Ağır yorumlar gelecek,kınayacaksınızda hatta kimseye diyemiyorum derdimi.

bu devirde erkekler bunu artik pek sorun etmiyor..meslegini eline al senle evlenmek isteyene de guclu guclu soyle ben buyum de isine gelirse de ya kabu ederler ya bakire ararlar

Konu sahibi,

Bizler burda seni kinayacak durumda zaten degiliz. Sonucta yasadigin senin hayatin. Fakat yazdiklarindan da anlasilan kendi yasam bicimine aykiri birsey yapmissin ve bunun vicdan azabini cekiyorsun. Bazilari için aman canim ne olmus demek kolay oluyor fakat herkesin yetistigi cevre ortam farkli.

Olan olmus bunu geri ceviremezsin. Olanla ölene care yok derler. Bundan sonra umarim hizli kararlar vermez ve yaptiklarinin hangi sonuclar doguracagi hakkinda dusunursun. Dini boyutuna girmek istemiyorum, hangi inanca inandiginizi da.. ama ne yasarsan yasa hesabimizi verecegimiz bir Allah var. Baska kimsenin seni yargilamaya hakki yok. Hayatina hedeflerine yonel. Ben cevremde boyle birsey yasayip sonradan baskasiyla evlenip mutlu olan insanlar taniyorum. Rabbim guzel insanlarla karsilastirsin bundan sonra ama asla kendini degersiz gorme.

Off cidden tiksiniyorum bu zihniyetten. Sevmiş sevişmişsin şimdi gelmiş burada ağlıyorsun, üstelik dini hassasiyetten değil evlenmezsek elalem, sonraki sevgilim ne der diye düşünen birisin. Bu zihniyette bir insansan yapmayacaktın. Şimdi git zar diktirme sayfalarını falan araştır. Seni oralar paklar.

Hanımlar,
genç bir kadın arkasında duramayacağı, pişmanlık duyduğu bir ilişki yaşamış, olabilir insanız ve hepimiz yeri gelir yapmam dediğimiz şeyleri yapabiliriz.
Konuya haram, günah, zina vb dini içerikler yazıyorsunuz ki dini içerik yasaktır, üstüne bir de toplum toplum deyip zaten pişmanlık yaşayan bir kadının üstündeki baskıyı arttıyorsunuz, yaşadığı ilişki yüzünden teselli sözleri duymak isteyen birine onu daha çok kıracak şeyler yazmayınız, sonra bunu kaldıramayıp kendilerine zarar veriyorlar, yazıktır.

Diğer taraftan erişkin reşit biri cinsel ilişki yaşayabilir, bu kendi kararıdır, özelidir ama bizler bu coğrafyanın kadınları çok farklı yetiştirildik, gençleri özendirici nitelikte yorumlar yazmak yerine, pişman olabilecekleri, cinselliğin sevginin göstergesi olmadığını, cinsellik yaşamanın evliliğin garantisi sayılmadığını, sonu düşünülmeden yaşanan ilişkilerde üzülen taraf olacaklarını, buradaki konuları da değerlendirince çoğu genç kızın en ufak cinsel bilgisi olmadan ilişki yaşayıp kıyafetleri üstündeyken sürtündüğü için hamile kaldığını zannedip strese girdiğini, bazılarının da olası bir gebelik durumunda hayatlarının mahvolduğunu yazarsanız, siz ablalarının tavsiyelerini değerlendirip atacakları adımları 2 kere düşünürler.

Konu sahibesi,
sizde durumunuza üzülmeyin, sevmiş birlikte olmuşsunuz, namus kavramı zarla sınırlı değildir, maalesef bize hep zar eşittir namus diye öğrettiler ama siz siz olun bundan sonra vicdanınızı bu denli rahatsız edecek, arkasında duramayacağınız şeyler yapmayın, unutmayın ki gelin ata binmiş ya nasip demiş, nasılsa evleneceğiz diye bir düşünce hatalı bir düşüncedir, yarının garantisi yoktur ki evlenmenin olsun.
Siz geçmişi yaşadıklarınızı geride bırakın, yarınınızı sağlam adımlarla atın.

Konunuzu yorumlar nedeniyle kapatmak zorundayım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…