• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Şimdi düşününce bu fikre daha yakınım. O an birden duyunca şok oluyo insan ama evet bi şey varsa baştan öğrenmek daha iyi vakit kaybetmeden. Teşekkür ederim cevabınız için 😍 size de booool şansss 😍
Aynenn oylee canim 🥰 rahim filmi cektirip hemen ilk aydan birsuru hamile kalan bile varmiss. Ben daha beklemedeyim bakalim 😄 catlatma ignenin 7. Gunundeyimm 🙈 sanada bol sansss 💃🏻

Cnm bende çoçuk düşünene kadar hiç adet geçikmesi yasamadım bekarkende ama pko dediler ve görüntüsünü doktor bana ultrasonda gösterdi bu kadar takılma doktor takibinde git pko olup doğal yolla gebe kalan çok kişi var üzme kendini boşuna
Çok sağol canım benim hormonlarımda da bi sıkıntı yok gibi duruyor bakalım doktor ne dicek

Bu çizgi testi yapmadan önce bakarsanız o zamanda var predictor direk belli ederek çıkarıo cizgiyi testin kendi cizgisi bende böyle cok umutlandım snra baktm kullanmadan o cizgi orada aynı sekılde duruodu
Dikkat etmedim ama nedense güvenemedim ben de bu teste bakalım adet olacak gibiyim zaten yalancı pozitifse de şaşırmam

Ayyy sagol canm benm Rabbım isteyen herkese bu ay sonuna kadar nasip etsin eylülde hepiniz hamile olursunuz inşallahhhh
gebelik testin pik çıkmış daha test almaya gitmiyordun napsın çocuk tekmelesin mi artık doğuma gitseydin :KK70::KK70: şüküür tebriklerrr sağlıkla kesesini kalp atışını her şeyini duy inşallah

Kızlar bir şey soracağım. Yaptığım ovulasyon testınde 12-13 gününde hafif koyuluk oldu bende yumurtlama geliyor diye düşündüm ama bugün 14. Gün silikleşti. 2 kere yaptım ikiside silik çıktı. Ama bugün yumurta akı kıvamı akıntım vardı. Bu hafta hep akıntım vardı… Geçen ayda böyle olmuştu ama akıntı yoktu o zaman… Geçen ay 20. Gün yumurtlama gördüm herhalde bu ayda böyle olacak.. Bu dalgalanma nedeni nedir bir fikriniz var mı? Pko dediğinizde böyle mi oluyor yoksa pko da sürekli t çizgisi c kadar koyu mu?

Kızlarrrr napıyosunuzzzz size bişi dicem ben haziran ayında yumurtlamayı değerlendiremedim ve bariz hissettim yumurtamın oluştuğunu çatladığını falan . Bu ayda eşim yok yine bariz anladım. Diğer aylarda ovü testleri dr takipleri falan hiç bu kadar anlamıyodum yani kısaca değerlendirdiğimiz aylar psikolojik olarak ne düzgün kasık ağrım ne akıntım oluyodu kafandan attığın zaman bebek olur dedikleri bence doğru o kadar kafaya takıyoruz ki yumurtamız tam oluşup çatlamıyo bile resmen beynimizle vücudumuzun ayarlarıyla oynuyoruz

Evet bi yandan da öyle diyorum aklımda şüphe kalmaz ona da en başından baktırmış olurum. Ama hayatında hiç adet düzensizliği yaşamamış birisinde pcos manzarası olabilir mi ve bunca yıl hiç duymadım böyle bi şeyi Allah allaahhh çıkamıyorum işin içinden
Benim adetlerim hic sasmazdi ama pko var bende ileri düzeyde hem de. Gösterdi kistleri doktorum korunuyordum geçtiğimiz bahara kadar. Doktorum korunma deneyin cocuk olmazsa mutlaka gel tedaviye başlayalım dedi ve allahin izniyle ovu. Takibi ile gebelik yaşadım. Yani kafanıza takmayın bu pko cok buyuk bir hastalık değil zaten hastalık değil sendrom diye geciyor. Ben de yandım yandıma dusmustum ne yapacağım diye vs biraz da doktorum beni korkuttu 3 4 ay olmazsa tedaviye başlayacağız falan diyince baya korkmuştum. Ama 8cin rahat olsun ovu takibi yap biri sana yorum yazmış pko olup kendiliğinden hamile kalan bir sürü insan var diye emin ol su an hamile olup pko olduğundan bihaber bebeği için ilk doktor kontrolünde pko oldugunu öğrenen binlerce insan var

