Adıma hakaret davası açılmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bazı dr lar bilgi vermeyi sevmiyor sanirim, bir gun çok kasindigim ve pankreas bolgesinde agrim oldugu icin gitmistim hamileyken.
bakarlarken icerdeki asistanina biseyler yazdiriyo benle ilgili tibbi bir terim soyledi ben tabi acaba birseymi oluyor bebege stresinden o ne demek acaba dedim bir şeyide bilme dedi bana 🤣
bilmek hakkımız tabiki ama bazilarinin tavri bu.
Anne olarak endişeliyiz yani bilmek en doğal hakkımız gerçekten anlamıyorum bazı doktorları

sin kaf (küfürlü hakaret yoksa bi şey çıkmaz)
mesleğine laf ettiyseniz de en fazla takipsizlik çıkar ..

Hiç bir şey olmaz.
Ben bu işlerin piriyim.
Hakkımı helal etmiyorum, beddua vs hakaret.

Zaten konu dogum hiç birsey cıkmaz o davadan.
Yerinde olsam hastane başhekime gider.
Yazışmaları anlatirim.
Sildigini vs. Seni arayıp senin yazdığını öğrendikten sonra dava açtığını ki telefon açma hakkı yok.

Konu dogum, ki doktor gercekten düşük kiloya normal demiş sen halükarda kendini ispatlarsın, kadin dogum doktorlarının hastası ile bu sekilde ugrasan doktorlari özel hastaneler istemez.

Konu o kadar uzun ki olabildiğince kısa anlatmaya çalışacağım. Ben özel bir hastaneden doğum paketi almıştım. Her neyse 38.haftaya kadar herşey güzeldi kontrolde suyun geldi mi diye sordu benimde hiç öyle su gelme falan olmamıştı 2 gün sonra tekrar gel bakalım dedi gittim nst falan güzel çıkmadı yukarı çıkıp yatış yaptır bı serum verelim düzelirse bu şekilde biraz daha bekleyeceğini söyledi o serumdan sonra tekrar nst bakıldı ve sonuçlar güzel değildi bebek streste acil sezeryan dediler kabul ettik ben hastaneye sabah 8 buçukta girdim benim acil denilen sezeryan akşam 4 gibi oldu. Daha sonra ben hastaneden taburcu oldum ama bebeğim küveze alındığı için orada kaldi. Küvezden taburcu olurken bana verilen epkriz raporunda düzeltilmiş yaşı 36+2 yazıyordu. Bende aradan zaman geçti hastanenin Google yorumlarına doktorun ismini vererek biraz ağır konuştum. İşte ne kadar rezalet bı doktor ki çocuğum gelişimi durmuş fark etmemiş kesinlikle tavsiye etmiyorum hakkımı helal etmiyorum dedim. Daha sonra bu yorum üzerine hastanenin başhekimi doktoru çağırıyor sanırım orda dilekçe tarzı birşey mi doldurdu orayı tam bilmiyorum. Bunun üzerine bana whatsaptan mesaj attı. Bu yorumu yazan sen misin diye bende evet benim dedim. İşte neden böyle yazdın ben tam zamanında müdahale ettim görüyorum ki bebeğinde durumu iyi vs falan yazmış. Bende durumu nasıl iyi ben aylardır çocuğu hastaneye getirip götürüyorum dedim çünkü düşük doğum ağırlıklı olduğu için şehir hastanesi bı suru bölüm gezdirdi yani bı sorun mu var neden düşük ağırlıklı doğdu diye. Her neyse işte dedi benim adım geçtiği için şikayet edeceğim falan dedi bende o arada çocuğun gelişimi durmuş bunu nasıl fark etmediniz dedim bana dediği ben bebeğin gelişsin diye kan sulandırıcı başlattım dedi ama benim kullandığım ilaçların hiç biri kan sulandırıcı değil.. Tabi ben bu kan sulandırıcı verdim dediği mesajı üst bildirimlerden annemle beraber okurken mesajı hemen sildi. Daha sonra beni karakoldan aradılar işte ifade vermeniz gerekiyor vs falan. Komserle konuştum onun elinde delil var şuan o Google yorumumu çıkartıp delil olarak vermiş doktora. Ancak bende konuşmalar durmuyor yani o olaydan biraz zaman geçince telefonumu değiştirmiştim öyle olunca mesajlar falan hep gitmiş. Şuan sadece o mesajları okurken yanımda annem vardı gördü tek delilim bu. Bu sonuç ne olur sizce yani elimde delil yok ne yapabilirim
Bu arada hiç bir sabikam vs yok karakolun içine bile ilk defa girdim
Olayı sizin tarafınızdan dinlememe rağmen haksızsınız. Hanımefendi kimse çocuğunuzu ekstra geliştiremez. Bebeğiniz hayatta çünkü sağlık kontrollerini yapmışlar bir teşekkür demek zor değildi.

