Ağır yorumlar gelecek,kınayacaksınızda hatta kimseye diyemiyorum derdimi.

Bakın erkeğin nasıl düşündüğünün önemi yok diyorsunuz ama kadın kadınla da evlenecek değil ya, yine erkekle evlenecek konu sahibi. Kadının kadına bişey yaptığı yok, farkındaysanız tek bir kınamada bile bulunmadım beni ne alakadar eder. Ama böyle bekaret önemsiz deyince de dünya toz pembe olmuyor, umarım bekarete önem vermeyen birileri çıkar karşısına da. Zor yani.

Nasıl düşündüğünün önemi yok nasıl biri olduğunun önemi var.
Tüm erkekler bakir mi
Adalet bu ya arasın dursunlar
Size yargıladınız demedim zaten. Kızcağız çökmüş umudunu kırmayalım.
Düzgün adamlar var cidden. Kendi temiz kalabilmiş adamlar. Onlar da inanın ruha bakacak kadar akıllılar.

Bence insan kendine ters dusecek seyleri yapmamali.
Bir kez kendinle celistin mi gerisi gelir.
Benim de kendime yakistirmadigim bi hatam oldu. Soylesem adam mi oldurdun, ahlaksizlik mi yaptin derler ama beni kokten degistirdi bu.
Naparsaniz yapin ama kendinizle celismeyin bundan sonra. Yipranan siz olursunuz.

Umarım öyle biri çıkar karşısına.

Umarım öyle biri çıkar karşısına.
ben de Umberlee gibi düşünüyorum, var böyle erkekler
belki kendim böyle insanlar tanıdığımdan dolayı daha toz pembe bakabiliyorum sizin tabirinizle

bu konu tamamen çevreyle alakalı
ben eskiden muhafazakar bir insandım ve arkadaşlarım namaz kılan, başörtülü kızlardı
sonra benim düşüncelerim değişti ve haliyle çevrem de değişti
benim gibi olan, düşünen insanlarla yakınlaştım
burda çözüm kendine yeni bir çevre kurmakta

konu sahibinin çevresi bu meseleye takık adamlarla doluysa yapması gereken şey çevreyi değiştirmek

Yazdıklarımdan anlaşılmıyor olsa da ben kapalı bir çevrede büyümüş muhafazakar biriyim.
Ve inancım bana "adalet" diyor.
Kimseye şöyle böyle diyemem yaşadıkları yüzünden. Bu işin namus ahlak işi olduğunu da düşünmüyorum.

İnsaniz
Hiç olmaz dediklerimiz oluyor asla yapmam dediklerimizi yapıyoruz. Hayat bu.

E hal böyleyken yarın ne getierecek bilemezken analarinin "oy pipisine kurban olduğum" diye sevdikleri erkek müsveddelerinin de düşüncelerini umursayamıyorum ve hatta iğrenç geliyor.

Bir kadının bir erkek yüzünden hayatının karartılmasına da asla tahammül edemiyorum.

çevreni, arkadaşlarını değiştir kendini spora ver bir de kitap oku. zar olunca bi işe yaramıyo, ödül falan da vermiyolar. bu durumu takan bi adamla da olmamak şart

Yaşı küçükmüş ya .. konuşmalarınla onu kendinden uzaklaştırma bence.. acele etme sakin ol.. kendisini toparlamasına izin ver .. askerden gelen biri anca toparlar kendini .. biliyorum zor ama sakin kalıp sabırla bekle derim. Baskı yaparsan daha da uzaklaşır

Hiç uzulme bosver insanin basina neler geliyo sen sevdiginle yapmissin hayat bu yani hic dusunme bnce ilk gunler boyle olur zaman la alısirsin bende kocamla ilk yaptigmizda 1 ay psikolojim boZulmstu
Kocam diyorsun ya oda ya olmazsa diyor

Olan olmuş artık, pişman olabilirsin tabi. Çevreni bilmem de ülkemizde böyle şeyleri önemsemeyen erkekler var, kendine göre birini bulabilirsin. üstelik şu erkeklere sinir oluyorum. Her haltı yaparlar sonra bakire, saf, temiz eş ararlar, hak ediyorlar mı? Onun için o kısmı çok takma bence, millet ne der derdine düşme, ama işin toplumsal boyutu bir kenara bırakırsan sende farkındasın ki vicdanı boyutu da var. Dindar biri misin bilmem ama bu işin adı zina. Bence ciddi şekilde tövbe et.

Bu kadar kahrolmana degmez uzme kendini senin bedenin senin tercihin olmuş bir kere onune bakacaksin karakterli düzgün biri çıkar karşına evlenirsin takma bu kadar...

Nasıl bir çevrede yaşadığına bağlı çevrendeki insanlara yani geçmişinle ilgilenmeyen birini bulmalısın bu kişiyi bulmak zor değil kimseye geçmişi anlatmak zorunda değilsin ki bir hataydı herkes hata yapar dünyada ilk hata yapan tek insan sen değilsin akıllı olup düzgün biriyle evlenmeye bak.

Sevdiğin istediğin biriyle beraber olmuşsun. Ne var bunda? Evlilik olmasa ne olur? Zaten kadındaki bekareti sorun yapan erkeklere sümüğünü bile atma. Onlar neler neler yaşıyor biz bir şey demiyoruz. Yetti bu çifte standart.

Yaşadığınız şey bütün dinler de buyuk günahlardan biri zina.ama affedilmeyen günah değildir.yaşadığım utanç insanlara karşı digilde seni yaradan karşı bence.cunku kapil kapilar ardindaki herseyi bir tek yaradan gorur.yoksa onemsemezdin.insan sasar beser yeterki tövbe et ve hayirlisini dile karşına çıkarır.ama nasıl olsa olan oldu diyip bu işe devam etme normalleştirme eğer öyle olursa normal gelir vicdanda yapmazsin ki bu ilerde seni daha kötü etkiler

Canım sevmissin ve yasamissin elbette gunah ama kendini suclama sevdin guvendin ve yasadin kimsenin bilmesine de gerek yok . Ama dikkat et bunlari yasadin diye sevgilinin hatasina goz yumma avcunun icinde sanmasin seni ve evlenmeden buna devam edip herseyi yasarsaniz evlilikte sıkılirsıniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…