Fsh im 12.14 çıktı diyor ama 2.gun baktım acep yanlış gün mü cildircim ya kimse niye bilmiyor bir benim mi yüksek çıktı hep 6 7 çıkıyordu birden nasıl 12 oluyor

Benim adetlerim hic sasmazdi ama pko var bende ileri düzeyde hem de. Gösterdi kistleri doktorum korunuyordum geçtiğimiz bahara kadar. Doktorum korunma deneyin cocuk olmazsa mutlaka gel tedaviye başlayalım dedi ve allahin izniyle ovu. Takibi ile gebelik yaşadım. Yani kafanıza takmayın bu pko cok buyuk bir hastalık değil zaten hastalık değil sendrom diye geciyor. Ben de yandım yandıma dusmustum ne yapacağım diye vs biraz da doktorum beni korkuttu 3 4 ay olmazsa tedaviye başlayacağız falan diyince baya korkmuştum. Ama 8cin rahat olsun ovu takibi yap biri sana yorum yazmış pko olup kendiliğinden hamile kalan bir sürü insan var diye emin ol su an hamile olup pko olduğundan bihaber bebeği için ilk doktor kontrolünde pko oldugunu öğrenen binlerce insan var
Canım çok teşekkürr ederimm🌸 Zaten bende sendromu değil sadece görüntüsü varmış. Hiçbi şikayetim de yoktu. Şimdi anladığım kadarıyla hormon testlerim de normall. Ben de konunun içeriğini bilmediğim için başta korktum ne yalan söyleyeyim. Doktor benim için ne düşünüyor bilmiyorum ilaç vs vericek mi hemen bilmiyorum bilgilendiririm sizi burdan. Ama rahim filmi (hsg) istedi onda kararsızdım şimdi çektirmeye daha yakınım. En azından bi sorun yoktur umarım gördüğümde daha rahatlarım 🙏🏼 İnşallah çektirdikten sonra hamile kalırım bende, bunu söyleyen de çok oldu.

yalnız bilen arkadaşlara şunu da danışmak istiyorum. Eğer ki yumurtam gelişip çatlamıyorsa orda mini mini dizilip kalıyorsa nasıl düzenli adet görüyorum? Adetle neyi atıyorum? Bu biraz kafamı karıştırıyor. Kontrole gidince ilk bunu sorucam.

Son düzenleme:
Izin alma değil zaten çarşı uzak ya otobüsle gitcem ya arabayla arabanın anahtarı yok hemen etraf beni gözetliyor sanki laf etmek için kendin gitme laf olur diyor evde kalmış kız sendromlu görümcemde sıcakta cikamazmis oyle böyle otobus saati de geçti onlarla uğraşcam diye araba anahtarını bulursam giderim zaten onu arıyorum 🤣🤣 bu arabayı ben aldım oğlun degil biliyon demi anahtarı elleme dedim bnde değil diyor yemin ediyorum diğer araba anahtarı da yok şaka gibi hangisini bulursam onunla gitcem artk
Benim eşiminde 10-15 gün gelmediği oluyor tek başıma kalıyorum. Ve biz memleketimizde bile değiliz akrabamız yok. Sizinki daha uzun süre olabilir annenizde, kaynananızda ve kendi evinizde kalabilirsiniz. Belli bir yaşa geldik dışarı çıkmak için eşinizle aranızda sorun olmuyorsa izin değil sadece haber verirsiniz.
araba da sizin evliliğinizin ortak malı ikinizde kullanırsınız anahtarı başkasının alma veya saklama hakkı yok anahtarını bulamadığınızı eşinize söyleyin. Hissettiklerinizi rahatsız olduklarınızı, hatta gebelik hakkında kayınvalidenizin ben hissetmiyorum yoktur vs dediğini üzüldüğünüzü bile belirtebilirsiniz. Gerçekten çok sinir oldum kvdenize . Umarım çok mutlu olursunuz ve ağızları açık bakarlar siz iyi oldukça

Anam sanki kendi testim görür görmez ben çığlık attım valla, o kayınvalıdene sölemeseyfin keşke annenin evınden ultrason görüntüsü atardın 🤣 kem gözünden korusun valla Allah, sağlıkla ilerlesin sağlıkla gelsin inşallah ❤️❤️🥰🥰
Insallah canm benim sagol🥰 rabbim isteyen herkese nasip etsin 🤲

Back