adım adım birikim

Yaa küçük el dikiş makinesi cok mantıklıymıs, hemen arastıracagım. Zaten söküldü diye atanlardan degildim ama elimde igne iplikle dikmeye üsendigimden kenara koyarım, orada kalır giyeceklerim, ne zaman boş vaktim olursa o zaman anca başına geçip de dikerim. Özellikle acil durumlarda hayat kurtarıcı olabilir cidden :)
Yine cok güzel tavsiyeler, cok tesekkurler :)

idolümsün :) takipteyim.

süpersiniz...

teşekkürler , ilk başta öyle karar aldık azimli bi şekilde devam ediyoruz :)) bizim uzun süren bi tedavi sürecimiz var , masrafımız çok ,, doğum sonrası iki araba parası gitmiştir , buna rağmen paşanın parasına dokunmadık , yarın akşam bi çekimi var mesela 600 tl vericez ... çocuk bereketi ile gelir derlerdi inanmazdım , dünya para harcadık ama ne kimseden istedik ne de çok sıkıştık ... o para da onun geleceği , olası bir ameliyatı var insallah gerek kalmaz , eğitimi için harcayacak günleri yaşarız . çok harçlığı gelir bayramları bin tl yakın kapatır ... amcası halası kontrol , emar çekim parası gönderir ona bile dokunmuyoz ... kenara ata ata bi araba parası çıktı , hatta ev kredisini yarısını kapatır :) ama dokunmak yasak ... çoğunu altına cevirdim , nakit var biraz tabi üstüne bizde koyuyoruz, o paradan yardım , zekat , filtre , sadaka vs için alıyorum ... sorumlu olduğum için parayı artırmam , gerekli giderleri yapmam gerekiyor çünkü
ama harcasak harcardık , belki ikimizde çalışıyoruz diye gerek kalmıyor bilmiyorum .. kurbana biz üç kişi girdik kaynım kayınbabam ve biz ... oğlumu da soktuk ortak niyetine :) hep aynı yerden alırlar fiyat belli ama kurbanı aldığımız kişi oğlumun geleceğini duyunca direk bin tl fiyatı indirmiş sevilen bebe :) bizde onun parasından aldık kurbana kattık geri kalanı biz aramızda paylaştık böyle şeyleri seviyoruz herşeye ortak beyimiz ... kurbana gittiğimiz de aldığımız yerde kestik ilk kez gittiği için bir de çeyrek taktılar küçük beye ... adım atsa para topluyor bende onun parasını topluyorum geçinip gidiyoruz ... nasıl uzun yazmışım baktım da :)

kızlar merhabalar,
az önce başka topikte de yazdım ama bikaç yerden yardım alırsam daha bi beceririm bu işi diye size de geldim :)
diğer yerde yazdığımı olduğu gibi kopyalıyorum;

daha önce de yazmışım buraya ama ne yazık ki hiç bir adım atmadım birikime dair
ama şart oldu artık
kızım sürekli rahatsızlanıyor ve hastane masrafları oluyor
onu da geçtim kreşe gidiyor haftanın belli günlerinde belli şeyler istiyorlar
ve kızım işitme engelli o yüzden hem alacağı eğitim de özel olmalı hem de cihazlar çok pahalı bi bozulsa bişe olsa elde nakit beş kuruşum yok
şimdi ben çalışıyorum
aldığım maaştan bana kalan 400-500 gibi bi rakam oluyor
bana bu 400-500ten ne artırabilirim nasıl yapabilirim yardım edin lütfeennn

Geçmiş olsun öncelikle
Masraf kalemlerinizi yazarsanız belki yardımcı olabiliriz

Geçmiş olsun öncelikle
Masraf kalemlerinizi yazarsanız belki yardımcı olabiliriz
şöyle sıralasam en doğrusu;

maaş: 2.500
-kredi: 850
-kreş: 700
-ortak bütçe (evin ihtiyaçları için maaşımdan ayırdığım): 500
= kalan parayla da (450 lira) ufak tefek market alışverişi yapıyorum, meyveye çok para harcıyorum
bi de abur cubur çok yiyorum ve çok harcıyorum dolayısıyla
bi de her sabah poğaça ya da sandviç masrafım var
aslında şöyle bakınca en çok boğaza harcıyorum ben parayı

