• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Ağustos_Eylül_Ekim 2018'de Tüp Bebek Yaptıracaklar

Hangi tüp bebek merkezi/hastane'de tedavi düşünüyorsunuz/oluyorsunuz?

• Ankete Katılan
    88
  • Anket Kapalı .
Sanırım 4. gün dondurdular, zaten o noktada da karışıklık var. Bende ve eşimde her şey yolunda göründüğü için ben tek transfer istiyordum, embriyolog transfer öncesinde iki tanesi çok iyi embriyo diğer ikisi çok yavaş dedi, hem ikili transferde başarı şansı daha yüksek deyince iki tane koyalım dedim. 4 yumurtanın 3. gün sonuçlarında ikisi compact diğer ikisi BB görünüyor. Artık ne demekse hiç fikrim yok. Neyse transfer odasına geçtiğimizde doktorum neden iki tane koyuyoruz sen tek istiyordun dedi, bende diğerleri çok yavaşmış kötüymüş o yüzden şansa bırakmayalım dedim. Doktorum ne alakası var, 4. güne gelen embriyo nasıl kötü olabilir dedi, biz bunları konuşurken embriyolog da yanımızdaydi. Eee hocam, embriyolog öyle söylüyor dedim, hatta doktorum biraz sinirlendi. Neyse ikisi transfer edildi, diğer ikisi için de dondurup dondurulmayacak kadar iyi mi görmek için sizi birkaç güne ararız dediler. Aradan üç gün geçti kimse aramayınca ben aradım. Meğersem dondurmuşlar bile, doktorum çok iyi bunlar, dondurun demiş. Ben nagatif sonucu aldığımda şehir dışındaydım ve çok yıkıldım, daha bu hafta tekrar cesaret edip yeniden denemeye karar verdim ve hastaneye gittim. Hem doktorla hem de embriyologla konuştum. Kafamdaki herşeyi sordum ama salak saçma cevaplardan başka bir bilgi alamadım. Tek bildiğim dondurulan embriyolardan biri compact diğeri de BB.
Merak etme canım bu compact dedikleri şey 4.gün embriyosu yani çok fazla hücresi olan kaliteli embriyo demek oluyor zaten 4 ten sonra 5.gün embriyosu oluyor ona da blastosist deniliyor :) Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın gerçekten insan etkileniyor ben fakülte de yaptırdım ama özelde olsam o kadar ilgi görürmüydüm bilmiyorum

Transferde anestezi yapılmadı bana. muayne odası değil, ameliyat odası gibi bir yer ama anestezi vermiyorlar, işlem bitince seni sedyeyle diğer yataklı sedyeye alıp odaya götürüyorlar. yarım saat bir saat yatıyorsun sonra hayatına devam et diyorlar.
Aynen benimde öyle oldu ameliyathane gibi bir odada yapıldı transferim sonra 1 saat dinlendim oda da kalkıp evime gittim

Merak etme canım bu compact dedikleri şey 4.gün embriyosu yani çok fazla hücresi olan kaliteli embriyo demek oluyor zaten 4 ten sonra 5.gün embriyosu oluyor ona da blastosist deniliyor :) Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın gerçekten insan etkileniyor ben fakülte de yaptırdım ama özelde olsam o kadar ilgi görürmüydüm bilmiyorum
Gerçekten çok sevindim senim adına canım ya, Allah hepimizi hayatımızın her alanında düzgün insanlarla karşılaştırsın. Ben çok pişmanım ilk hastane seçimimden, o yüzden şimdi çok daha dikkatli olmaya çalışıyorum. HSG filmimi yeniden çektirdim tüm testlerimi ve eşiminkileri de yeniden yaptıracağım hatta. Bir tek doğru yeri ve doktoru seçmek kalıyor. Sonrada dua etmek tabii ki. Salı günü görüşmem var, inşallah tekrar o iğneleri vurulmak zorunda kalmadan dondurulmuşları yeni merkeze transfer edebileceğim sonucum olumlu olacak :)

İnşallah canım benim sana dua ediyorum bol bol rabbim gönlüne göre versin kimsenin kucağını boş bırakmasın :)

Transferde anestezi yapılmadı bana. muayne odası değil, ameliyat odası gibi bir yer ama anestezi vermiyorlar, işlem bitince seni sedyeyle diğer yataklı sedyeye alıp odaya götürüyorlar. yarım saat bir saat yatıyorsun sonra hayatına devam et diyorlar.
Çok teşekkür ederim saolun :anneadayı:

