Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KivircikBirUye

Catwoman
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2016
143
-307
48
Arkadaslar nolur yardimci olun . Sevdigim bi cocuk var ve bu durum yuzunden ayrilmak zorunda kaldik . Agnostisizm e inanan biri musluman biriyle evlenemez mi ? Dinden cikmis olur muyum ? Nolur bilgilendirin

Kisinin inanci kendine aittir esim baska bir dine mensup olsaydi yine de evlenirdim bana ne ki onun inancindan isterse bardaga tapar ayni sekilde benim inancima da kimsr karisamaz evleneceginiz kisinin bence insan olmasi karakterli olmasi onemli ama birbirinize baski yapacaksaniz simdiden birakin sizin inandiginiz seye o inanmak onun inandigi seye siz inanmak zorunda degilsiniz

Cok seviyorum gercekten ama musluman bi kadin baska dinden biriyle evlenirse dinden cikiyomus. Bunun yuzunden ayrilmak zorunda kaldik . Yoksa normalde dini beni ilgilendirmez. Napicam bilmiyorum

Cok seviyorum gercekten ama musluman bi kadin baska dinden biriyle evlenirse dinden cikiyomus. Bunun yuzunden ayrilmak zorunda kaldik . Yoksa normalde dini beni ilgilendirmez. Napicam bilmiyorum
Neden ciksin ki dinden herkesin inanci kendine kadin musluman degilse sikinti yok ama erkek baska dine mensupsa sikinti ne cinsiyetci bi yaklasim bence erkek arkadasiniz sadece sorguluyo yeri geliyo bizlerde sorguluyoruz hatta hz ibrahim bile sorgulamis ve tanridan ispat etmesini istemis dusun ki o peygamber bence cok takilmayin boyle seylere evliligi erteleyebilirsin belki ama seviyorsan ayrilma derim

Dinen bazı kurallar vardır ve onu soruyor.
Şahsi fikirlerden uzak bir şekilde yani.

Konun kapanır arkadaşım. Ama sende zaten yeterince araştırmışsındır bence bu konuyu. Tekrar tekrar yazmaya gerek yok.

Ben muslumanim erkek arkadasim agnostisizm e inaniyo ben simdi onunla evlensem dinden cikmis olmuyo muyum ?

İslamiyete göre çıkar evlenemez lakin bir erkek gayri müslim biriyele evlenebiliyor kadın evlenemiyorsa agnostik olana şaşmamak lazım
Haklısın..
Erkek müslümanlar da ateist kadınlarla evlenemiyolar sanırım
Tek tanrı inancı olan semavi dinlere mensup gayrimüslim kadınlarla evlenmek caiz

sonuç olarak erkek agnostik kadın müslüman olursa evlenemiyorlar tam tersi olursa evlenebiliyorlar mı?

bilmediğim için soruyorum cidden bunun kitapta vs yeri var mı? kulağa anlamsız geliyor.

Bu konunun cevabını burada değil de inandığın dinin kutsal kitabından arasan??? Hani artık o şunu dedi, bu bunu dedi, şu şöyleymiş, bu böyleymiş diye kulaktan dolma bilgilerle bir dinin mensubu olduğunuzu iddia etmeseniz. Karşındaki insan epey okumuş, araştırmış ve (doğru ya da yanlış) kendi mantığı doğrultusunda dinler ve bu din mensuplarının inandığı Tanrı/Tanrılar hakkında belli bir kanıya sahip olmuş anlaşılan. Sense açıp tek bir kitaba bile bakmaktan imtina eden birisin. Ayrılman iyi olmuş tatlım, yazık olurdu çocuğa
Ayrıca bu platformda dinî konular açmak kural dışı bir davranış. Kuralları bir okuyaydın keşke üye olurken. Gerçi inandığı dinin kurallarını bile -mış, -miş şeklinde bilen, sevdiği kişiyi bu -mış, -miş’lerle terk eden biri neden forum kurallarını okusun ki???

Haklısın..
Erkek müslümanlar da ateist kadınlarla evlenemiyolar sanırım
Tek tanrı inancı olan semavi dinlere mensup gayrimüslim kadınlarla evlenmek caiz
Bu kuralları öğrendikçe dinler banada anlamsız gelmeye başladı ve inanmıyorum
Sadece bir yaratıcı var ona inanıyorum belkide inanmak istiyorum

sonuç olarak erkek agnostik kadın müslüman olursa evlenemiyorlar tam tersi olursa evlenebiliyorlar mı?

bilmediğim için soruyorum cidden bunun kitapta vs yeri var mı? kulağa anlamsız geliyor.
Yok evlenemiyorlar.müslüman erkeğin de Allah a inanmayan kadınla evlenmesi caiz değil.

Arkadaslar nolur yardimci olun . Sevdigim bi cocuk var ve bu durum yuzunden ayrilmak zorunda kaldik . Agnostisizm e inanan biri musluman biriyle evlenemez mi ? Dinden cikmis olur muyum ? Nolur bilgilendirin

Ben evlenebilir desem evlenecekmisiniz? Burası alo fetva hattı mı da alacağınız bilgiye güven duyuyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…