Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

canım sen sabah doktorundan bilgi al, emin ol. benimde iç çamaşırımda bazen birkaç damla su gibi oluyo ama bilmiyorum amniyon sıvısımı sızıyo. ama çok gelmiş olsa endişhelencek bişey olurdu, amniyon bile sızıyo olsa şu anlık acil bişey olduğunu sanmıyorum.

Cnm cok sukur ki vajinal akintiymis..Rahatladim ama ayaklarimi uzatip dinlenmem gerekiyo..Insallah benim sipa da heyecnla cikmak istemiyordur.. Beklesin biraz daha .. :KK43:

Canım su değildir su birden çok fazla gelirmiş benimde çamaşırım çok ıslanıyo korkma bence yarın doktoruna söylersin tatlım

eger duru su gibiyse , vajinal akinti degilmis kizlar..Ablamin surekli azar azar akmaya baslamis ta kendi farketmedigi icin suyu cok az diye acil sezeryana almislardi.Eger sizinde sadece su gibiyse ve 3-4 damladan coksa dr.unuza sorun bi..Rabbim kimseye erken dogum gostermesin..Zamanini beklesin yavrucaklarimiz..

Emrhan_seda canım bence de endiselenme.ben de bi sabah kalktıgımda camasırım baya bi ıslaktı sortuma da hecmisti biraz bacaklarımdan bile akmıstı cok korktum gittim hastaneye.sulu akıntıymıs.hamileligin son aylarında akıntılar suya yakın kıvamda ve fazla olurmusmbebisin suyu normal su gibi olurmus.tabi sen yine de doktorunla gorus.icin rahatlar hem

ayy cnmm.. Sen dogurmak uzereyken bile bize yardim etmeye calisiyorsun..Rabbim seni evladina , evladini sana bagislasin insallahh ..:KK43: Benim akim hep sende....mumkun oldugunca haber ver bize olur mu ? Insallah saglicakla kucagina alirsin yavrunu..

Ay kızlar 1 den 4 e kadar aralıksız uyumusum mucize gibi :) hic bu kadar saat aralıksız uyumamıstım uzun zamandır..sanırım ilacların etkisi.
Cok fena heyecanlıyımmmm oglen yada ogleden sonra ilacları kesicez.sonra dogumun baslamasını beklicez.herci dun oglen cektim dogum sancılarını..gercekten cok fazla agrıo ama Allahım oyle bi gun verio ki hic cıglık atmadım.hep dua ettim ve sancılandıkca sana kızmıyorum oglusum annecim sakin ol kavusvaz seni cok seviyorum bebegim dedim hep.biyandan nst baglıydı.cok sukur sancılar oldukca bebegim de sakinligini korudu ben kendimi rahat tutmaya calısınca.
Normal dogum yapacak arkadaslar hic korkmayın.sonucta bu sancılar sizi bebisinizle kavusturucak.dogum sancısını bebeginizin size olan ozlemi size kavusmak icin aceleden istemeyerek canınızı yakması olarak dusunun.minicik o daha.size kavusmak istiyor ama farkında olmadan canınızı yakıyor.olsun biz de kavusmak icin sabrediyoruz degil mi..
Normal dogumun sancısını cektim gayet sabırla cok sukur Rabbime.ama ben sezeryan olucam biliyorsunuz.Ama iyiki de cektim sancıyı.anneligi o an daha bir yasanır buluyorsunuz.o an daha da baglıyor sizi bebeginize.
Suan oglusum tam donmus ve iyice kasıklarıma inmis vaziuette.ayakları sanırım asagıda hala.tepinio ama tabi eskisi kadar rahat degil.kasılmalarım var ama canımı yakmıyor.karnım iyive asagıya indi ve sanki kuculdu gibi.karnımdaki ve belimdeki catlaklar simdiden soluk beyaz gorunuyor eskisi gibi kırmızımsı degil.sanırım pek belli olmucak dogumdan sonra.ben pek bi inceledim de kendimi sancılarım durdurulunca :)
Neyse hadi ben biraz daha uyumaya calısayım.yarın buyuk ihtimal zor ve heyecanlı bir gun olucak.
Bu arada doktorum bana dedi ki bebegin erken doguyor diye sakın uzulme.erken dogmak isteyen bebekler dogmaları daha iyi olacagı icin erkenden gelirler.eger dogmazlarsa belki de bi sorun yasayacaklar..bebek dururup dururken erken gelmez.vardır bi bildigi dedi.
Ben de oyle rahatlatıyorum kendimi.belki daha fazla dursaydı bi sıkıntıya girecek yada bi sorun yasayacaktık.gokce ve goks siz de boyle dusunun.daha fazla icerde durduklarında onların zarar gormesinden se dogmaları hayırlıymıs..hepiniz dualarımdasınız.ay cok cenem dustu heyecanıma verin kızlar hepinizi opıyorum sıpacanımlaa Allahıma emanet olun

