Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

valla hayatım bilmiyorum ki çağırdılar beni sağlık ocağından ben zaten 1 doz 2009 da vurulmuştum bu 2. dozum olacakmış 3. dozu da doğumdan sonra yaptıracakmışım zaten aşının 10 yıl koruma özelliği varmış

Tamam da sen kendi doktoruna sordun mu? 20. haftadan önce yaptırmana izin verdi mi?

tetanoz için hakikaten erken değilmi kalmaması ii olmuş vakit geçer. bende bişiler almak için sabırsızlanıyorum ama beklicem 7 ayı falan bi göreyim ole alışveriş yapayım die düşünüorum. zaten alışverişde baya bilgi paylaşımı yapmamız lazım yok yatağı, yok beşiği, arabası, eksesuarları daha neleri neleri :)

tetanoz için hakikaten erken değilmi kalmaması ii olmuş vakit geçer. bende bişiler almak için sabırsızlanıyorum ama beklicem 7 ayı falan bi göreyim ole alışveriş yapayım die düşünüorum. zaten alışverişde baya bilgi paylaşımı yapmamız lazım yok yatağı, yok beşiği, arabası, eksesuarları daha neleri neleri :)

Liste yapın. İnternette hazır listeler var onları da kullanabilirsiniz..

Kızlar doktordan çıktık şükür hepimiz iyiyiZ:) 2hafta sonra detaylı ultrason verdi doktorum. Ve sonunda cinsiyetlerini öğrenebildik evet Gökçeeee içine doğmuş 2 oğluş geliyor hayırlısıyla pipilerini gördü doktorumuz :) üzgünüm evin içindeki curcunayı düşünemiyorum dedi gülerek:)

:emir_bebek::emir_bebek: sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım :):KK49:

kızlar gnaydın hepinize okuduğum kadarıyla önce iriscoffee canım hiç üzme kendini en güveniliri 2 li diyorlar senin o güzel çıkmıştı ki ona bile güven yok aslında allaha emanet diğerlerini benim doktorumda önermedi ve yaptırmadık karakedi canım çok geçmiş olsun saolsun bu doktorlar bizi erken doğurtacak bu gidişle korku ve telaştan ama bak bişeyimiz yok biz kendi kendimizin doktoru olduk artık araştıra araştıra diğer gökçecim canım ya sende bir rahat edemedin inşallah yakın zamanda bütün sıkıntılarından kurtulursun

evet iriscoffe cicekdemetinin söledkleri doğru bizde 3lü test yapmıcaz dedik dra 2 dra gidiyorum ben. bu drum zaten ben yaptırmıyorum dedi. yanlış sonuç çıkıyor... dedi..

Merhaba arkadaşlar....
öncelikle irishcoffee ve karakedi85, haberlerinizi okudum, çok çok geçmiş olsun.
Allah evlatlarımızı bizlerden ayırmasın inşallah. Gönlünüzü ferah tutun. Güzel düşünelim, güzel düşüncelerimizi bebeklerimize gönderelim...

Benim de kontrolüm vardı bugün. iki doktorum var. Biri izmirde biri burda. bu ay izmire gidemiceğimiz için burda göründüm.
Çok şükür bişey demedi, iyiymiş. Hep kötü bişey der mi acaba düşüncesiyle gidiyorum gerile gerile ama çok şükür, iyiymiş.
bir de; izmideki doktorum hiç bi ilaç vermemişti. sadece yediklerimi sordu. ilaca gerek yok dedi. yediklerim yeterliymiş.
ama burdaki demir ilacı ve vitamin yazdı. ne yapsam, kullansam mı bilemedim :KK43:

canım sağlıklı besleniyorsan bol pekmezli sütlü istersen almassın. ama güzel beslendiğini düşünmüyrsan al bence . her drda aynı değil. yani ilaç içme ile ilgili bir sorunun yoksa al derim ben.

