Ağlamaktan Gözlerim şişti :(

Çok üzüldüm canım durumuna eski konularından da az çok hatırlıyorum. Hatanın en büyüğünü aynı eve çıkmakla yapmışsın. Birkaç sene böyle idare edip kendi evimizi alalım diye düşünmüşsünüz sanırım ama hayat şartları maalesef buna izin vermiyor. Herkesin kendi evi, insanlar sadece kendi rahatlıklarından ödün vermemek için kiraya çıkıyor az bir maaşla. Ki önceden eşinin geliri yetermiş kiraya çıkmanıza.

Gerçi olan olmuş artık bundan sonra ne yapabilirim diye düşün. Kendini daha fazla ezdirme. Aynı evde oturunca illa ki kazandığından yardım etmen gerekirse sen belirle bu miktarı. Yani senin paranı yine kayınpeder sana vereceğine sen bir miktarını mutfak masrafları için ver. Kalanını zaten haftalık bize veriyorsunuz biz hallederiz diyin. Eğer ki bunu da yapamıyorsan bir an önce eşine sert çık, kavga etmeden direkt net ol ya iş bulsun ya da böyle gitmeyecek de. Kendi ailenden çekindiğini bize söylediğin gibi eşine de söylediysen hiç çekinmez. Nasıl olsa bir yere gidemeyeceğini bildiğinden iyice salar kendini. Gücü kuvveti yerinde genç bir adama yakışır mı eşinin parasını yemek, babadan harçlık almak?

Bir de resimlerini gördüm daha çok gençsin, eşinin ailesi de senin gençliğinden, iyi niyetinden yararlanıyorlar. Şuna eminim ki bundan 5-6 sene sonra ne kadar safmışım, ne kadar kullanılmışım diyeceksin, belki şimdiden demeye başladın bilemiyorum. Allah yardımcın olsun, ağlamak çözüm değil, biraz kendine güven kavgayla değil net bir tavırla eşini yola getirmeye bak. Gelirse ne ala..

Ben sana açık ve net söylüyorum çık işten yada boşan ya da sesini kısıp mutlu mesut devam et hayatına.

Başka ne denilebilir ki?:13:
Baştan herşeye tamam denmiş, bu düzen kabul edilmiş, kayınpedere maaş en baştan teslim edilmiş, adam da ona göre bir düzen tutturmuş vs vs.

Kökten çözüm için ayrı eve çıkma yollarını arayın..
Tabii kısa vadede mümkün olmayabilir ama zemin hazırlayın eşin iş bulunca iyi kötü demeyin, ayrı eve çıkın.
O zaman maaşın da senin olur hayatın da..

Yoksa telefon konusu biter başka konu çıkar..
Sen de anca burada içini dökersin bize ama evde değişen birşey olmaz emin ol.

Valla haklısın arkadaşım , konuyu okurken bende sinir oldum. Ama biz ne dersek diyelim konu sahibesi arkadaş fikri sabit. Bir yararı olacağını sanmıyorum.

sabit olan fikrim nedir anlayamadım

Konuyu sabırla okudum, hayretler içinde kaldım. Arkadaşım sen evli değilsinde kendini evli sanıyorsun. Gözlerini aç n'olur. İlla bir aile bakmak istiyorsan kendi aileni bak. Bu insanlar senin ailen değil, senin iyiliğin düşünülmüyor ve eşinde buna ortak oluyor. Herkes gayet rahat farkında mısın? İnan çok üzüldüm yaşadıklarına ama mantıklı davranmaya çalış, önce can sonra canan demişler.Yapılmış her yorumu tekrar düşün, çünkü buradaki herkes senin iyiliğini istiyor.

mmaşını kayınpederin mi alıyor arkadaşım seni gelin olarak mı aldılar hizmetçi olarak çıkın ayrı bir eve eşin hiç bir iş yapamıyorsa kahvede çaycılık yapsa iş bulana kadar harçlığı olur allah aşkına çek eşini kenara konuş allah yardımcın olsun zor valla

Allah allahh siz neden aldiginiz maasi k.pederinize veriyorsunuz..
Gorulmus bir sey degil walla ... Cok sasirdim....
Ne zamana kadar boyle olucak .....
Sizi tebrik ediyorum cok iyi dayaniyorsunuz...

