Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sonuç olarak erkek agnostik kadın müslüman olursa evlenemiyorlar tam tersi olursa evlenebiliyorlar mı?

bilmediğim için soruyorum cidden bunun kitapta vs yeri var mı? kulağa anlamsız geliyor.

Araştırınız
Kitabın da kimse Türkçesini okumuyor yahu. (Sizin şahsınız adına demiyorum yanlış anlamayın) okuyunca kimi daha çok inanıyor kimi de ben gibi oluyor gerçi

sonuç olarak erkek agnostik kadın müslüman olursa evlenemiyorlar tam tersi olursa evlenebiliyorlar mı?

bilmediğim için soruyorum cidden bunun kitapta vs yeri var mı? kulağa anlamsız geliyor.

Bana da anlamsız geliyor valla. Her iki taraf içinde geçerli olsa tamam yasak günah işte dicem . Ama kadını erkekten ayıran fark nerede? Erkeğe serbestte kadına niye yasak.. İnaçlar kişisel yaşanmalı bence. Kimse kimsenin dini ,dili, ırkına göre sevgisini belirlememeli...

Araştırınız
Kitabın da kimse Türkçesini okumuyor yahu. (Sizin şahsınız adına demiyorum yanlış anlamayın) okuyunca kimi daha çok inanıyor kimi de ben gibi oluyor gerçi

internet çöp gibi geliyor bana o konuda,doğruluğuna emin olamıyorum dini sorularda.

aslına bakarsanız ben kutsal kitapların hepsinin büyük çoğunluğunu okuduktan sonra böyle oldum :) 7.sınıfa tekabül ediyor o da bende... bir ara kafama takılan bu tarz kısımları tekrar okusam iyi olacak da okudukça kafam karışıyor her konuda o yüzden yanaşmıyorum...

Dine inanmayanın dinin bazı kurallarını eleştirmesi görünürde makul gibi görünse de gerçekte büyük bir mantık çelişkisidir. Çünkü, güneşin varlığına inanmayanın güneşin ışığından sözetmesi, bir armut ağacının varlığına inanmayan kimsenin armutların tadını eleşltirmesi mantıksal olarak bir çelişkidir.

teoride çok haklısın ama kültür vs dediğin olaylar işin içine girince o iş öyle olmuyor.

öğrenmeye çalışıyorum,zorluyorum kendimi ama kafama yatmıyor. sanırım o arada da eleştiriyorum. dışarıdan rahatsız edici olduysa kusura bakma sanırım konuşulacak yer burası değildi. :)

Bence sanane o ayrı sen ayrı, müslüman olsa daha iyi ama ben olsam sorun etmem, çocuklar da istediği şeyi secee, sen kıl namazını o inansın inanmasin kime ne.

Size anlamsiz geliyor cunku kadin-erkek esitligini kabul ediyorsunuz belli ki ama Islam'da bu boyle degil. Islam'a gore kadin kocasina tabidir, en ozet aciklamasi bu. Yani bir anlamda (Islami bakis acisina gore) kadini korumak icin boyle bir kural var. Bakis acinizi degistirirseniz anlamsiz degil

Ben deistim, eşim Müslüman. Kurbanını falan da keser. Hiç bir sıkıntımız yok. Sen bence adamın aile yapısına, evi geçinip geçindiremeyeceğine, iyi biri olmasına vs.bak...

Sen evlensen dinden çıkmıyorsun ama nikah geçersiz oluyor yani birlikte olmanız günah oluyor. Yine de en doğru bilgiyi alo fetva dan ogrenebilirsin.
Türk Medeni Kanunu’nda dinî inançların farklılığı nikah akdini geçersiz kılmaz ki! Dinî nikah gibi bir şeyden söz ediyorsanız eğer dinî nikahın dinen geçersiz bir akit olduğunu kitaptan kanıtlarla gösteren o kadar çok din adamı, akademisyen ve bilimsel makale var ki. Hatta Kuran-ı Kerim’i açıp nikahla ilgili ayetleri okuyup mantık süzgecinden geçirirseniz hemen görürsünüz bunu.

Ben muslumanim erkek arkadasim agnostisizm e inaniyo ben simdi onunla evlensem dinden cikmis olmuyo muyum ?
Evlenmeyin sizde,aklı başında olan muslumanliktan Allah'tan suphe etmeyen adamların suyumu çıktı..seni bilmem ama erkek arkadasiniz çıkmış dinden...tövbe estağfurullah allah in olup olmadigini düşünmek nasil bir zeka yapısı.....gerci zeka olsa böyle düşünmez zaten
Siz direk ayrilin

İnançlarını yaşayan insanların evlilikte aynı inanca sahip kişilerle evlenmesinden yanayım şahsi fikrim bu. Dini hükümlere girmeyeceğim. Evlilik çatışma dolu bir ortama dönüşebiliyor. Kirli bir kaşık için bile iki insan birbirini yiyor bazen. İnançlar kesistiginde durum çok vahim olabilir. Çocuk da işin içine girince iyice sarpa sarar. Babanın inancı mı olsun annenin mı olsun. Her inancın hükmü farklı. Tabi çatışmaya girmeyecek saygılı insanlar vardır. Kadına şiddet durumlarını gündeme getirirseniz o da doğru aynı inanca da sahip olsalar koca eşine her türlü şiddeti gösterebiliyor. Bu çok bilinmeyenli bir denklem işin içinde insan faktörü var çünkü. Ben bir yönünden bahsettim. Bu yüzden evlen agnostikle bir şey olmaz diyemem.

Ne diyorsun sen ya!!!!
İnanmak zeka ile ilgili değil inançla ilgilidir

Haddinizi bilin lutfen. Bu platformda boyle konusamazsiniz, gunde sandiniz kendinizi sanirim. Burada agnostik uyeler de var, kimsenin zeka seviyesini sorgulamak size kalmadi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…