Nerede aksi rahatsızlıklar var beni buluyor. Dün krizdeydim yine Allahtan gecem rahat geçti. Arkadaşım vardı. Kızla sohbet ederken nefes nefese kaldım oturduğum yerde. Şok içerisinde izledi beni :)

canım benm valla okurken nefesim kesildi. :KK43: sen ikiz annesisin senin daha zor geçiyor..tabi.. rabbim yardım etsin..geçer inşallah..bu nefes darlığı felaket birşey..

Kızlar bugün iki kere krizim tuttu gene. Evde yalnız olunca paniklemeye de başladım. İlaçlar henüz etkisini göstermedi.Çok zor durumdayım. kalp ritmim hiç yavaşlamıyor çünkü aldığım oksijen vücuduma yetmiyor. Ne yapacağım nerelere gideceğim şaşırdım artık. Yavrularımda hiç kımıldamadı bugün doğru düzgün ben kasılıp kalınca onlarda duruyor.

Kızlar bugün iki kere krizim tuttu gene. Evde yalnız olunca paniklemeye de başladım. İlaçlar henüz etkisini göstermedi.Çok zor durumdayım. kalp ritmim hiç yavaşlamıyor çünkü aldığım oksijen vücuduma yetmiyor. Ne yapacağım nerelere gideceğim şaşırdım artık. Yavrularımda hiç kımıldamadı bugün doğru düzgün ben kasılıp kalınca onlarda duruyor.

gökçecim kalbin hızlı atınca ayakta durmuyorsun değilmi. hemen otur yada yan uzan ben öyle yapınca iyi geliyor.. birde tuzlu ayran iç. ben içimin ayranı var çok hoşuma gitti. kaçgündür simitle falan alıştım içiyorum bayaa iyi geldi bana .. bugün mesela hiç olmadı şimdiye kadar bende ..

Kızlar ben de hep öyle nefes nefeseyim.Kalbim her an fırlayacak gibi.Tansiyonum da genelde 9/5 9/6 civarında...Ben pazartesi üçlü test için başka hastaneye gideceğim.Dörtlü test hangi haftada yapılıyor bunu bilen var mı?

gökçecim kalbin hızlı atınca ayakta durmuyorsun değilmi. hemen otur yada yan uzan ben öyle yapınca iyi geliyor.. birde tuzlu ayran iç. ben içimin ayranı var çok hoşuma gitti. kaçgündür simitle falan alıştım içiyorum bayaa iyi geldi bana .. bugün mesela hiç olmadı şimdiye kadar bende ..

Hic ayakta durmuyorum ki. Hep oturuyorum. Kalp ritmim 101 e cikti. Ellerim titremeye basladi. Ozellikle yemek yedikten sonra daha fazla oluyor. Metabolima calismaya baslayjnca hic yetmiyir nefesim

Canım benim ikiz olduğu için 16. haftada başladı hareketleri. Tek gebelikte 20. hafta da başlıyormuş. Ama ikinci hamilelikse 16. haftadan itibaren hissedebiliyormuşsun. Karnında göbek deliğinin aşağısına doğru sağlı sollu iki parmak koy. ilk orada hissettim hareketlerini.Ayaklarımı uzatmış oturuyorum. Baktım o bölgede hareketlenme var. İçime solucan kaçmış sanki kıpır kıpır. Dokunuşları yumuşak. Hatta bazen o kadar yumuşak oluyor ki karnımın içi gıdıklanıyor. Sonra nasıl kaşıyasım geliyor anlatamam. Dün mesela daha aşağıdalardı. Karnımın başladığı yerde. Dalgalanma gibiydi hareketleri. Ama dün çekmeceden sofra bezini almak için eğildim kalktığımda çok sıkı bir tekme yedim sanırım. Ayyy diye bağırmışım kocamın gözleri açıldı ne oluyor diye. Şimdi sağımdaki hareketli mesela. Bunu yazarken solumdaki hareketlendi. Dokunuşları kayıyor gibi. Sonra duruyor. Sonra yine iteliyorlar. Çok yumuşak ve ben buradayım dermişçesine. Bir de bazen sanki o bölgede ağırlık varmış gibi hissedebilirsiniz. Sanırım o durumda karın duvarına yaslanmış oluyorlar. :emir_bebek::nazar:

ne guzel hissediyorsun. benim tosunları hissedemiyorum ben yaa.

