adım adım birikim

Selam kızlar çok sinirliyim eşime :KK67:saf mi saf ayağına mi yatıyor anlamadım. . Şimdi bunlar 7 kardeş 1 abisi var 5 tane de kız kardeşi kızlar hepsi ev hanımı evliler .. abisi çalışıyo kendi işi gücü var babası bi türlü rahat vermiyor eşimin parasına eşime bekarken 100 bin TL kredi cektirmis ev yaptırmış hala onun kredisini ödüyoruz hala 40 bin var 11 ay sonra bitecek . Ev araba arsa ne varsa babasının üzerine herşey eşimin üzerine bi çöp bile yok . Bu durum beni deli ediyo . Babası şimdi başka bi ev bulmuş abinle ikiniz bu evi alın kredi çekin kostebekpasta da altınları versin demiş eşim bileziklerimi istiyor . Veremem dedim o evde banasının üzerine olacak . Ve yarın bir gün 7 kardeş paylasacaklar ne var ne yoksa .eşimde bi tutturmuş kızlar hak istemezler diyo beni deli ediyo :sinirli: ben lojmanda oturuyorum eski küçücük. . Hepsinin yediği önünde yemediği arkasında. . Ben soğanı 2 ye bölüp kullanıyorum . Bileziklerimi de vermicem zulami da vermicem ne halleri varsa görsünler :sinirli:

Kostebekpasta Kostebekpasta bu eşler niye böyle yapıyor nasıl olan bitenden bi haber yaşıyorlar bilmiyorum.
Sakın ola ki altınlarını verme ne pahasına olursa olsun. Verdiğin anda bil ki onlar bir daha asla yerine gelmeyecek. Üzüldüğünle kalırsın yazık hem hamilesin bu soğukta karda kışta hala uzattın çalıştın.
Hatta ben sana maaşlarınızı tatlı dille güzellikle ayırmanı tavsiye ederim.
Sana Örnek vereyim Biz daha eşimle geçen gün onun sonradan ortak girdiği iş hakkında bazı yorumlar yaptım ve cevabını ömrümce unutmam.
Bu iş konusunda en son konuşup yorum yapacak en son kişi benmişim.
Ve bir hafta sonrası beyfendi benim maaşı kullanamıyor ya artık birleştirelim paraları ve ben yöneteyim dedi salak mıyım ben.
Hakkım olmayan işler hakkında yorum yapamıyorsam, üzerinde Hakkım olan işleri ben hallederim dedim.
Keşke 10 yıl önce ayırsaymışım maaşımı.
Neler birikirdi neler.
Mesela biz araba alırken salakmışım ben tüm bileziklerimi vermiştim
Bu olaylardan sonra hep kafasına kaktım ve bileziklerimin parasını verdi.

Biz sanıyoruz ki bir kişi ile evleniyoruz, her istediğimizi ortak karar vereceğiz.
I ıııı.
Yanlış.
Öyle olmuyormuş, herkes karışıyor o yüzden üzerinde neyin hakkımız varsa Koruma altına almalıyız.
Çocuklarımız için.
Aşk maşk başka.
Erkeklerin kafası bizim gibi çalışmıyor.
Sana kesin tavsiyem asla verme. Bileziklerin sana geri dönüşü olmaz
At onları bankaya kasaya.

Selam kızlar çok sinirliyim eşime :KK67:saf mi saf ayağına mi yatıyor anlamadım. . Şimdi bunlar 7 kardeş 1 abisi var 5 tane de kız kardeşi kızlar hepsi ev hanımı evliler .. abisi çalışıyo kendi işi gücü var babası bi türlü rahat vermiyor eşimin parasına eşime bekarken 100 bin TL kredi cektirmis ev yaptırmış hala onun kredisini ödüyoruz hala 40 bin var 11 ay sonra bitecek . Ev araba arsa ne varsa babasının üzerine herşey eşimin üzerine bi çöp bile yok . Bu durum beni deli ediyo . Babası şimdi başka bi ev bulmuş abinle ikiniz bu evi alın kredi çekin kostebekpasta da altınları versin demiş eşim bileziklerimi istiyor . Veremem dedim o evde banasının üzerine olacak . Ve yarın bir gün 7 kardeş paylasacaklar ne var ne yoksa .eşimde bi tutturmuş kızlar hak istemezler diyo beni deli ediyo :sinirli: ben lojmanda oturuyorum eski küçücük. . Hepsinin yediği önünde yemediği arkasında. . Ben soğanı 2 ye bölüp kullanıyorum . Bileziklerimi de vermicem zulami da vermicem ne halleri varsa görsünler :sinirli:
Köstebek pasta inan ki nasıl olur böyle bir şey zamanında eşimde benden istedi her seferinde çocuklarımın rızkını senin annen-baban kardeşlerinde olsa asla vermem dedim ve inan ömrüm boyunca benim kolumda iki bilezik bankada ise 2000.TL param olmadı çünkü ben biriktirmek istedikçe o elimden parayı nasıl alırım derdine girdi. Ben her borç bittiğinde yeni bir borcun altına girdim sıkıntı çekmedim ama rahat rahat da para harcamadım. Hemen bir arsa olur bir dükkan al bence yine karar senin.