ne kadar guzel anlatmissin ki sancilari atlatmak ne kadar zordur .. Saglicakla gelsin ozaman senin sipaa :) Annesi ne kadar guclu ne kadar dirayetli..Cok sansli bir bebek o :)

Hadi inşallah kötü bişey değildir sedacım. O ıslaklık herkeste oluyor beninde iç çamaşırım ıslanıyor ilk başlarda korkarak giderdim wc ye ama alıştım şimdi. Sen tabi Dr Danış bizide habersiz bırakma..

Cnm baya geldi bacaklarimdan siziyordu ki iccamasirimda islakti ..bu aralar artti biraz ama iste bilmeyince insan daha bi panik oluyo ..

Sağol cnm önerilerin için mutlaka dikkate alıcım .o mamayı bulursan aman bana da haber ver.inşallah kuzularımız iyileşir bol sütümüz olur.benim makine philips avent.elektrikli pilli manuel
Makine iyi de süt olmayınca naapsın.benim hastanede sağma makinesi yok.yanda medikal park var oraya gidip sorsam mı kullanabilir miyim diye.sen medikal parktasın değil mi?

canım humana still tee olabilir mi? o da sutu artırıyor. ama en çok ne artırıyor biliyor musun? stressiz, sakin ve huzurlu bir ruhu ve su, bir de inanç. sütüm çok olacak diye düşün sürekli ve 3 lt'den az olmamak üzere su iç, bal nasıl gelecek süt. tatlının süt yapma sebebi de susatması. bana kalırsa tatlı yeme, insan sonra çok kilo alıyor ve o kilo morali de bozuyor sutu de azaltıyor. hem şekerin sana da bebeğine de HİÇ faydası yok. uyu, dinlen, sütüm çok olacak de. bol bol emzir. bebek emdikçe süt artar. bir de aldığın pompa çok iyi. o da tetikliyor süt üretimini. emzir, sağ emzir sağ. göreceksin iki yıl yetecek sütün çıkacak.

stres, adrenalin bunlar süt üretimini baskılayan hormonlar üretiyor. sütün kaçması tanımı doğru yani.
sakin ol. stres bebeklere hamileyken de, emzirirken de, büyürken de çok zarar veriyor.

Kızlar bu arada size yazmak beni rahatlatıyor ama lutfen samimiyetle soyleyin,eger ben yazdıkca korkuyor yada heyecanlanıyor tedirgin oluyorsanız,bi sekilde sizi olumsuz etkiliyorsam lutfen soyleyin.hicbirinizi tedirgin etmek yada uzmek istemem .
Bu arada sancılar girdikce topikteki isimlerinizle dua ediyorum.Allahım biliyor nasılsa gercek isimlerinizi :)

yaz tabiki tatlım senin ve diğer arkadaşların tecrubeleri bize yol gösterecek.
sizleri okudukca daha da farkına varıyorum ben herşeyin.. Rabbim yardı etsin insallah sana, hepimize.. canım benim..

Kizlar yaa bugun eve gelince gunluk ped kullanmadim..Icımdeki camasirda cok ince bi kismi dantelli..Ayaga bir kalktim ki , bacagimda birsey kasindiriyo .. Mini etek vardi altimda onun ipleri sandim..etegi bi kaldirdim sivi..Beyaz renkli , iki bacagimdan da siziyo..Suyum degildir di mi ? Ablamin ara ara siziyormus suyu o farketmemis.Benimkide su olabilir mi acaba ? Sabak dr.a gidecegim ama sizden bilen varsa yardimci olabilir mi ?

