adım adım birikim

Kostebekpasta bu konularda eşin ne diyor. Siz hala borç öderken yenisine girmek istiyor mu. Babasına birşey diyemiyor mu.
Bence hiç bağırma çağırma küsme. Tatlı dille alttan alttan işle. Bebeğimiz olacak para lazım olur vs diye. Kenarda paramız olsun. Buradan öğrendiklerini güzellikle anlat. Bu işin çözümü eşin de malesef

Canım demedim mi neler dedim neler .. eşim bizde ayrı gayrı yok diyo da başka bişey demiyo .. madem ayrı gayrı yoksa ev senin üzerine olsun diyorum ben böyle teklifte bulunamam ikilik cikaramam diyo . Adamı parmaklarında oynatıyorlar. Maaşına rahat vermiyorlar adamın.

Ben bunlari da söylüyorum canım onlar bizim hakkımızı yemez diyo .. laf soyletmiyo haklı olduğumu basbaya biliyo bu sefer verecek cevabı olmayincada ailemle aramı bozma benim diyo

Annesi babası hacılar bide haktan hukuktan haramdan helalden dem vururlar ama krediyi helal görüyorlar galiba. 4 tane evleri var gözleri 5. De mal çoğaltma hastası olmuşlar

Ayri gayri yoksa kiz kardeslerinin de haklarini aramayacagini ümit etmesin o zaman
Onlar haklarini almasinlar diye icinden istiyor ondan sonra da bizde ayri gayri yok diyo
Herkes esit koymuyorsa sadece siz koyuyorsaniz nasil bir esitlik olacak ben cozemedim.

Kostebekpasta sana gaz vermek istemem ama karda kışta çalışarak kazandığım çocuğumun rızkı olan parayı değil kp gönlüm olmadan babamın oğluna bile vermem. Gerekirse resti çekerğm....senin altınlara mı güvenmişler. Çok çok ayıp.
Sen verdikçe onlar daha da çok isteyecektir.

Kızlara 10 ar bin vereceklermiş tmm .. da bu kızların kocaları yarın çıkmayacak mi ortaya tüm mal 7 ye bölünsün diye o zaman ne hak talep edebileceğiz bunları da söylüyorum anlamıyo kafayı yicem

Kızlara 10 ar bin vereceklermiş tmm .. da bu kızların kocaları yarın çıkmayacak mi ortaya tüm mal 7 ye bölünsün diye o zaman ne hak talep edebileceğiz bunları da söylüyorum anlamıyo kafayı yicem
Valla miras isleri öyle olmuyor once kabul ederler ondan sonra herkesle eşit pay isteriz derler siz de hicbir şey yapamazsiniz.
Cok gördük böyle olaylari yemezler.
Esine bunu anlat ama altinlarini sakin verme onlar bebegimin guvencesi de.

Aynen ben bu gebe halimle 36. Haftaya kadar karda kışta ise gittim geldim .. yüzsüzler. Eşimle de 2 gündür konuşmuyorum . Ve artık gönlümün istediğini aldiracam bu adama . Zira ben yemedikce onlara yediriyo

Yok aslında tam olarak öyle değil. Çok tutumlu idareyi benden çok daha fazla bilir. Benim para biriktirmemi en baştan beri gereksiz görüyo. Ciddiye almıyo bence
Ticaretle uğraşıyo,maaşlı değiliz.Büyük paralarla iş çeviriyo,idareyi bana vermesi pek mümkün değil. Ama dediğini yapıyorum,ona yüklüyorum çoğu zaman,onu al,bunu al:) büyük alışverişler,kıyafet,gezi tüm bunlar zaten onda. Ben sadece günlük giderleri karşılıyorum. Ama yinede arkadaşlarımı görüyorum. Her hafta sonu avm,şurası burası..yapabilirim ama yapmıyorum.farkında oda aslında ama yinede bir bahaneyle paramı hiç ediyo. Geri vermek isteyincede yok diyorum. Artık geri vereyimde demiyo ya gerçi..
Sorun bende yani. Ama değiştircem bu huyumu. Herkese karşı böyleyim.