Kızlar doktordan çıktık şükür hepimiz iyiyiZ:) 2hafta sonra detaylı ultrason verdi doktorum. Ve sonunda cinsiyetlerini öğrenebildik evet Gökçeeee içine doğmuş 2 oğluş geliyor hayırlısıyla pipilerini gördü doktorumuz :) üzgünüm evin içindeki curcunayı düşünemiyorum dedi gülerek:)

maşallah onlara nur topu gibi doğarlar inşallah:)

kızlar bugün sabahtan akşama boğaz yanması baş ağrısından mahvoldum. ateşimde çıktı biraz eşim ne yapacağını şaşırdı elinde soğuk havlularla çare arıyor bana hastahanede uzak arabada yok bize şu anda. doğuda bir yerde yaşamak ne zormuş çok şükür bu yıl tayin çıkıyor ama hastahaneye gitmek falan çok sıkıntı hala yerde bir buçuk metre kar var.

gökçem ayaklarını yüksek bir yere kaldır biraz daah iyi gelir hiç olmazsa canım benim

çiçek demeti banada doktor kıza benziyor dedi ama kesin birşey diyemedi.

iriscoffeee sakııııın telaş yapma olur mu üst kat komşum 33 yaşında doğurmuş kızını onada aynı şeyleri söylemişler ve sapasağlam 4 yaşında bir fıstığı var.

kızlar dua ettim hepimize şu hastalıklar gitsin mutlu mesut alışveriş muhabbetleri yapacağımız günler gelsin :KK70:

bende bebek battaniyesi yapıyorum parça parça motif halinde en son her renkten turuncu sarı yeşil mavi beyaz kalpler örüp birbirine birleştireceğim altınada polar dikeceğim $C360_2013-03-01-21-05-59.jpg umarım bitince güzel olur hepsini yapınca atarım kalplerden daha bir sürüüüüü renk yapılacak 34 tane daha yapmam lazım

ateşim çıkmasın diye ben biraz daha soğuk bez koyup dinleneyim kızlar iyi bakın kendinize be bebişlere

ben sizin kadar sık girip muhabbetlerinize katılamıyorum.
ikizlerim var ve 13.haftadan beri 3 doktora gittim.
şu an bulunduğum yerde doğum yapmayacağım için sömestrede annemin semtinde bir doktora gittim.
ilaçlarımı yazdırmak için de devlet hastanesine gidiyorum
bi de özel hastaneye gidiyorum gaziantepe (ben adıyamandayım ve burda fazla seçenek yok)
özel hastanedeki doktorumu değiştiricem.pek bilgili gelmiyor.burdaki arkadaşların hepsi ikili test yaptırmış,ikiz diye bana yaptırmadı mesela.güvenmiyorum artık...
neyse sadede geleyim 13. haftada gittiğim doktor cinsiyet için tahminde bulundu (kocaeli)
16. haftada özel hastanede gittiğim doktor tahmin etti (gaziantep)
17.hafta devlet hastanesindeki birini yüzde yüz diyerek söyledi,diğerini tahmin etti(adıyaman)
okuldaki arkadaşlar bi iki hafta sonra büyüyecek o zaman hiç göstermiyorlar dediler.
yarın için randevu aldım,belki görüp söyler diye.
offfff kafayı yicem.
çooooook merak ediyorum.herkes öğrendi...

