Ağustos ayı tüp bebek yaptıracak olanlar !!!

Bende 19 ağustosta başladım dondurulmuş embriyo transferi için bayramın ikinci günü transferim var. ilk denememden 8 yaşında bir kızım var . Banada dua edin kızlar... ilk kızıma gebeliğimde çok güzel dostlar edindim burdan herşey destek ve dayanışma ile oluyor.

Doktorlar içebilirsiniz demiyor bakiyorki anneler vazgeçmiyor onlarda bari sınırlandıralim diyor. Internette açıp izleyin, anne sigara içerken bebek anne karnında nasıl rahatsız oluyor, tepkiler gösteriyor. Ultrason çekimleri var. Arkadaşının çocuklarının sağlıklı olduğu ne belli, öğrenme güçlüğü olup olmadığını okula başlamadan anlamanız zor, yetikinken veya yaşlandığında bununla ilgili sıkıntılar yasamayacaginin garantisi varmı. İçmeyelim hanımlar, eğer irade gösterirseniz herşeyin üstesinden gelirsiniz, annenizin karnından sigara içerek dogmadınız, içmediğiniz zamanlarda vardı. Çocuklar sizi seçerek doğmuyor, anne olarak sorumluluk ve irade gostermelisiniz
Düşündükleriniz yada söyledikleriniz konusunda haksız olmaya bilirsiniz ama zaten gergin geçen bir süreçte bir de bukadar keskin sözler biraz ağır olmamış sizce evet anne adayı olan hiçbir annenin daha dünyaya gelmemiş bir çocuğa bunu yaşatmaya hakkı yok bu konuda hem fikiriz ama ben sigara kullanıyorum ve rahatsızlarimdan dolayı ve zaten çok evhamlı gergin geçiriyorum bu sureci ama bu demek degil daha önceki gibi paket paket sigara içiyorum sadece bir kac tane içiyorum icmesem daha mi iyi evet ama ona da engel olamıyorum bunları burada hayatımızi anlatarak konuşmuyoruz zaten cozulemeyen sıkıntılar var ve hayatınız da bir umut olsun istiyorsunuz bir çocuk o yuzden şu cümleyi kullanmak doğru değil yargılamak olur bu direk o zaman bu yola cikmayacaksiniz diye

Özür dilerim ama sigarayı bırakamıyorum diyenlere çok kızıyorum. Yengem bırakamıyorum dedi ve günde iki tane içti hamilelikte ve çocuğu kalp problemi ile doğdu. Bir sürü ameliyat oldu. Bir tanıdığım keza aynı şeyi yaptı ve çocuk 2 kilonun altında aylardır kuvezde. Annenin iradesizliginin acısını neden zavallı yavrular çekiyor. Özü dilerim ama eğer bu yola ciktiysaniz sorumluluğu alacaksınız, yok yapamıyorum diyorsanız çocuklara zarar vermeyeceksizin. Çok sert olmuş ve kalbiniz kırıldıysan özür dilerim ama bu çocuklar için telafisi olan şeyler değil.
Ayrıca arkadasımız bana sigara iç iyi yapiyorsun demedi lütfen bunu bu şekilde anlamayın sadece kasma kendini bunun icin bu kadar dedi lütfen bu kadar keskin olmayın evet vaafımız aynı çocuklar ama malesef yaşadıklarımız ve hissetme eşiğimiz aynı şey değil

Valla bana sicak basmalari falan oluyir ama kendimi sicKta hissediyorummm
Canım o bende de oluyordu gece camı elim kapatıyor ben açıyordur sırtımda alev topu var gibi hissediyordum ama benbuna hiç takılmadımyani bi belirti olarak düşünmedim çünkü o kadar çok ilaç kullanıyorz ki hormonlar tavan yapıyo ilaçların etkisi de olabilir diye düşündüm inşaallah sennki pozitife işarettir.

