• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağlayıp ağlayıp susmayan bebek üstüne kv kp :((

Bir süre geçmeyecek maalesef. Ve tecrübeme dayanarak söylüyorum bilimsel değil, ilk bebek kolikse diğerleri de kolik oluyor.
İlkinde 6-7 ikincide 5,üçüncüde 4 ay sürdü :)

Bulgur, süt ve süt ürünleri, baklagiller, bazı bitkiler sebzeler. Kesinlikle yemiceksin.
Elma yağıyla ayağının altına topuğundaki falan masaj yap iyi geliyor.
Bide damlaları ihmal etme, ağlaması kesilmeyecek ama katılarak ağlamasına engel olacaktır inşallah.
Canım 2 yaşında oğlum var o kolik değildi çok usluydu hiç üzmedi beni. Bu 2.ci şu canımdan bezdirdi valla.

Kızlar nolur bana akıl verin napayim. Bebeğim tam 1 aylık oldu ama aglamaalari bitmiyor. Az önce yine hastaneden geldik kolik bebek dedi doktor. Aşırı gazi var her emzirmeden sonra çıkarıyoruz ama nafile. 3 gündür emmeyi red ediyor emzirdigim zaman sancidan ağlıyor. Üstüne bu akşam kp ile tartıştık çok sorunlu bir adam Allah a havale ettim. Çocuk yerine koyar gibi azarladı beni. Eşimle tartıştık konuşmuyoruz onun yüzünden. Aşırı gerginim hastanede ağlıyorum gelen geçen bakıyordu bana çok utandım. Anason rezene kimyon hepsini içiyorum, yememe içmeme dikkat ediyorum ama yok nafile. Gazını bebeğim çıkarıyor ama yine durmadan ağlıyor, gecem gunduzum yok zaten. Hiçbir şekilde susmuyor aglayinca. Siz neler yaptınız nasıl atlattiniz? Lütfen tavsiye lere çok ihtiyacım var. Şimdiden chp yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. (Bu arada doktor bio gaiga ve zinco Damla vermişti onları kullanıyorum.)
Maalesef koliğin zamandan başka çaresi yok. Durumu kabullenip sabredin. Eğer durumu kabullenirseniz daha katlanılabilir oluyor. Damlalar bizde işe yaramamıştı.

Canım söylediklerini dikkate alicam. Chp yazdığın için çok teşekkür ederim aydinlattin:)

Allhm 1.5 yasinda oglum var artik esim 2 bebegide istiyor ben hayir diyorum tabi :) simdi yeni bebek lohusalik yazilarini gorunce hiiiiic cesaret edemiyorum abooow :KK70: canim bnm umarim hemen gecer bnm oglumda oleydi. Denemedigim sey kalmadi. Bi gun piknikteyiz bebek durmuyo herkes bana bakiyo cocuk ne uyuyo ne baska bisi. Acile goturdum doktor bi bakti. Ben omrumde bu kadar gazli bebek gormedim daha dedi. Damla verdi fitil verdi eve gidince zeytinyagiyla masaj yap karnina dedi. Tmm dedim. Eve gittim masaj yaptim ilaclarini kullandim dedim heralde bu kadar masajdan sonra uyur uyumadi. Sabahi sabah ettim. Snra bi 2 saat uyudu bende uyudum bi baktim bezini degistirirken kirmizi kirmizi puturler olmus cocugun karninda zeytinyagindan..
Canım gerçekten çok zor. Gecem gunduzum belli değil. Çok sağol yazdığın için:)

Öncelikle gecmis olsun seni cok iyi anliyorum. Benim büyük oglumda ayniydi sürekli kucakta gezdiridik 3 ay boyunca oturdumuz yerde onu koynumuzda uyuttuk yataga koydumuz an uyanir aglardi.
Türkiyede varmi bilmiyorum ama Ammanyada Kiraz Cekirdegi yastigi cok ilgi görüyor isede yariyor !
Mikrodalgada 1-2 dakika isit isitirken bardagin icine su koy cekirdekler yanmasin sonra bebegin karnina hafif masaji yap.
Canım ben bu bahsettiğin şeyi arastiracam bulabilirsem mutlaka alicam. Çok sağol:)