Selam kızlarr =))
Yıl sonu, ikramiyler, maaşlar derken bu ay 11 gr. altın alabildim
Son bir hamle ile Tema ve ÇYDD ye biraz bağış yaptım, hep biriktir olmaz =))
Özellikle Tema yı unutmamaya çalışıyorum, bir fidan bedeli 10 lira arkadaşlar, hepimiz birer fidan bağışlasak koca bir orman olur. Ben bu derneklere üye değilim ama hesabımda para kaldıkça 10,20,30 neyse gönderiyorum, birikimlerimiz gibi yardımlarımızda büyür.
İstanbul'da kar bastırdı, bu akşam çorbalık tavuklardan papara zamanı (marketlerde çorbalık diye satılıyor, tavuğun yağlı yerleri, 10 liralık çorbalık tavukla 10 köpek doyabiliyor, haşlayıp suyuna makarna, ekmek ne bulursam koyuyorum, etleri de içinde oluyor), doldururum heybemi sokak, sokak dolaşırım, sokak hayvanlarını da unutmayın nolur=) tok hayvan daha az üşür. Kedi, köpek, kuş ne bulursanız besleyin. Rabbim bu soğukta kimseyi darda bırakmasın.
Bu arada kumbarama bugün 10 lira attım =)))))
Çok duyarlısın, her semte böyle sizin gibi güzel insanlar olmalı diğerlerine örnek olması açısından. Allah kabul etsin.

Köstebek pasta inan ki nasıl olur böyle bir şey zamanında eşimde benden istedi her seferinde çocuklarımın rızkını senin annen-baban kardeşlerinde olsa asla vermem dedim ve inan ömrüm boyunca benim kolumda iki bilezik bankada ise 2000.TL param olmadı çünkü ben biriktirmek istedikçe o elimden parayı nasıl alırım derdine girdi. Ben her borç bittiğinde yeni bir borcun altına girdim sıkıntı çekmedim ama rahat rahat da para harcamadım. Hemen bir arsa olur bir dükkan al bence yine karar senin.
evlendigimin 3. Ayında aldım maaş kartımı ondan başta küstü kavga çıkardı ama sonra yine konuşmak zorunda kaldı alıştı. . Artık sormuyor bile maaş kartımı. İnanın kızlar ikimizde kredi ödüyoruz o abisine ev yaptırmış bekarken hala onu ödüyor. Bende kendime ev aldım onu ödüyorum yeri geliyor soğanı domatesi yarım yarım kullanıyorum mutfakta hep idare etmeye çalışıyorum gebeyim canımın çektiği biseyi alıp yemiyorum kenarda 3 5 kuruş olsun diye ama ben böyle yaptıkca eşim abisine ailesine yedirecekse kusura bakmasın onlar yiyeceğine ben yerim. Bugün upuzuun bi liste yaptım verdim eline git bunları al dedim . Bundan sonra böyle oh .

