlerinin ailelerinin düğünde birşey yapmalarına, bilezik, kıyafet almamalarına kızanlara kızardım, ki ben asla gelenekçi bir insan değilim adetmiş, töreymiş hiç hoşlanmam. Kayınvalidem bana nişanlıyken ince bir kolye hediye etmişti, içimden ya ben ona hediye almadım diye utanmıştım (bunu kayınvalidenin gelinine hediye alması adetini bilmediğime örnek vermek için söylüyorum), ben de ona bir hediye alayım diye düşünmüştüm. Nişanlıyken bile ekonomik olarak yardım ettim ailesine ki ihtiyaçları yok. Ama evlendikten sonra gördüm ki ben onlardan gelin olarak bir beklentim olmadı onların gelinden anlayışları gelenekselmiş. Gelin işten gelsin iş yapsın, el öpsün, herkes çekilsin sofrayı gelin toplasın. Neyse uzatmak istemiyorum dicem ama uzattım bile, çevremde nişanda geline hediye alındığını, bilezik takıldığını gördüğüm zaman utanarak söylüyorum içim sızlıyor. Ben değersiz miydim diyorum, niye bana yapılmadı diyorum. O yüzden önceki yorumumda sözlerim sana değil aslında. Herşey karşılıklı beklentiler de. Eşimin ailesinden birşey beklemiyorum derken evlenmiş tecrübeli bir arkadaşın olarak söylüyorum bir kez daha düşün. Bütün yükü siz sırtlancaksınız ama evlendikten sonra yine gelin olacaksın onlar için.