adım adım birikim

Evet ne kadar gelirse o kadar gidiyor ama yaşam standardın yükseliyor. Tek maasken daha kötü hir smtte daha kötü bir evde oturuyorum, şimdi semtinde evimde değişti mesela.
Evet daha iyi koşullarda yaşıyoruz bu iyi bir yön ama çok fazla israf arttı özellikle ekmek yolda ekmek toplamaktan önüme bakamıyorum yiyecegin kadar al yok fazla olsun bozulunca hop çöpe ekmekin kutsalligi bile kalmadı yemeklerde aynı şekilde gittigim yemekli davetlerde kalan yemekler hop çöpe yazıktir günahtır uyarınca ya kim yiyecek yarın tazesini yaparım deniyor ...ne ara bu kadar soğuk ,savurgan toplum olduk komsuya götür ne bileyim hayvanlara ver yok , ben kalan yemekleri kaldirinca benle dalga geçmişti birkaç arkadaş nimet çöpe dökulmez deyince benim vicdanim rahat olsunda

Ben temizlik malzemesi olarak kremdi köpüktü yağ çözücüydü cifti vimdi çamaşır suyuydu yer temizleyiciydi yumuşatıcıydı , şampuandı , saç kremiydi .. bunların hiç birini almıyorum

Sirke karbonat limon tuzu en güzel temizleyiciler
bir yerde okumuştum sirke çamaşır suyu gibi beyazlatıyor diye. bende mutfak lavabosuna önce karbonat arkadan sirkeyi döktüm hiç parlamadı. bu sirkenin bi markası mı var :) ya da siz nasıl temizliyorsunuz. klozet falan temizleniyor mu bunlarla. ben de çok isterim böyle temizlik yapmak.

bir yerde okumuştum sirke çamaşır suyu gibi beyazlatıyor diye. bende mutfak lavabosuna önce karbonat arkadan sirkeyi döktüm hiç parlamadı. bu sirkenin bi markası mı var :) ya da siz nasıl temizliyorsunuz. klozet falan temizleniyor mu bunlarla. ben de çok isterim böyle temizlik yapmak.
Canim bulasık bezlerim eskidiginde yesil kismina beyaz sirke doküyorum lavobomu ovuyorum eskisinden parlak oluyor
Temizlik icin beyaz sirke de olur elma üzüm sirkesi de ama ben en iyisi beyaz sirke diye okumustum bir yerde.
Ben klozete camasir suyu dokuyorum ic kismina. Camasir suyu kullandigim tek yer klozetin ici.
Disina oturdugunuz yere yine kullanilmamis bulasik bezlerini kucuk kucuk kesiyorum sirkeyle ovuyorum.

Ben mutfak mermerine ve lavabosuna biraz karbonat sepiyorum biraz sirke .. Biraz bekliyorlar sonra mermeri süngerin yeşil yeriyle siliyorum , lavaboyu da bulaşık teliyle siliyorum , devamında limonla ovuyorum .. Bence çok temiz oluyor , doğal olduğu için içim çok rahat ..
Sirkeyi genelde bimden alıyorum ..

Günaydın hanımlar..sabah sabah sinir oldum kendime. biriktiriyorum onuda hemen söylüyorum. Eşimin hali vakti yerinde. Asla benim üç kuruşuma ihtiyacı yok biliyorum ama ne hikmetse söylediğim gibi en fazla 3 gün içinde buluyo benim parama bi yer. Hatta akşam bi 100 liram daha vardı adam künefe söyledi yaa. İnanamıyorum..hayır diyemiyorum hiç sonrada kendimi kötü hissediyorum.
Anlamıyorum benim para biriktiriyo olmam neden rahatsız ediyo onu bu kadar. Ben neden bile bile her seferinde ona söylüyorum
Tamam çalışmıyorum,evet onun parası. Ama bende para var nasılsa deyip alışverişe,kuaföre şuraya buraya saçmıyorum ki. Gezmeyi bile sevmem fazla.
Çok sinirlendim,en çokta kendime
Siz biriktirdiğinizi söylermisiniz?sizinde eşiniz böylemidir,yoksa benimkimi bu çeşit çıktı şansıma

