Slm canım gittinmi bu gün doktora yada test yaptın mı merak ettim inşallah güzel hayırlı bi haber verirsinInsallah canim haberleselim :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Slm canım gittinmi bu gün doktora yada test yaptın mı merak ettim inşallah güzel hayırlı bi haber verirsinInsallah canim haberleselim :)
Canımmm hayırlı olsun inşallah dualarımız seninle güzel haberler almayı bizede bu haberi vermeyi nasip etsin rabbim,, dikkat et kendineEvet kızlar çok şükür binbir stres ve heyacanın sonunda transferimi oldum ve evime geldim..zira merkeze 2.5 saatlik ilk dışından git-gel yapıyordum..yol da bitmedi gitti gelirken..sıkışıklığım hala vardı çünkü..
Eylülün başında dondurulan iki tane 5.gün embriyomuzun ikisi de transfer oldu..embriyolog biri için çok kaliteli diğeri için orta kaliteli dedi..rakamlara takılmamak için değerlerini sormadım..
Bundan sonrası için 5 gün raporluyum zaten..elimden geleni yapıp gerisini Allaha bırakacağım..nasip ettiyse olacak, etmediyse çabalamaya devam..Ancak bu sefer içimde sonunda 4.de tutturacakmışım gibi geliyor..ümidimi hep son ana kadar diri tutacağım..motivasyonum yüksek yani..kızlar inşallah hepimiz bir gün o güzel müjdeli haberi paylaşacağız birbirlerimizle ve sevdiklerimizle...
Canım ben daha yeni yaptırdım, 5 kasım’da. Ben avrupa yakasında oturuyorum, daha yakın diye mhrs’den kanuni sultan suleyman araştırma hastanesi tıbbi genetik bölümünde, Elif yılmaz güleç diye bir doktordan randevu aldım. Tüm raporları da yanımda götürmüştüm belki bakar diye. Ama hiç soru bile sormadı, çok da güleryüzlü biriydi. Direk tahlilleri yazdı bize, 5 dk sürdü doktora girip cıkmamız. Trombofili paneli ve karyotip analizi yaptırdık. Sonuclar 2 3 ay içerisinde çıkacakmıs.Kızlar merhabalar bu formda Bi ara konuşulmuş tıbbi genetik ve Hematoloji bölümü ikisi arasında ki fark nedir ben mhrsden bakıyorum genetik için alınıyo hematoloji için alınmıyo istanbulda yaşıyorum farklı Bi ilde tüp bebek yaptırdım biri kimyasal biri embriyoya biyopsi yapılmış olmasına rağmen düştü doktor bana ve eşime genetik yaptıralım dedi istanbulda yaptırcam ama önce hangisine randevu alcaz nasıl Bi yol izlicez yardımcı olursanız sevinirim
Tüm iyi enerjilerimi ve dualarıma sana yolluyorum canım. Bu sefer olacak insallah. Hiç moral bozmak yok, bizim için en önemlisi motivasyon. Çok güzel olacak insallah Şimdi sırada heyecanlı bekleyiş var.Evet kızlar çok şükür binbir stres ve heyacanın sonunda transferimi oldum ve evime geldim..zira merkeze 2.5 saatlik ilk dışından git-gel yapıyordum..yol da bitmedi gitti gelirken..sıkışıklığım hala vardı çünkü..
Eylülün başında dondurulan iki tane 5.gün embriyomuzun ikisi de transfer oldu..embriyolog biri için çok kaliteli diğeri için orta kaliteli dedi..rakamlara takılmamak için değerlerini sormadım..
Bundan sonrası için 5 gün raporluyum zaten..elimden geleni yapıp gerisini Allaha bırakacağım..nasip ettiyse olacak, etmediyse çabalamaya devam..Ancak bu sefer içimde sonunda 4.de tutturacakmışım gibi geliyor..ümidimi hep son ana kadar diri tutacağım..motivasyonum yüksek yani..kızlar inşallah hepimiz bir gün o güzel müjdeli haberi paylaşacağız birbirlerimizle ve sevdiklerimizle...
