Çocuk Hastalıkları ağzında tutup yutmuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

faacem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
2
0
86
52
İstanbul
arkadaşlar benim on bir aylık bebeğim ilk kaşık yemekten sonra hepsini ağzında tutuyor ne yaparsam ypayım yutturamıyorum ne olur bana bi fikir verin pütürlü yiyecekleri hala öğürüyor......

arkadaşlar benim on bir aylık bebeğim ilk kaşık yemekten sonra hepsini ağzında tutuyor ne yaparsam ypayım yutturamıyorum ne olur bana bi fikir verin pütürlü yiyecekleri hala öğürüyor......

benim kızda öleydii sinir oluyodum ağlıyodum merak etme yemedende yaşıyo bu zamane çocukları
ya yemeği beğenmiyo ya aç değil.. kendi haline bırak acıkınca zaten belli eder kendini.. üzüldüğüne deymez anlayacağın .. benim kız şimdi 4 yaşında dut dalı gibi belli seninkide öle olcak..

BENİMKİDE AĞZINDAKİ LOKMA İLE KAÇ OYUN SONUÇLANDIRIYOR SAYAMIYORUM. BİRKAŞIK DAHA YERMİSİN DİYİNCE NEZAKETEN (DELLENMEYİM DİYE) AĞZINI İKİ OYNATIYOR. OTURUP YEMEK YEDİĞİNİ HATIRLAMIYORUM SANKİ.aLLAH KOLAYLIK VERSİN.

valla benim kızımda 26 aylık ama halaa yutma güçlüğü yaşıyoruz..yani ağzında biriktiriyor katı bişey verdiğim zaman..özellikle tavuk...çok iyi bilirim tam 1saat ağzında tutup yutmadığınıı..ne kadar su içirsemde ayran içirsem de onları yutuyor ama tavuk hala ağzında yada ne bileyim ekmek!!!!bende çıldırmak üzereyimm...ama o bundan hiç bir rahatsızlık duymuyorr..yine bildiğini okuyoorrr

arkadaşlar bence kasmayın dönem dönem yaşanıyor bu durumlar benim 4 yaşında bir kızım var bi güzel yiyor bi süre sonra sallıyor ağzında tutuyor yemicem midem ağrıyor diyor çocuk acıktığında zaten belli ediyor o yüzden bence sinir küpü olmayın bırakın acıksın bıcırıklar :emir_bebek:

selam arkadaşlar,
benim kızımda iki yaşında ve aynısını oda yapmaya başladı...bekletiyor ağzında,oyun yaparak falan yutturuyorum.ama çok acıkınca ağzında falan bekletmiyor,hop diye bütün bütün yutuyor neredeyse.ben hiç üstelemiyorum,yemeğince hemen kaldırıyorum...çünkü herşeyin tersini yapacağı bir yaşta,2-3 yaş arası kişiliğini kazanıyor,birey olduğunun farkına varıyor...
hepimize kolay gelsin,çocuk büyütmeeek çok zor...

Ben herhalde sadist bir anneyim.Benim kızım da yemezdi ben bundan rahatsız olurdum.Ellerini tutup burnunu skıp yedirirdim.Bunun yanlış olduğunu biliyorum ama aç olmasından iyidir.Sonraları bir güzel yedi.

söyle okuyunca anlattiklarinizi ne güzel geldi o hallerinizi düsünmek
cok sanslisiniz ANNE`siniz hepinize allah bagislasin cocuklarinizi

:çok üzgünüm:

realist yaptıkların beni dumura uğrattı hiç bir çocuk açlıktan ölmez ama onun psikololojisi her şeyden önemlidir.çocuğunun o anda hissettiği şeyleri düşünüyorumda...... çok üzüldüm herhalde burda yazılan onca güzel ve doğru bilgileri okuyunca yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anlamışsındır.yeni anne olan ve bigisi olmayan annelerin senin bu yanlış davranışını örnek almayıp daha doğru bilgilerle donanmasını temenni ediyorum.....ruh ve bedeni sağlıklı çocuklarımızın olması adına.....sevgilerimle....