Canım o bende de oluyordu gece camı elim kapatıyor ben açıyordur sırtımda alev topu var gibi hissediyordum ama benbuna hiç takılmadımyani bi belirti olarak düşünmedim çünkü o kadar çok ilaç kullanıyorz ki hormonlar tavan yapıyo ilaçların etkisi de olabilir diye düşündüm inşaallah sennki pozitife işarettir.
Eşim diyecektim

Kizlar bende de belirti yok ama ara ara buldum :D
Kalbim cok hizli carpiyor hatta esime acile gidelim diyecektim sonradan vazgectim telaslandirmak istemedim. Beklemek cok sıkıcı
Ayin 29unda test tarihi olan var mi??

Ayyy agxin bal yesin insaallahhhhhh yarin test gunum su an dugundeyimmmm stress atiommm

Kızlar yarın yumurtalarımı toplayacaklar. Bir elimde su bardağı bir elimde telefon, televizyon karşısında ayaklarımı da topladım oturuyorum. Bir yandan da şu koca karnıma bakıyorum. Yani nasıl şiş anlatamam. Sabah yürüyüş yaptım yine de inmedi. Baskı hissediyorum ama ağrı yok...

Canım doktorum çok tembihledi 23 ünde baktır dddi kırmayayım doktorumu :KK70: ya cidden dayanamıyorum da kendimi biliyorum üzülürüm sonra son günlerim stresli geçer düşük çıkar bişey olursa :KK57:
O zaman vaktini bekle canım bende öyle yaptım çıkmaz üzülürüm artacağı varsa da ya artmaz diye korktum hatta 12. Gün bile nerdeyse bakmayacaktım eşimle bana bi sakinlik çöktü anlatamam çok şükür olumlu sonuç aldım yarın keseyi görmeye gideceğiz rabbim sana da nasip etsin inşallah canım

Kızlar yarın yumurtalarımı toplayacaklar. Bir elimde su bardağı bir elimde telefon, televizyon karşısında ayaklarımı da topladım oturuyorum. Bir yandan da şu koca karnıma bakıyorum. Yani nasıl şiş anlatamam. Sabah yürüyüş yaptım yine de inmedi. Baskı hissediyorum ama ağrı yok...
Hiç stres yapma hepsi geçecek ve İnan buna değiyor canım sende güzel sonuçlar alacaksın

Bende sıkıntidan patlicam
Aksama kadar gezdik esimle
Tatile cikacaktik bir sey olur diye iptal ettik
Gezdik gezdik ama yinede insan unutmuyor aklinda hep bu dusunce
Yarin 5. Gunum hayirlisi diye dua ediyorum hep
...

Hepiniz ne kadar güzelsiniz . Canım ülkemin canım insanları . Konuyu açtım fakat ben tedaviye başlayamadım. Ama bütün mesajlarınız ı okuyorum . Okudukça kimi zaman boğazım düğümleniyor, kimi zaman sizlerle seviniyorum. Benim hikayem hep zorlu gidiyor. Bu sınavlar hiç bitmiyor . Tedavi sürecine şimdilik maddi anlamda hazır olmadığımız için özelde baslayamadik.devlette böyle bir imkan varken neden olmasın dedim. O da bir türlü kısmet olamadı . Hep bir engel çıktı .ama öyle cok inanıyorum ki rabbim in hep benimle olduğuna.. o yüzden herşeye şükür diyorum. Böylesine zorlu bir süreçte vardır bu engellerin de bir sebebi diyorum .hep hayır arıyorum herşeyde bir hayır vardır diyorum . Şimdi de eşimle aramız hiç iyi değil .tedavi olmak istemiyorum diyebilirim . Şuna inandım kı Rabbim hep Bir engel koyduysa demek ki olmaması daha hayırlı. Sizlerin dualarına çok ihtiyacım var şu süreçte . Ozellikle hamile olan arkadaşlarım dualarınızı bekliyorum . İnşallah tedaviye başlayan herkes olumlu sonuçlar alır hayırlısı ile .

Back