Çok teşekkür ederim bileğiler için bende tıbbi genetiğe randevu aldım bugün eşimle kendime inşallah hepimize hayırlı sonuçlar olsunÖncelikle gecmiş olsun. Genetik testleri karyotip ve temel bazı kan pıhtılaşma testleri yapılması için tıbbı genetik bolumune gideceksiniz. Ben Zeynep kamile gitmiştim. Eşli olarak test yaptılar. Bunu drum ilk tüp bebek tutmayınca istemişti. Mtfhr geni homozigot cıktı yani hafif duzeyde kan pıhtılaşması varmış. İkinci tüpte iğne ve aspirin kullandım beş haftalık düşük oldu yiine. Ki embriyoma ngs yapılmıstı..
Bu sekilde olunca başka kan pıhtılaşma testlerine kendim baktırmak istedim. Ümraniye araştırma ya dahiliye ye gittim kan pıhtılaşmam oldugunu düşük yaptıgımı ileri tetkik için hemotoloji ye gitmek istediğimi soyledim. Aynı gün sevkimi yaptı.Hemotoloji için dahiliyenin sevk yapması gerekiyor. Yapılan testler temiz geldi. Şimdi 3.tüp için hazırlanıyorum
Teşekkür ederim cnm inşallah hayırlı sonuçlar olsun bende eşime ve kendime hasekiden aldım randevu Bu dediklerini sen mi dedin yoksa doktor mu istedi direkt bende tüp bebek sonuçlarımı söylesem kendisi neler yapılacağını söyler ister kan tahlillerimi herhaldeCanım ben daha yeni yaptırdım, 5 kasım’da. Ben avrupa yakasında oturuyorum, daha yakın diye mhrs’den kanuni sultan suleyman araştırma hastanesi tıbbi genetik bölümünde, Elif yılmaz güleç diye bir doktordan randevu aldım. Tüm raporları da yanımda götürmüştüm belki bakar diye. Ama hiç soru bile sormadı, çok da güleryüzlü biriydi. Direk tahlilleri yazdı bize, 5 dk sürdü doktora girip cıkmamız. Trombofili paneli ve karyotip analizi yaptırdık. Sonuclar 2 3 ay içerisinde çıkacakmıs.
Benim tüp bebek doktorum karyotip analizi istemişti, ben genetik doktoruna kısaca durumumdan bahsedip genetik testleri yaptırmak istedigimi söyledim. Kendisi direk karyotip analizi (eşli) ve trombofili paneli dedi. Biz de onları yaptırdık. Trombofili paneli (pıhtılaşma testi oluyor sanırım) 45 günde, eşli karyotip analizi de 2 3 aya cıkacakmıs. Bize de numara verdiler sonucların cıkıp cıkmadıgını ogrenebilecegimiz, orda da haseki yazıyor. Yani sanırım kanuni araştırma hastanesi de genetikleri hasekiye yolluyor diye anladım. E-nabız’da cıkmıyormus sonuclar, belirtilen tarihlerde arayıp ogrenecekmişiz. Sonuçlar cıktıysa yine ilk gittigimiz genetik doktoruna gidip sonucları alacakmışız.Teşekkür ederim cnm inşallah hayırlı sonuçlar olsun bende eşime ve kendime hasekiden aldım randevu Bu dediklerini sen mi dedin yoksa doktor mu istedi direkt bende tüp bebek sonuçlarımı söylesem kendisi neler yapılacağını söyler ister kan tahlillerimi herhalde
