- 18 Kasım 2015
- 14.137
- 45.342
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
Yaa küçük el dikiş makinesi cok mantıklıymıs, hemen arastıracagım. Zaten söküldü diye atanlardan degildim ama elimde igne iplikle dikmeye üsendigimden kenara koyarım, orada kalır giyeceklerim, ne zaman boş vaktim olursa o zaman anca başına geçip de dikerim. Özellikle acil durumlarda hayat kurtarıcı olabilir cidden :)Tasarruf tedbirleri 3 :))
Küçük bir el dikiş makinası alıyoruz, internetten bulabilirsiniz fiyatı 12-15 TL arası değişiyor, evdeki tüm ufak tefek sökükleri ve oyuncakları dikiyoruz, hiç birini atmıyoruz. Kullanılmaz durumda olanlardan toz bezi yapıyoruz, diğerlerini tamir edip kullanmaya devam ediyoruz. Kullanılmayacak durumda olan yünlü, polar vb... şeyleri barınaklara gönderiyoruz, özellikle bu mevsim çok ihtiyaçları oluyor.
Tüm elektrikli aletleri yatarken prizden çekiyoruz, cep telefonlarını şarj da bırakmıyoruz, bunu hem faturaları düşürmek hem de sağlığınız için yapın, uyuduğunuz sürede evinizdeki radyasyon oranı düşsün.
Temizlik malzemeleri için hepsiburanın Salı fırsatlarını takip edin, kredi kartınızda puan varsa onları da kullanabilirsiniz
Kış döneminde evinizi sıcak tutmak için kapı-pencere kaçaklarına dikkat edin, pencerelere kaçık naylon çoraplarınızı takabilirsiniz tamir ettirme şansınız yoksa, soğuğu tutar, faturalarınız da tasarruf sağlar.
Ütü ve çamaşır makinanızı seri şekilde çalıştırın, bu aletler durup çalışırken yeniden ısınma için fazla elektrik tüketir
;Kombinizi de kapatmayın, düşük ısıda sürekli çalışsın evde yoksanız
Kozmetiklere para dökmeyin zaten çoğu işe yaramıyor. Gül suyu ile tonik, kahve ile peeling yapabilirsiniz. Saç bakımı için aktarda satılan yağlardan alın, hem daha sağlıklıdır hem daha ekonomiktir.
Kahvaltılık peynir ve zeytinlerinizi pazardaki peynircilerden almayı deneyin, her semt pazarında iyi bir peynirci mutlaka vardır. Şöyle diyeyim markette kilosu 26 liradan satılan sert yağlı peynir, pazarda 17 lira. 19 lira olan etli iri zeytin 12,5 lira. 15 civarı Marmara birlik bile var.
Tuvalet kağıdı, havlu kağıt,mendil, peçete gibi ürünleri çevrenizde Carrefour varsa oradan alın, kendi markası olanı. Deli gibi ucuz ve kaliteleri çok iyi. Boykottan sonra oradan alış-verişi kestim ama tuvalet kağıdı ve kağıt havluyu oradan almaya devam ediyorum.
Kendinize cam su şişesi yapın, hem sağlıklıdır hem de dışarıda ikide bir su parası vermeyin, evden ve ya iş yerinden doldurup çıkın
Salam,sosis,sucuk,ketçap,mayonez,hazır çorbalar,hazır turşular, krem peynirler, krem çikolatalar, hazır muhallebileri evinize sokmayın. Çok canı çeken olursa hafta sonu kahvaltısına bir yiyimlik gramla alın. Sağlığınız ve keseniz için bu ürünleri tüketmeyin
Atıştırmalık ürünlere ne siz alışın, ne de çocuklara alıştırın, almamaya çalışın. Benim iki küçük kardeşim şekeri tanımıyor biri şu an 37 diğeri 32 yaşında annem alıştırmamış bir daha da alışmadılar, buna gayret edin.
Evdeki birikim kumbaranızın haricinde bir kumbara daha yapın ; azar azar onda da biriksin, kitap, sinema bileti gibi masrafları oradan karşılayın. Her hafta sonu bir yerlere gitmek zorunda değilsiniz, gezme aktivitelerinizi sıkı planlayın, en aza düşürün. Kitap okuma alışkanlığı edinin, yazı yazma alışkanlığı edinin, evinizde vakit geçirmeye alışın. Milyarlarca borca girip aldığınız evlerde yaşamaktan kaçmayın =))) Bugün de bunlar geldi aklıma =))))
idolümsün :) takipteyim.Tasarruf tedbirleri 3 :))
Küçük bir el dikiş makinası alıyoruz, internetten bulabilirsiniz fiyatı 12-15 TL arası değişiyor, evdeki tüm ufak tefek sökükleri ve oyuncakları dikiyoruz, hiç birini atmıyoruz. Kullanılmaz durumda olanlardan toz bezi yapıyoruz, diğerlerini tamir edip kullanmaya devam ediyoruz. Kullanılmayacak durumda olan yünlü, polar vb... şeyleri barınaklara gönderiyoruz, özellikle bu mevsim çok ihtiyaçları oluyor.
