• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağlayıp ağlayıp susmayan bebek üstüne kv kp :((

Allah yardımcın olsun arkadaşım , kolik CD sine katılıyorum sacmasapan sesler ama anında susuyor bebek şaşırtıcı biçimde
Gaz masajı yap sürekli karnına ılık zeytinyağı ile saat yönünde olcak yoksa bağırsakları düğümlenir YouTube da videolari var
İkincisi kimyon koy bir fincana üzerine kaynar su ilininca çay kaşığı ile ver bebeğe hiç bir zararı yok
İlkinde çok çektim ikincide böyle yaptım çok rahat ettik
Hatta hemşire eltimede anlattım oda kimyonla büyüttü
Bide ben bio gia için iyi şeyler duymadım

Kızlar nolur bana akıl verin napayim. Bebeğim tam 1 aylık oldu ama aglamaalari bitmiyor. Az önce yine hastaneden geldik kolik bebek dedi doktor. Aşırı gazi var her emzirmeden sonra çıkarıyoruz ama nafile. 3 gündür emmeyi red ediyor emzirdigim zaman sancidan ağlıyor. Üstüne bu akşam kp ile tartıştık çok sorunlu bir adam Allah a havale ettim. Çocuk yerine koyar gibi azarladı beni. Eşimle tartıştık konuşmuyoruz onun yüzünden. Aşırı gerginim hastanede ağlıyorum gelen geçen bakıyordu bana çok utandım. Anason rezene kimyon hepsini içiyorum, yememe içmeme dikkat ediyorum ama yok nafile. Gazını bebeğim çıkarıyor ama yine durmadan ağlıyor, gecem gunduzum yok zaten. Hiçbir şekilde susmuyor aglayinca. Siz neler yaptınız nasıl atlattiniz? Lütfen tavsiye lere çok ihtiyacım var. Şimdiden chp yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. (Bu arada doktor bio gaiga ve zinco Damla vermişti onları kullanıyorum.)
Canım öncelikle allah yardımcın olsun.bebeğine gelince de çocuğun iyesi batmıstır. Gaz sancısı vardır tabı ama bebek bırakıldığı an kendini toplayıp birden bagrıyorsa ondan olur.bebeğini yüz ustu yatır bacaklarını birleştir sırtına yavaş yavaş masj yap sonra sağ bacağıyla sol kolunu birleştirmeye çalış.sonra sol bacağıyla sağ kolunu hangi taraf bırlesmıyorsa orda ağrısı vardır.zaten bebek kendini toplar.herkesin kucağına verme yanlış bebek tutumları için kemikleri etine batıyor minigımızın.ben bunu hep yapardım bebeğim çok sakınlesirdi bebek yagıda kullanabilirsin

Cnm benınkınınde felaket gazı vardı acillerdeydık her aksam neredeyse cocuk kendini sıka sıka kıpkırmızı olurdu masaj nafile getirdi cok zor durumda kalınca Bı ıkı kere fitil verdım onun haricinde aguline dıe gaz surubu var bu sure onu kullandım faydasını gördüm canin zinco fayda etmedi bana 2. Ayına gırereken Şükürler olsun gectı sayılır arada oluyo gene ama eskisi gibi degil bende cok stres yaptın Alah baska dert vermesini dedım kendı kendimi teselli ettim ama gececek canım bebegın buyudukce sen arkasını pışpışlamadam kendisi cıkartacak Altan üsten

Bu arada bir yerde okumuştum Afrika'da kolik bebek yokmuş.
Ordaki hanimlar bebeklerini sırtlarına bagliyorlarmis ve günlük hayatlarına öyle devam ediyorlarmış.Sallandıkca bebekte gaz kalmiyormus.Ne kadar doğrudur bilmiyorum paylaşmak istedim
Bu dediğiniz dogru olabilir. Annem de biz bebekken bizi sırtına bağlar çay toplarmış. Gaz nedir bilmedim hiçbirinizde der.

