- 21 Mart 2017
- 455
- 225
- 53
- 31
- Konu Sahibi saribaykuss
-
Muhakkak kötü şeyler yazan olacaktır ama insan kınadığını yaşamadan ölmez, o yüzden umarım yorum yapan kk üyeleri kendilerini ve çocuklarının böyle birşey yaşama yapma ihtimaline karşı daha dikkatli yorum yaparlar.Ağlaya ağlaya utanarak yazıyorum aynaya bakmaya yüzüm dâhi yok insan kendinden utanır mı ben utanıyorum öyle bir psikolojideyim ki sanki cinayet,hırsızlık işlemişim öyle ağır utanma suçluluk duygusu.
21 yaşındayım 4 senedir birlikte olduğum sevgilimle ilişkiye girdim aşk insanin gözünü o kadar kör ediyor ki başkası olsa evlenmeden sakın diyen ben kendim o hataya düştüm çünkü evleneceğimize çok inandım tanıştığımız günden beri tek hedefimiz evlilikti çok sıkıntılar yaşadık atlattık askerden geldi etti tek geriye kalan işini düzenini kurması.
Kafama yanlış zamanda dank etti belkide bilemiyorum ama hayat bu yarın ne olacağını bilemeyiz ya evlenemezsek bunu yaşadığım ilkim olan adamla ya gelecegimiz olmazsa ben kendimi cok kotu hissediyorum artık tabikide sevdigim adamdan baska biriyle evlilik yuva kurmak aklimin ucundan gecmiyor ama hicbir insan da benle evlenmez bekaretim gitmis sonucta hakkimda ne dusunurlerde konusurlar kim bilir anlatamiyorum icimdeki dusunceyi insallah beni anlamissinizdir cok degisik bi psikolojideyim iğrenç bi insan mıyım ben ?
Çevreni gerçekten merak ettim.Ağabeyin eminim önemsemiyordur çevrenizde bu kadar normalse.Nasıl bir çevreyse artık...İstatistikçi olmaya luzum yok ki, örneğin benim etrafımda 1 tane bakire yok. Abimin hayatına giren her kadın ilk önce "sana bir şey söyleyeceğim" diye başlıyor "ben bakire değilim" diye bitiriyor...
Hepsi bana mı denk geliyor? Bugün dışarda dürüstçe bir anket yapılsa sonuç %50 nin üzerinde çıkacağına eminim...
Şimdi 15-16 yaşında çocuk gözüyle gördüğümüz ergenler yaşıyor bunu...
Çok da şaşırmamak gerek...
Bence kimse yargılamadı 1 2 kişi dışında.İnsan yanılabilirBak burada yazılan hiç bir şeye kulak asma, seni yargılayanda olur kınayan da ne biçim insansın sen diyende...
Önemli olan senin yaptığının arkasında durabilmen, bunu isteyerek yaptın bitti gitti gerisi kimseyi ilgilendirmez...
Yok günahmış, yok hesabını nasıl vereceksinmiş, kime ne??
O herife de mecbur değilsin, seni seven anlayan elbet çıkacak karşına...
Seni yargılayanlar dört dörtlük mü? Hatasız mı? Yazılanları oku geç, etkisinde kalma kendini yargılama...
Aslnda En baştan Bu konuyu buraya açmakla hata etmişsin ama Olan oldu artk saçma psikolojiden çık ve olağan hayatına devam et...
Çevreni gerçekten merak ettim.Ağabeyin eminim önemsemiyordur çevrenizde bu kadar normalse.Nasıl bir çevreyse artık...
Kız adamda adamlık bırakmadın sakin ol:)))Ya sacmalama, sevdigin adam adam cikmamis bosver, bu da unutulur,onunse kocaman hayat,yeni asklar,dogru duzgun insanlar girecek,igrenc bir insan falan degilsin,toplakendini canim sadece askta kirilmissin o kadar, su bakirelik olayi ea sacma, zar igin evlenecek adam hic evlenmesin daha iyi,zar ın durup sevisede bilirdin, tek sorun zar mi, gerekirse psikolojik destek al cik şu bunalimdan
Bence kimse yargılamadı 1 2 kişi dışında.İnsan yanılabilir
Ama herkes öyle normalleştirdi ki,ne var yani normaal,ben de yaptım diye.siz de benim çevrem zaten hep öyleki dediniz,çoğu tepkiler buna.
Ağlaya ağlaya utanarak yazıyorum aynaya bakmaya yüzüm dâhi yok insan kendinden utanır mı ben utanıyorum öyle bir psikolojideyim ki sanki cinayet,hırsızlık işlemişim öyle ağır utanma suçluluk duygusu.
21 yaşındayım 4 senedir birlikte olduğum sevgilimle ilişkiye girdim aşk insanin gözünü o kadar kör ediyor ki başkası olsa evlenmeden sakın diyen ben kendim o hataya düştüm çünkü evleneceğimize çok inandım tanıştığımız günden beri tek hedefimiz evlilikti çok sıkıntılar yaşadık atlattık askerden geldi etti tek geriye kalan işini düzenini kurması.