Tüm elektrikli aletleri yatarken prizden çekiyoruz, cep telefonlarını şarj da bırakmıyoruz, bunu hem faturaları düşürmek hem de sağlığınız için yapın, uyuduğunuz sürede evinizdeki radyasyon oranı düşsün.
Temizlik malzemeleri için hepsiburanın Salı fırsatlarını takip edin, kredi kartınızda puan varsa onları da kullanabilirsiniz
Kış döneminde evinizi sıcak tutmak için kapı-pencere kaçaklarına dikkat edin, pencerelere kaçık naylon çoraplarınızı takabilirsiniz tamir ettirme şansınız yoksa, soğuğu tutar, faturalarınız da tasarruf sağlar.
Ütü ve çamaşır makinanızı seri şekilde çalıştırın, bu aletler durup çalışırken yeniden ısınma için fazla elektrik tüketir
Kozmetiklere para dökmeyin zaten çoğu işe yaramıyor. Gül suyu ile tonik, kahve ile peeling yapabilirsiniz. Saç bakımı için aktarda satılan yağlardan alın, hem daha sağlıklıdır hem daha ekonomiktir.
Kahvaltılık peynir ve zeytinlerinizi pazardaki peynircilerden almayı deneyin, her semt pazarında iyi bir peynirci mutlaka vardır. Şöyle diyeyim markette kilosu 26 liradan satılan sert yağlı peynir, pazarda 17 lira. 19 lira olan etli iri zeytin 12,5 lira. 15 civarı Marmara birlik bile var.
Tuvalet kağıdı, havlu kağıt,mendil, peçete gibi ürünleri çevrenizde Carrefour varsa oradan alın, kendi markası olanı. Deli gibi ucuz ve kaliteleri çok iyi. Boykottan sonra oradan alış-verişi kestim ama tuvalet kağıdı ve kağıt havluyu oradan almaya devam ediyorum.
Kendinize cam su şişesi yapın, hem sağlıklıdır hem de dışarıda ikide bir su parası vermeyin, evden ve ya iş yerinden doldurup çıkın
Salam,sosis,sucuk,ketçap,mayonez,hazır çorbalar,hazır turşular, krem peynirler, krem çikolatalar, hazır muhallebileri evinize sokmayın. Çok canı çeken olursa hafta sonu kahvaltısına bir yiyimlik gramla alın. Sağlığınız ve keseniz için bu ürünleri tüketmeyin
Atıştırmalık ürünlere ne siz alışın, ne de çocuklara alıştırın, almamaya çalışın. Benim iki küçük kardeşim şekeri tanımıyor biri şu an 37 diğeri 32 yaşında annem alıştırmamış bir daha da alışmadılar, buna gayret edin.
Evdeki birikim kumbaranızın haricinde bir kumbara daha yapın ; azar azar onda da biriksin, kitap, sinema bileti gibi masrafları oradan karşılayın. Her hafta sonu bir yerlere gitmek zorunda değilsiniz, gezme aktivitelerinizi sıkı planlayın, en aza düşürün. Kitap okuma alışkanlığı edinin, yazı yazma alışkanlığı edinin, evinizde vakit geçirmeye alışın. Milyarlarca borca girip aldığınız evlerde yaşamaktan kaçmayın =))) Bugün de bunlar geldi aklıma =))))
Tasarruf tedbirleri 3 :))
teşekkürler , ilk başta öyle karar aldık azimli bi şekilde devam ediyoruz :)) bizim uzun süren bi tedavi sürecimiz var , masrafımız çok ,, doğum sonrası iki araba parası gitmiştir , buna rağmen paşanın parasına dokunmadık , yarın akşam bi çekimi var mesela 600 tl vericez ... çocuk bereketi ile gelir derlerdi inanmazdım , dünya para harcadık ama ne kimseden istedik ne de çok sıkıştık ... o para da onun geleceği , olası bir ameliyatı var insallah gerek kalmaz , eğitimi için harcayacak günleri yaşarız . çok harçlığı gelir bayramları bin tl yakın kapatır ... amcası halası kontrol , emar çekim parası gönderir ona bile dokunmuyoz ... kenara ata ata bi araba parası çıktı , hatta ev kredisini yarısını kapatır :) ama dokunmak yasak ... çoğunu altına cevirdim , nakit var biraz tabi üstüne bizde koyuyoruz, o paradan yardım , zekat , filtre , sadaka vs için alıyorum ... sorumlu olduğum için parayı artırmam , gerekli giderleri yapmam gerekiyor çünküOğlunuzun hesabının ayrı olması muhteşem bişey.... Eskilerinde aklı bize gelen parayı harcamakla meşgul olduğundan böyle bişey düşünmeleri olanaksız. Gerçi sizin gibi kişileri gördükçe mutlu oluyorum. Neden diye soracak olursanız hem kendinizi sıkmadan hemde onun olanı korumuş olduğundan :)