Kızlar nolur bana akıl verin napayim. Bebeğim tam 1 aylık oldu ama aglamaalari bitmiyor. Az önce yine hastaneden geldik kolik bebek dedi doktor. Aşırı gazi var her emzirmeden sonra çıkarıyoruz ama nafile. 3 gündür emmeyi red ediyor emzirdigim zaman sancidan ağlıyor. Üstüne bu akşam kp ile tartıştık çok sorunlu bir adam Allah a havale ettim. Çocuk yerine koyar gibi azarladı beni. Eşimle tartıştık konuşmuyoruz onun yüzünden. Aşırı gerginim hastanede ağlıyorum gelen geçen bakıyordu bana çok utandım. Anason rezene kimyon hepsini içiyorum, yememe içmeme dikkat ediyorum ama yok nafile. Gazını bebeğim çıkarıyor ama yine durmadan ağlıyor, gecem gunduzum yok zaten. Hiçbir şekilde susmuyor aglayinca. Siz neler yaptınız nasıl atlattiniz? Lütfen tavsiye lere çok ihtiyacım var. Şimdiden chp yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. (Bu arada doktor bio gaiga ve zinco Damla vermişti onları kullanıyorum.)
Cnm öncelikle allah kolaylık versin sana şöyle diyeyim bu kolik sorunu 3,4 aylık olduğunda kesilecektir napsın bebeciginin daha bağırsakları gelişiyor oluyor bu çocukta biz oğlum ilk doğduğunda düzenli olarak sab sipmlex 3 aydan sonra nurse harvey kullandık ve hiç gaz olmadı oğlum doktoru düzenli kullanımda ise yarayacağını söylediği için onun belirttiği dozda hergun verdim bebeğime dolayısıyla kolik problemi yaşamadık düzenli kullanım şart ama biraz büyüdüğünde de melisa,papatya ve biraz da anason demlerdim haftada 3 ya da 4 gece uykuları da öyle düzene girdi şu ana 1.5 yaşında ve geceleri 9 da yatar sabah 7 bucuga kadar uyur gecede 2 kere kalkar gündüzde 3 saat uyur yani demem o ki sabret gerekirse doktorunu değiştir ve üzülme gerilme bu bebeğine yansıyor cunku

Koliğin gaz yüzünden olduğu ispatlanmadı. Bebeğin dış dünyaya alışma süreci. Dolayısıyla gaz ilaçları belki iyi gelir diye verilir ve kolik bir bebekte işe yaramaz. Bence boş yere çocuğa kimyasal bir şey vermeyin. Malesef bir süre uzun uzun ağlayacak. İnçe bir beze hafifçe sarıp kucağınıza alın, şşşş sesi çıkarın. Biraz da sizin stresiniz etkiliyor.

Kolik bir bebekle , kayınpeder ve kayınvalide derdi mi çekiyorsun ? Hem de lohusayken :/ evini ayrı değilse ayır , düzenli gidip gelme varsa gitme , ayda bir git , telefonda gerginlik çıkıyorsa açma ..

Bebeğim 1 aylıkken kimselere tahammülüm yoktu ..hem kolik hem aşırı gazlı bir bebekle uğraşıp , kimsenin de derdini cekemezdim (benimkiler zararsız ama yine de tetikte oluyor insan:)

Bebis için de arkadaşların tavsiye ettiği YouTube videoları ve bebegime iyi gelen bir probiyotik vardı ama senin bebisinde ise yarar mı bilmiyorum ..

Canım benim kuzenim lahana yaprağını kaynatıp gece yatmadan once karnına koy demişti. Ben sacma bulmuştum ama araştırınca farkettim kara lahana gazı çekiyormuş.

Seni strese sokan herseye rest çek strese girme. Senin sakin ve huzurlu kalman lazım. Bebekler hissediyor:)

Bir de yediğin içtiğin dışında soguk almamaya çalış. Ayaklarını sıcak tut ozellikle. Allah kolaylık versin zor zamanlar.

kotu haber ne yaparsan yap gecmeyince gecmiyor bi sure.

iyi haber de bu sure 4 ay kadar.:KK49:
bebek hareketlenmeye baslayinca bu durum da ortadan kalkiyor.

bebegin uyudukca firsatin oldukca uyu dinlen. yasadiklarini yasamis bir anne olarak verebilecegim tek tavsiye bu sanirim

saglikla buyut bebegini.
Çok sağol cnm inşallah daha çabuk geçer zira tükenmek üzereyim.

