• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağlayıp ağlayıp susmayan bebek üstüne kv kp :((

Sling ile bebeğinizi giyin. Hem sıcaklık hem hareket gazına iyi gelecektir. Alerjiyi de mutlaka araştırın.

Bir süre geçmeyecek maalesef. Ve tecrübeme dayanarak söylüyorum bilimsel değil, ilk bebek kolikse diğerleri de kolik oluyor.
İlkinde 6-7 ikincide 5,üçüncüde 4 ay sürdü :)

Bulgur, süt ve süt ürünleri, baklagiller, bazı bitkiler sebzeler. Kesinlikle yemiceksin.
Elma yağıyla ayağının altına topuğundaki falan masaj yap iyi geliyor.
Bide damlaları ihmal etme, ağlaması kesilmeyecek ama katılarak ağlamasına engel olacaktır inşallah.
olmuyor yahu :)
benim ilki frlaketti her gece 9 da baslar 12 ye kadar susmadan aglardi
ikincide ise hic yasamadim cok sukur :)

kinu sahibi cok zor biliyorum ama gunumuz cocuklarinin yarisindan fazlasi kolikli maalesef , o kv kp koca uclusunu de al koy kapinin onune
senin sakin kalman lazim , sen sakinledikcr bebek de daha rahat eder hic takilma soylenenlere , cok ustune gelirlerse al ucunu gotur doktorun onune at , doktordan azari isitirlerse bi daha sana agizlarini acamazlar

Canım onu da deniyim valla bıktım diye cem artık çok zor :KK43:
Cok iyi anliyorum seni.. benim cocuklar uyumaz bogazlqrida kotu :) yilkardir uyku yok desem yeridir ama guzellikleride var tabii.. ilk oglumda tecrube yok vs. Her cocugun kendine gore huyu oluyo tabii...hani sunu yemeyim gaz yapar filan deniyo ya.. sen dikkat etsende ayni etmesende ben yediklerime cok dikkat etmedim acikcasi.. sutum olunca sevindigim icin.. diger oglumda oyle aglardiki susmak bilmezdi.. kv gelmisti ev kalabalikti vs. Cok sknti cektim.. gitmesini dort degil ondort gozle bekledim.. o gidene kadar ne duzenimi oturttum ne alisabildim. Bebegime bile alismak zordu.. fazla emmedi zaten.. yeterki icsinde mama icsin dedim :) kundak yapmisti onu uykulari biraz daha duzenli olmustu baslarda.. sonra gene aynisi oldu tabii..ama bi sure rahatlatti.. bu gunler gececek bunu bil.. cok zor uykusuzluk vs ama annelik zor cnm

olmuyor yahu :)
benim ilki frlaketti her gece 9 da baslar 12 ye kadar susmadan aglardi
ikincide ise hic yasamadim cok sukur :)

kinu sahibi cok zor biliyorum ama gunumuz cocuklarinin yarisindan fazlasi kolikli maalesef , o kv kp koca uclusunu de al koy kapinin onune
senin sakin kalman lazim , sen sakinledikcr bebek de daha rahat eder hic takilma soylenenlere , cok ustune gelirlerse al ucunu gotur doktorun onune at , doktordan azari isitirlerse bi daha sana agizlarini acamazlar
Kv neyse de kp o kadar anlayissiz ki. O kadar nefret ediyorum ki... Allah a havale ettim inşallah belasını bulur. Içim o kadar dolu ki,..

yorumları tamamen okumadm o yüzden sorulmuştur muhtemelen
kv kp neden sizde kalıyor ?
biran kendi bebegim canlandı gözümün önünde aynı sizin gibiydi cok gazlıydı sürekli aglardı
emerken kıvranır sancıdan ememezdı kucagımda gezeleyerek emerdi o zamanlar anlayamadık tabi.. herkes sütün yok cocuk doymuyor der birde üstüne mama verdiydik ah ah :KK43:
meğerse alerjik bir bebekmiş :KK43: cok gec oldu ögrenmemiz. 6 aylıkken ögrenmiştik
bizi sap simplex damla ve kimyon cayı kurtardı
ama bir süre böyle gider ne zaman hareketlenir o zaman biter sıknıtıları
mutlaka bir alerji uzmanına götürün

Usutecegini sanmıyorum cnm evi hep sıcak tutuyoruz. Bio gaia ise yariyor gerçekten bir nebze de olsa. Eşimin ailesiyle yaşamıyorum cnm bir süreliğine bizde ler haftaya gidecekler inşallah. Muskat ı nerde bulabilirim bide nasıl kullanılıyor cnm eşime diyim akşam alsin
Tamam cnm dogal bisi aktarlarda sariliyor ceviz gibi 1 tane alsa yeter buzdolabinda muhafa et kabugunu soy icini bicagin ucuyla rendele kucuk kucuk ama azicik hemn etki eder sutle damlat

yorumları tamamen okumadm o yüzden sorulmuştur muhtemelen
kv kp neden sizde kalıyor ?
biran kendi bebegim canlandı gözümün önünde aynı sizin gibiydi cok gazlıydı sürekli aglardı
emerken kıvranır sancıdan ememezdı kucagımda gezeleyerek emerdi o zamanlar anlayamadık tabi.. herkes sütün yok cocuk doymuyor der birde üstüne mama verdiydik ah ah :KK43:
meğerse alerjik bir bebekmiş :KK43: cok gec oldu ögrenmemiz. 6 aylıkken ögrenmiştik
bizi sap simplex damla ve kimyon cayı kurtardı
ama bir süre böyle gider ne zaman hareketlenir o zaman biter sıknıtıları
mutlaka bir alerji uzmanına götürün
Kv ve kp sözde yardıma geldiler yanima ama gitmek bilmediler. Haftaya gidecez diyorlar bakalım. Aşırı strese sokuyorlar öyle böyle değil. Peki siz süt alerjisi olduğunu nasıl anladınız? Nasıl teşhis konuldu? Ve tedavi şekli nasıl oldu?

