- 14 Şubat 2018
- 123
- 73
- 32
-
- Konu Sahibi Fatmagul46
Çalışırım size yük olmam falan ne çirkin muhabbetler onlar sizi ezdikçe ezmiş size maşallah ezildikçe ezilmişsiniz.herşeye evet diyip boyun bükmemeniz gerektiğini tecrübe etmişsinizdir inşallah.üzülmenize değmez belki 4 yıl kaybetmişsiniz ama ömrünüzün geri kalanını kurtarmışsınız buna odaklanın ve şükredin bence
Yaş 25 yazmışsın. Öyleyse ne evde kalması benim o yaşta evlenmek aklımın ucundan bile geçmiyordu. Eşimle 27de tanıştım. 28de evlendim. Ki evliliğe ikna edilen ben oldum hala erken olduğunu düşünüyordum.Aay mesajınız beni çok rahatlattı teşekkür ediyorum gec mi oldu evde mi kaldım gibi düşünceler hep aklımda vardı.
okurken bunu bir erkek mi yazıyor acaba dedim. ne çok fedakarlık yapmışsın.
nişanlın adam değilmiş boşver sen. bu devirde herkes paraya bakıyor. hani okuldan tanışmasan görücü usulü olsa anlarım çalışan biriyle evlenme isteğini ama şu durumda resmen parayı tercih etmiş.
kaldı ki ben de Antepli olmama rağmen yazıyorum Antep kaynanaları fena olur. hiç üzülme kurtulmuşsun.
onlar erken derken önce biz sömürelim sonra kalanıyla evlenir demek istemiş.
bir de bizim buralarda kapı kapı gezip öğretmen kız arıyorlar üstüne de soruyorlar sözleşmeli mi kadrolu mu diyedüşün durumun vehametini.
Inan korkarak okudum... şimdi evlendim yazacak diye.
Ya böyle bir adamı hadi kendine yakıştırdın, zavallı ailene damat, dünür diye bu insanları karıştıracaktın.
Yok size yük olmam, ona gerek yok bunsuz da olur...gece yarıları ilaç götürmeler, evlenmeden yemek yapmalar...kpss yi geçsen maaş kartını da verirdin sen. Bir yüz görümlük olarak araba teklif etmedeğin kalmış bu damat adayınaa.
Ya nasıl bir kafa yapısı insana kendini bu kadar değersiz hissettirir ki? Anladığım kadarıyla sizi sevgiyle de büyütmüş aileniz.
Yani kisura bakmayin ama disardan bakinca yamanmak icin cok ugrasmissiniz gibi gorunuyor. Kiz evi naz evi derler hic duymadiniz mi? Ayrica calisir yuk olmam ne demek? Calismasanizda evlendiginizde esinize zaten yuk olmamaniz lazim. Boyle sey mi olur. Azcik kendinizi degerli gorun ki karsinizdaki de oyle gorsun. Siz simdi gecmisi unutun. Gelecege bakin. Atanmaya calisin. Bir daha da bu hatalari yapmayin. Onemli olan ders cikarmaniz. Umarim yasadiklarinizdan bir ders cikarmissinizdir.
Benim halimi en iyi siz anlarsınız zaten anlamışsınızda nedir bizim bu Anteplilerden çektiğimiz
Allah kurrtarmis. ben olsam fakir fukara doyurur. yatar katar sukrederdim.
he canim he antepte ev yok, dag tas ev, bari adam akilli bahane üretselerdi, belli ki bastan beri seni istememisler, antepli bi aile olacak herseyi geline yaptiracak, hayatimda böyle bisey görmedim, gelinligini hele kendin almanseni istemeyen aile ile mutlu olamazsin( kendimden biliyorum) Allah karsina kendisi ve ailesi düzgün iyi insanlar cikarsin...