Icimde bir rahatlik var ama yinede tedirgin oldum... :KK43:

banada olmuştu hemen gittim dr.a bir ped verdiler bekleyelim o zaman anlarız diye ama birşey çıkmadı ne olur ne olmaz ihmal etme.
benimde bir arkadaşım boyle ufak ufak kçakları oluor imiş..
ter ya da çiş zannediyor mus meğer kızın suyu bitmiş nerdeyse..
aman dikkat..

kızlar bogazım sıkılıyor sanki iple gibi
nefessiz kalıyorum bu ara çokça ara ara gidip geliyor,
dar bir yerde sıkışmış gibi oluyorum.. panik atak olsa baılırım çokta.
sizede oluyormu normal mi?

ayyyyyyyyy kızlar neler olmuş böyleeeeeeeeee

2 gündür temizlikteydik farkında olmadan telaşlandırmışım sizi kusura bakmayın ama badana temizlik düzen tertip derken hem bayaı yorulduk hmde uzun sürdü hatta görümcemler hala evde devam ediyorlar temizliğe neyse biz iyiyiz şükür

purmemal moons smittle kızlar allah yardımcınız olsun dua ediyorum sizede bol bol ama sanırım purmemal doğuma giriyor hayırlısıyla çıksın inşallah sonrası güzel olur öpüyorum hepinizi

yarın sabahtan doktor randevumuz var bakalım çalşabilir raporumuzu alacağız hayırlısıyla

2 gündür temizlikteydik farkında olmadan telaşlandırmışım sizi kusura bakmayın ama badana temizlik düzen tertip derken hem bayaı yorulduk hmde uzun sürdü hatta görümcemler hala evde devam ediyorlar temizliğe neyse biz iyiyiz şükür

purmemal moons smittle kızlar allah yardımcınız olsun dua ediyorum sizede bol bol ama sanırım purmemal doğuma giriyor hayırlısıyla çıksın inşallah sonrası güzel olur öpüyorum hepinizi

yarın sabahtan doktor randevumuz var bakalım çalşabilir raporumuzu alacağız hayırlısıyla

canım az kaldı çalışabilir raporu alacaksın ama kendini fazla yorma diyorum bu scakta. dün bizim ofiste işim vardı sabah gittim akşam döndüm ama eve döndüğümde pilim tamamen bitmişti, inanılmaz yoruldum. özellikle gidip gelirken arabada çok rahatsız oldum miğdem çok bulandı. sarhoş gibiydim evde. bide eve gelince yemek hazırlanacak halimde kalmamış, bayağı zor oldu yani...bidaha asla gitmem dedim.

kızlar bogazım sıkılıyor sanki iple gibi
nefessiz kalıyorum bu ara çokça ara ara gidip geliyor,
dar bir yerde sıkışmış gibi oluyorum.. panik atak olsa baılırım çokta.
sizede oluyormu normal mi?

oluyo canım son zamanlarda hava iyice ısındı genelde gece yattığımda nefessiz kalıyorum bende. artık uyunmuyor sıcaktan yaaa. dün gece vantilatörü sabaha kadar havaya dikip çalıştırdım anca öyle uyuyabildim.

kızlar nasılsınız doktor kontrolümüz vardı kuzum 2200 gr olmuş kilo almış yani:KK16::KK16::KK16::KK16:
sevindim nst de sancı çıkmadı ara ara olur dedi çünkü rahim kendini hazırlıyomuş doğuma
artık her hafta kontroldeyiz inşallah kuzum 3000 gr mı bulur bizden haberler böyle