Her ay 50 100 ne kadar artırabiliyorsanız bi deneyin ilk başlarda belli bir miktarda. Sonra kızınız için bi kumbara yapın... Bayramlarda oldun normal zamanlarda olsun verilen harçlıkları da atabilirsiniz içine.. Benim aklıma bu geldi şimdilik

Abur cuburları kesinlikle kesin. Dışarıdan poğaça veya sandviç alacağınıza evde hszırlayıp buzluğa atacağınız poğaçalardan, böreklerden, kurabiyelerden her sabah ne kadar yiyecekseniz o kadarını tavada yada mikrodalgada ısıtıp götürmeye çalışın... Bu ikisini uyguladığınız anda yine bir miktar tasarruf sağlayabilir, daha rahat birikim sağlayabilirsiniz

o ayırdığım parayı unutmam gerek birikmesi için hee ay diyorum 100 lira koyacağım bi kenara ama ay sonuna doğru param azalınca aman orada param var nasılsa diye düşünüp harcıyorum

evet abur cuburu kesin kesmem gerekiyor
ya parama yazık valla inanır mısınız bütün maaşım resmen yemeye içmeye gidiyor

o ayırdığım parayı unutmam gerek birikmesi için hee ay diyorum 100 lira koyacağım bi kenara ama ay sonuna doğru param azalınca aman orada param var nasılsa diye düşünüp harcıyorum
O zaman gram altın olabilir dolar, Euro olabilir... En azından sizi biraz olsun tutacaktır bunlar... Bozmaya üşenebilirsiniz bile

evet abur cuburu kesin kesmem gerekiyor
ya parama yazık valla inanır mısınız bütün maaşım resmen yemeye içmeye gidiyor
Bende öyleydim.. Hergün inanır mısınız 5 Tl ile 10 tl arası gidiyordu... Ama şimdi o 5 tl yi kaç günde harcıyorum. Rahat 1 hafta içinde gidiyordur o tutar. Yani mümkün olduğunca en aza indirgenmeli.. Birde birden bırakılmıyor... Daha az alarak başlayabilirsin.

evet aslında birazcık da olsa azalttım
ama daha da azaltmam gerekiyor
artık boğazıma harcadığım paraya acımaya başladım

Bizim buralarda nasibini topluyor derler.(Ege bölgesinde) inşallah hep böyle gittiği yere bereketi ile gider.

Merhaba kizlar hepsini okudum.

Attraente nin dedigi kucuk dikis makinesi mantikli geldi . Ayrica net alisverisinde sali gunu indirimini takip edecegim butceme uyarsa alirim..

Hasatvaktinin dedigini dikkate aldim ben cok bitki cayi icerim artik posetlerini cikarip suzup oyle iciyorum✔

Kizlar cok tesekkurler bilgiler cok faydali oluyor boyle devam edelimmmm

Disardan yeni geldim buzzzz resmen.
Cupra 1 kilo 25 tl.
Kuru fasulye,mercimek,nohut aldim. 17.5 tl.
Stok amacli aldim attim dolaba .

Ooo olmadı abur cubur
Önce kahvaltıyla başla bence, sabahları kahvaltı en basiti 5tl evden götür her sabah iş yerinde kumbaraya at o parayı
Abur cuburdan vazgeç para için değil, sağlığın için öncelikle. Abur cubur paralarını da evde bir kumbara yap oraya at. Evin giderleri için ayırdığın paradan kısıp her ay 1gr altın alabilirsin. Şu an 130tl civarı, aylık ortalama 150 liralık alabilirsin. Buraya bir sürü tasarruf tedbiri yazdım bence masraflardan 150 tl kısılabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…