Bence eşinizin iş bulmasıyla bu iş çözülmez!
Neden derseniz koskoca adamın kendi düşünmesi gerekmez mi?
Evlendim,eşim var,ayrı bir ailem var.
Anamın babamın yanında ne yapıyorum ben böyle diye?
Eşiniz sorumsuz ve tembel arkadaşım bence bunu kabul edin!
Bir erkeğin evde yatması, eşinin babasına para sayması, hatta babadan harçlık alması ağrına gitmeli diye düşünüyorum ben...
Kuyumcuymuş,mühendismiş hiç önemli değil!
Adam çalışkan olacak o kadar!
Boşanın diyecem yine kızacaksınız biliyorum..
Söylemimi değiştireyim bari; beni kendine ve ailesine maddi manevi bağımlı,köle yapan aciz adamdan boşanırım ben..
Siz çözüm üretmeye devam edin..Zaten eşiniz sizi asla bırakmaz sizin de ayrılmaya niyetiniz yok..
Sizin iteklemenizle bu evlilik böyle gelmiş böyle gider!
Zihniyet asla değişmez çünkü..

Ay ne garip insanlar varya. En güzeli canım sen biran önce birikim yapıp onların yanından ayrılmaya bak. Ne ya öyle 1 ay çalış sonra hop götür adamın eline ver oldu. Ne anladım ben o işten.

çok yazık sen kendine değer vermiyor musun arkadaşım? Eşini seviyor olabilirsin ama aç gözünü..çık işten hemen zaman kaybetme 1 yıldır çok kötü alıştırmışsınn sen bunları..kullanıyorlar senii..sen hele bi işten çık bak o zaman durumlar nasıl değişiyor..

Ay ne garip insanlar varya. En güzeli canım sen biran önce birikim yapıp onların yanından ayrılmaya bak. Ne ya öyle 1 ay çalış sonra hop götür adamın eline ver oldu. Ne anladım ben o işten.

kızın eline maaşmı kalıyor ayol birikim yapsın ne birikimi harçlık alıyor kendi maaşından.allah kolaylık versin canım sana ne diyelim başka aslında tam boşanmalık kızma ama.

eşin işe girince durumunuz değişecek mi ki?
bu kez de eşin senden fazla maaş alırsa, fazla olan eşinin maaşı babaya verilir, sizde, senin maaşında kendinize harçlık yaparsınız..
böyle olma ihtimali var mı acaba?olabilir mi?
ayrıca laale arkadaşımız doğru söylemiş canım, alınma..
eşinin, babasının eline maaş saymanı, kaldıramıyor olması lazımdır..

zor durumunuz sadece 50 tl harclikla olucak gibi degil
bugün olursada yarin yine baska yerdenn patlak vericek bu durum
en iyisi temelden cözüm bulmak
bazi seyleri esine kabullendirmelisin ne olursa olsun bi zahmet calismali
hangi is olursa olsun

geçen sayfalardan birinde yazdım:

köydekiler gelin alır ya hem eve hem tarlaya koşsun diye arkadaşımızın durumunu modernleşmiş hali.....

Arkadasim siz kac yasindasiniz ?
Ailenizin bu durumdan haberi var mi ?
Lutfen biran once o evi terk edin...
Sizi daha fazla somurmelerine musade etmeyin...

kızın eline maaşmı kalıyor ayol birikim yapsın ne birikimi harçlık alıyor kendi maaşından.allah kolaylık versin canım sana ne diyelim başka aslında tam boşanmalık kızma ama.

Tamam işte vermesin biriktirsin diyorum bende ama o ilede zor. Allah yardım etsin.

bravoo.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…