yenidennn yenidennn biz de sistem biraz farklı. Eşim evlenmeden önce parasal anlamda yaptığı bazı hatalar yüzünden para işlerine karışmamaya tövbeli. Düşün ki kendi adına kartı bile yok. Benim kartlarımdan birini kullanıyor. Maaşı ücreti yatınca bana gönderiyor. Tüm ödemeleri birikimleri vs ben yapıyorum. Sormaz bile ne kadar paramız var diye. Parasal anlamda oturup kararlar alan çiftlere imreniyorum bende.
Ben karar alırım. Eşim de uyar.
Eskiden çok ama çok savurgandı. Şimdi bayağı düzeldi artık.

Günaydın hanımlar..sabah sabah sinir oldum kendime. biriktiriyorum onuda hemen söylüyorum. Eşimin hali vakti yerinde. Asla benim üç kuruşuma ihtiyacı yok biliyorum ama ne hikmetse söylediğim gibi en fazla 3 gün içinde buluyo benim parama bi yer. Hatta akşam bi 100 liram daha vardı adam künefe söyledi yaa. İnanamıyorum..hayır diyemiyorum hiç sonrada kendimi kötü hissediyorum.
Anlamıyorum benim para biriktiriyo olmam neden rahatsız ediyo onu bu kadar. Ben neden bile bile her seferinde ona söylüyorum
Tamam çalışmıyorum,evet onun parası. Ama bende para var nasılsa deyip alışverişe,kuaföre şuraya buraya saçmıyorum ki. Gezmeyi bile sevmem fazla.
Siz biriktirdiğinizi söylermisiniz?sizinde eşiniz böylemidir,yoksa benimkimi bu çeşit çıktı şansıma
Aynı durum bızdede var canım ama ben akillandim soylemiyorum

Benimki almaz, alsa da geri verir . Hem benim maaşımdan hem onun maaşından birikimi ben yaparım. Çünkü para idaresi konusunda ben daha iyiyim

Sen dişinden tırnağından arttırıp birikim yapıyorsun Keşke eşine söylemesen.
Bu huyunu biliyorsan bence söylememelisin
Hem ihtiyacı da yokmuş

Ben maaşları ayırdıktan sonra bir oh çektim diyebilirim, birikim yapabilmeye başladım

çok komik KÜNEFE mi?
adam bilerek yapmış gibi ya, sen yemezsen bak ben ne güzel yerim :) künefe
bence sinir etmek ya da biriktirme işinden vazgeçmek için yapmış
ben de gizli bir yere para sıkıştırmışsam en fazla bir hafta içinde para iç olur. misal gecen gün evin yanındaki marketten arıyor, pos cihazı çalışmıyormuş, evde yanımda nakit varsa, 90 tl lazımmış, bankamatik uzakmış. iyiki elimde para yokmuş dedim, yoksa gidecekti. :)

yenidennn yenidennn biz de sistem biraz farklı. Eşim evlenmeden önce parasal anlamda yaptığı bazı hatalar yüzünden para işlerine karışmamaya tövbeli. Düşün ki kendi adına kartı bile yok. Benim kartlarımdan birini kullanıyor. Maaşı ücreti yatınca bana gönderiyor. Tüm ödemeleri birikimleri vs ben yapıyorum. Sormaz bile ne kadar paramız var diye. Parasal anlamda oturup kararlar alan çiftlere imreniyorum bende.
Ben karar alırım. Eşim de uyar.
Eskiden çok ama çok savurgandı. Şimdi bayağı düzeldi artık.
bence en güzeli seninki, çalışıp eline veriyor

Yok artık bende hiç belli etmiycem param olduğunu. Arada bana böyle bir saflık geliyo,harçlık bile almıyorum bazen var bende deyip.
Bu kez çok kızdım kendime. 50 bile olsa bırakmıycam kenarda hemen atm ye

bence en güzeli seninki, çalışıp eline veriyor
Adam bu dayede ev araba sahibi oldu. Diyar diyar geziyor. Yoksa hiç anlamaz para pul işlerinden. Bu aileden gelen birşey bence. Kadınlar sonradan öğrenebiliyor ama erkek milleti bu konuda tınnnnnn