evlendigimin 3. Ayında aldım maaş kartımı ondan başta küstü kavga çıkardı ama sonra yine konuşmak zorunda kaldı alıştı. . Artık sormuyor bile maaş kartımı. İnanın kızlar ikimizde kredi ödüyoruz o abisine ev yaptırmış bekarken hala onu ödüyor. Bende kendime ev aldım onu ödüyorum yeri geliyor soğanı domatesi yarım yarım kullanıyorum mutfakta hep idare etmeye çalışıyorum gebeyim canımın çektiği biseyi alıp yemiyorum kenarda 3 5 kuruş olsun diye ama ben böyle yaptıkca eşim abisine ailesine yedirecekse kusura bakmasın onlar yiyeceğine ben yerim. Bugün upuzuun bi liste yaptım verdim eline git bunları al dedim . Bundan sonra böyle oh .
Iyi etmişsin canım valla kutlarım
Yolunacak tavuk olarak görünüyoruz karşıdan bakınca herhalde.
Hiç yumuşama ne biriktirirsen sana ve yavruna
Ben eşimi çok seviyorum ama para konusunda yok.
Kart hiç vermedim ama paralarımızı hep birleştirip harcadık ne salakmışım.

Canim aynen evin masraflarini esine kitle
Hic olmazsa ona verecegin parayi kumbarana atarsin
Caninin istedigini söyle gelirken getirir misin bebegimiz istiyo de biraz kiymetlendir kendini.
Neden caninin istedigini yemeyecekmissin ki parasini ona ödettir.
Sakın strese girme bebegin etkilenir canim.

Aynen ben bu gebe halimle 36. Haftaya kadar karda kışta ise gittim geldim .. yüzsüzler. Eşimle de 2 gündür konuşmuyorum . Ve artık gönlümün istediğini aldiracam bu adama . Zira ben yemedikce onlara yediriyo
Aldir tabiki. Bende eskiden oyleydim, sanki çok mu kıymet biliyorlar? Mütevazi olma gerçek sanırlar diye bir söz vardır. Biz kendi kıymetini bilmedikce onlarda bilmiyor.

Bu arada esimden 1500 tl istedim. 500 e saçını boyatcam, 500 eksideyim maasima yatircam, 500 altın alcam. Ah ah eskiden boylemiydim, artık acimiyorum

Verme sakın

Selam kızlarr =))
Özellikle Tema yı unutmamaya çalışıyorum, bir fidan bedeli 10 lira arkadaşlar, hepimiz birer fidan bağışlasak koca bir orman olur. Ben bu derneklere üye değilim ama hesabımda para kaldıkça 10,20,30 neyse gönderiyorum, birikimlerimiz gibi yardımlarımızda büyür.
İstanbul'da kar bastırdı, bu akşam çorbalık tavuklardan papara zamanı (marketlerde çorbalık diye satılıyor, tavuğun yağlı yerleri, 10 liralık çorbalık tavukla 10 köpek doyabiliyor, haşlayıp suyuna makarna, ekmek ne bulursam koyuyorum, etleri de içinde oluyor), doldururum heybemi sokak, sokak dolaşırım, sokak hayvanlarını da unutmayın nolur=) tok hayvan daha az üşür. Kedi, köpek, kuş ne bulursanız besleyin. Rabbim bu soğukta kimseyi darda bırakmasın.
Birikimlerinizi, tasarruflarınızı okuyunca çok beğenmiştim.
Ama bu duyarlı haliniz gerçekten takdire şayan Özellikle sokak hayvanlarına bu kadar iyi davranan insanlar olduğunu bilmek içimi rahatlatıyor..Rabbim sizin gibi insanların sayısını arttırsın inşallah.

Evet daha iyi koşullarda yaşıyoruz bu iyi bir yön ama çok fazla israf arttı özellikle ekmek yolda ekmek toplamaktan önüme bakamıyorum yiyecegin kadar al yok fazla olsun bozulunca hop çöpe ekmekin kutsalligi bile kalmadı yemeklerde aynı şekilde gittigim yemekli davetlerde kalan yemekler hop çöpe yazıktir günahtır uyarınca ya kim yiyecek yarın tazesini yaparım deniyor ...ne ara bu kadar soğuk ,savurgan toplum olduk komsuya götür ne bileyim hayvanlara ver yok , ben kalan yemekleri kaldirinca benle dalga geçmişti birkaç arkadaş nimet çöpe dökulmez deyince benim vicdanim rahat olsunda
O dalga geçen arkadaşın şöyle iyi bir zorluk görmemiş ki... Anlasın yemeğin önrmini. :)

