Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım ben kendimi bildim bileli planlı hareket eden, her zaman bir programı olan ve hedefi belli olan biriydim. Çocuğu bile artık eşim çok istiyor diye düşünmeye başlamıştım. Bu süreçte olmadığını görüp 2 sene boyunca uğraştık. Hiç bir sorunum olmadığı halde her ay yaşadığım yıkımları anlatamam. Hatta dedim ki Allahım ben bir yerde hata yaptım sen bana cezasını veriyorsun ne olur evlat hasretiyle sınama beni diye dualar ettim. Sonunda aldım eşyalarımı bu profesöre gittim. Dedimki açık açık konuşalım bende ve eşimde sorun olmadığını söyledikleri halde iki senedir hamile kalamadım. Yoksa sorun bende mi dedim. Muayene çok temizdi kistin bile yok dedi. Zaten adetlerimde düzenliydi. Senin çocuğunun olmaması imkansız dedi. Neden olmuyor diyincede bilmediğimiz bir sorun var dedi. Meğerse o bilmediğimiz sorun eşimdeymiş. Bu doktora direkt ben tüp bebek istiyorum dedim. Ne yeniden ilaç kullanma ne aşılama bu tedavileri istemiyorum dedim. Sonraki adetimde başladık iğnelere. İlk transferim sıkıntılı bir zamandaydı. Ağustos ayında ramazandı ve bana bakacak kimse yoktu. Buna rağmen operasyon geçirdim yumurtaları toplattırdım ve transfer yaptırdım. Ama ilaçların yan etkileri, operasyonun acıları, birinin bana bakmasının ihtiyacı, stresim ve psikolojim ilk transferimi başarısız kıldı. Nasıl yıkıldığımı anlatamam. Hayatımda ilk defa Allaha isyan ettim. "eğer yukarıda Allah varsa bir kuluna bu kadar eziyet etmezdi" diye ağladım ağladım kahrettim kendimi.
Ama bu darbe daha çok güçlendirdi beni. Psikolojimi düzelttim, inancımı yükselttim, acılarımı dindirdim ve 3 ay aradan sonra ikinci transfere karar verdim. Doktorum bana muayenehanesinde iki embriyo transfer edebilir miyim diye sordu. Biz gayet rahat tabi canım edelim dedik. Benim doktorum çoğul gebelikleri başarısızlık olarak görür hiç niyetli değildi. Trannsfer günü embriyoların durumuna bakalım karar veririz dedi. Ne zaman o masaya yattım o zaman dedi iki embriyo transfer ediyoruz diye. Tranferin 8. günü hamile olduğumu anladım testimde pozitif çıktı. 9. günü kan testi verdim değer yüksekti. Kesin ikisi de tuttu dedim. 5. hafta keseleri görmeye gittik ikizdi. Hayatımda büyük bir darbe yemiş gibi hissederek çıktım oradan. Ne de olsa insanoğlu nankör. Nasıl bakacağım, nasıl ilgileneceğim, ikisi fazla değil mi binbir soruyla çıktım muayenehaneden. Düşünsene hamileyim ve sevinmedim bile. Ama adam sorduğunda koy canım ne olacak diyordum. Allah razı gelmedi 6,5 haftalıkken kanamam oldu. Hastaneye gittim bebeklere baktılar. Bak keseler duruyor dedi doktor sırt sırta. Dedim kalbi atıyor mu? Birini gördüm yanıp sönüyordu. Dedim öteki atıyor mu? Baktı öteki de yaşıyor dedi. o anda dedim ki "bak istemedin öğrenince, ama ikisi için çoktaaann endişelenmeye başlamışsın." Hayatımda kaybetme duygusunu, çaresizliği, korkuyu o gün yaşadım ben. Çıktım sarıldım çocuklarıma. İkisini en iyi şekilde yaşatmak için yemin ettim kendime. Canım yavrularım.. Aklımın ucundan ikiz geçmezdi ama şu an öyle mutluyum ki anlatamam. Hatta şanslı olduklarını düşünüyorum. Hayata yalnız gelmiyorlar. Anne karnında bile iki taneler ve birbirlerinin farkındalar. Şimdi ikisiyle de özel konuşuyor özel ilgileniyorum ve her gün Allaha şükrediyorum evlatlarımı bana bağışladı diye.