Canım benm ilki kimyasal oldu ikincisine genetik dediler yani biyopsiye gönderildi sanırım 3.gün doldulmuş olan embriyolarıma yapıldı 4 tanesinden 3ü sağlam geldi ve ikisi transfer edildi 540 beta gördüğüm 14.gün Bi kaç saat içinde kanamayla gitti şimdi dondurulmuşumda yok doktor eşimle benim genetiğine bakılmasını söyledi istanbulda yaptırmadım ailemin yanında oldum tedavimi artık istanbula dönüyorum hasekiden aldım randevu sadece bunları yaptırıp Bi süre aklımdan çıkarmayı düşünüyorum maddi olarakta çok yorulduk. Benim o biyopsi 2750 tutmuştu ama bildiğim pgt falan çok pahalı embriyo başına 7-8 bin olan yerler varmışGenetik doktoru, eger genetikte bir sorun çıkarsa ve genetik inceleme gereken embriyolar olursa, tüp bebek bedelinin ortalama 35 40 bini bulabilecegini söyledi laf arasında şu pgt veya ngs’e embriyo gönderme olayı bu derece pahalı mı ya
Bide Bişey sorcam yanlış anladım kesin Utanarak soruyorum Bu kan tahlilini eşimle aynı gün vermem gerekir mi acaba ben şehir dışındayım eşimde şuan tatil diye ona bu hafta kendime haftaya aldım Bi sıkıntı olur mu bu eşli dediğin yani eş mi farklı Bi anlam mı kusura bakma bilmediğimden sordum böyle saçma Bi soruBenim tüp bebek doktorum karyotip analizi istemişti, ben genetik doktoruna kısaca durumumdan bahsedip genetik testleri yaptırmak istedigimi söyledim. Kendisi direk karyotip analizi (eşli) ve trombofili paneli dedi. Biz de onları yaptırdık. Trombofili paneli (pıhtılaşma testi oluyor sanırım) 45 günde, eşli karyotip analizi de 2 3 aya cıkacakmıs. Bize de numara verdiler sonucların cıkıp cıkmadıgını ogrenebilecegimiz, orda da haseki yazıyor. Yani sanırım kanuni araştırma hastanesi de genetikleri hasekiye yolluyor diye anladım. E-nabız’da cıkmıyormus sonuclar, belirtilen tarihlerde arayıp ogrenecekmişiz. Sonuçlar cıktıysa yine ilk gittigimiz genetik doktoruna gidip sonucları alacakmışız.
Insallah genetikler ikimiz için de temiz çıkar da, maddi olarak da daha farklı bir boyutta bir olaya girmeyiz. Biz de maddi açıdan hazır degiliz embriyo başı o sekillerde para vermeye. Bizim 4 adet dondurulmuşumuz var, ama genetik temiz çıkmadan doktorumuz kullanmayı önermedi. BekliyoruzCanım benm ilki kimyasal oldu ikincisine genetik dediler yani biyopsiye gönderildi sanırım 3.gün doldulmuş olan embriyolarıma yapıldı 4 tanesinden 3ü sağlam geldi ve ikisi transfer edildi 540 beta gördüğüm 14.gün Bi kaç saat içinde kanamayla gitti şimdi dondurulmuşumda yok doktor eşimle benim genetiğine bakılmasını söyledi istanbulda yaptırmadım ailemin yanında oldum tedavimi artık istanbula dönüyorum hasekiden aldım randevu sadece bunları yaptırıp Bi süre aklımdan çıkarmayı düşünüyorum maddi olarakta çok yorulduk. Benim o biyopsi 2750 tutmuştu ama bildiğim pgt falan çok pahalı embriyo başına 7-8 bin olan yerler varmış
Trombofili paneli bir tek sana yapılıyor. Karyotip için hem senden, hem de eşinden kan alınıyor. Eşli derken bunu demek istemiştim, ben de çok yazmamışım zaten yani mantıken farklı zamanlarda yaptırsanız bir sorun olmaz herhalde, kromozon analiziymiş. İkinize de ayrı ayrı bakıyorlar sonuçta diye tahmin ediyorum. Sadece ikinize de bakmaları lazım.Bide Bişey sorcam yanlış anladım kesin Utanarak soruyorum Bu kan tahlilini eşimle aynı gün vermem gerekir mi acaba ben şehir dışındayım eşimde şuan tatil diye ona bu hafta kendime haftaya aldım Bi sıkıntı olur mu bu eşli dediğin yani eş mi farklı Bi anlam mı kusura bakma bilmediğimden sordum böyle saçma Bi soru
