• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağır geçen regl. Kontrol edemediğim hormonlarim 😏

Bu arada devamlı doktora gitmek gerekmiyor bükün için. İyi bir doktor size yapmanız gerekeni ve kulanacaksanız ilacı tavsiye ediyor. Bir seferlik bir şey. Maddi açıdan külfeti olmaz. Devlet hastanesinde, hastasını ciddiye alan bir psikiyatriste gitmek yeterli olacaktır.

Ben de çok kötüydü. İlacımı da aldım eczaneden, duruyor ama bu son adetimde bayağı bir meşguldüm. Kafam yoğun olunca, bu Ay sorun yaşamadım ama önceki bir kaç ay depresyonun dibine vuruyordum. Ağlama nöbetleri gelince, adetimin yaklaştığını anlıyordum.

İlacım duruyor kenarda. Zaten reçetesiz satılıyor normalde ama yine de doktor tavsiyesiyle almak gerekli tabi ki. Sonraki aylarda aynı şeyleri yaşarsam, kullanacağım. Zaten başlangıç tarihi yaklaştıkça kendimi gün gün takip ediyorum. Kötü olduğum ilk gün kontrolü elden bırakmazsam, diğer günler daha kolay geçiyor. Kendimi zorla da olsa, kaldırıp iş güç yapmaya çalışıyorum. ama kendimi bırakırsam, diğer günler daha da kötü oluyorum.

Hormonal bir durum olduğu için psikoloğa gitmenin bir faydası olacağını sanmıyorum.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim mutlaka gideceğim. Peki o hapları düzenli mi kullanmak gerekiyor yoksa yaklaşınca mi? Siz yine hakim olabiliyormuşsunuz kendinize ben meşgul olsam bile sinirlenecek takacak bişey buluyorum 😔

Aynen ben de böyleydim. O günlerde resmen farklı bir kişilik çıkıyordu bende. Hatta Amerikanın bir eyaletinde o dönemde suç işleyen kadınlar için PMS hafifletici sebep kabul ediliyormuş yasalarda; ne kadar doğru bilmiyorum ama mantıklı. O kadar berbat yani. Neyse ki ben Menopoza girince kurtuldum bundan. En çok bu sebepten seviniyorum menopoza girdiğime. SSRI tipi antidepresanlar PMS belirtilerine iyi geliyormuş, hatta ortadan kaldırıyormuş. Ben kullandım ama bende sadece o günlerde kullanmak fayda etmedi. Sürekli kullanınca fayda etti ama sürekli antidepresan da alınmaz, bir sürü yan etkisi var. Progesteron hormonu öneren oldu, kullanmadım, siz isterseniz doktorunuza bir danışın. İnsan ilaç kullanmak istemiyor ama. İnanın ben kendim için not yazmıştım madde madde o dönemde açıp okumak için. ( - PMS olduğun için sinirlisin / üzgünsün - kesinlikle kavga etme / zararlı bir şey yapma / karar verme konuyu ertele - Gerekirse işten izin iste - şuraya git şu müzikleri dinle, şunu yap bunu yap diye kendime not oluşturmuştum). O dönemlerde özellikle kendinize dikkat edin, tedbir alın, gerekirse bazı şeyleri erteleyin, hoşlanacağınız şeyler yapın, kendinize de iyi davranın. Erkek arkadaş konusuna gelince, ona söyleyin böyle bir rahatsızlığınızın olduğunu ve inşallah anlayışlı biri çıkar :)

Aynen ben de böyleydim. O günlerde resmen farklı bir kişilik çıkıyordu bende. Hatta Amerikanın bir eyaletinde o dönemde suç işleyen kadınlar için PMS hafifletici sebep kabul ediliyormuş yasalarda; ne kadar doğru bilmiyorum ama mantıklı. O kadar berbat yani. Neyse ki ben Menopoza girince kurtuldum bundan. En çok bu sebepten seviniyorum menopoza girdiğime. SSRI tipi antidepresanlar PMS belirtilerine iyi geliyormuş, hatta ortadan kaldırıyormuş. Ben kullandım ama bende sadece o günlerde kullanmak fayda etmedi. Sürekli kullanınca fayda etti ama sürekli antidepresan da alınmaz, bir sürü yan etkisi var. Progesteron hormonu öneren oldu, kullanmadım, siz isterseniz doktorunuza bir danışın. İnsan ilaç kullanmak istemiyor ama. İnanın ben kendim için not yazmıştım madde madde o dönemde açıp okumak için. ( - PMS olduğun için sinirlisin / üzgünsün - kesinlikle kavga etme / zararlı bir şey yapma / karar verme konuyu ertele - Gerekirse işten izin iste - şuraya git şu müzikleri dinle, şunu yap bunu yap diye kendime not oluşturmuştum). O dönemlerde özellikle kendinize dikkat edin, tedbir alın, gerekirse bazı şeyleri erteleyin, hoşlanacağınız şeyler yapın, kendinize de iyi davranın. Erkek arkadaş konusuna gelince, ona söyleyin böyle bir rahatsızlığınızın olduğunu ve inşallah anlayışlı biri çıkar :)
Evet o haplar benimde kafamı kurcalıyor açıkçası ama gidip danışmakta fayda var. Çoğu kişiye basit görünüyor ama ayda 2 haftam resmen rezil oluyor. Duygu değişimlerim agrasifligim. Zaten normalde de biraz sinirli bi insanım ama kendimi tutabiliyorum . Regl döneminde imkansız.. hayatımda biri olursa söylerim gibi. Çünkü adam der noluyor yani. Bu yüzden de ayrılmak istemem.

