adım adım birikim

Çok teşekkür ederim
Ama aslında bu benim başarımdan değil diye düşünüyorum
Nasipten sadece ; şöyle ki benim yaptığım her şeyden etrafımdaki herkesin bir nasibi var
Rabbim birine rızık verdiyse, birini de onu ulaştırmak için vasıta kılar, bugüne dek ailem, ihtiyacı olan insanlar, eşim, hayvanlar aklıma gelmeyen yüzlerce şekilde nasip edilen rızıklarına ulaştılar benim üzerimden. İnsanların bana aptal gözüyle baktığı çok olmuştur, çoluğun çocuğun yok çalıştığını önüne gelene yediriyorsun dedikleri çok olmuştur ama benim inancım böyle. Bugün benim yaptığım her şey öldüğümde belki eşime, belki onun çocuklarına, belki kardeşlerime kalacak bunu bile benden çok düşünür etrafımdaki insanlar =)) Ben birikimi, malı mülkü sefa sürmek için yapmıyorum, benim yaşam amacım bu değil, bu yüzden de Rabbim'in yardım ettiğine inanıyorum, en büyük tasarruf vermektir, paylaşmaktır dünyada

Çok etkilendim.
Rabbim gönlünüzce versin hep bu niyet üzerine yaşatsın sizi.

Dün 20 lira harcadım geldim. Ne aldığıma grlirsek;
Salça 3.25
Tahin 5.45
Pırasa 1 kilo 1.5 tl
Ispanak yarım kilo 1.45
Limon 1 kilo 1.36
İki kilo patates 2 tl
2 kilo soğan 2 tl
Islak mendil 2 tl... Dolaptakilere de yeni yeni başladık.. Bu hafta olmazsa dolaptan kullanırız. Oyle aman aman yediğimiz yok kış sebzelerini. Bir kilo alınıyo ama ikinci güne sarkıyo.

Herkese merhaba. Forumu takip ediyorum ama pek yazmıyorum. Ne.guzel birbirimize destek olup para biriktiriyorsunuz. Ben de çok severim para biriktirmeyi. Hele şu günlerde dolar aldı başını gidiyor. Fuzuli hiç bir harcama yapmamaya çalışıyorum. Yiyeceğimiz kadar, ihtiyacımız olan şeyleri alıyorum. Dışarıdan yememeye çalışıyoruz. Dünya kadar kıyafetim var deyip ayakkabı kıyafet de almıyorum su an. Sezon sonu çizme bot alicam.

Kızlar bizim eve de 2800-3000 arası para giriyor. Üç ayda bir de 5 bine yakın oluyor. Şimdi ocaktaki ikramiyeli maaşla borçları kapatıcaz ama ondan sonra nasıl bi yol izlemeliyim bilmiyorum
İlk başlarda ne aldığınızı kalem kalem yazın. Nereye ne kadar gittiği ince detayına kadar çıkıyor. Bir iki ay böyle dene bence... Ondan sonra rayına oturur daha rahat birikim yaparsın bence.

Herkese merhaba. Forumu takip ediyorum ama pek yazmıyorum. Ne.guzel birbirimize destek olup para biriktiriyorsunuz. Ben de çok severim para biriktirmeyi. Hele şu günlerde dolar aldı başını gidiyor. Fuzuli hiç bir harcama yapmamaya çalışıyorum. Yiyeceğimiz kadar, ihtiyacımız olan şeyleri alıyorum. Dışarıdan yememeye çalışıyoruz. Dünya kadar kıyafetim var deyip ayakkabı kıyafet de almıyorum su an. Sezon sonu çizme bot alicam.
Hoşgeldin canım. :)

İlk başlarda ne aldığınızı kalem kalem yazın. Nereye ne kadar gittiği ince detayına kadar çıkıyor. Bir iki ay böyle dene bence... Ondan sonra rayına oturur daha rahat birikim yaparsın bence.
Zaten yazarım giderler ödenir geri kalan elimde olunca gidiyor anlamadan bi bakıorum ay sonu elde yok

Zaten yazarım giderler ödenir geri kalan elimde olunca gidiyor anlamadan bi bakıorum ay sonu elde yok
O yüzden maaşınızı önüne alıp zorunlu giderlerini ayır.. Sonra kalan parandan belli bir miktar ayırabilirsin birikim için. Yoksa dediğin gibi nereye gitti diye çok düşünülür.

Kızlar nasıl gidiyor birikimler =))))
Nasıl gitsin ya... Şu bir haftadır sekteye uğruyor :) ama tabi harcamamda yok...

Bu arada hanımlar amwayde ilk primim yatmış çok bişey değil 20 tl cik... O da daha yolun başında olduğumdan :)

Kredi kartı kullanmamak birikimin ilk adımlarından biri bence. Cebimde kredi kartım var yok değil. Ama nadiren kullanırım. İnternetten bisey alacaksam falan. Diğer alışverişlerinde haftalık bütçeden harcarim. Haftalık bir bütçemiz var.
Bence de... Sanki kredi kartını kullanınca hiç ödemeyecekmişiz gibi davranıyoruz resmen

Merhaba arkadaşlar.. Sizlere çok özeniyorum. Birikim yapmak çok güzel.. Malesef eşim biraz müsrif birisi, birikim yapamıyor.. Dolaylı yoldan bende yapamıyorum..
Şimdi hamileyim, 16 haftalık. Bebeğimiz de yolda.. Onun için birikim yapmak istiyorum. Her ay onun için gram altın alsam diyorum, ne dersiniz?

X