Ayy canımmm öreyim ben senin sıpacana da.. Elimden ne gelirse :) Canımbenim annem var bana faydası yok kayınvalidem uzak dursun. Görümcem zaten kuş beyinli. Duruma göre hem olması hem olmaması daha iyi..
Kızlar annemin arkadaşının oüluşlarıma yaptığı onlarca bahtaniye bence büyük lif olan isimsiz şey budur.
Eki Görüntüle 656379 Eki Görüntüle 656380
Geçmiş olsun canım.Suyunla ilgili tam olarak ne gördü de takibini haftaya indirdi.Merak ettim.Hemen hemen hepimiz aynı haftalarda olduğumuz için aynı durumla her an karşılaşabiliriz.Belirli bir şikayetin mi vardı?
canım shuku bebeğin kıpırdamamasından korktuğu için gitti bildiğim kadarıyla ama başka şikayeti varmıydı bilmiyorum, sen yoktun uzun zamandır
Evet canımcım kıpırtısının olmadığından gittiğini biliyorum fakat;doktorun bunu suyuyla ilişkilendirilmesini anlayamadım.Ona kalırsa ben sadece bir kere hissettim belki hemen hemen bir haftadır hissetmiyorum ama panik falan olmadım en azından olmamaya çalışıyorum.Başlarda devamlı hissetmeme durumu da olabiliyor ya...
Neticede daha yavrumun eti ne budu ne:)))
çok paniğiz yahu topik olarak ne olcak halimiz bilmem şaka maka bende bazen hissetmeyince korkmuyor değilim ama dediğin gibi çok ufaklar minikler yerim ellerini ayaklarını poposunu
gökçecim senin karnın bayağı büyümüştür artık :)
Canım okurken çok duygulandım ben acılarını tazelemiş oldum hakkını helal et senin için duam evlatların ile mutlu huzurlu yasam şürmeyi nasip etsin çok acılar çekmişsin herkezin başa çıkıp gögüsleyecegi olaylr değil allah herzmn yanında olsun canım evlatlarını da sana bağışlasın kucaklamayı nasip etsin sana ve eşine
Gerçekten lif vari olmuş haklısın sanrım gökçe :S o kadarda uğraşmış pekte anlamam örgüden ama keşke örnek bulsaymış bir yerden :)
kızlar daha cinsiyet belli değil biliyorsunuz o yüzden bir türlü kıyafet falan alamıyordum inat ettim çünkü cinsiyet belli olana kadar yok kıyafet bu bebişe dedim eşim sürpriz yapmış internetten bugün bir kaç birşey almış sen üzüldün dayanamadım bakalım beğenecek misin sen kendi istediklerini al yine ben bunları şimdiden aldım dedi.resimlerini koyacağım bakalım beğenecek misiniz. asker adam ancak benim bulduğum sitelerden almış ama kıyamadım adamın içinde erkek çocuk isteği mi vardır nedir arabalı şeylerde almış düşünmesi bile yetti ama sanırım bundan sonra üzüldüğümü belli etmesem kocişe iyi olacakEki Görüntüle 656747 Eki Görüntüle 656748 Eki Görüntüle 656749 Eki Görüntüle 656750 Eki Görüntüle 656751 Eki Görüntüle 656752 iş yerinde yetiştiremezsiniz alın falan demişler adamda korkmuş bebek çıplak kalacak aşkım ne var orta renkler alsan diyor hala nerde beyaz var doldurmuş bana kalsa ben tulumdan çok zıbın takımı alırdım da neyse hadi bu seferlik böyle olsun