kızlar merhabalar,
az önce başka topikte de yazdım ama bikaç yerden yardım alırsam daha bi beceririm bu işi diye size de geldim :)
diğer yerde yazdığımı olduğu gibi kopyalıyorum;
daha önce de yazmışım buraya ama ne yazık ki hiç bir adım atmadım birikime dair
ama şart oldu artık
kızım sürekli rahatsızlanıyor ve hastane masrafları oluyor
onu da geçtim kreşe gidiyor haftanın belli günlerinde belli şeyler istiyorlar
ve kızım işitme engelli o yüzden hem alacağı eğitim de özel olmalı hem de cihazlar çok pahalı bi bozulsa bişe olsa elde nakit beş kuruşum yok
şimdi ben çalışıyorum
aldığım maaştan bana kalan 400-500 gibi bi rakam oluyor
bana bu 400-500ten ne artırabilirim nasıl yapabilirim yardım edin lütfeennn
şöyle sıralasam en doğrusu;Geçmiş olsun öncelikle
Masraf kalemlerinizi yazarsanız belki yardımcı olabiliriz
Her ay 50 100 ne kadar artırabiliyorsanız bi deneyin ilk başlarda belli bir miktarda. Sonra kızınız için bi kumbara yapın... Bayramlarda oldun normal zamanlarda olsun verilen harçlıkları da atabilirsiniz içine.. Benim aklıma bu geldi şimdilikkızlar merhabalar,
az önce başka topikte de yazdım ama bikaç yerden yardım alırsam daha bi beceririm bu işi diye size de geldim :)
diğer yerde yazdığımı olduğu gibi kopyalıyorum;
daha önce de yazmışım buraya ama ne yazık ki hiç bir adım atmadım birikime dair
ama şart oldu artık
kızım sürekli rahatsızlanıyor ve hastane masrafları oluyor
onu da geçtim kreşe gidiyor haftanın belli günlerinde belli şeyler istiyorlar
ve kızım işitme engelli o yüzden hem alacağı eğitim de özel olmalı hem de cihazlar çok pahalı bi bozulsa bişe olsa elde nakit beş kuruşum yok
şimdi ben çalışıyorum
aldığım maaştan bana kalan 400-500 gibi bi rakam oluyor
bana bu 400-500ten ne artırabilirim nasıl yapabilirim yardım edin lütfeennn
Abur cuburları kesinlikle kesin. Dışarıdan poğaça veya sandviç alacağınıza evde hszırlayıp buzluğa atacağınız poğaçalardan, böreklerden, kurabiyelerden her sabah ne kadar yiyecekseniz o kadarını tavada yada mikrodalgada ısıtıp götürmeye çalışın... Bu ikisini uyguladığınız anda yine bir miktar tasarruf sağlayabilir, daha rahat birikim sağlayabilirsinizşöyle sıralasam en doğrusu;
maaş: 2.500
-kredi: 850
-kreş: 700
-ortak bütçe (evin ihtiyaçları için maaşımdan ayırdığım): 500
= kalan parayla da (450 lira) ufak tefek market alışverişi yapıyorum, meyveye çok para harcıyorum
bi de abur cubur çok yiyorum ve çok harcıyorum dolayısıyla
bi de her sabah poğaça ya da sandviç masrafım var
aslında şöyle bakınca en çok boğaza harcıyorum ben parayı
o ayırdığım parayı unutmam gerek birikmesi için hee ay diyorum 100 lira koyacağım bi kenara ama ay sonuna doğru param azalınca aman orada param var nasılsa diye düşünüp harcıyorumHer ay 50 100 ne kadar artırabiliyorsanız bi deneyin ilk başlarda belli bir miktarda. Sonra kızınız için bi kumbara yapın... Bayramlarda oldun normal zamanlarda olsun verilen harçlıkları da atabilirsiniz içine.. Benim aklıma bu geldi şimdilik
evet abur cuburu kesin kesmem gerekiyorAbur cuburları kesinlikle kesin. Dışarıdan poğaça veya sandviç alacağınıza evde hszırlayıp buzluğa atacağınız poğaçalardan, böreklerden, kurabiyelerden her sabah ne kadar yiyecekseniz o kadarını tavada yada mikrodalgada ısıtıp götürmeye çalışın... Bu ikisini uyguladığınız anda yine bir miktar tasarruf sağlayabilir, daha rahat birikim sağlayabilirsiniz