Kizlar bisey sorucam kolik bebeklerin sebebi annenin hamileyken surekli gergin stresli olmasindan kaynakli olabilir mi ?
Evet cnm öyle olduğunu söylüyorlar. Kendimden örnek verecek olursam bu tezi dogrularim gergin bir gebelikti benimkisi.

elma yağı gaz sancısına iyi gelir birde zeytinyağı ısıtıp pamuklu beze sarıp karın bölgesine dolayın benim kızımda 6 ay böyleydi neyseki büyüyorlar
kolay gelsin
Söylediğinizi deniyecem zeytinyağı zararsız neticede. Çok sağolun :)

Kızlar nolur bana akıl verin napayim. Bebeğim tam 1 aylık oldu ama aglamaalari bitmiyor. Az önce yine hastaneden geldik kolik bebek dedi doktor. Aşırı gazi var her emzirmeden sonra çıkarıyoruz ama nafile. 3 gündür emmeyi red ediyor emzirdigim zaman sancidan ağlıyor. Üstüne bu akşam kp ile tartıştık çok sorunlu bir adam Allah a havale ettim. Çocuk yerine koyar gibi azarladı beni. Eşimle tartıştık konuşmuyoruz onun yüzünden. Aşırı gerginim hastanede ağlıyorum gelen geçen bakıyordu bana çok utandım. Anason rezene kimyon hepsini içiyorum, yememe içmeme dikkat ediyorum ama yok nafile. Gazını bebeğim çıkarıyor ama yine durmadan ağlıyor, gecem gunduzum yok zaten. Hiçbir şekilde susmuyor aglayinca. Siz neler yaptınız nasıl atlattiniz? Lütfen tavsiye lere çok ihtiyacım var. Şimdiden chp yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. (Bu arada doktor bio gaiga ve zinco Damla vermişti onları kullanıyorum.)
Merhaba, üzülmeyin 3 aydan sonra geçecektir. Ben acı elma yağından birkaç damla parmak ucuma sürüp dairesel hareketlerle bebişin karnına masaj yapıyordum en az günde 3 kere. Sakin olmaya çalışın bu günler de geçecek hala lohusasınız
Bir de sizin activia tarZı probiyotikli yoğurt tüketmeniz lazım probiyotik eksikliği bağırsak hareketlerini olumsuz etkiliyor. Sütünüzden bebeğinize geçer

Allah yardımcın olsun arkadaşım , kolik CD sine katılıyorum sacmasapan sesler ama anında susuyor bebek şaşırtıcı biçimde
Gaz masajı yap sürekli karnına ılık zeytinyağı ile saat yönünde olcak yoksa bağırsakları düğümlenir YouTube da videolari var
İkincisi kimyon koy bir fincana üzerine kaynar su ilininca çay kaşığı ile ver bebeğe hiç bir zararı yok
İlkinde çok çektim ikincide böyle yaptım çok rahat ettik
Hatta hemşire eltimede anlattım oda kimyonla büyüttü
Bide ben bio gia için iyi şeyler duymadım
Kolik cd şu dediğin elektrik süpürgesi sesi , şu sesi, kurutma makinası vs. Mi? Ben telefonuma o programı indirdim bir nebze de olsa rahatlattı ama son 2 gündür onun bile tesiri yok. Kimyon u bende yapıyorum cnm gerçekten ise yariyor gazi çıkarıyor ama ağlamayı durdurmuyor. Gaz masajini hep yapıyorum.

Merhaba, üzülmeyin 3 aydan sonra geçecektir. Ben acı elma yağından birkaç damla parmak ucuma sürüp dairesel hareketlerle bebişin karnına masaj yapıyordum en az günde 3 kere. Sakin olmaya çalışın bu günler de geçecek hala lohusasınız
Bir de sizin activia tarZı probiyotikli yoğurt tüketmeniz lazım probiyotik eksikliği bağırsak hareketlerini olumsuz etkiliyor. Sütünüzden bebeğinize geçer
Acı elma yagindan cok kişi bahsetti onu da deniyecem cnm. Kabızlık bende çok oldu doğumdan sonra bende çok ihmal ettim kendimi tabi. Çok sağolun:)

