Ağır yorumlar gelecek,kınayacaksınızda hatta kimseye diyemiyorum derdimi.

Muhakkak kötü şeyler yazan olacaktır ama insan kınadığını yaşamadan ölmez, o yüzden umarım yorum yapan kk üyeleri kendilerini ve çocuklarının böyle birşey yaşama yapma ihtimaline karşı daha dikkatli yorum yaparlar.
Öncelikle merhaba, yaptığınız doğru değil ki yaş olarak çok küçüksünüz. Hata olarak nitelendirilen şey 1 kez olur yani son olur eğer 2 ...3.. gibi sıralanacaksa hata olmuyor malesef bile bile yapılan bir duruma dönüyor.
21 yaş için şuanda kendini geliştirme iyi bir okul gibi şeyler yada kariyer planları yapman gerekiyor bence..
İnsanlar yanlış yapabilir kendini suçlama ama dediğim gibi hata 1 kez olur yani son olur.
Erkek arkadaşınla konuşup devamının olmayacağını belirmelisin bence.
O senle evlenmeyen erkekler yada böyle düşüneceğin düşündüğün adamlar bakir miyiş ki sen bu kadar kendine dert ediyosun bunu? İnşallah erkek arkadaşınla evlenirsin ama evlenmeme durumuna ihtimalen iyi bir okul iyi bir iş güzel bir çevre ve iyi insanlar olmalı ki yanında hem sen güçlü olasın hemde çevrende öküz erkek olma ihtimali azalsın.
Herşey bekaret demek değil. Bekareti olupta neler neler yapanlar var namusluyum edepliyim bakireyim diyip övünen

Bak burada yazılan hiç bir şeye kulak asma, seni yargılayanda olur kınayan da ne biçim insansın sen diyende...

Önemli olan senin yaptığının arkasında durabilmen, bunu isteyerek yaptın bitti gitti gerisi kimseyi ilgilendirmez...

Yok günahmış, yok hesabını nasıl vereceksinmiş, kime ne??
O herife de mecbur değilsin, seni seven anlayan elbet çıkacak karşına...

Seni yargılayanlar dört dörtlük mü? Hatasız mı? Yazılanları oku geç, etkisinde kalma kendini yargılama...

Aslnda En baştan Bu konuyu buraya açmakla hata etmişsin ama Olan oldu artk saçma psikolojiden çık ve olağan hayatına devam et...

Çevreni gerçekten merak ettim.Ağabeyin eminim önemsemiyordur çevrenizde bu kadar normalse.Nasıl bir çevreyse artık...

Hiç bir insan benle evlenemez nedemek ya. Sen bekâretin kadar mı vardın ne oldu o gidince kişiliğin falan hepsi mi gitti. Yapma bunu kendine. Sadece bu konular çok tehlikeli bekaret önemli bir konu değil pişman olursun bir daha birlikte olmazsın olur biter pişman olmazsın devamı gelir senin bilecegin birşey. ama Allah korusun böyle bir şekilde hamile kalırsan bu önemli bir konu. Sonra ben bi hata yaptım çocuk aldırıcam dersen o hata olmaz cinayet olur. Bilinçli yaşa yaşayacaksan da.

Bence kimse yargılamadı 1 2 kişi dışında.İnsan yanılabilir
Ama herkes öyle normalleştirdi ki,ne var yani normaal,ben de yaptım diye.siz de benim çevrem zaten hep öyleki dediniz,çoğu tepkiler buna.

Çevreni gerçekten merak ettim.Ağabeyin eminim önemsemiyordur çevrenizde bu kadar normalse.Nasıl bir çevreyse artık...

Normal diye bir şey yazmışmıyım ben? Böyle birşey okudun mu sen yazdıklarımdan?

Kınadığını elbet bir gün yaşarsın, o halde ne bu afra tafra?

Hee biz çok genişiz midesiziz mevzuyu oraya getiriyorsan hiç problem değil istediğini düşünebilirsin, fikirlerin zerre umurumda değil...

