Kolik bebek... Oyh...
Aklıma gelenleri, denediklerimizi sıralayayım belki faydası dokunur sizinkine de.
1)Sab simplex vb. damla kullandık, işe yaramadı / Az zeytinyağı-su-kimyon karışımı içirdik birer çay kaşığı düzenli, tam çare olmasa da bir miktar faydasını gördük.
2) Çarşafta salladık, titreşimli bebek ürünleri kullandık, eski tip beşik vb. işe yaramadı / Kirişlere salıncak kurduk boydan boya, uyku sorununu büyük ölçüde çözdük. (8 ay boyunca zorladı, yılmayın)
3) Kucakta gezdirdik, bebek arabasında gezdirdik işe yaramadı / Arabada gece gezmelerine çıkardık, anlık sakinleşirdi.
4) Netten beyaz gürültü içeren sesleri açtık aspiratör, yağmur sesi vb... Hiçbir kayıt ses işe yaramadı / Direkt fön makinesini açtım uzun bir süre işe yaradı, sustu. (4 ay bu şekilde uykuya daldı güçlükle)
5) Zeytinyağı, tatlı elma yağı ile masaj yaptık, karnına, ayaklarına sürdük vb. işe yaramadı / Bacaklarını karnına çektirererek nazik hareketler yaptırdık, bebek jimnastiği tadında, bu biraz iyi geldi.
6) Emzirme süresince yediklerime-içtiklerime dikkat ettim, artık faydası oldu mu bilmiyorum.
Vs vs...
Çekeceksiniz bir süre mecbur, başka çare yok.
Tüm bu süreci kucak kucağa geçirmek durumunda kalacağınız için, biraz yapışık bir çocuk olma ihtimali de doğacak, sabır diyorum; bir sling edinin en azından kollarınızı dinlendirebilirsiniz, zamanla geçecek. Sabır ve bol şans diliyorum. Mümkün olduğunca kendinizi eve kapatmayın, insanlarla diyalogda olun ve gerekirse yardım alın. Psikolojik olarak sağlam durmanız gerekiyor, kendinizi lütfen ihmal etmeyin.
Şu psikolojide biliyorum zor olacak ama, kimsenin lafını da sallamamaya çalışın.