• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Agustos anneleri hadi tanışalım

Benim de akıntım var. rengi açık sarı, bazen seffaf.Ama kokusu falan olmadığından normal buluyorum.
Günde defalarca günlük ped değiştiriyorum. Ben orkid (eskiden alldays idi) kullanıyorum. Ben de kaşıntı yapmıyor. Bazen ped koymayayım diyorum ama rahat edemiyorum, ıslaklık hissetmek kötü oluyor.

Aklıma bir şey geldi bugun kayınvalidemin maili üzerine. Çok güzel bir klasik müzik parçasının üzerine türkçe sözlerle nefis bir ninni söylermiş çocuklarına.
Ya ben hiç dandini dandini das dana haricinde ninni bilmiyorum. Öğrenmem lazım.
Kayınvalideminki uyu yavruuumm kollarımdaaa diye başlayan bişeymiş.Eşim söyledi biraz sorunca.

bende ninni bilmiyorum hiç.
eşim ben hamile kalmadan önce mırıldanıyodu içine doğmuş demekki bi kaç gün sonra hamile olduğumu öğrendim. anadolu ağzıyla söylenmiş bi ninniydi.
atem dutem men seni
şekere gatem men seni
akşam baben gelen de oy
öğüne atem men seni
diye bişeydi denk gelirse dinlemeni tavsiye ederim gerçekten güzel

Milupanın mama çeşitlerini tanıtmak için hazırlayıp dağıtmış olduğu bir kitapçıkta yenidoğan bebeğin ilk 6 saat içinde duyduğu sesle daha sonra rahatladığı yazıyordu. Aklınızda bulunsun ilk bizim sesimizi duysunlar yerleştirsinlerki akıllarına daha sonra hep bizim sesimizle rahatlasınlar.
Bende nini bilmem , bilmeye gerek yok yaa bebeği severken bişiler uyduruyosunuz zaten sonra o rahatlatıcı ninni oluveriyor.
Benim annem güzel annem
Beni al kollarına ..... diye başlayıp devam eden bir okul şarkısı var hatırlarmısınız? Melodisi gayet hoş ve rahatlatıcı onu bebişe uyarlayıp söyleyebiriz mesela
Ayyyy ağustos gelsin artık yaaaaaa

herkese merrhabalar:) ben doktora gittim geldim bugün herşey normalmiş çok şükür kızımın gelişimi iyi gidiyormuş 13 ağustosta gelicekmiş bi aksilik olmazsa inşallah:) Bu arada bende bugün sordum doktora şu akıntı mevzusunu banada fitil verdi mantar gibiyse mutlaka kullanmak gerekiyormuş fitili tedavi olmazsa vajinanın esnekliği bozuluyormuş hamilelik dönemindede bu çok önemliymiş doğumda zorluk olurmuş ya çok dikişli normal doğum yada vajinanın yapısı bozulup esnemediğinden sezeryan olabiliyormuş öle söledi doktorum bilmiyorum artık ben doktorun yalancısıyım:) istreseniz sizde danışın doktorlarınıza aklınızda bulunsun yani hiç bi sorun olmasın inşallah ....

Sevindim safircim.
Ulusal egemenlik ve çocuk bayramımız kutlu olsun.
Umarım bebişlerimiz büyüyene kadar ülkemizde Atamızın hediye ettiği bayramlar hala kutlanıyor olur.

Clementine dizi bir çizgi gilm vardı bilir misiniz? Harika bir şarkısı vardı. Onu öğrenip onu da söyleyeceğim bebeğime.

Kesin uyduruk ninnilerim de olur :)

Ama clementine bir babanın ölen kızına yazdığı bir şiirdenmiş, o yüzden söylemek istemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
selamlar kızlaaarrr,
nerelerdesiniz kimse yok.
temizlik yaptım ölüyorum yorgunluktan

İyi geceler safir bebişin kaç gram olduğunu söyledimi doktorun?

canım bebiş 670 gram olmuş öyle söyledi doktorum bakalım şeker yüklemesi yaptırcam umarım iyi sonuç çıkar çünkü onun sonucunda bebek sağlıklımı kilo alıyor yoksa gizli şekerdenmi belli oluyormuş valla ilk hamilelik olunca insan çok tecrübesiz oluyor:)

herkese slm... ben yine işteyimm.... neyazıkki..... salder kendini fazla yorma.... ben temizligi bile boverdimmm...belin agrırsada hemen uzanıp dinlen...

canım bebiş 670 gram olmuş öyle söyledi doktorum bakalım şeker yüklemesi yaptırcam umarım iyi sonuç çıkar çünkü onun sonucunda bebek sağlıklımı kilo alıyor yoksa gizli şekerdenmi belli oluyormuş valla ilk hamilelik olunca insan çok tecrübesiz oluyor:)

safir sen kacıncı haftadasın canım.....

aslında yapmiicaktım da canım sıkıldı boş durmayım dedim. iş buldum yani kendime. ama çok yoruldum.
çalışan hamilelere bravooo...allah kolaylık versin

bende seker yüklemesi yaptırmadım dahada o yüzden sordum.... 6 mayısda randevum var.. herhalde o zaman yapılırrr...

Benden de 15 gün sonra istedi zaten yaptırıp fakslarsın dedi bide 1 ay sonra tetanoz aşısı olcakmışım:)

şeker testini ben nasıl yaprıtcam bilmiyorum.
kan aldırmaktan korkuyorum ama daha önemlisi
ben sabahları 40 yıldır aç gibi uyanıyorum. hemen yemem lazım yoksa sonu kötü oluyo.
bide 4 saat nasıl aç durcam ben

ben sabahları 40 yıldır aç gibi uyanıyorum. hemen yemem lazım yoksa sonu kötü oluyo.

bende duramamm.... kesin bayılırımmmmmm..... kaydirigubbakcemile3

doktor bana 8 saat aç kalman yeterli dedi bende iğneden kan aldırmaktan çok korkuyordumda alıştım benim bir dış gebelik deneyimim oldu da:(

Back