Ama kınama küçümseme alaycı tavır takınma, yarının sana ne getireceğini bilemezsin!..

Kız adamda adamlık bırakmadın sakin ol:)))
Sanki adam kızla ilişkiye girince ayrılmış gibi konuşmuşsun ayrıldıklarını söylemiyor :)))

Ama herkes öyle normalleştirdi ki,ne var yani normaal,ben de yaptım diye.siz de benim çevrem zaten hep öyleki dediniz,çoğu tepkiler buna.

Elbette normal değil, ama yapılmış bir hata niye üzerine gidelim ki? Geri mi getiricez zamanı?

Önemli olan bundan sonra akıllı davranması...

Gerçekten de etrafımda bakire olmayan çok, sevmiş sevişmiş her ne ise...

Burada da kaç konuda okuduk gözüme çok yakışıklı gelen herkesle dayanamıyorum yatıyorum, evli dahi olsa yatıyorum diye. İşte buna tepki veririm ki o konuda verdim de...

Ama bu konu çok başka...

Hepimizin kız evladı olabilir veya olacak, ben bunu kınamaktan korkarım...

bu nasil bir akil yoksunlugu?
21 yasindaki bir beyin nasil sevdigi insanla bedenen ve ruhen zorlamaya ugramadan, kendi hur iradesiyle yasadigi bir cinselligi; katillik-hirsizlik gibi adli bir sucla bir gorebilir?
yorumumun basinda sordugum soru icin ban yiyeceksem de kabulumdur, diyerek devam ediyorum.
evladim,
gittigin okullarn yetistigin aile sana kaldiramayacagin yukler altina girmeyi ogretmedi mi?
boyle bir sorgulamaya girdigine gore ne zihnen, ne de ruhen cinsellige hazir degilmissin.
kendi adina ve gelecekte senden var olacak nesiller icin yapacagin en dogru sey kendini gelistirmek.
ahlak, elbette ki dunya uzerinde var olan en degerli olgulardan biri. ancak suregelen bir iliskide, istismar edilmeden yasanilan bir cinsellik kati suretme ahlaksizlik degil.
belirtmek isterim ki bu tur suclamalarin arkasi hisetir, obsesyon ve daha niceleri...
aklini basina topla, iliskini yasina uygun sekilde yasa.
okula gidiyorsan derslerine, calisiyorsan isine tutun.

Merhaba
Profilinize baktım evliymişsiniz. Rabbim yuvanıza huzur mutluluk versin.
Ama evlenmek kadını kurtarmıyor biliyorsunuz. Anneannem rahmetli "Allah kadın kısmını mezarda da muhafaza etsin" derdi.
Yarınımızın ne olacağı belli mi?
Benim ne olacağım belli mi?
Kendi halinde bir insanım, bir anlık gafletle katil olmayacağım belli mi?
Hayatı yaşıyoruz bir kısmı tercih büyük kısmı kader.
Bu kızcağızın yaptığı doğru mu?
Doğru ya da değil sıkıntısını o çekiyor.
Size bana zarar verdi mi?
Hayır
Peki o zaman?

Ahlakı, namusu, şerefi, haysiyeti ciddiye alan biri olduğunuzu düşünerek soruyorum bu genç kızlar için üzülüyor musunuz?
Cevabınız evetse yapacağınız şey şu: namuslu, ahlaklı, şerefli erkek çocukları yetiştireceksiniz. Bu çocuklar öyle güzel olacak ki madem günah helali olmayan kadına gözünün ucuyla bile bakmayacak, madem ayıp edebiyle yaşayacak.
Erkek cinsinin bu kadar edepsizce davrandığı bir dünyada kimse bir zar yüzünden gencecik kızın hayatını karartamaz da sorgulayamaz da.
Onun vicdan azabı o'na yetiyor zaten. Kimseye düşmez onu ayıplamak.