Kostebekpasta bir arkadaşım da aynı senin gibi
eşinin babasının üstüne her mal
onlar 2 kardeş tabi kız kardeşte çalışıyor ama
bana duyunca çok saçma gelmişti
senin ki daha da saçma mal mülk işin içine girince torunlar bile karışır
kim düşünür geçmişi
sonuçta babadan dededen miras
hamileliğin de son zamanı uygun dil ile anlat
anlamazsa da kendi bilir

iyi de evlat olarak üzerine düşeni yapmış, ev yaptırmış onlara
zaten siz bir sene sonra çift maaş olacaksınız, kredi bitince.
ondan sonra tek başına ev alabileceksiniz, tek başına ev almamayacak durumda olsanız, ortak olsun diyelim ama öyle bir durum yok.
bunun çözümü sizin ev arayışında olduğunuzu söylemek. tek başına ev alır, kiraya verir, kredisini ödersiniz
siz ev borcuna girmeden sizin maaş üzerinden planları devam eder.

Annesi babası hacılar bide haktan hukuktan haramdan helalden dem vururlar ama krediyi helal görüyorlar galiba. 4 tane evleri var gözleri 5. De mal çoğaltma hastası olmuşlar
oooo 5.ev için mi gelinin huzurunu kaçııyorlar. o zaman o evi ortak değil, tek başınıza alın. biraz kredi çekin. biraz da abisi borç versin. kira gelirinizde olsun. babaına ben tek başıma almak istiyorum desin.
ayrı gayrı yok, ev uygunmuş kaçırmayalım, tek başımıza alalım de kocana

miras paylaşım zamanı geldiğinde, hepsi ortaya çıkacak ve biz de para vermiştik diyecekler. hepsinin parası da 50 bin yapar. o zaman ev bölünür alırlar paylarını. ayrıca erkeklere alınan evlere damatlar neden para katsın, eşine saçma gelmiyor mu
demek ki kp onlara da miras vereceğinden bahsetti ki, damatlar para veriyor.
damatlar enayi mi, iki erkek kardeşin alacağı eve yardım yapsınlar
ben görümcen olsam, köstepek maaş alıyor, benim sadece eşim çalışıyor, neden yardım edeyim derdim
demek ki onlarda miras alacak ki yardımı kabul etmişler
ayrıca bir ev olsa, kız kardeşler vazgeçer. 5 ev olunca tüm kızlarda payını alır. damatlar salak mı? sadece erkeklere yedirsin
bence eşin bu konuda çok saf. kız kardeşlerine güvense bile damatlara nasıl güveniyor

Canım damatların ve kızların 5 kuruş kattığı yok herşeyi eşim abisi babası yapıyor evleri arabaları. . Ama herşey babasının üzerine oluyor sıkıntı burda

Selam kızlarr =))
Yıl sonu, ikramiyler, maaşlar derken bu ay 11 gr. altın alabildim
Son bir hamle ile Tema ve ÇYDD ye biraz bağış yaptım, hep biriktir olmaz =))
Özellikle Tema yı unutmamaya çalışıyorum, bir fidan bedeli 10 lira arkadaşlar, hepimiz birer fidan bağışlasak koca bir orman olur. Ben bu derneklere üye değilim ama hesabımda para kaldıkça 10,20,30 neyse gönderiyorum, birikimlerimiz gibi yardımlarımızda büyür.
İstanbul'da kar bastırdı, bu akşam çorbalık tavuklardan papara zamanı (marketlerde çorbalık diye satılıyor, tavuğun yağlı yerleri, 10 liralık çorbalık tavukla 10 köpek doyabiliyor, haşlayıp suyuna makarna, ekmek ne bulursam koyuyorum, etleri de içinde oluyor), doldururum heybemi sokak, sokak dolaşırım, sokak hayvanlarını da unutmayın nolur=) tok hayvan daha az üşür. Kedi, köpek, kuş ne bulursanız besleyin. Rabbim bu soğukta kimseyi darda bırakmasın.
Bu arada kumbarama bugün 10 lira attım =)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…