Canim esine biriktirdigini söylememeye caliş adam sendeki paraya göz dikmiş
Bazi masraflari ona yık mesela bir şey mi alinacak gelirken surdan su kadar alir misin falan de.
Benim esim maasini alinca biraz kendine ayiriyor kalanini bana veriyor ben biriktiriyorum.
Bence paranin idaresi kadinda olmali evi sen cekip ceviriyorsun sonucta.
Bir de kadinlar para idaresini erkeklere nazaran daha iyi yapiyorlar bu bir gercek.

Selam kızlar çok sinirliyim eşime :KK67:saf mi saf ayağına mi yatıyor anlamadım. . Şimdi bunlar 7 kardeş 1 abisi var 5 tane de kız kardeşi kızlar hepsi ev hanımı evliler .. abisi çalışıyo kendi işi gücü var babası bi türlü rahat vermiyor eşimin parasına eşime bekarken 100 bin TL kredi cektirmis ev yaptırmış hala onun kredisini ödüyoruz hala 40 bin var 11 ay sonra bitecek . Ev araba arsa ne varsa babasının üzerine herşey eşimin üzerine bi çöp bile yok . Bu durum beni deli ediyo . Babası şimdi başka bi ev bulmuş abinle ikiniz bu evi alın kredi çekin kostebekpasta da altınları versin demiş eşim bileziklerimi istiyor . Veremem dedim o evde banasının üzerine olacak . Ve yarın bir gün 7 kardeş paylasacaklar ne var ne yoksa .eşimde bi tutturmuş kızlar hak istemezler diyo beni deli ediyo :sinirli: ben lojmanda oturuyorum eski küçücük. . Hepsinin yediği önünde yemediği arkasında. . Ben soğanı 2 ye bölüp kullanıyorum . Bileziklerimi de vermicem zulami da vermicem ne halleri varsa görsünler :sinirli:

Selam kızlar çok sinirliyim eşime :KK67:saf mi saf ayağına mi yatıyor anlamadım. . Şimdi bunlar 7 kardeş 1 abisi var 5 tane de kız kardeşi kızlar hepsi ev hanımı evliler .. abisi çalışıyo kendi işi gücü var babası bi türlü rahat vermiyor eşimin parasına eşime bekarken 100 bin TL kredi cektirmis ev yaptırmış hala onun kredisini ödüyoruz hala 40 bin var 11 ay sonra bitecek . Ev araba arsa ne varsa babasının üzerine herşey eşimin üzerine bi çöp bile yok . Bu durum beni deli ediyo . Babası şimdi başka bi ev bulmuş abinle ikiniz bu evi alın kredi çekin kostebekpasta da altınları versin demiş eşim bileziklerimi istiyor . Veremem dedim o evde banasının üzerine olacak . Ve yarın bir gün 7 kardeş paylasacaklar ne var ne yoksa .eşimde bi tutturmuş kızlar hak istemezler diyo beni deli ediyo :sinirli: ben lojmanda oturuyorum eski küçücük. . Hepsinin yediği önünde yemediği arkasında. . Ben soğanı 2 ye bölüp kullanıyorum . Bileziklerimi de vermicem zulami da vermicem ne halleri varsa görsünler :sinirli:

Yahu bizim paramızı sorup duruyolar biriktirebiliyormusunuz .. Çok harciyosunuz .. napiosunuz parayı. . En sevmedigim şey. . Sanane ya sanane.
Yani saçmalamislar
Siz zaten bebek bekliyorsunuz kendi evladiniz dururken bilezikleri satip babaya vermek de neyin nesi
Esine bunu söylesene
Cocuk büyütmeyi kolay mi saniyor bu insanlar??
Herkes cocuguna yapiyor yatirimini siz de cocugunuz icin vermeyin sakin.
Evet ev babanin ustune olacaksa ne anladiniz bu isten sizin kariniz ne

X