E gonderiyorlar temiz geliyor ama gene düsuyor canim. Bunlari kafana takip bulandirma kafani boşa. Zamana birak ne yapsan olmayacaksa olmayacak.Genetik doktoru, eger genetikte bir sorun çıkarsa ve genetik inceleme gereken embriyolar olursa, tüp bebek bedelinin ortalama 35 40 bini bulabilecegini söyledi laf arasında şu pgt veya ngs’e embriyo gönderme olayı bu derece pahalı mı ya
Kandanmi bakiliyor bu genetige kizlar.Trombofili paneli bir tek sana yapılıyor. Karyotip için hem senden, hem de eşinden kan alınıyor. Eşli derken bunu demek istemiştim, ben de çok yazmamışım zaten yani mantıken farklı zamanlarda yaptırsanız bir sorun olmaz herhalde, kromozon analiziymiş. İkinize de ayrı ayrı bakıyorlar sonuçta diye tahmin ediyorum. Sadece ikinize de bakmaları lazım.
Nasip deģilmiş insallah saģlikli gebelikleriniz olur. Hayirlisi neyse olsun tüm arkadaslar icin.. yipratici sürec.Arkadaşlar benim ngsli 5.gün embriyom düştüğünde drum olabilir diye yorum yaptı. Hiçbir sorun olmasa bile yapay bir gebelik oldugu için düşebildigini soyledi. Tıp herseyi acıklayamaz dedi. Drum Bahceci de cem çelik..
Birde arastırdıgıma gore embriyo gelişmeye devam ettiğinde de sorun olabiliyor. O yuzden aslında genetige gondermek cok mantıklı değil. Tabi eşlerden birinde gen bozuklugu varsa mutlaka yapılacak yada kendimce 3.denemeden sonra mutlaka yapılmalı diye düşünüyorum. Çünkü eşlerin genetiği temiz oldugu halde embriyo birleştiginde gen bozukluğu olabiliyor. Embriyom ngsli oldugu için tutunma ve dogma oranının cok yuksek oldugunu düşünmüştüm o yuzden benim için buyuk hayal kırıklığı olmustu.
Allah hepimize saglıklı evlatlar nasip etsin
Aynen canım bende 30.gunde oldum bitti şükür psikolojik olarak vücut olarak da rahatladığımı hissediyorum aynen duayla yeni umutlarla yolumuza devam rabbim ne mucizeler gösterir insallah bekleyip görelimKızlar, kurtajdan sonraki 31.günümde çok şükür regl oldum bugun. Çok şükür, yeni döngümde başlamış oldu. Hiç kötü bir şey düşünmüyorum şu anda, bir kaç ay kendi kendimize deneyecegiz. Bu sürede de genetik sonucları cıkınca duruma göre bakacağız. Regl oldum ya, psikolojik olarak çok rahatladım nedense
Bende oyle demiştim 3. Olmayacaktı guya ama içimdeki o anne olma aşkı evlat hasreti varken olmuyor oyle kesip atmakNasip deģilmiş insallah saģlikli gebelikleriniz olur. Hayirlisi neyse olsun tüm arkadaslar icin.. yipratici sürec.
Ne kadar bocalasakta sonuç ta olmasi gereken oluyor. Ben embriyolari deneyip kapaticam bu sayfalari. Kendimide evliliğimide yormak istemiyorum nasip deģilse ne yapsam olmayacak. Cok heycanli olsada sonuc negatif olduğunda cok stresli surecler oluyor. Dayanmak zor kolay deģil.