Doğum sonrası kv yardımcı olmak için geldi kp de tek kalmadığından o da gelmek mecburiyetinde kaldı.
Onlarin yardimlari kendilerinin olsun
Lohusalik cok zor bir surec bir de anlayissiz insanlar eklenince dahada cekilmez oluyor.
Esin yada sen kv kp e yardima ihtiyaciniz olmadigini kendiniz herseyi yapabileceginizi soyleyin ve gitsinler.
Allah yardimciniz olsun bu sureci bir an evvel atlatirsiniz insallah :)

Sling edinin acilen. Bebeğini slingle sar koynuna slingde emzir slingde uyut. Müthiş birşey kolik bebekler için. Facede Babywearing Türkiye sayfasına üye olup takip edin, çoook büyük rahatlık hem bebek için hem sizin için.

yaşadıklarının benzerini yaşadım. bebeğim koli k bebek kayınvalidem tepemde. o kadar aşırı kötü kolikliği yoktu ama bazen ağlama krizleri tutardı. 3 aylık olduğunda geçiyor merak etme. ama 3 ay dolana kadar çekecek bebiş. sebebi bağırsakları henüz gelişmediği için gazını kendi çıkaramıyor ve çok sancı yapıyor. sen düşünsene miden gaz dolsa çıkarmaazsan ne kadar çok acı çekersin?
lütfen internette forumları oku facebook ta anne bebek gruplarına gir.
kolik bebek için hçbir ilaç işe yaramaz. en iyi ilaç ANNE KUCAĞIDIR. kendine bir esnek sling edin internetten alabilirsin. bebeğini sürekli kucağında taşı. afrikadaki bebekler hiç gaz sancısı yaşamazmış neden çünkü 24 saat anneleri sırtında taşırlar onları.
internette ayşe öner gaz masajı var youtube da onları aç izle bebeğine sürekli gazını çıkarmasıa yarımcı olacak masajlar yap.
bi keresinde bebek kriz geçirdiğinde ben bi koca dolu sıcak suya sokmuştum karnına masj yapmıştım o biraz rahatlattı ve uyudu. ılık suda banyo yaptırmak da işe yarıyor karnını rahatlatır. geçmşi olsun kuzuya. özelden mesaj atabilirsin he rşekilde yardımcı olmaya çalışabilirim.

Elma yağı ile masaj yapabilirsin ben damla olarak ilk başta zinco tu demedim baktım olmadı sap simpleks diye bi damla aldım zaten üçüncü ayda geçti şükür bol bol oku damlasını değiştir bebeğinden başka kimseyi de kafaya takma

Canım benim kuzenim lahana yaprağını kaynatıp gece yatmadan once karnına koy demişti. Ben sacma bulmuştum ama araştırınca farkettim kara lahana gazı çekiyormuş.

Seni strese sokan herseye rest çek strese girme. Senin sakin ve huzurlu kalman lazım. Bebekler hissediyor:)

Bir de yediğin içtiğin dışında soguk almamaya çalış. Ayaklarını sıcak tut ozellikle. Allah kolaylık versin zor zamanlar.
Çok sağol cnm :)