Sizin için kötü bir tecrübe olmuş...Dilerim bundan sonra yüzünüz güler.Yüce Rabbim kıymet bilenlerle karşılaştırsın
Gelinlik yine yakışır dahada güzel olursun ama sana damat yakışmamış. Yat klak dua et öyle bir aile ve insanla evlilik mi geçer AllahaşkınaMerhaba arkadaşlar. Hayatta bazı insanlar görürüz boynu bükük, gözleri buğulu, yorgun... İşte bende onlardanım yaşadıklarıma nerden başlasam bilemiyorum. Üni 3.sınıfta üniversiteden biriyle tanıştım efendi bir insandı. Tanıştıkça birçok ortak yönümüz olduğunu fark ettik aşık olduk. Aşkımız zamanla büyüdü çok seviyordum her hafta ona mektup şiir yazıyordum üzdüysem gül alıyordum yurtta kalıyor diye yemekler yapıp götürüyordum doğum günü olursa her doğum gününde 4 farklı hediye alırdım sırf yalnız kalmasın diye dersten kaçardım onun için okulu ihmal ettim canı sıkılınca sepet hazırlardım pikniğe giderdik bir gün unutmam midesi ağrıyordu yurttan çıkması yasaktı gecenin 11inde kız başıma evden ilaç götürüp parmaklıklar ardından vermiştim o zaman yağmur yağmıştı acayip ıslanmıştım gözlerimin içine bakan adam atandı memleketine gitti herşey alt üst oldu her hafta kavgalar başladı beni sürekli ezdi ben okulu uzattım atanamadım diye o sıralar ailevi problemlerimde vardı çok zor durumdaydım mesafe var dedim dediklerini yuttum affettim benim okul uzamıştı bitirdim babam beni karşısına aldı kızım seni istemeye gelenler oluyor ne diyelim deyince anlattım görüştüğüm biri olduğunu.Babam tanıştı onayladı ailesi geldi herşey peri masalı gibiydi söz oldu ben yük olmayayım diye nişan istemedim sonra kendisi askere gitti onun gitmesiyle peri masalı oldu kabus annesi sürekli erken oldu daha gençsiniz düğünü iki yıl sonra yapalım dedi kendileri antepte yaşıyor antepte ev yokmuş olmaz dedi sesimi çıkarmadım oğlu izne geldi düğün tarihi belirledik annesi mobilyaları ben seçtim dedi onada tamam dedim düğün yapmak istemediler ona da tamam dedim izin bitip askere döndü annesi kardeşi ve abisinin eşi beni istemiyorlarmış hiçbirine bişey yapmadım yemin ediyorum hepsini el üstünde tuttum hep sustum sevdiğim adam askerde bir yandan Kpssye çalışıyorum bir yandan ailesi sürekli iyi çalış atan diyor bir yandan aileme söylesem üzülürler genç kızım çeyiz yapıyoruz onun yoğunluğu bir yandan psikolojim bozuldu. O askerdeyken sırf yük olmayayım diye gelin ayakkabımdan tutun nikah şekerime kadar kendim aldım ailemin karşı taraftan hiçbir beklentisi olmadı annem babam melek gibi insanlar zaten ne dersen evet derler kendi oğulları gibi kabullendiler kpss oldu bitti girdim çalışamadığım için 60 aldım bunu öğrenince aileai kendisi sen ne yaptın millete 60 aldı demeye utanırız atanamadın dediler dedim bu yıl olmadı ama seneye atanırım ücretli yaparım özel okula başvururum size yük olmam dedim askerden geldi bizim tartışmalar gittikçe büyüdü annesi en son aradı bizim durumumuz yok düğün yapamayız sen istediğini diretiyorsun düğün tarihi erker oldu dedik maddi manevi oğlum yıprandı dedi bağırdı ben de ağladım sonra annemi arayıp bağırınca bende ipler koptu çünkü annem sessiz bir insan ve kimse annesine bağırılmasına dayanamaz bende aradım böyle giderse bu iş biter dedim iki gün kimse aramadı en son babama mesaj atıp eşyaları istemişler benim 4 yılım boşu boşuna gitti ne diyeyim Allah büyük. Bu olayın üzerinden 6 ay geçti Rabbim sabrını verdi üstesinden geliyorum ama bazen daralıyorum bi de gelinliğimi almıştım o kadar güzeldiki çok yakışmıştı kendimi prenses gibi hissetmiştim en çok ona ağlıyorum giymek nasip olmadı
Bacim sen ne yaptin kendine boyle Allah askina?
Keske biraz kendi degerinin farkinda olsaydin da sana bunlari yasatamasalardi.
Giden 4 yil olsun bosver bir omur de gidebilirdi.
Kendine değer vermemişsin ki başkası sana değer versin. Bu aşk değil, sen bildiğin kölelik yapmışsın ona. İki sevgili olmamışsınız, o senin efendin olmuş. İyi ki de bitmiş, karşı tarafın senin için hiçbir fedakarlık yapmasına izin vermemişsin. İlişkiyi tek başına sırtlamaya çalışmışsın, ama ilişki iki kişiyle olur tek başına değil. Yaşadığın da aşk değilmiş. Karşı taraf zaafından yararlanmış, sen de buna izin vermişsin. Muhakkak çıkardığın dersler olmuştur, umarım sonraki ilişkilerinde bu hataları tekrarlamazsın. Özsaygı ve özgüven problemin var diye düşünüyorum bu da haliyle aşk algını da etkilemiş, bunun için terapi almanı da tavsiye ederim.
Şiirler güller deyince ben erkek sandım sizi niyeyse..
Vallahi evlenmediğinize çok sevindim.
Şimdi üzülün üzülecekseniz.
Geçmişe dönüp 4 yılın ziyan olması,geleceğinizin berbat olmasından evladır.
Çok fazla iyi olmuşsunuz.Sizi istemeyene tırnağınızı göstermeyin,ne diye altlarına serildiniz.
Şimdi toparlanın karışın hayata.
Sizi atansanız da atanmasanız da el üstünde tutacak insan mı yok?
Çok şanslısınız hâlâ şansınız var,o adamın kölesi olmadınız.
Ne mutlu.
Bundan sonrasına mutluluklar dilerim...
Hayatımda ilk defa aşık olmuştum ilk defa bir erkek bana ilgi göstermişti daha 22 yaşındaydım o zamanlar ne tecrübem olabilirki