Bebişinin bir kaç aya bir şeyi kalmayacak inşallah
. Aynı yollardan geçtim canım. Hiçbir ilaç ise yaramadı. Rezene çayı icirirdim ağlama saati gelmeden yarım saat önce gazıni hemen çıkariyordu ama aynı saatte yine ağlıyordu . Doktor arık kendi haline bırakın,ağlayinca sakinlestirmeye çalışın ama kendinizi de uzmeyin bu ağlamaların ona bir zararı yok
Büyüdükçe azalacak bitecek demişti. Öyle de oldu 4. Aylara gelince azaldı ,6. Ayda tamamen bitti. O günler geçmez gibi geliyor insana ama inan çabuk geçiyor,sen kendini üzme ,Allah bebeğine sağlık versin.

Cepten elektirik süpürge sesi aç uzağına koy cebi 1 saat içinde uyur

Aşırı ağlama herkesin dediği gibi 3, 4 ayda geçiyo, benimki de öyle olmuştu, biz de saç kurutma makinesini açıyoduk, onun sesinden sakinleşiyordu, bi de youtube'da white noise diye bişey açıyoduk, anne karnındaki sesi taklit eden bişeyler, "mother womb sound for baby" falan yazsan çıkar belki. Ama ilk aylar hep öyle... Herşeyi denedik, masaj vs, bizde bu ses çok işe yaramıştı, onun dışında çok ağlıyodu.

Canım Allah kolaylık versin öncelikle...
Benim kızımda da aynı sorun vardı 3 saat aralıksız aglardi ne yapsak ağlaması kesilmezdi şuan kv ve kp de yanında olduğu için daha çok gerildikce bebek seni emdikce ona da yansıyor.
Kızımda fon makinası sesi ise yaramıştı bi süre sesi duyduğu sürece uyuyordu kapatınca tekrar başlıyordu saatleri vardı ağlamak için sanki 17-20 arası 03-06 arası sürekli hastanedeydik anlayınca elimden bisey gelmezdi doğru hastaneye o gaz ilacı bu gaz ilacı derken sonunda doktorun biri bi ilaç yazdı o oldu sonra gaz maz h8c bisey kalmadı.
Sıcak havlu
Zeytin yağı ile masaj
Arabada gezdirmek
Sallamak
Kucakta tutmak
Bunların hiç biri ise yaramadı bi fon makinası sesi ve o ilaç derdimize derman oldu ve bi daha hiç çekmedi gaz sancısı inşallah seninkide hemen geçer.
Kimi bebeğe zinco ilacı iyi gelir ama benimkini iyice kötü yapmıştı inşallah sana kullandığın ilaç fayda eder ismini hatirlasam yazcam ilacı ama hatırlamıyorum.
Tamamen bitkisel bi ilacti sisesi büyüktü bi çay kaşığı verdik mi gün boyu rahattı :)
Sen güçlü ol ve stres yapma birazda senden yansıyor bebeşine

Kv ve kp sözde yardıma geldiler yanima ama gitmek bilmediler. Haftaya gidecez diyorlar bakalım. Aşırı strese sokuyorlar öyle böyle değil. Peki siz süt alerjisi olduğunu nasıl anladınız? Nasıl teşhis konuldu? Ve tedavi şekli nasıl oldu?
ek gıdaya geçtiğimiz zaman peynir yedikten sonra asırı kusma ve vücüdunda egzama ile şüpelendik
cocuk alerji uzmanına gittik ve teşhis konuldu ama doğdugundan itibaren varmış meğerse anlamaktan cok gec kalmıştık ne yazık ki.. sizin anlattıklarınzda direk alerji süphesi uyandırdı bende oğlumda aynıydı

Kolik sorununu 4 ay çekmiş, haftanın 3-4 gününü acilde geçirmiş biri olarak söylüyorum fisher price ın Türkiye'de artık olmayan ama letgo, tutumlu anne gibi sitelerde ikinci elini bulabileceğin titreşimli, müzikli kolik bebekler için tasarlanmış bir ürünü var. En fazla 150 TL falan fiyatı al ve rahat et.

Kızlar nolur bana akıl verin napayim. Bebeğim tam 1 aylık oldu ama aglamaalari bitmiyor. Az önce yine hastaneden geldik kolik bebek dedi doktor. Aşırı gazi var her emzirmeden sonra çıkarıyoruz ama nafile. 3 gündür emmeyi red ediyor emzirdigim zaman sancidan ağlıyor. Üstüne bu akşam kp ile tartıştık çok sorunlu bir adam Allah a havale ettim. Çocuk yerine koyar gibi azarladı beni. Eşimle tartıştık konuşmuyoruz onun yüzünden. Aşırı gerginim hastanede ağlıyorum gelen geçen bakıyordu bana çok utandım. Anason rezene kimyon hepsini içiyorum, yememe içmeme dikkat ediyorum ama yok nafile. Gazını bebeğim çıkarıyor ama yine durmadan ağlıyor, gecem gunduzum yok zaten. Hiçbir şekilde susmuyor aglayinca. Siz neler yaptınız nasıl atlattiniz? Lütfen tavsiye lere çok ihtiyacım var. Şimdiden chp yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. (Bu arada doktor bio gaiga ve zinco Damla vermişti onları kullanıyorum.)
Ben o saydıklarınızın hepsini kullandım,kolik olunca hiç bir işe yaramıyor.
Sinir harbi yaşamanız normal ,kp ile beraber mi yaşıyorsunuz.

Back