Onlarin yardimlari kendilerinin olsun
Lohusalik cok zor bir surec bir de anlayissiz insanlar eklenince dahada cekilmez oluyor.
Esin yada sen kv kp e yardima ihtiyaciniz olmadigini kendiniz herseyi yapabileceginizi soyleyin ve gitsinler.
Allah yardimciniz olsun bu sureci bir an evvel atlatirsiniz insallah :)
Canım ben kaç defa laf caktim anlıyorlar ama yine de gitmiyorlar. Allah a havale ettim benden bin beter olurlar inşallah.

Bizde mi sırtımızda baglasak valla zaten boynumda düzlesme var emzirmeden kaynaklı çıktı kucağıma alırken bile mahvoluyirum:KK43:
önceki yorumumda bahsettiiğim esnek Wrap sling bu mantıkla üretildi zaten ve ilk 3 ay kolik annelerine çok öneriliyor :) bide 2 yaşında bebeğin varsa çok rahatlık bebeğin kucağındayken bi sürü iş yaparsın

Canım öncelikle allah yardımcın olsun.bebeğine gelince de çocuğun iyesi batmıstır. Gaz sancısı vardır tabı ama bebek bırakıldığı an kendini toplayıp birden bagrıyorsa ondan olur.bebeğini yüz ustu yatır bacaklarını birleştir sırtına yavaş yavaş masj yap sonra sağ bacağıyla sol kolunu birleştirmeye çalış.sonra sol bacağıyla sağ kolunu hangi taraf bırlesmıyorsa orda ağrısı vardır.zaten bebek kendini toplar.herkesin kucağına verme yanlış bebek tutumları için kemikleri etine batıyor minigımızın.ben bunu hep yapardım bebeğim çok sakınlesirdi bebek yagıda kullanabilirsin
Aynen dedigi gibi yapıyor cnm. Kuşaktan bırakınca kendini toparlayıp bağırıyor. Dediklerini mutlaka uygulayacam inşallah faydası olur.

Sling edinin acilen. Bebeğini slingle sar koynuna slingde emzir slingde uyut. Müthiş birşey kolik bebekler için. Facede Babywearing Türkiye sayfasına üye olup takip edin, çoook büyük rahatlık hem bebek için hem sizin için.
Ben bu bakayım cnm bahsettiğin şeye. Her yolu deniyecem mecbur hangisi ise yaratsa onda devam edicem.

wrap sling ile koynuma alıp yürüyerek gezdirerek uyuttum 40ı çıkana kadar, 3 aylık olana kadar zorladı bii kolik, sonrasında rahatladı benim kuzum. Sizin de kısa sürer umarım.
Lohusa kadınla kavga eden adamlara da az vicdan diliyorum. Siz boşverin onları.

Arkadaşlar söylemiş zaten aynen 4. ayda geçti bizimkide.
Kaç kere acile götürdük geceleri. Nasıl bişeyse özellikle sabaha karşı azıtıyordu.
O ilaçlar falan gerçekten hikaye, yani bizde hiiiç etki etmedi.
Sabretmek zor ama sabır maalesef bide alışıyorsun bir süre sonra.
Allah kolaylık versin .