Kafama yanlış zamanda dank etti belkide bilemiyorum ama hayat bu yarın ne olacağını bilemeyiz ya evlenemezsek bunu yaşadığım ilkim olan adamla ya gelecegimiz olmazsa ben kendimi cok kotu hissediyorum artık tabikide sevdigim adamdan baska biriyle evlilik yuva kurmak aklimin ucundan gecmiyor ama hicbir insan da benle evlenmez bekaretim gitmis sonucta hakkimda ne dusunurlerde konusurlar kim bilir anlatamiyorum icimdeki dusunceyi insallah beni anlamissinizdir cok degisik bi psikolojideyim iğrenç bi insan mıyım ben ?
Bence kimse yargılamadı 1 2 kişi dışında.İnsan yanılabilir
Ama herkes öyle normalleştirdi ki,ne var yani normaal,ben de yaptım diye.siz de benim çevrem zaten hep öyleki dediniz,çoğu tepkiler buna.
Aboww yapan degilde bekaretini soran kisi mi ahlaksiz oluyomus :)Bir de,bu durumu önemseyecek ahlaksızlardan uzak dur denmiş,şaka gibi...Konu sahibi de "ağır yorumlar gelecek,kınayacaksınız da"demiş,hiç olur mu öyle şey canım,burada bu tip konu açanları rahatlatacak hazır bir ekip daima vardır
Normal,alışılagelmiş,şaşıracak tarafı bulunmayan,sözlük anlamında.Normal diye bir şey yazmışmıyım ben? Böyle birşey okudun mu sen yazdıklarımdan?
Kınadığını elbet bir gün yaşarsın, o halde ne bu afra tafra?
Hee biz çok genişiz midesiziz mevzuyu oraya getiriyorsan hiç problem değil istediğini düşünebilirsin, fikirlerin zerre umurumda değil...
Ama kınama küçümseme alaycı tavır takınma, yarının sana ne getireceğini bilemezsin!..
Konu sahibinin üzerine bir kelimeyle bile giden bir mesajım yok.O zaten normal görseydi bu kadar üzülüp konu açmazdı.Benim sözüm,aaaa nolcak yaa,bende yaşadım bunu,herkes yaşıyor,hem de evlenmeden daha güzelki diyenlere.Bu mesajlar mı yardımcı olacak konu sahibine.Merhaba
Profilinize baktım evliymişsiniz. Rabbim yuvanıza huzur mutluluk versin.
Ama evlenmek kadını kurtarmıyor biliyorsunuz. Anneannem rahmetli "Allah kadın kısmını mezarda da muhafaza etsin" derdi.
Yarınımızın ne olacağı belli mi?
Benim ne olacağım belli mi?
Kendi halinde bir insanım, bir anlık gafletle katil olmayacağım belli mi?
Hayatı yaşıyoruz bir kısmı tercih büyük kısmı kader.
Bu kızcağızın yaptığı doğru mu?
Doğru ya da değil sıkıntısını o çekiyor.
Size bana zarar verdi mi?
Hayır
Peki o zaman?
Ahlakı, namusu, şerefi, haysiyeti ciddiye alan biri olduğunuzu düşünerek soruyorum bu genç kızlar için üzülüyor musunuz?
Cevabınız evetse yapacağınız şey şu: namuslu, ahlaklı, şerefli erkek çocukları yetiştireceksiniz. Bu çocuklar öyle güzel olacak ki madem günah helali olmayan kadına gözünün ucuyla bile bakmayacak, madem ayıp edebiyle yaşayacak.
Erkek cinsinin bu kadar edepsizce davrandığı bir dünyada kimse bir zar yüzünden gencecik kızın hayatını karartamaz da sorgulayamaz da.
Onun vicdan azabı o'na yetiyor zaten. Kimseye düşmez onu ayıplamak.
Tabiiki kınamaktan korkmalısın,bu bize düşmez,zaten konu sahibi üzgün.Ama ışığı gören gelip ne var ki bunda derse,asıl tuhaflık burada...Elbette normal değil, ama yapılmış bir hata niye üzerine gidelim ki? Geri mi getiricez zamanı?
Önemli olan bundan sonra akıllı davranması...
Gerçekten de etrafımda bakire olmayan çok, sevmiş sevişmiş her ne ise...
Burada da kaç konuda okuduk gözüme çok yakışıklı gelen herkesle dayanamıyorum yatıyorum, evli dahi olsa yatıyorum diye. İşte buna tepki veririm ki o konuda verdim de...
Ama bu konu çok başka...
Hepimizin kız evladı olabilir veya olacak, ben bunu kınamaktan korkarım...
Konu sahibinin üzerine bir kelimeyle bile giden bir mesajım yok.O zaten normal görseydi bu kadar üzülüp konu açmazdı.Benim sözüm,aaaa nolcak yaa,bende yaşadım bunu,herkes yaşıyor,hem de evlenmeden daha güzelki diyenlere.Bu mesajlar mı yardımcı olacak konu sahibine.
Herkes kendi bakis acisina gore yorum yapiyor, normal goren tabi ki ne var bunda diyecek.Tabiiki kınamaktan korkmalısın,bu bize düşmez,zaten konu sahibi üzgün.Ama ışığı gören gelip ne var ki bunda derse,asıl tuhaflık burada...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?