Aboww yapan degilde bekaretini soran kisi mi ahlaksiz oluyomus :)

Kinama filanda degil benimkisi her zmn korkarim buyuk konusmaktan.. hata ise biz kullar icin elbet,. Ama bu kizcagiz yapmis bi hata ama arkasinda duracak yurek yok. Demekki onun cevresi de normal degil bakire olmamak..ayrica arkadas kimse benle evlenmez gibi dusunceleride var.. bu kiza 10000 kez senin gunahin senin sevabin de bi ise yaramazki..

Burdakiler her ne kadar "bekaretin ne önemi var önemli olan karakterin" deseler de malesef gerçek dünyada iş böyle olmuyor.
Mesela senin bekaretini alan sevgilin acaba sen bakire olmasan da seninle evlenmeyi düşünür müydü?

Normal,alışılagelmiş,şaşıracak tarafı bulunmayan,sözlük anlamında.
Onda dokuz örneğini veren ve ağabeyinin tanıştığı her kızın,sana bir şey söyleyeceğim diyerek bu durumu açıkladığından bahseden sendin gizem,şaşılacak bir şey değil demekki...
yoksa benim için çevren nasıl,ne önemi olabilir

Bu yüzden kendini muhtaç hissettiğini belli edersen o adam sana neler neler etmez? Sakın o psikolojini karşıya bildirme. Evlilik çük kuku meselesi değil, anlaşamıyorsan şakın evlenme. (Bknz: bir derdim var başlıkları)

Konu sahibinin üzerine bir kelimeyle bile giden bir mesajım yok.O zaten normal görseydi bu kadar üzülüp konu açmazdı.Benim sözüm,aaaa nolcak yaa,bende yaşadım bunu,herkes yaşıyor,hem de evlenmeden daha güzelki diyenlere.Bu mesajlar mı yardımcı olacak konu sahibine.

Tabiiki kınamaktan korkmalısın,bu bize düşmez,zaten konu sahibi üzgün.Ama ışığı gören gelip ne var ki bunda derse,asıl tuhaflık burada...

Elbette hayır
Ayıplayan da amannnn boşveer diyen de eşit derecede saçmalıyor.
Bu kız onu duymak istemiyor zaten. Hayatının bitip bitmediğini sorguluyor. Yoeumlar buna yönelik olmalı.
Biz bu kızcağızı nasıl rahatlatır, bu meselenin Allah'la onun arasında olduğuna nasıl ikna ederiz.
O bunu bekliyor ve biz de vicdan azabı çeken birine bu yardımı yapmalıyız.

Turkiyede evlilik oncesi cinsellik yasaniyor. Ha bazi kizlar korkudan tam birlesme yasamiyor, ters iliski, surtunme bilmem ne yapiyorlar. Uzun sureli iliskisi olan herhangi bi ciftin asla cinsellik yasamadigini dusunecek kadar saf degil kimse. Herkes herseyin farkinda.

Onemli olan yaptiginin arkasinda durabilmek. Ama madem bu kadar hayiflanacaktiniz, o zaman nefsinize yenilmeyecektiniz.

Bir cok arkadasim evlendi. Hic biri evlendiginde bakire degildi. Ne dusunursen basina o gelir. Seninle evlenen bakire oldugun icin degil, seni bir insan olarak takdir ettigi ve saygi sevgi duygugu icin evlenmeli. Evliligin ilk gecesinden sonra bekaretin gitmis olacak. O zamandan sonra bu bekaret yuzunden adamin hayati boyunca sana tapacagini mi saniyorsun? Yanlis adamlari secerseniz her turlu kotu bi evliliginiz olur. Ister bakire olun ister sakire.

Once kendinizi birey olarak sevin. Cinsellik sizin ozel hayatiniz. Sonra baskasindan takdir saygi ve sevgi bekleyin. EZikliginizi her seferinde gosterirseniz, sizi ezen cok olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…