kızlar daha cinsiyet belli değil biliyorsunuz o yüzden bir türlü kıyafet falan alamıyordum inat ettim çünkü cinsiyet belli olana kadar yok kıyafet bu bebişe dedim eşim sürpriz yapmış internetten bugün bir kaç birşey almış sen üzüldün dayanamadım bakalım beğenecek misin sen kendi istediklerini al yine ben bunları şimdiden aldım dedi.resimlerini koyacağım bakalım beğenecek misiniz. asker adam ancak benim bulduğum sitelerden almış ama kıyamadım adamın içinde erkek çocuk isteği mi vardır nedir arabalı şeylerde almış düşünmesi bile yetti ama sanırım bundan sonra üzüldüğümü belli etmesem kocişe iyi olacakEki Görüntüle 656747 Eki Görüntüle 656748 Eki Görüntüle 656749 Eki Görüntüle 656750 Eki Görüntüle 656751 Eki Görüntüle 656752 iş yerinde yetiştiremezsiniz alın falan demişler adamda korkmuş bebek çıplak kalacak aşkım ne var orta renkler alsan diyor hala nerde beyaz var doldurmuş bana kalsa ben tulumdan çok zıbın takımı alırdım da neyse hadi bu seferlik böyle olsun
beyaz olanları çok beğendim...(1. ve 2.)
hangi siteden aldınız ben de bakınayım oraya :)
bi de cnm penyeleri güzel çıktı mı?
Hepsi çok güzel canım mutlu sağlıklı günlerde giydirmek nasip olsun inşallah bu arada benim bebek çıplak kalmazsa kimseninki kalmaz daha amcamın kızının aldığı ilk çıkış zıbından başka bir şey almadık kuzuma :S :) eşim nisan ayı bir geçsin diyip duruyor zaten nisan sonunda da almazsak bebeğimi doğunca çarşafa sarıcam bu gidişle :S (hem yaz ayı isilik olmaz ) :)
Hepsi çok güzel canım mutlu sağlıklı günlerde giydirmek nasip olsun inşallah bu arada benim bebek çıplak kalmazsa kimseninki kalmaz daha amcamın kızının aldığı ilk çıkış zıbından başka bir şey almadık kuzuma :S :) eşim nisan ayı bir geçsin diyip duruyor zaten nisan sonunda da almazsak bebeğimi doğunca çarşafa sarıcam bu gidişle :S (hem yaz ayı isilik olmaz ) :)
bende de sadece 1 eldiven var oda hediye geldi aldırmıyorlar yahu uğursuzluk olurmuş 6. aydan sonra diyorlar sinir oluyorum gizli saklı alayım diyorum beğendiğim bişey olursa bu seferde tam cinsiyet belli değil diye alamıyorum:44:
bende de sadece 1 eldiven var oda hediye geldi aldırmıyorlar yahu uğursuzluk olurmuş 6. aydan sonra diyorlar sinir oluyorum gizli saklı alayım diyorum beğendiğim bişey olursa bu seferde tam cinsiyet belli değil diye alamıyorum:44:
belli olsa daha güzel şeyler alabilecek insan kız ya da erkek için ayrı ayrı çok güzel şeyler var ama cinsiyet bilmeyip böyle unisex alınca ortada kalıyor insan. bende 6 aydan önce almam diyordum herkes yetişmiyor hep bir eksik çıkıyor sen al yinede başla dediler bende cinsiydet belli olsun diye ısrar ediyordum hep. şimdi o huyumdan vazgeçtim hiç olmazsa bebek bakım çantasını, havlusunu, battaniyesini, kundağını, ağız silme mendillerini, çoraplarını alacağım bu ay iç çamaşırlarıyla.sonrasına belli oluncada artık diğer kıyafetlerini alırım diyorum.