Bu kadar mı benzer yaşadıklarımız.. son seviye kolikti bebeğim. Acı elma yağı masajı, zeytinyağıyla masaj, popo deliğini ovma neler neler.. 4 çeşit mama ve 4 çeşit gaz ilacından sonra pes ettik. Kv kp ile oturuyorduk, kv.ye sözüm yok ama kp...... bize en son biogaia nispeten etki etmişti ama zinco verince kakasınıda yapamıyordu dikkatli kullan derim. Bizim koliğimiz 9.aydan sonra azalmaya başladı. Kısmen azaldı gün geçtikçe ama bu kezde 2,5 yaşına kadar uyku düzeni olmadı. Gece ağlamaları alışkanlık oldu, kalkıp oturmaya başladı vs.. çünkü evdeki stres ona yansıyordu. Bu sorun yüzünden 2 ayda 12 kilo vermiş, saçı beyazlamış, gözleri morarıp çökmüş biri olarak söylüyorum ki şuan lohusa olduğun için herşeyden daha çok etkileniyorsun ve strese girdikçe bebeğin daha da huzursuzlaşıyor. Elinden geldiğince tıka kulaklarını çünkü anne olan sensin ve o bebeğin en çok senin güvenine ihtiyacı var. İçinde bulunduğun çok zor bir durum, bende birlikte oturduğum için aslında evlilikten bişey anlamamışım, anneliğimden de öyle.. sanki ben bakamıyorum da abartıyorum gibi düşünülmüş hep. Şimdi bir bebek daha bekliyorum Allahın izniyle. Bir daha doğurmam dediğim zamanlar vardı halbuki. Sadece bebeğin huzursuzluğundan dolayı değil, birlikte oturmanın verdiği stres yüzünden. Bunlar hep zaman kaybı, düşünmeye bile değmezmiş. Sen yolun başındayken kendini toplamaya çalış arkadaşım. Bu zamanlarˆın geri gelmiyor, zoruyla kolayıyla bu bebekte bu evlilikte senin. Bırak kim ne derse desin. Şimdi bu kadar sıkıntılı bir bebeğin var ama bu süreç geçici. Bu dönemi atlattığında sen bile inanamıcaksın nasıl meleğe döndüğüne.

Bu kadar mı benzer yaşadıklarımız.. son seviye kolikti bebeğim. Acı elma yağı masajı, zeytinyağıyla masaj, popo deliğini ovma neler neler.. 4 çeşit mama ve 4 çeşit gaz ilacından sonra pes ettik. Kv kp ile oturuyorduk, kv.ye sözüm yok ama kp...... bize en son biogaia nispeten etki etmişti ama zinco verince kakasınıda yapamıyordu dikkatli kullan derim. Bizim koliğimiz 9.aydan sonra azalmaya başladı. Kısmen azaldı gün geçtikçe ama bu kezde 2,5 yaşına kadar uyku düzeni olmadı. Gece ağlamaları alışkanlık oldu, kalkıp oturmaya başladı vs.. çünkü evdeki stres ona yansıyordu. Bu sorun yüzünden 2 ayda 12 kilo vermiş, saçı beyazlamış, gözleri morarıp çökmüş biri olarak söylüyorum ki şuan lohusa olduğun için herşeyden daha çok etkileniyorsun ve strese girdikçe bebeğin daha da huzursuzlaşıyor. Elinden geldiğince tıka kulaklarını çünkü anne olan sensin ve o bebeğin en çok senin güvenine ihtiyacı var. İçinde bulunduğun çok zor bir durum, bende birlikte oturduğum için aslında evlilikten bişey anlamamışım, anneliğimden de öyle.. sanki ben bakamıyorum da abartıyorum gibi düşünülmüş hep. Şimdi bir bebek daha bekliyorum Allahın izniyle. Bir daha doğurmam dediğim zamanlar vardı halbuki. Sadece bebeğin huzursuzluğundan dolayı değil, birlikte oturmanın verdiği stres yüzünden. Bunlar hep zaman kaybı, düşünmeye bile değmezmiş. Sen yolun başındayken kendini toplamaya çalış arkadaşım. Bu zamanlarˆın geri gelmiyor, zoruyla kolayıyla bu bebekte bu evlilikte senin. Bırak kim ne derse desin. Şimdi bu kadar sıkıntılı bir bebeğin var ama bu süreç geçici. Bu dönemi atlattığında sen bile inanamıcaksın nasıl meleğe döndüğüne.
Inşallah geçecek cnm. Benimde sayımda beyazlar çıkmış en az 20 tane vardır. Gobegimde duruyor öyle göz atlarim zaten mosmor. Bel boyun ağrısı dehşet var. Uykusuzluk halsizlik de cabasi . Bende kp den çok çektim 3 senelik evliyim babamdan görmediğim hakaretleri azarlamalari ondan gördüm halen de görüyorum. Onun yüzünden eşimle sürekli kavgaliyiz. Allah a havale ettim. Senin de bebeğim hayırlı olsun cnm Rabbim evlatlarını size bağışlasın:)

Back