Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

slm kızlar benimde 30 ağustos gösteriyor doğumu.inşallah sağsağlım atlatırız bu günleri mide bulantılarım yeni başladı....

Arkadaslar dun koltukta sol kolumun ustune yatiyordum. Yanima uzanmam isteyen yegenime uzansin diye yer acmak icin kendimi geri kaydirdim. Kaydirmamla (tarif ediyorum) gobek deligimin iki parmak sol altindan sanki birsey koptu. Bir agri girdi bir sure sonra gecti. Ama cok endiseliy. Bebeklerimden birine birsey olmus mudur? Ankara'dayim bir de ne yapacagimi sasirdim. Ya birine birsey olduysa nasil anlayacagimi da bilmiyorum. Bazen hic belirti olmadan muayenede ortaya ciktigi bile oluyormus. Kafayi yiyecegim yaaaa..,

Bencede korkma Gökçe...Banada oldu 3 kez...Rahim büyüdüğü için hafif hafif yirtilmalar oluşuyormuş ...2 kez hapsirik esnasında ,1 kez de sırt üstü yatarken olmuştu.Rahimlerimiz tef gibi geriliyor ve bebeklerimizde büyüdükçe yer açıyor kendine...Içini ferah tut canım...

Arkadaslar dun koltukta sol kolumun ustune yatiyordum. Yanima uzanmam isteyen yegenime uzansin diye yer acmak icin kendimi geri kaydirdim. Kaydirmamla (tarif ediyorum) gobek deligimin iki parmak sol altindan sanki birsey koptu. Bir agri girdi bir sure sonra gecti. Ama cok endiseliy. Bebeklerimden birine birsey olmus mudur? Ankara'dayim bir de ne yapacagimi sasirdim. Ya birine birsey olduysa nasil anlayacagimi da bilmiyorum. Bazen hic belirti olmadan muayenede ortaya ciktigi bile oluyormus. Kafayi yiyecegim yaaaa..,

Gökçecim hadi diğer durumlarımız psikolojik; fakat burada ağrı duyduğundan bahsediyorsun.Ben mutlaka hekime gitmeni isterim.Aynı şehirdeyiz.Yardımcı olabilirim.

kızlar dün biraz yorulmuştum yani misafirim gelicek diye pasta börek bişeyler yaptım 2 saat kadar ayaktaydım belim ağrıdı.. dinlendim oturdum falan ama akşamda geçmedi. sabaha geçer dedim, erken yattım. sabah ağrım yoktu ama felaket bir yorgunluk vardı, kahvaltıdan sonra ilk kez yatma isteği duydum saat 2 gibi lavaboya gittim. progesteron jel kullanıyorum 12. haftaya kadar kullan dedi dr. bilmiyorum kullananız varmı da tam onu kullandım çubuğu geri çekerken bir baktım çubukta elimde kan olmaya başladı. ama çok kanama oldu hemen dr.umu aradım. progestan igne al yaptr ve bir merkeze git bebeğe baktır duruyormu diye dedi yarın da muayene ye gel dedi. acile gittim hemen. ultrasonda bebeğimi de gördüm kalp atışını da dinledim. ama cil dr.u bi bilgi vermedi neden kanama olmuş diyorum olabilir diyo. canım çok sıkkın. o an gözümün önünden gitmiyo lavaboya gitmeye korkuyorum. başına gelen varmı böyle bişey acaba yorgunluktan mı oldu mahvoldum eridim bittim bgn sabah olsa da kendi doktoruma gitsem kafayı yicem ya psikolojim bozuldu:KK43:

kızlar dün biraz yorulmuştum yani misafirim gelicek diye pasta börek bişeyler yaptım 2 saat kadar ayaktaydım belim ağrıdı.. dinlendim oturdum falan ama akşamda geçmedi. sabaha geçer dedim, erken yattım. sabah ağrım yoktu ama felaket bir yorgunluk vardı, kahvaltıdan sonra ilk kez yatma isteği duydum saat 2 gibi lavaboya gittim. progesteron jel kullanıyorum 12. haftaya kadar kullan dedi dr. bilmiyorum kullananız varmı da tam onu kullandım çubuğu geri çekerken bir baktım çubukta elimde kan olmaya başladı. ama çok kanama oldu hemen dr.umu aradım. progestan igne al yaptr ve bir merkeze git bebeğe baktır duruyormu diye dedi yarın da muayene ye gel dedi. acile gittim hemen. ultrasonda bebeğimi de gördüm kalp atışını da dinledim. ama cil dr.u bi bilgi vermedi neden kanama olmuş diyorum olabilir diyo. canım çok sıkkın. o an gözümün önünden gitmiyo lavaboya gitmeye korkuyorum. başına gelen varmı böyle bişey acaba yorgunluktan mı oldu mahvoldum eridim bittim bgn sabah olsa da kendi doktoruma gitsem kafayı yicem ya psikolojim bozuldu:KK43:

Sakın korkma canım 15 gün önce benim başıma geldi işte anlatmıştım ya.Kalp atışı varmış bak bebisin sorun yok yani.Bende 2 kapsül gece de jelini kullanıyorum.Ağrılı sancılı ve parça kanamayla beraberse eğer o zmn kork cnm.Bol su iç ve dik ayaklarını yat sakın korkma..