Olayı sizin tarafınızdan dinlememe rağmen haksızsınız. Hanımefendi kimse çocuğunuzu ekstra geliştiremez. Bebeğiniz hayatta çünkü sağlık kontrollerini yapmışlar bir teşekkür demek zor değildi.
Ekstra gelistirsin demedim zaten ama bunu nasıl fark etmedi bana neden bilgi verilmedi benim derdim bu

Hiç bir şey olmaz.
Ben bu işlerin piriyim.
Hakkımı helal etmiyorum, beddua vs hakaret.

Zaten konu dogum hiç birsey cıkmaz o davadan.
Yerinde olsam hastane başhekime gider.
Yazışmaları anlatirim.
Sildigini vs. Seni arayıp senin yazdığını öğrendikten sonra dava açtığını ki telefon açma hakkı yok.

Konu dogum, ki doktor gercekten düşük kiloya normal demiş sen halükarda kendini ispatlarsın, kadin dogum doktorlarının hastası ile bu sekilde ugrasan doktorlari özel hastaneler istemez.
Başhekime gitsem anlatsam ne yapabilir

Bu nasıl rezalet bı doktor ki gelişimin durduğunu nasıl fark etmez dedim bunun dışında kötü söz tehdit vs yok
ya siz de cok zorlamissiniz .perinatoloji profunun 3 kilo dedigi cocuk 2 kilo dogdu .usg net olcumu yansitmaz bebek de kucuk degil oyle 30 haftada kalmamis gelisimi vs gibi olay yok . bu gelisimi farketmemek bile olmayabilir aslinda usg direk net kgyu haftayi soylemiyor ki

İşte ne kadar rezalet bı doktor ki çocuğum gelişimi durmuş fark etmemiş kesinlikle tavsiye etmiyorum hakkımı helal etmiyorum dedim
Şimdi şöyle hakaret davalarında şöyle bir unsur var. Siz burada ne kadar rezalet bir doktor yerine rezil bir doktor olduğunu düşünüyorum deseydiniz mesela hiçbir şey yapamazdı ha şimdi de yapabilir mi bilmiyorum ama her zaman düşünüyorum kelimesini eklediğinizde ifade özgürlüğü olduğu için karşı taraf hiçbir şey yapamıyor. Yani birine gerizekalı yazmak hakaret, ama gerizekalı olduğunu düşünüyorum yazmak değil mesela

Şimdi şöyle hakaret davalarında şöyle bir unsur var. Siz burada ne kadar rezalet bir doktor yerine rezil bir doktor olduğunu düşünüyorum deseydiniz mesela hiçbir şey yapamazdı ha şimdi de yapabilir mi bilmiyorum ama her zaman düşünüyorum kelimesini eklediğinizde ifade özgürlüğü olduğu için karşı taraf hiçbir şey yapamıyor. Yani birine gerizekalı yazmak hakaret, ama gerizekalı olduğunu düşünüyorum yazmak değil mesela
Tuhaf bı sistem ben anlamadım ya millet doktoru dövüyor tabiki bunu onaylamıyorum ama bizim dediğimi bı cümle olay oluyo

Elimde suan satmadım

telefon halen elinizdeyse ve sizden sonra birisi kullanmadıysa eski konuşma kayıtları bir ihtimal telefonda olabilir. işi bilen birisinden yardım alarak kayıtları döndürebilirsiniz. kayıtlara ulaştıktan sonra yapmanız gerekene karar veririsiniz.