Biz artik isi geyige vuruyoruz cunku bas edilecek gibi degil. Esim be yakin arkadaslarim dinguyu bildigi icin inanilmaz rahat oluyor beni dikkate almiyorlar:) Surekli agliyorum, gergin ve kotu hissediyorum. Agrilar icin buscopan kullaniyordum mukemmeldi ama alerji yapmaya basladi artik agrilarim be hormonlarimla yalnizim.
O zaman sizin ağrı dışında çok sorun olmuyor . Ne güzel 😄. Ben alveles ve brufen kullanıyorum.

O reglin 2 3 gun oncesi bende de degisim yasaniyo ruh halimde.ama iyi ki yasaniyo mantikli olan o zaman yaptiklarim.cok sabirli davraniyorum insanlara yepwmw cikiyorlar.ama regliye 3 gun kala puffff herkesi otturuyorum.ohh iyi yapiyorum keske hep yapsam
Mantıklı mi ne güzel. Sizde ters etki yapıyormuş demek ki . Bende tam tersi ıste saçma sapan rezil ediyorum kendimi duygusallıktan.

Ilk defa duydum içiliyor mu o ? Birde çayda mi kullanmıyorsunuz yoksa genel mi yani çikolata tatlı vs
Tamamen şekeri kestim çikolata tatlı kek kurabiye paketli gıda hiçbiri yok hayatımda ki dip not düşeyim ben tatlıya aşırı düşkün bir insandım. Gül sirkesini de her sabah aç karnına bir bardak suya bir çay kaşığı başladım şimdi iki çay kaşığına çıkardım öyle içiyorum. Çok faydasını gördüm

Tamamen şekeri kestim çikolata tatlı kek kurabiye paketli gıda hiçbiri yok hayatımda ki dip not düşeyim ben tatlıya aşırı düşkün bir insandım. Gül sirkesini de her sabah aç karnına bir bardak suya bir çay kaşığı başladım şimdi iki çay kaşığına çıkardım öyle içiyorum. Çok faydasını gördüm
Çayda kullanmıyorum. Ama tatlısınız hayat düşünemiyorum 😂 kötü mü peki tadı? Aldığınız siteyi bana atabilir misiniz mesajdan. Burdan belki reklam gibi olur.

Bende sinirli olurum da sizi görünce bendeki sinir devede kulakmıș :KK48:
Normalde de çok sakin bir insanım diyemem açıkçası ama kendime hakim olabiliyorum. Yani sakin kalıyorum. Gülüp geçebiliyorum . Regl döneminde ise sinirlenmeyecek şeylere sinirlenip kafa göz dalmak istiyorum . Ve sinirim geçiremezsem ağlıyorum sinirden ya🙄

Tavsiyeniz için teşekkür ederim mutlaka gideceğim. Peki o hapları düzenli mi kullanmak gerekiyor yoksa yaklaşınca mi? Siz yine hakim olabiliyormuşsunuz kendinize ben meşgul olsam bile sinirlenecek takacak bişey buluyorum 😔
Düzenli olarak değil, yalnızca adet başlangıcından önce başlayıp, normale dönene, ya da adet bitene kadar kullanıyorsunuz.

Ben de aslında çok hakim olduğumu düşünmüyorum. Bu ay biraz daha kontrollü olabildim. Diğer aylarda inşallah devam edebilirim.

Benim normalde çok kötü aslında. O sebeple koşarak doktora gittim. Adetin iki haftası tamamen off, diğer iki haftası da adet döneminde yapamadıklarımı telafi etmeye çalışmakla geçiyor. Bir ayım kafadan gidiyor yani ve her ay aynı dert. Diğer ay sürprizlerle dolu yine, hiç bilmiyorum nasıl olacağımı ☺️

Düzenli olarak değil, yalnızca adet başlangıcından önce başlayıp, normale dönene, ya da adet bitene kadar kullanıyorsunuz.

Ben de aslında çok hakim olduğumu düşünmüyorum. Bu ay biraz daha kontrollü olabildim. Diğer aylarda inşallah devam edebilirim.

Benim normalde çok kötü aslında. O sebeple koşarak doktora gittim. Adetin iki haftası tamamen off, diğer iki haftası da adet döneminde yapamadıklarımı telafi etmeye çalışmakla geçiyor. Bir ayım kafadan gidiyor yani ve her ay aynı dert. Diğer ay sürprizlerle dolu yine, hiç bilmiyorum nasıl olacağımı ☺
Iyi bari düzenli değilmiş. Çünkü bu tip haplar genelde düzenli kullanılıyor.
Inşallah edebilirsiniz. Darısı bana inşallah😂

Aynısının tıpkısıyım. Sacma sacma eskıleri dusunup aglsrım.kafamda kurarım. Bırı bır sey dese kavga cıkarıeım.elımde degil.sonra ben de pisman oluyırum.serum veya hap ıcmeden de agrım gecmıyor. Cogu ınsan bu denlı zor gecırmıyor.bazen istifra ediyorum. Senelerce bır sey yok dediler. Bı dr sag tarafta buyuk kist solda pco buldu. Tedavıye baskıycaz sanırım bilemıyorum.
Bır dr la kalmayın. Ben bi de ayda bır kontrole giderken hıcbır sey bulamamıslardı.
Bu arada mesela pco nun belırtılerı var mı sizde onlari da arastirin bence.veya enfeksıyon veya kist. Agrıların sebebı olabılır.

Back