Ay kızlar 1 den 4 e kadar aralıksız uyumusum mucize gibi :) hic bu kadar saat aralıksız uyumamıstım uzun zamandır..sanırım ilacların etkisi.
Cok fena heyecanlıyımmmm oglen yada ogleden sonra ilacları kesicez.sonra dogumun baslamasını beklicez.herci dun oglen cektim dogum sancılarını..gercekten cok fazla agrıo ama Allahım oyle bi gun verio ki hic cıglık atmadım.hep dua ettim ve sancılandıkca sana kızmıyorum oglusum annecim sakin ol kavusvaz seni cok seviyorum bebegim dedim hep.biyandan nst baglıydı.cok sukur sancılar oldukca bebegim de sakinligini korudu ben kendimi rahat tutmaya calısınca.
Normal dogum yapacak arkadaslar hic korkmayın.sonucta bu sancılar sizi bebisinizle kavusturucak.dogum sancısını bebeginizin size olan ozlemi size kavusmak icin aceleden istemeyerek canınızı yakması olarak dusunun.minicik o daha.size kavusmak istiyor ama farkında olmadan canınızı yakıyor.olsun biz de kavusmak icin sabrediyoruz degil mi..
Normal dogumun sancısını cektim gayet sabırla cok sukur Rabbime.ama ben sezeryan olucam biliyorsunuz.Ama iyiki de cektim sancıyı.anneligi o an daha bir yasanır buluyorsunuz.o an daha da baglıyor sizi bebeginize.
Suan oglusum tam donmus ve iyice kasıklarıma inmis vaziuette.ayakları sanırım asagıda hala.tepinio ama tabi eskisi kadar rahat degil.kasılmalarım var ama canımı yakmıyor.karnım iyive asagıya indi ve sanki kuculdu gibi.karnımdaki ve belimdeki catlaklar simdiden soluk beyaz gorunuyor eskisi gibi kırmızımsı degil.sanırım pek belli olmucak dogumdan sonra.ben pek bi inceledim de kendimi sancılarım durdurulunca :)
Neyse hadi ben biraz daha uyumaya calısayım.yarın buyuk ihtimal zor ve heyecanlı bir gun olucak.
Bu arada doktorum bana dedi ki bebegin erken doguyor diye sakın uzulme.erken dogmak isteyen bebekler dogmaları daha iyi olacagı icin erkenden gelirler.eger dogmazlarsa belki de bi sorun yasayacaklar..bebek dururup dururken erken gelmez.vardır bi bildigi dedi.
Ben de oyle rahatlatıyorum kendimi.belki daha fazla dursaydı bi sıkıntıya girecek yada bi sorun yasayacaktık.gokce ve goks siz de boyle dusunun.daha fazla icerde durduklarında onların zarar gormesinden se dogmaları hayırlıymıs..hepiniz dualarımdasınız.ay cok cenem dustu heyecanıma verin kızlar hepinizi opıyorum sıpacanımlaa Allahıma emanet olun

Kuzum hayırlı doğumlar , sağlık diliyorum ben ikinize de. herşey güzel olacak emin ol. dualarımızdasın.
haftamız aynı gibi seninle, bizim için de dua et olur mu. gözümüz kulağımız sizde inan.:KK16::KK16:Rabbime emanetsiniz:KK8::KK8:

kızlar nasılsınız doktor kontrolümüz vardı kuzum 2200 gr olmuş kilo almış yani:KK16::KK16::KK16::KK16:
sevindim nst de sancı çıkmadı ara ara olur dedi çünkü rahim kendini hazırlıyomuş doğuma
artık her hafta kontroldeyiz inşallah kuzum 3000 gr mı bulur bizden haberler böyle

sevindim kuzu , hadi bakalım meleğinle sağlıkla ilerki haftalara. kilosu süper . inşallah benimkiler de almıştır biraz.:KK8::KK8:

canım az kaldı çalışabilir raporu alacaksın ama kendini fazla yorma diyorum bu scakta. dün bizim ofiste işim vardı sabah gittim akşam döndüm ama eve döndüğümde pilim tamamen bitmişti, inanılmaz yoruldum. özellikle gidip gelirken arabada çok rahatsız oldum miğdem çok bulandı. sarhoş gibiydim evde. bide eve gelince yemek hazırlanacak halimde kalmamış, bayağı zor oldu yani...bidaha asla gitmem dedim.

yaa canım sorma 4 gündür ayak üstü oldum çok bir odadan diğerine koştur koştur canım çıktı

bu arada kuzenim 37. haftasında dün kontrolü vardı çatı muayenesine girmiş 2 cm açıklık var demiş doktor ama sancısı çıkmamış temmuz ortası gibi demiş ama galiba o kadar durmayacak demiş çatısı gayet normal doğuma elverişliymiş bebek yerleşmiş kanala ay çok heyecan yaptım:18:

sevindim kuzu , hadi bakalım meleğinle sağlıkla ilerki haftalara. kilosu süper . inşallah benimkiler de almıştır biraz.:KK8::KK8:
evet tatlım ya bende sevindim evet haftasından az ama hiç değilse200 gram almış bi haftada senin kontrolün ne zaman tatlım inşallah almışlardır bide doktorum anlattı bugün dün ikiz doğuma girmiş biri 2000 gr diğeri 1800 gr doğmuş küçük olan koluma bi yapıştı diyo borcum mu var sena dedim diyo öyle gülüşmüşler ayy o anlattı ben ağladım ne güzel bi duygu hiç küvezde kalmamışlar annesinin yanına vermişler

canım çalışabilir raporunu 32. hf.da alman lazım değil mi?
34. hf alırsan eğer zaten 37. hf a kadar verecekler en fazla.. ve hftan yanar zaten..

yani bildiğim ve yaptığım kadar ile;
34 de alırsan 32 de alman lazım ya 2 hf. yanar...
ben 32.de açtırdım.. 37. hf kadar rapor aldım..