hukuken hakaret etmeden hakaret etmek denilen şey bu sanırım :)
bunu öğrendiğim iyi oldu
salaksın demekle salak olduğunu düşünüyorum demek arasında anlam açısından da fark var
çünkü "ben " düşünüyorum, bi başkası düşünmeyebilir

ben asıl şeyi anlamadım, konu sahibi , doktor size msj atıp bu yorumu sen mi yazdın dediğinde
neden evet ben yazdım dedin ki ?
onun senin kişisel telefonuna mesaj atıp bunu sormaya ne hakkı var mesela ?
ben google'a olumsuz yorum yaparken daima fake bir mail adresinden yaparım
asla kendi adımın sanımın açıkça yazdığı mail adresinden yapmam
kesinlikle hakaret etmeden ağır eleştirebilmek önemli, zaten burda amaç aslında ağır konuşmaktan ziyade
okuyan insanların düşüncelerini değiştirmek, onu tercih edecek insanları vazgeçirmek

Ben buna benzer bir şey yaşamıştım ama bence ben haksızdım. Şöyle ki karı-koca aynı branşlar ve hanımefendiden memnun kalmadım, o sinirle googleda yorumladım. Aradan 5-6 gün geçti bilmediğim bir numara beni arayıp avukat olduğunu ve yorumumu beyfendinin sayfasına yazdığımı, kaldırılması için oraya açıklama yazılmasına rağmen (ki ben görmedim bildirim gelmemişti) bir işlem yapmadığımı bu yüzden beyfendinin dava açma hakkını kullanacağını ama yine de avukat olarak dava öncesi görüşümü, yorumumu, tavrımı görmek istediğini söylemişti. Bende hak vermiştim, eşinin google yorumları yoktu, adam neden eşinin beceriksizliğinin yorumunu çeksin ki. Silmiştim olay tatlıya bağlanmıştı.
Konuşup anlaşabilirsiniz gerçekten tavırdan yana şikayetçi değilseniz.

Şimdi şöyle birşey var hakaret içeren bir söz kullandıysanız ne kadar da haklı olsanız o hakaretten dolayı ceza alırsınız.Siz ne yapabilirsiniz siz de karşı dava açabilirsiniz .Ama o bana bunu dedi bende ondan dolayı derim demenin bir faydası olacağını sanmıyorum.Hatırlarsanız bir askeri personel bir kızcağıza tecavüz etmişti ve kızcağız intihar ederken sorumlusu olarak bu adamı göstermişti.Ezgi Mola ve birkaç kişi bu adama sosyal medyada tepki göstermişti .Adam hepsine dava açti ve kazandı ne yazık ki.

Tehdit falan yok sadece bu nasıl rezalet kısmını hakaret olarak almış bide ismini vermişim karalama yapmışım yani
Ya yok bişey çıkmaz bu olaydan.
Sabah 8 de gittiğim ameliyata hiç bilgi verilmeden 4 de girersem rezalet derim tabi ne diyeyim başka?
Doktor yorumlarına bakın neler neler yazıyolar.
Siz de arayın doktoru sağlık bakanlığına şikayet edin varsa hatası.

vaaaauuuvv muhteşem bir bilgi, teşekkürler.:KK200:

hukuken hakaret etmeden hakaret etmek denilen şey bu sanırım :)
bunu öğrendiğim iyi oldu
salaksın demekle salak olduğunu düşünüyorum demek arasında anlam açısından da fark var
çünkü "ben " düşünüyorum, bi başkası düşünmeyebilir

ben asıl şeyi anlamadım, konu sahibi , doktor size msj atıp bu yorumu sen mi yazdın dediğinde
neden evet ben yazdım dedin ki ?
onun senin kişisel telefonuna mesaj atıp bunu sormaya ne hakkı var mesela ?
ben google'a olumsuz yorum yaparken daima fake bir mail adresinden yaparım
asla kendi adımın sanımın açıkça yazdığı mail adresinden yapmam
kesinlikle hakaret etmeden ağır eleştirebilmek önemli, zaten burda amaç aslında ağır konuşmaktan ziyade
okuyan insanların düşüncelerini değiştirmek, onu tercih edecek insanları vazgeçirmek
Fake yazsanız bile ip adresinden bulurlar ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X