O zaman gram altın olabilir dolar, Euro olabilir... En azından sizi biraz olsun tutacaktır bunlar... Bozmaya üşenebilirsiniz bileo ayırdığım parayı unutmam gerek birikmesi için hee ay diyorum 100 lira koyacağım bi kenara ama ay sonuna doğru param azalınca aman orada param var nasılsa diye düşünüp harcıyorum
Bende öyleydim.. Hergün inanır mısınız 5 Tl ile 10 tl arası gidiyordu... Ama şimdi o 5 tl yi kaç günde harcıyorum. Rahat 1 hafta içinde gidiyordur o tutar. Yani mümkün olduğunca en aza indirgenmeli.. Birde birden bırakılmıyor... Daha az alarak başlayabilirsin.evet abur cuburu kesin kesmem gerekiyor
ya parama yazık valla inanır mısınız bütün maaşım resmen yemeye içmeye gidiyor
evet mantıklı aslında gram altın alabilirimO zaman gram altın olabilir dolar, Euro olabilir... En azından sizi biraz olsun tutacaktır bunlar... Bozmaya üşenebilirsiniz bile
evet aslında birazcık da olsa azalttımBende öyleydim.. Hergün inanır mısınız 5 Tl ile 10 tl arası gidiyordu... Ama şimdi o 5 tl yi kaç günde harcıyorum. Rahat 1 hafta içinde gidiyordur o tutar. Yani mümkün olduğunca en aza indirgenmeli.. Birde birden bırakılmıyor... Daha az alarak başlayabilirsin.
Bizim buralarda nasibini topluyor derler.(Ege bölgesinde) inşallah hep böyle gittiği yere bereketi ile gider.teşekkürler , ilk başta öyle karar aldık azimli bi şekilde devam ediyoruz :)) bizim uzun süren bi tedavi sürecimiz var , masrafımız çok ,, doğum sonrası iki araba parası gitmiştir , buna rağmen paşanın parasına dokunmadık , yarın akşam bi çekimi var mesela 600 tl vericez ... çocuk bereketi ile gelir derlerdi inanmazdım , dünya para harcadık ama ne kimseden istedik ne de çok sıkıştık ... o para da onun geleceği , olası bir ameliyatı var insallah gerek kalmaz , eğitimi için harcayacak günleri yaşarız . çok harçlığı gelir bayramları bin tl yakın kapatır ... amcası halası kontrol , emar çekim parası gönderir ona bile dokunmuyoz ... kenara ata ata bi araba parası çıktı , hatta ev kredisini yarısını kapatır :) ama dokunmak yasak ... çoğunu altına cevirdim , nakit var biraz tabi üstüne bizde koyuyoruz, o paradan yardım , zekat , filtre , sadaka vs için alıyorum ... sorumlu olduğum için parayı artırmam , gerekli giderleri yapmam gerekiyor çünkü izi
ama harcasak harcardık , belki ikimizde çalışıyoruz diye gerek kalmıyor bilmiyorum .. kurbana biz üç kişi girdik kaynım kayınbabam ve biz ... oğlumu da soktuk ortak niyetine :) hep aynı yerden alırlar fiyat belli ama kurbanı aldığımız kişi oğlumun geleceğini duyunca direk bin tl fiyatı indirmiş sevilen bebe :) bizde onun parasından aldık kurbana kattık geri kalanı biz aramızda paylaştık böyle şeyleri seviyoruz herşeye ortak beyimiz ... kurbana gittiğimiz de aldığımız yerde kestik ilk kez gittiği için bir de çeyrek taktılar küçük beye ... adım atsa para topluyor bende onun parasını topluyorum geçinip gidiyoruz ...nasıl uzun yazmışım baktım da :)
Bizim buralarda nasibini topluyor derler.(Ege bölgesinde) inşallah hep böyle gittiği yere bereketi ile gider.
Hindistan cevizi yağını kullanmanı tavsiye ederim ya da zeytinyağı yumurta sarısıYani 3 hafta da bir boyuyorum saçlarım zarar görmesin diye saç bakım ürünlerine ayrıca para bayılıyorum boyamasam olmaz zira beyazlarım var
şöyle sıralasam en doğrusu;
maaş: 2.500
-kredi: 850
-kreş: 700
-ortak bütçe (evin ihtiyaçları için maaşımdan ayırdığım): 500
= kalan parayla da (450 lira) ufak tefek market alışverişi yapıyorum, meyveye çok para harcıyorum
bi de abur cubur çok yiyorum ve çok harcıyorum dolayısıyla
bi de her sabah poğaça ya da sandviç masrafım var
aslında şöyle bakınca en çok boğaza harcıyorum ben parayı