Kizlaaarrrrr neler oldu neler. Dabah esim hastaneye sut birakmaya gitti. Musaade ederlerse goruyor ogluslarimi. Hemsire ile konusmus annesi gelsin Sarp i besleyecek demislrr. Esim aradi almaya geliyorum seni diye. Hemen girdimdus aldim hazirlandim kalktim geldim hastaneye. İceri girdim havluya sarip verdiler yavrumu kucagima. Aman tanrim inanabiliyor musunuz ilk temasimizi 20 gun sonra kurduk. Aldim konusa kknusa sarki soyleye soyleye doyurdum oglusumu. Gorseniz ne kadar kucuk ne kadar hafif ne kadar minik. Doyduktan sonra gaz cikarmaya geldi sira ilk defa kokladim oglusumu ilk defa sarildim eli yuzume degdi optum minik parmaklarini. Babasinkafasini oksadi yanaklarini sevdi ellerini tuttu. Sarp biberonla beslenmede tembel bu yuzden ikimizide alistiriyorlar birbirimize. Aras hemsire benimke ilgilenirken yemegi gec kaldi diye yikti ortaligi. Ayy kizlaarr kavusmamiza az kaldi sanki hissediyorum. Arasimi elletmediler Onun beslenmesi yani biberon tutmasi iyiymis. Saat 3,5 da yine beslenme saatimiz yine Sarpimi doyuracagim. Ne kadar guzel bir duygu oldugunu anlatamam dogurun kucaginiza alin ne demek istedihimi anlatsiniz. Uinede dualarinizi esirgemeyin bizden. Allaha emanet okun.

Purmelal aklim sende habersiz birakma moonn cok sevindim gercmesine sancilarinin emirhan mutlaka yat dr iyle dddiyse kizlar yormayin kendinizi hepinizi seviyorum

Kizlaaarrrrr neler oldu neler. Dabah esim hastaneye sut birakmaya gitti. Musaade ederlerse goruyor ogluslarimi. Hemsire ile konusmus annesi gelsin Sarp i besleyecek demislrr. Esim aradi almaya geliyorum seni diye. Hemen girdimdus aldim hazirlandim kalktim geldim hastaneye. İceri girdim havluya sarip verdiler yavrumu kucagima. Aman tanrim inanabiliyor musunuz ilk temasimizi 20 gun sonra kurduk. Aldim konusa kknusa sarki soyleye soyleye doyurdum oglusumu. Gorseniz ne kadar kucuk ne kadar hafif ne kadar minik. Doyduktan sonra gaz cikarmaya geldi sira ilk defa kokladim oglusumu ilk defa sarildim eli yuzume degdi optum minik parmaklarini. Babasinkafasini oksadi yanaklarini sevdi ellerini tuttu. Sarp biberonla beslenmede tembel bu yuzden ikimizide alistiriyorlar birbirimize. Aras hemsire benimke ilgilenirken yemegi gec kaldi diye yikti ortaligi. Ayy kizlaarr kavusmamiza az kaldi sanki hissediyorum. Arasimi elletmediler Onun beslenmesi yani biberon tutmasi iyiymis. Saat 3,5 da yine beslenme saatimiz yine Sarpimi doyuracagim. Ne kadar guzel bir duygu oldugunu anlatamam dogurun kucaginiza alin ne demek istedihimi anlatsiniz. Uinede dualarinizi esirgemeyin bizden. Allaha emanet okun.

Purmelal aklim sende habersiz birakma moonn cok sevindim gercmesine sancilarinin emirhan mutlaka yat dr iyle dddiyse kizlar yormayin kendinizi hepinizi seviyorum

Okurken gözlerim doldu yanımda kimse olmasaydı ağlardım.. Çok sevindim kendim gibi mutlu oldum canım.. Rabbim devamını böyle güzel nasip etsn inşallahh..

X