Sakın korkma canım 15 gün önce benim başıma geldi işte anlatmıştım ya.Kalp atışı varmış bak bebisin sorun yok yani.Bende 2 kapsül gece de jelini kullanıyorum.Ağrılı sancılı ve parça kanamayla beraberse eğer o zmn kork cnm.Bol su iç ve dik ayaklarını yat sakın korkma..

sebebi neydi seninkinin? tamda pazar gününü buldu benimki devlet acil hiçbi bilgi verip ilgilenmiyo bebeği gördüm çok şükür ağladım sevinçten bi ton azar işittim bide ağlıyorum diye. diyoki bana senden önce 9 hasta düşük yaptı ne diye ağlıyosun olacağı varsa olur normal bi olay bu diyo ya.. sebebini yarın anlıycam inşallah ama bana yordum kendimi ondan oldu diye gelio. yada şu vajina çubuğu varya omu içerde biyeri incitti ne yaptı anlayamıyorum. yaklaşık 2 saat kadar sürdü sonra kahverengi oldu ve kesildi..

aslında 2 saat değil kanama sanırım yarım saat sonra kesildi. eve geldiğimde 2 saat geçmişti ve kahverengi hafif lekelenme kalmıştı. şimdi de noktakadar nokta kadar kahverengi parçalar kuru kan gibi küçücük ama onlardan var sadece

aslında 2 saat değil kanama sanırım yarım saat sonra kesildi. eve geldiğimde 2 saat geçmişti ve kahverengi hafif lekelenme kalmıştı. şimdi de noktakadar nokta kadar kahverengi parçalar kuru kan gibi küçücük ama onlardan var sadece

O kuru dediğin kan birikimleri 3_4 gün sürecek korkulacak bişey yok.Benimde 2 hafta önce pazar ve hatta gece 12 ydi,acilde muayene oldum kı şimdiki aklım olsa sadece iğne olup gelirdim.Bi gün sonra muayenem vardı zaten ama o geceyi hayatta unutmam çünkü ben ultrasonada girmemistim ve daha önce böyle bişey yasamadigim için düşük yaptım sandım.Dediğim gibi o kadar kolay değilmiş düşük ve kanaman azalmaz tersine cogalirmis,sen benim gibi yapma sakın rahat bir uyku çek bu gece.Sebebini ınan ki sormadım dr.a tek sorduğum bebek oradami oldu...Perşembe kontrolum var soracağım.Dün de kanama sayılmaz minicik bir leke geldi jel cubugundan suphelendim bende.Kanamanin çok olduğunu yazınca jel çubuğu değildir diye düşünüyorum..Kanaman kahverengi olmuş ve hatta kesilmiş KORKMANI GEREKTIRECEK BIRSEY YOK CANIM,YAT VE KALKMA ,)

Allah senin ve yavrunun yardımcısı olsun.İnan çok ama çok üzüldüm.İnşaallah sorun yoktur.Amin.

kızlar merhabaa benımde kullandıgım novasef antıbıyotık ıgneler bende mantar yaptı vajınada.yarın dr gıdıcem.bır yerı toplarken dıger yerden patlak verıyorum.iğnelerım bıttı ama bende bıttım kalçalarım iğnelerden morardı.şimdi yarında mantar ıcın ne verırkı tahmınıme gore daha erken oldugu ıcın fıtıl vermez herhalde kremle fılan gecıstırır sanırım gıbıme gelıyor.

Geçmiş olsun Gökçecim öncelikle ama için rahat olsun,tarif ettiğine göre rahim bölgesi değil de karın duvarında bir gerilme olmuş.
Dün gece aynısını yaşadım.Koltuktan biraz hızlı kalkınca tam göbek deliğimin alt kısmına bir ağrı girdi,3-4 sn.sonra da geçti.Eşim de panikledi kızdı hatta niye acele ediyorsun diye :) Sonra ağrı olan yeri gösterince o da rahatladı.
Şu anda hareketlerini de hissedemediğimiz için ve de kontrol araları uzun olduğu için endişelenmemiz çok normal.Ben de bazen herşeyin yolunda gittiğinden emin olamıyorum.Hatta eşime diyorum bazen ev tipi bir usg.cihazı alalım diye :)Sonra ağrıyan göğüslerim ve korkunç bulantılarım bana herşeyin yolunda olduğunun müjdesini veriyor :)
Aslında bebeğimizin kalp atışlarını kulaklık vasıtasıyla duymaya yarayan Babysounds diye bir cihaz vardı ilk hamileliğimde almamıştım ama ,hala satışta olan bir ürün mü bilmiyorum,ondan almak lazım :))

Allah korusun minişlerini canım,sağlıkla güle oynaya kavuşun inşallah.