Fakülte gerçekten sabır isteyen bir yer benim doktorlar ve hemşirelerim çok iyilerdi hiç sıkıntı yaşamadım önemli olan üroloji doktorundan rapor almak çünkü rapor çıkmadan başlamıyorlar. Onun yanı sıra sana bir evrak listesi verecekler sen onları hazırlayıp üroloji doktorununda verdiği raporla birlikte tüp bebek merkezine gidip teslim edeceksin ondan sonra onlar seni çağırıyorlar zaten kan vermen için ilaca başlıyorsun takip ediyorlar yumurtalıkların gelişimine bakıp anestezi yöntemiyle toplama işlemini yapacaklar sonra transfer canım. Biraz uzun anlattım kusura bakma zaten az çok biliyorsun süreci canım.
Cok teseķkur ederm canim uzuñ uzun açıkladigin icin.. Rapor icin asilama sarti var miydi .???

Burda hep istanbul hastaneleri var sanırım.. ben antalya tüp bebek merkezine gidiyorum şuan iğne aşamasındayım yarın tekrar muayenem var dr büyük bir ihtimalle çarşamba günü yumurta toplamaya geçebiliriz dedi..

Cok teseķkur ederm canim uzuñ uzun açıkladigin icin.. Rapor icin asilama sarti var miydi .???
Ben daha önceden 2 aşılama yaptırmıştım özelde fakülteye gittiğimde tüp bebek için sıraya koyuyoruz hastaları size sıra gelene kadar bir iki defa daha aşılama yaparız demişlerdi ama ben raporu erkenden çıkartıp evrakları hazırladığım için gerek kalmadı direk tüp bebek yaptılar.Zaten aşılamanın normal ilişkiden farkı Yok iyi ki yapmadılar zaman kaybı bence.

merhaba kızlar 2 defa kist ameliyatı oldum endometriozis hastalıgındanım ve sol tüpüm alındı ıkı yıldır evliyim tüp bebeğe başladık maddi manevi cok zormus allah herkesin yardımcısı olsun.Dün yumurta toplandı 6 tane olgun almıslar 2 tanesi döllenmiş şimdi yaşamasını bekliyoruz :S beklemek zor transfer bıle olsa onuda beklemek zor bebek olsa 9 ay beklemek zor ah biz kadınlarrr...

Merhaba, biz de iki basarisiz asilama sonrasi bu ay tup bebek deneyecegiz. Allah hepimizin yardimcisi olsun

Kızlar 7. Haftayım . 4 haftalık iken kahverengi lekelenmeler başladı. İki gün kesiliyor sonra tekrar başlıyo bazen gün içinde kesiliyo bazen üç dört gün. Doktor normal diyo ama iyice sinirim bozuldu . Başına böyle bişey gelen var mı. Üç dört hafta devam edebilir dedi. Yumurtalıklar fazla uyarılmış etrafı kist toplamış. Hiç bişey anlamadım

merhaba kızlar 2 defa kist ameliyatı oldum endometriozis hastalıgındanım ve sol tüpüm alındı ıkı yıldır evliyim tüp bebeğe başladık maddi manevi cok zormus allah herkesin yardımcısı olsun.Dün yumurta toplandı 6 tane olgun almıslar 2 tanesi döllenmiş şimdi yaşamasını bekliyoruz :S beklemek zor transfer bıle olsa onuda beklemek zor bebek olsa 9 ay beklemek zor ah biz kadınlarrr...
Çok zor hemde bende 16.gün test için hastaneye geldim kan verdim şimdi sonucumu bekliyorum inşallah değerlerim yükselmiştir çok korkuyorum rabbim acısın bize :110: Doktorlarda insanı geriyor onlara göre değerlerim fazla yüksek değil ama değeri benden düşük olanlar şuan sağlıklı bir şekilde hamileler birşey anlamadım.

kzlar tedavi olanlar umarm gzel sonuçlar alr yeni tedavi olacaklar ben bahcecide tedavi oldum herseyden memnundum herkese tavsiye ederim

Merhabalar, eylülde tedavime başlanacak, eşim azospermi mikrotese amelyatı olacak, eş zamanlı olarak ben tedaviye başlayacağım, eğer sperm bulunursa ki inşaallah bulunur, ben hep umutluyum, o zaman tüp bebek yaptıracağız ekim başı gibi denk geliyor. Rabbim nasip etsin, işimiz zor ama imkansız diye birşey yok, hep umut ve dua ile aşacağız tüm sorunları inşaallah.
eşiniz mikro tesaya girmeden once mutlaka bitkisel takviye almasını ozellikle vurgulamak isterim aynı problem bizdede vardı

Yarindan sonra gonal f kulmanmaya baslayacagim, sizlere yan etkisi olmus muydu bu ilacin?

Back