Sevgili Ece zaman zaman hiçbirşey yemeyen çocukları bir şekilde yedirmemizi istiyor doktorlar.Belki metod yanlış ama ben bunu çok yapmadım.Okadar da bilinçsiz bir anne olduğuma inanmıyorum.4 çocuk büyüttüm.En büyüğü 24 yaşında.Ve hiçbir kötü alışkanlıkları yok Allaha şükürler olsun.Yazında çok sert bir ifade kullanmışsın, bu yüzden çok kırıldım.

slm!
realistcim ilkönce amacım seni kırmak rencide etmek değildi.beni yanlış anlamışsın senin tecrübene , bilgine ve yaşına saygı duyarım. elbette çocuk büyütürken doğrular kadar yanlışlarda yapıyoruz.bunları deneme yanılma yöntemiyle doğruya çeviriyoruz öyle değilmi?benim amacım buraya bişeyler öğrenmek için,çocuğum için neler yapabilirim arayışında olan anneleri doğru yönlendirebilmek,şu anda mesleğim itibariylede gerçek hayattada aileleri eğitiyorum.sanal ortamdada bu fırsatı yakalamışken ;burda bilgilerimi paylaşmaya çalışıyorum. benim tepkim yaptığın davranışın yanlış olduğunu bildiğin halde tavsiye eder bir biçimde söylemeneydi!! hatta kendini ''sadistim'' galiba diye eleştirmişsin.işte durum bundan ibaret!çocuğunuza bir şekilde yedirin diyen doktorlarda bu tür zorlama ,baskı tekniklerinden eminim bahsetmiyorlardır.çünki doğru birdir....burda yaptığımız yanlışlarla değil doğru ve örnek alınabilecek davranışlarla olmamız gerektiğini düşünüyorum.sende dört çocuğunu büyütürken doğruları çok yapmışsınki şuanda meyvelerini alıyorsunuz ne mutlu sana!umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir sanal alemde mimik ve ses olmadığında samimiyeti yansıtmak biraz zor....
sevgilerimle...:teselli:

Ece canııım,

Sen sitede kendine bir köşe açsan olabilir mi ki? Gerçekten bizim buna çok ihtiyacımız var. Eğer senin için uygunsa. Zamanın buna yeter mi ya da şartlar elverir mi bilmiyorum ama bence bu işin eğitimini almış biri olarak bu konuya el atman çok iyi olur kanımca.:))

slm!
realistcim ilkönce amacım seni kırmak rencide etmek değildi.beni yanlış anlamışsın senin tecrübene , bilgine ve yaşına saygı duyarım. elbette çocuk büyütürken doğrular kadar yanlışlarda yapıyoruz.bunları deneme yanılma yöntemiyle doğruya çeviriyoruz öyle değilmi?benim amacım buraya bişeyler öğrenmek için,çocuğum için neler yapabilirim arayışında olan anneleri doğru yönlendirebilmek,şu anda mesleğim itibariylede gerçek hayattada aileleri eğitiyorum.sanal ortamdada bu fırsatı yakalamışken ;burda bilgilerimi paylaşmaya çalışıyorum. benim tepkim yaptığın davranışın yanlış olduğunu bildiğin halde tavsiye eder bir biçimde söylemeneydi!! hatta kendini ''sadistim'' galiba diye eleştirmişsin.işte durum bundan ibaret!çocuğunuza bir şekilde yedirin diyen doktorlarda bu tür zorlama ,baskı tekniklerinden eminim bahsetmiyorlardır.çünki doğru birdir....burda yaptığımız yanlışlarla değil doğru ve örnek alınabilecek davranışlarla olmamız gerektiğini düşünüyorum.sende dört çocuğunu büyütürken doğruları çok yapmışsınki şuanda meyvelerini alıyorsunuz ne mutlu sana!umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir sanal alemde mimik ve ses olmadığında samimiyeti yansıtmak biraz zor....
sevgilerimle...:teselli:

Sevgili Ece bu ülkedeki eğitimcilerin hepsine saygım sonsuz.Öncelikle bunu söylemek ihtiyacını hissettim kendimde.
Sonrasına gelince, ben zaten kendimi eleştirdim. Beni örnek alabilirler. Çok güzel 4 evlat yetiştirdim.Büyük oğlum Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden bu yıl mezun oluyormühendis olarak.Küçük oğlum onunkadar başarılı olamadı belki ama yakasını bırakmadık.O da ikl yıl sonra iktisatçı olacak.Bu arada üst düzeyde yabancı dil kurslarını bitirmek üzere.Kızım ilköğretim dördüncü sınıfta.Bu yıl onu da desteklemek amacı ile birçok dersanenin seviye belirleme sınavına soktum.Ve yüz güldürücü.fen,sosyal,türkçe mükemmel.Özellikle türkçe ful.Matematik yarıyarıya.Onu güçlendirmek için uğraşıyoruz.Ve en küçüğü bu yıl ana sınıfına gidecek inşallah.Ben çocuklarıyla ilgilenen bir anneyim.Çevremde herkes bu yanımı takdirle karşılar.Hatta kızımın öğretmeni bile ne kadar mükemmel bir anne olduğumu söyleyip tebrik etmişti.
Gelelim zorla yemek yedirme konusuna.Biz bir deprem yaşadık.Ve evimiz hasar gördü.Psikolojimiz tamamen bozuktu.Kocaeli bölgesinde araştırma yapsanız sağlam psikolojisi olan tek kadını zor bulursunuz.Ve bu şartlar altında kızım hastalandı.Biz barakada yaşıyorduk.Çünkü kimsede betonarme bir evde yaşayabilecek psikoloji yoktu.Doktor kızımın kanının düşük olduğunu söyleyip birtakım ilaçlar verdi.Ayrıca yiyeceklerle desteklememi söyledi.Daha önceleri yeme isteğini onun keyfine bırakan ben,Bu işi şansa bırakamazdım.Üstelik ilaçlarını bile içiremiyordum.Her yolu denedim olmadı.Bu son çareydi.Siz olsanız nasıl bir yol önerirdiniz.Doktor bile sen ne biçim annesin sık burnunu yuttur ilacını bir ilacı bile çocuğuna içiremiyor musun? demişken.
Üstelik k.k'de bunun yanlış bir davranış olduğunu bilmeyecek kadar cahil insanlar yok.Tamam beni yalnızca bu konuda örnek almasınlar ama aynı şartlar altında onlar olsaydı acaba nasıl davranırlardı bilemiyorum.Zamana karşı yarışıyordum.İlaç saatini geçirmemem lazımdı.Ayrıca antibiyotik de kullanıyorduk çünkü.
Ben bu kadar emek vermişken bu kadar acımasız eleştirilmem hoşuma gitmedi sadece. Evet beni örnek alsınlar.Öğrendiniz sebebini artık.Ben kendimle gurur duyuyorum.Çünkü asla alkol ve sigara ve de uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkları olmadı çocuklarımın.

Ece canııım,

Sen sitede kendine bir köşe açsan olabilir mi ki? Gerçekten bizim buna çok ihtiyacımız var. Eğer senin için uygunsa. Zamanın buna yeter mi ya da şartlar elverir mi bilmiyorum ama bence bu işin eğitimini almış biri olarak bu konuya el atman çok iyi olur kanımca.:))

sevgili mihracem!
ilgin için teşekkürler!ama köşe açmayı hiç düşünmedim sebebi çoğu üyenin köşelere uğradığını düşünmüyorum.herkes ilgilendiği alandaki başlığa yöneliyor o yüzden problemi olan annelere burdan daha yakın olabilirim diye burdayım...yinede önerin kulağımın bir köşesinde!a.s.

benim oğlumda aynısını yapıyor ne yapsam katı yiyecek yediremiyorum oğlum bir yaşında acaba iştahı sonradan açılırmı diyorum anlıcan bendede aynı durum var

Bebeğim 9 aylık bir aydır ortaya çıkan bir sorun var önceleri yatırarak besliyordum ağzında tutuyordu mamasını şimdi oturarak yediriyorum her şey çok iyiydi ama artık oturarak hatta yürüyerek te yedirsem ağzında dakikalarca tutuyor mamasını sinirden patlıyorum bazen aç bırakıyorum belki acıkır da yutarak yer diye ama faydasız ne yapabilirim yardımcı olabilecek birisi varmı arkadaşlar tecrübe konuşsun lütfen !! :sm_confused:

benim bebeğimde 7 aylık bazen oda ağzında tutarak beni çok üzüyor ama oyunla bıcı bıcı cici cici yedirmey çalışıyorum yatarak besliyorum otururken ağzından döküyor anne olmak zor zanaat Allah yardımcınız olsun

evet canım bizdede o sorun var benim oğlumda 7ayını bitirdi ve verdiğim yiyeceği ağzında tutuyor bir türlü yutmuyor acaba neden?oyun falanda fayda etmiyor:(

Back