allah hepınızden bın kere razı olsun kızlar. yanımda oldugunuz ıçın çok teşekkur ederım.aldıgım serumlar ve ılaçlarla sancım kesıldı. dun geceden berı bobrek yada ıdrar yolu enfeksyonun yok dıyen doktor bu sabah benı ıdrar yolu enfeksıyonu teshısıyle taburcu ettı. antıbıyotık yazdı bıde. dun bebeklerın ultrasonda kalp atısları vardı ama doktor dusebılırler dıyınce beynımden vurulmusa dondum. bu sabah da sankı dun gece boyle konusan kendı degılmıs gıbı ıdrar yolu enfeksıyonun var dedı. (ıdrar tahlılı yapmadı, kan sonuclarım ıyı cıktı) dun gece sakarya gıbı bır sehırde oldugum ıcın kendımı sanssız hıssettım cunku mecbur kalınca o hastaneye gıtmek zorunda kalıyorum. yarın devlet hastanesıne gıdıp tekrar ultrasonda bebeklerı görmek ıstıyorum ama esım abartma artık rahat ol dıyor.
yanımda oldugunuz dualarınızla guzel dıleklerınızle bana ıyı geldıgınız ıcın tesekkur ederım ıyıkı varsınız.:KK16:

Çok geçmiş olsun canım...Allah bir daha yaşatmasın inşallah sanada tüm bebek bekleyenlerede...Bilgisayarı açamıyorum çok sık fakat telefondan hep takipteydim üzüntün üzümtümdü o anlarda inan...Neyseki atlattın artık fakat dikkati hiç bir zaman elden bırakmamak gerekiyor...Yeniden çok geçmiş olsunnnn

Selam kızlar.

Az önce doktorum aradı 4'lü test sonuçlarım için.Ne yazık ki sonuçlar 2'li testteki gibi güzel çıkmadı.1/195 yaş riski varmış,genel risk de 1/245.Martın 19'una randevu aldım,detaylı usg.de bakılacak.Onun sonucuna göre amniyosentez yaptırıp yaptırmayacağımıza karar vericez.

Çok moralim bozuldu.:KK43: İçimi ferah tutmak istiyorum ama olmuyor.Aklıma hep kötü şeyler geliyor.İlk bebeğimi 16. Haftada kaybetmiştim.Bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ;(

19 gün nasıl geçer ki?Bilsem ki detaylı usg.da herşey yolunda diyecekler,değil 19 gün,190 gün bile beklerim.Ama bu kuşku insanın içini,beynini kemiriyor.

Allah hepimizin yavrularına ve bizlere sağlık sıhhat versin,sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah.

Ben öleyim o zaman senin sonucunla benimkini karşılaştırınca seninki harikaaa cnm ya üzülmeee sakın...Benim 2 li de yaş 1/101 çıktııııı...Ben dr. a gidene kadar kafayı yedim...Doktorumun dediği aynen şuydu...Kaç yaşındasın dedi,dedim 38...Dedi ki 38 yaşındaki her gebede bu sonuç böyle çıkar takma sakın kafanaaa....Sonra 4 lüde yaş faktörü 1/165 lerde falandı sanırım...Yani diyeceğim şu ki seninde yaşın benimkine yakın anladığım kadarıyla ve kafamıza takılacak bir durum yok...Geçen gün bir aile dostumuzla karşılaştım geç evlendi ve 2. bebeğini daha geçen sene dünyaya getirdi..Yaşını sordum 40...Şu testlerle başım dertte dedim neden yaptırdın ki dedi bana...Gerçektende öyle neden yaptırdım kiiii...O yaptırmamış hiç...Zaten öksürsek dr.u arar vaziyetteyiz birde bu testleri kaldırmıyor artık bünyem :) Ayrıntılıya gideceğim haftaya..Ondan sonrada test falan yoktur inşallahhhhh yeterrr yahu...

Allah şifa versin Canım hep böyle olmucak herhalde ilaç etki edene kadar sonrasında inşallah rahatlarsın. Bende dün gece uyandım bayaca erken yatayım dedim midem fena uyuyamadım .yanıyor ekşiyor. Napsam bilemedim?

Canım bende de oluyor ama seninki gibi dayanılmayacak kadar değil...İlacı veren doktor ile tekrar görüş istersen çok zor birşey o...Ben okurken daraldım :KK43:(

X