Çok geçmiş olsun canım,korkunu,endişeni tahmin edebiliyorum.Sebebi ne olursa olsun kanama bir anne adayı için en büyük kabus.Saniyeler sanki koca bir gün gibi gelir,en kötü senaryolar çıkmaz insanın aklından.
Neyse ki yavrunun varlığını görmüşsün,duymuşsun.Allah bir daha başka üzüntü sıkıntı vermesin canım,sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin meleğinle ..
Doktor dönüşü güzel haberlerini bekliyoruz..

kızlar günaydın gökçe dikkat et canım korkma bişey olmamıştır allahın izniyle haberdar et ama bizi, biz bu panikle ne yapacağız kızlar 9 ay bilemiyorum Allaha emanetiz bulantıları ağır olanlar ne durumdasınız ben mahfolmuş durumdayım:KK43:

Canim oncelikle cok gecmis olsun. Cok endiselisin farkindayim. Ama ne kadsr endiselenirsen endiselen bu kanamalarin maalesef sebebi bilinmiyor. Aynisi benim basima geldiginde ben kendi doktoruma sormustum neden kanamam oldu diye. Dudak bukup bilmiyorum, bunun sebebini bilemeyiz dedi. Tek soyledigi bu tur kanamalarda yatip gecmesini bekleyeceksin dedi. Senin gordugun belirtilerin aynisi oldu bende de. Kanama, lekelenme, kum tanesi gibi dokulme. Kanamamin gectigini gosteriyor.

Oncelikle ilk 3 ay kendinizi yormayin arkadaslar. Doktorun soyledigi birsey vardir. Yorulursaniz bebeginiz hissettirir size. Bel agrisi da bunu gosteriyor. Biz de yuruyus yapiyoruz. Belim agridigi zaman geti donuyorum hemen. Eger devam ederse o gece agridan sabah olmuyor. İpuclarini dinleyin kendinizi degil.

Sen cok yurumussin anlasilan. Bende makineye camasir attim, astim, sonra yenisini atarken belime agridi girdi. Yarim saat sonra da kanamam oldu. Cunku hep bu isleri yaparken egildim kalktim. Uzulme Allahim bir daha yasatmasin, Bir sure bunun sokuyla yasayacaksin biliyorum ama benegini dinle, hala seninle :KK66: Bence en onemlisi bu. Yoksa o niye oldu bu niye benim basima geldi cikaayiz isin icinden

Hepinize destek ve verdiğiniz moral için teşekkür ederim. Dün gece sonunda İstanbul' a evime döndüm. Gece yatarken soldan sağa kontrollü döndüğümde dediğim bölgede yine ağrılarım oluştu. Sonunda dayanamadım özel bir hastaneye gidiyorum. Benim ve Pampam için dua edin... Güzel sonuçlarla geri dönelim. Hepinizi seviyorum bebişlerinize iyi bakın. Öpüldünüz :)

Pampam34 ve göçe çok çok geçmiş olsun dualarımız sizinle hayırlı hberler bekliyoruz.

Benimde bugun kontrolum vardı 2li test yapıldı.Muayene olduk dokt.ense kalınlığını ölçmem için bebeğin belli bi pozisyonda olmadı lazım ddi.40 45 dk.gez dolaş gel ddi tekrar gittim yer değiştirmiş ama yine olmaz ddi.Kuvettli bi şekilde öksür ddi öksürdüm elli ayagı oynadı yine olmadı bi daha öksürdüm bu sefer sırtını döndü bizimle oynadı yani çok öksür ddi öksürdüm ve oldu tamam ölçebilirim hiç kıpırdama ddi.Öyle ölçü işte kan verdim sonuçlar 2 hafta sonra ddi.Bekliycez :)

Canlar ben güzel haberle geldim. Bebeklerim maaşallah sağlıklı şu an. Ancak ağrılarıma bir anlam veremedi doktor. Yürüyüş yapma bir süre dediyse de ben yürümeden duramam. Zaten akşama kadar hareketsizim evde hantal bir anne olmak istemiyorum. Kendisi bebeklerin iyi olduğunu görene kadar monitörü bana çevirmedi. Emin olunca gösterdi. Gösterirken de çok tatlılar diyerek sevdi :) Ohhh içim rahatladı. Allahım kimsenin bebeğine zeval vermesin. Bakalım pampam bize güzel haberi ne zaman verecek :)

Pampam34 ve göçe çok çok geçmiş olsun dualarımız sizinle hayırlı hberler bekliyoruz.

Benimde bugun kontrolum vardı 2li test yapıldı.Muayene olduk dokt.ense kalınlığını ölçmem için bebeğin belli bi pozisyonda olmadı lazım ddi.40 45 dk.gez dolaş gel ddi tekrar gittim yer değiştirmiş ama yine olmaz ddi.Kuvettli bi şekilde öksür ddi öksürdüm elli ayagı oynadı yine olmadı bi daha öksürdüm bu sefer sırtını döndü bizimle oynadı yani çok öksür ddi öksürdüm ve oldu tamam ölçebilirim hiç kıpırdama ddi.Öyle ölçü işte kan verdim sonuçlar 2 hafta sonra ddi.Bekliycez :)

Canım yaaaa çok heyecan verici. beni de 13. haftada çağırdığı için önümüzdeki hafta Perşembe gideceğim. Ama ben onun değiştirdiği pozisyonları yerim yaaa..

X