Günaydın hanımlar..sabah sabah sinir oldum kendime. biriktiriyorum onuda hemen söylüyorum. Eşimin hali vakti yerinde. Asla benim üç kuruşuma ihtiyacı yok biliyorum ama ne hikmetse söylediğim gibi en fazla 3 gün içinde buluyo benim parama bi yer. Hatta akşam bi 100 liram daha vardı adam künefe söyledi yaa. İnanamıyorum..hayır diyemiyorum hiç sonrada kendimi kötü hissediyorum.
Anlamıyorum benim para biriktiriyo olmam neden rahatsız ediyo onu bu kadar. Ben neden bile bile her seferinde ona söylüyorum
Tamam çalışmıyorum,evet onun parası. Ama bende para var nasılsa deyip alışverişe,kuaföre şuraya buraya saçmıyorum ki. Gezmeyi bile sevmem fazla.
Çok sinirlendim,en çokta kendime
Siz biriktirdiğinizi söylermisiniz?sizinde eşiniz böylemidir,yoksa benimkimi bu çeşit çıktı şansıma
Canım bundan sonra hiç bi şekilde söyleme... Sen biritirmişsindir yine gibi imalara getirebilir çünkü senden oyle alışmış biraz seni bu konuda zorlayabilir.. Bir bankada da hesap aç kartını da bir arkadaşına veya annene ver.. Her ay yatırmak için karta da gerek yok kartsız da yatırabiliyorsun.

Canım alttan alttan şöyle de bence... Babanın üzerinde bunlar bunlar...işte bizim bir çöpümüz yok... Bak hamileyim çocuğumuz olacak ilerde. Biz kendimiz alalım ev. Gibi şeyler söyleyip adamın beynine işle bence. Yoksa kocan ifla olmaz gibi geliyor bana.

Yahu bizim paramızı sorup duruyolar biriktirebiliyormusunuz .. Çok harciyosunuz .. napiosunuz parayı. . En sevmedigim şey. . Sanane ya sanane.
Desene kocamın bekar hayatından kredisi var çoğu oraya gidiyor diye... Biraz alttan alttan bazı şeyleri demek lazım bence. Yoksa insanın kendinde hastalık çıkıyor.

Yani saçmalamislar
Siz zaten bebek bekliyorsunuz kendi evladiniz dururken bilezikleri satip babaya vermek de neyin nesi
Esine bunu söylesene
Cocuk büyütmeyi kolay mi saniyor bu insanlar??
Herkes cocuguna yapiyor yatirimini siz de cocugunuz icin vermeyin sakin.
Evet ev babanin ustune olacaksa ne anladiniz bu isten sizin kariniz ne
Hayır bi de şu garip... Ya senin ustune bilmem kaç tane ev var. Sen bu çocuklara niye demiyorsun siz kendinize ev bakın peşinatında en azından az da olsa destek çıkarım diye. Ne babalar var yahu... Tamam sen büyüttün besledin de senin nu zamana kadar yapamadığını senin için çocuğun niye sana yapsın... Kendi ustune alacağına çocuklarının ustune grçirsene..

Yok aslında tam olarak öyle değil. Çok tutumlu idareyi benden çok daha fazla bilir. Benim para biriktirmemi en baştan beri gereksiz görüyo. Ciddiye almıyo bence
Ticaretle uğraşıyo,maaşlı değiliz.Büyük paralarla iş çeviriyo,idareyi bana vermesi pek mümkün değil. Ama dediğini yapıyorum,ona yüklüyorum çoğu zaman,onu al,bunu al:) büyük alışverişler,kıyafet,gezi tüm bunlar zaten onda. Ben sadece günlük giderleri karşılıyorum. Ama yinede arkadaşlarımı görüyorum. Her hafta sonu avm,şurası burası..yapabilirim ama yapmıyorum.farkında oda aslında ama yinede bir bahaneyle paramı hiç ediyo. Geri vermek isteyincede yok diyorum. Artık geri vereyimde demiyo ya gerçi..
Sorun bende yani. Ama değiştircem bu huyumu. Herkese karşı böyleyim.
Biraz da sanırım şey. Çalışıyorum gelirim iyi niye biriktireyim tavrında... O durum hiçte öyle olmuyor... Bir ara işleri kötü gidebilir işleri bozulabilir o künefe aldığı paraya muhtaç olabilir. Yani fazla da abartmadan sen kenarda köşede az az yap birikimini

Selam kızlarr =))
Maşallah canım sana... Bereketli oldun inşallah :)

X