adım adım birikim

Kostebekpasta bu eşler niye böyle yapıyor nasıl olan bitenden bi haber yaşıyorlar bilmiyorum.
Sakın ola ki altınlarını verme ne pahasına olursa olsun. Verdiğin anda bil ki onlar bir daha asla yerine gelmeyecek. Üzüldüğünle kalırsın yazık hem hamilesin bu soğukta karda kışta hala uzattın çalıştın.
Hatta ben sana maaşlarınızı tatlı dille güzellikle ayırmanı tavsiye ederim.
Sana Örnek vereyim Biz daha eşimle geçen gün onun sonradan ortak girdiği iş hakkında bazı yorumlar yaptım ve cevabını ömrümce unutmam.
Bu iş konusunda en son konuşup yorum yapacak en son kişi benmişim.
Ve bir hafta sonrası beyfendi benim maaşı kullanamıyor ya artık birleştirelim paraları ve ben yöneteyim dedi salak mıyım ben.
Hakkım olmayan işler hakkında yorum yapamıyorsam, üzerinde Hakkım olan işleri ben hallederim dedim.
Keşke 10 yıl önce ayırsaymışım maaşımı.
Neler birikirdi neler.
Mesela biz araba alırken salakmışım ben tüm bileziklerimi vermiştim
Bu olaylardan sonra hep kafasına kaktım ve bileziklerimin parasını verdi.

Biz sanıyoruz ki bir kişi ile evleniyoruz, her istediğimizi ortak karar vereceğiz.
I ıııı.
Yanlış.
Öyle olmuyormuş, herkes karışıyor o yüzden üzerinde neyin hakkımız varsa Koruma altına almalıyız.
Çocuklarımız için.
Aşk maşk başka.
Erkeklerin kafası bizim gibi çalışmıyor.
Sana kesin tavsiyem asla verme. Bileziklerin sana geri dönüşü olmaz
At onları bankaya kasaya.

Köstebek pasta inan ki nasıl olur böyle bir şey zamanında eşimde benden istedi her seferinde çocuklarımın rızkını senin annen-baban kardeşlerinde olsa asla vermem dedim ve inan ömrüm boyunca benim kolumda iki bilezik bankada ise 2000.TL param olmadı çünkü ben biriktirmek istedikçe o elimden parayı nasıl alırım derdine girdi. Ben her borç bittiğinde yeni bir borcun altına girdim sıkıntı çekmedim ama rahat rahat da para harcamadım. Hemen bir arsa olur bir dükkan al bence yine karar senin.

Çok duyarlısın, her semte böyle sizin gibi güzel insanlar olmalı diğerlerine örnek olması açısından. Allah kabul etsin.

evlendigimin 3. Ayında aldım maaş kartımı ondan başta küstü kavga çıkardı ama sonra yine konuşmak zorunda kaldı alıştı. . Artık sormuyor bile maaş kartımı. İnanın kızlar ikimizde kredi ödüyoruz o abisine ev yaptırmış bekarken hala onu ödüyor. Bende kendime ev aldım onu ödüyorum yeri geliyor soğanı domatesi yarım yarım kullanıyorum mutfakta hep idare etmeye çalışıyorum gebeyim canımın çektiği biseyi alıp yemiyorum kenarda 3 5 kuruş olsun diye ama ben böyle yaptıkca eşim abisine ailesine yedirecekse kusura bakmasın onlar yiyeceğine ben yerim. Bugün upuzuun bi liste yaptım verdim eline git bunları al dedim . Bundan sonra böyle oh .

Iyi etmişsin canım valla kutlarım
Yolunacak tavuk olarak görünüyoruz karşıdan bakınca herhalde.
Hiç yumuşama ne biriktirirsen sana ve yavruna
Ben eşimi çok seviyorum ama para konusunda yok.
Kart hiç vermedim ama paralarımızı hep birleştirip harcadık ne salakmışım.

Canim aynen evin masraflarini esine kitle
Hic olmazsa ona verecegin parayi kumbarana atarsin
Caninin istedigini söyle gelirken getirir misin bebegimiz istiyo de biraz kiymetlendir kendini.
Neden caninin istedigini yemeyecekmissin ki parasini ona ödettir.
Sakın strese girme bebegin etkilenir canim.

Aldir tabiki. Bende eskiden oyleydim, sanki çok mu kıymet biliyorlar? Mütevazi olma gerçek sanırlar diye bir söz vardır. Biz kendi kıymetini bilmedikce onlarda bilmiyor.

Bu arada esimden 1500 tl istedim. 500 e saçını boyatcam, 500 eksideyim maasima yatircam, 500 altın alcam. Ah ah eskiden boylemiydim, artık acimiyorum

Verme sakın

Birikimlerinizi, tasarruflarınızı okuyunca çok beğenmiştim.
Ama bu duyarlı haliniz gerçekten takdire şayan Özellikle sokak hayvanlarına bu kadar iyi davranan insanlar olduğunu bilmek içimi rahatlatıyor..Rabbim sizin gibi insanların sayısını arttırsın inşallah.

O dalga geçen arkadaşın şöyle iyi bir zorluk görmemiş ki... Anlasın yemeğin önrmini. :)

Canım bundan sonra hiç bi şekilde söyleme... Sen biritirmişsindir yine gibi imalara getirebilir çünkü senden oyle alışmış biraz seni bu konuda zorlayabilir.. Bir bankada da hesap aç kartını da bir arkadaşına veya annene ver.. Her ay yatırmak için karta da gerek yok kartsız da yatırabiliyorsun.

Canım alttan alttan şöyle de bence... Babanın üzerinde bunlar bunlar...işte bizim bir çöpümüz yok... Bak hamileyim çocuğumuz olacak ilerde. Biz kendimiz alalım ev. Gibi şeyler söyleyip adamın beynine işle bence. Yoksa kocan ifla olmaz gibi geliyor bana.

Yahu bizim paramızı sorup duruyolar biriktirebiliyormusunuz .. Çok harciyosunuz .. napiosunuz parayı. . En sevmedigim şey. . Sanane ya sanane.
Desene kocamın bekar hayatından kredisi var çoğu oraya gidiyor diye... Biraz alttan alttan bazı şeyleri demek lazım bence. Yoksa insanın kendinde hastalık çıkıyor.

Hayır bi de şu garip... Ya senin ustune bilmem kaç tane ev var. Sen bu çocuklara niye demiyorsun siz kendinize ev bakın peşinatında en azından az da olsa destek çıkarım diye. Ne babalar var yahu... Tamam sen büyüttün besledin de senin nu zamana kadar yapamadığını senin için çocuğun niye sana yapsın... Kendi ustune alacağına çocuklarının ustune grçirsene..

Biraz da sanırım şey. Çalışıyorum gelirim iyi niye biriktireyim tavrında... O durum hiçte öyle olmuyor... Bir ara işleri kötü gidebilir işleri bozulabilir o künefe aldığı paraya muhtaç olabilir. Yani fazla da abartmadan sen kenarda köşede az az yap birikimini

Maşallah canım sana... Bereketli oldun inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…