yaşadıklarının benzerini yaşadım. bebeğim koli k bebek kayınvalidem tepemde. o kadar aşırı kötü kolikliği yoktu ama bazen ağlama krizleri tutardı. 3 aylık olduğunda geçiyor merak etme. ama 3 ay dolana kadar çekecek bebiş. sebebi bağırsakları henüz gelişmediği için gazını kendi çıkaramıyor ve çok sancı yapıyor. sen düşünsene miden gaz dolsa çıkarmaazsan ne kadar çok acı çekersin?
lütfen internette forumları oku facebook ta anne bebek gruplarına gir.
kolik bebek için hçbir ilaç işe yaramaz. en iyi ilaç ANNE KUCAĞIDIR. kendine bir esnek sling edin internetten alabilirsin. bebeğini sürekli kucağında taşı. afrikadaki bebekler hiç gaz sancısı yaşamazmış neden çünkü 24 saat anneleri sırtında taşırlar onları.
internette ayşe öner gaz masajı var youtube da onları aç izle bebeğine sürekli gazını çıkarmasıa yarımcı olacak masajlar yap.
bi keresinde bebek kriz geçirdiğinde ben bi koca dolu sıcak suya sokmuştum karnına masj yapmıştım o biraz rahatlattı ve uyudu. ılık suda banyo yaptırmak da işe yarıyor karnını rahatlatır. geçmşi olsun kuzuya. özelden mesaj atabilirsin he rşekilde yardımcı olmaya çalışabilirim.
Çok sağol cnm çok güzel yazmışsin Ayse öner in videosunu izledim çokta ise yariyor ama benim bebeğim hiçbir şekilde susmuyor gazi olmasa bile susmuyor. Kp ve kv yi Allah a havale ettim inşallah bin beter olurlar benden.

Çok sağol cnm çok güzel yazmışsin Ayse öner in videosunu izledim çokta ise yariyor ama benim bebeğim hiçbir şekilde susmuyor gazi olmasa bile susmuyor. Kp ve kv yi Allah a havale ettim inşallah bin beter olurlar benden.
canım gazı yok zannediyosundur gazını çıkarsa bile hepsini çıkaramıyor kalanı ile de ağlıyodur benimki çıkarırdı gaz srekli pırt pırt oh derdim yani benden o kadar gaz çıkmaz ama hala ağlardı. bi keresinde 2 aylıkken doktora gitmiştik doktor heralde yeni yedi gazını çıkarmadınız dedi bizde yoo çıkardık dedik çok şaşırmıştı ama çok gazı var şu anda çok şiş göbeği demişti. bebeğim o kadar kötü oluyordu ki ağlamaktan sesi kısılmıştı yavrumun. gaz ilaçlarına karşı olmakla birlikte doktor tavsiyesi ile bitkisel nurse harveys şurup verdim günde 3 defa. onunla birlikte tam rahat olmasa bile o kadar kriz geçirmiyordu. bir de doktor muskatı ince rende ile rendeleyin mamasına katın demişti ben emzirmiyodum. ayrıca rezene çayı iç bol bol. bana bebeğe içir demişti ama sen emzirdiğin için sütünden geçer.
bi keresinde 4 saat bounca ağlamıştı hiçbişekilde uyutamamıştık en son salonda misafirler vardı getirdim ortadaki puf a koydum orda kendi kendine uyuyakaldı gazı birden geçti heralde ve o kadar gürültüye uyanmadı. uyanacak diye korkumuzdan altındaki örtü ile yatağa taşımıştık.
ikincisi, yüz üstü yatırmayı önermiyorlar ama ben yüzüstü yatırmakta çare buldum sırt üstü yatınca sürekli uyanıyordu yüzüstü olunca karnına basınç olduğu için rahat ediyordu çocuk deliksiz uyuyabiliyordu ama sürekli izliyordum boğulacak mı diye. benimki kafasını sağa sola çok rahat çeviriyordu ona güveniyordum ama sen çok dikkat et ilk birkaç gün mutlaka gözetimin altında tut boğulmasın sakın.

her ağladığında emzir sen zaten ilk günlerin sürekli emzirmeyle geçmesi lazım hem bebek de senin kokunla sakinleşir.

Bu arada bir yerde okumuştum Afrika'da kolik bebek yokmuş.
Ordaki hanimlar bebeklerini sırtlarına bagliyorlarmis ve günlük hayatlarına öyle devam ediyorlarmış.Sallandıkca bebekte gaz kalmiyormus.Ne kadar doğrudur bilmiyorum paylaşmak istedim
Bizde mi sırtımızda baglasak valla zaten boynumda düzlesme var emzirmeden kaynaklı çıktı kucağıma alırken bile mahvoluyirum:(

Back